PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TEDAVİSİ OLMAYAN HASTALIKLAR



karadag.05
13 Mayıs 2017, 11:18
Herkese selam.

1 haziran 2015 de kıl dönmesinden ameliyat oldum. Bu gün yine tekrarladı. Çok canım sıkkın ve moralim bozuk. Araştırmalarıma göre çaresi yok. İlla da ameliyat olunacak. Çevrenizden arkadaşlarınızdan bu hastalıktan tamamen kurtulan kimse var mı umut olacak? Veya buradan ameliyat olup deneyimlerini aktaracak olan? Her iki sene de bir ameliyat mı olmalıyız? Yardımcı yorumlarınızı bekliyorum.

İyi günler

hachiko
13 Mayıs 2017, 12:28
Başlığa cevap motosiklet hastalığı.. :D

Geçmiş olsun..

Ultraviolet
13 Mayıs 2017, 12:31
Benim arkadaşımda da aynı durum var. Ameliyat olmadı ve durumu daha kötü oldu. Şimdi daha büyük bir operasyon geçirmesi gerekiyor. Durumun kötüleşmesine izin vermeden çözüm bulun hocam.

BalkanRider
13 Mayıs 2017, 12:40
Ben gecirdim nerdeyse 3 sene oluyor flap yontemini deneyin biraz daha agrili ama kesin cozum o bolgeyi alip kemige kadar kaziyolar sonra yandaki eti cekip dikiyolar %99 nuks etmeme ihtimali var

gurkanerkan
13 Mayıs 2017, 12:56
AIDS, kanser filan sandım kıl dönmesi çıktı.

Thracian
13 Mayıs 2017, 14:06
Bildiğim kadarıyla 30 lu yaşlara kadar deri yumuşak olduğu için ne yapılırsa yapılsın kendinize dikkat etmediğiniz sürece tekrarlama olasılığı var.Sanılanın aksine kıl dönmesi mevcut bölgede çıkan kılın deri altında toplanarak büyümeye başlaması değil vücudun başka yerlerinden gelen kıl ve tüylerin oluşturduğu giriş deliğinden içeri girerek bir yerde birikim yapmasıdır.30 dan sonra deri sertleştiği için bu olayın meydana gelmesi çok düşük ihtimal.Yani bu bilgiler ışığında deri yumuşak olduğu sürece kendinize dikkat etmezseniz,özellikle kuyruk sokumu bölgesinin temizliğine dikkat etmezseniz,sürekli aynı bölge üstüne oturursanız tekrarlama olasılığı var.Bir kaç hafta içinde bende operasyon geçirebilirim.Ameliyat canımı sıkmıyor ama ameliyat sonrası belli bir süre motosiklet kullanamayacak olmam canımı feci sıkıyor.Sizde geçmiş olsun bana da.:pale:

sey_47
13 Mayıs 2017, 14:21
Atlet giyme. Epilasyona git. Olan arkadaşıma dpktoru söylemiş. Oradan çıkan kılların çoğu sırt kıllarına aitmiş.

moto.alic
13 Mayıs 2017, 14:35
epilasyon yapılmadan yine tekrar eder. lazer epilasyon şart

shruikan
13 Mayıs 2017, 14:56
çek çare döt nakli ::fool::

DKN
13 Mayıs 2017, 16:01
çek çare döt nakli ::fool::

çok ayıp ::yanliss:

gogozh
13 Mayıs 2017, 16:39
Belli yasa kadar gider öyle diye biliyorum sen ihmal etme ki sorun daha da buyumesin . Geçmiş olsun.

Hubalahubhub
14 Mayıs 2017, 03:56
Tanidigim biri var, sanirim 10-12 sene once ameliyat oldu. Tekrar etmedi diye biliyorum. Gecmis olsun.

-ZERO-
14 Mayıs 2017, 05:12
epilasyon yapsan kesin çözüm

mombohunter
14 Mayıs 2017, 08:40
13 yil once ameliyat olmustum. Bu olay dogustan da olabiliyor dedi dok killi olmakla alakali degil. Su an bi skntim yok sadece gtumde dikis var :) arada bir de agri yapiyo ameliyat ol gecer

MeNGuC
14 Mayıs 2017, 08:43
Bende kuyruk sokumunda çıban gibi oluştu ve 10 yıldan fazla aynı şekilde kaldı arada bir üstüne fazla oturursam sivilce gibi iltahap topluyor kusuyordu benimkinin özeliği erkekti yani üremiyor büyümüyor başınıza bela olmuyan cinstendi beni hiç rasız etmezdi birde dişisi var işte o adamı öldürür

velhasıl 2016 7ayında ameliyat oldum çiban kadar yer için kaseyi 10 veya fazla dikişli kesip doğramış harita gibi olmuş ameliyat olduğuma pişman oldum gibi doktora dedim hocam bu kadar ufak bir yer için kesip doğramak gereklimiydi nüksetmesin diye yapıldığı denid çevirdim kafamı yoluma baktım

İçimden bari haritaya çeviriyor sınırları çizerken azıcık estetik olaydı mubarek neyse şuan bir sorun yok ve devamlı temiz tutuyorum

30 tan sonra etiniz katlaşıyor olma ihtimali 40 tan sonra yok gibi birşey


Ayrıca konu sahibi arkadaşa sorum var 2 yıl içinde hiç bir belirti yokmuydu şimdi hemen oldu dedin yok vardıda ihmalmi ettin

mitmuallim
14 Mayıs 2017, 10:52
PİLONOL JEL

freewill
14 Mayıs 2017, 22:56
11 yıl önce ameliyat demeyelim çünkü başında yakalamıştık bir lokal işlem geçirdim o zaman dan beri tekrar etmedi. O bölge de tüy kıl kalmaması lazım. Çözüm bu kadar basit. En önemlisi de temizlik.

Alonedark93
14 Mayıs 2017, 23:22
Kıl dönmesini çözemedik
Ne yapram varsa çıktık aya!
(argo izmir) :P
Geçmiş olsun.

Green Arrow
15 Mayıs 2017, 03:17
Büyük eziyet gerçekten. Bende 2 yıl arayla 2 ameliyat geçirdim, düşmanının başına gelmesini istemezsin. Ameliyat sonrası acı vs yok ancak çok eziyetli bir durum.

Thracian
17 Mayıs 2017, 18:35
Herkese selam.

1 haziran 2015 de kıl dönmesinden ameliyat oldum. Bu gün yine tekrarladı. Çok canım sıkkın ve moralim bozuk. Araştırmalarıma göre çaresi yok. İlla da ameliyat olunacak. Çevrenizden arkadaşlarınızdan bu hastalıktan tamamen kurtulan kimse var mı umut olacak? Veya buradan ameliyat olup deneyimlerini aktaracak olan? Her iki sene de bir ameliyat mı olmalıyız? Yardımcı yorumlarınızı bekliyorum.

İyi günler

Daha öncede yazdığım gibi ben de yakın zamanda olmayı planlıyorum.Doktor benim durumumun acil olmadığını gayet iyi durumda olduğumu ama ilk fırsatta ameliyat olmamı,ameliyata kadar kuyruk sokumunu temiz tutmamı,kılları aldırmamı,her gün duş yapıp kuyruk sokumunu temizlememi vb..söyledi.

Bu arada fırsattan istifade biraz araştırma yaptım.Bascom yöntemi denilen iyileşme süreci çok daha hızlı,yüzü koyun günlerce yatma derdi vb. yok ve bunun biraz benzeri Mikro Sinüsektomi denilen yöntemler var.Yanlış bilmiyorsam bunlar fazla ilerlememiş,yayılmamış kıl dönmelerinde uygulanabiliyormuş.Çok memnun olan var olmayan da var.Bu yöntemleri bir araştır,bir kaç farklı doktora danış derim.

Blackhoney
17 Mayıs 2017, 22:20
Bende geçen sene bu zamanlar ameliyat oldum. Ameliyat olacağımı öğrendikten sonra çevremde bi çok tanıdığımın da ameliyat olduğunu öğrendim. Hiç birisinde de tekrarlama olmamış.

Şimdilik bende de bişey yok. Ama motorla uzun yol yapınca arada ağrı yapıyor. Önümüz yaz temizliğe çok dikkat etmek lazım. Benim ameliyat olmadan önce kışın sorun olmuyordu. Yaz gelince azıyordu. Yazın o bölgelere bebek pudrası iyi geliyor.

Benim doktorum geçen sene muayeneye gittigimde, ya havalar tam ısınmadan hemen ol, ya da sonbahar da havalar serinleyince ol demişti. Serinde iyileşme süreci daha iyi oluyor herhalde.

Olcay Avşar
17 Mayıs 2017, 22:53
Geçmiş olsun da ben şu an çok şaşkınım. Kıl dönmesi deri altından dışarı çıkamayan kılın içeride büyüyüp tomaklaşması değil mi?

Thracian
17 Mayıs 2017, 23:30
Geçmiş olsun da ben şu an çok şaşkınım. Kıl dönmesi deri altından dışarı çıkamayan kılın içeride büyüyüp tomaklaşması değil mi?

Toplumumuz her konuda her şeyi bilip herkese bu yanlış bildiğini aktardığı için benim de başıma gelene kadar ben dahil herkes kıl dönmesini bu olay olarak biliyor.Kılın,dışarı çıkamayarak deri altında topaklaşması "Kıl batması" olarak adlandırılıyor.Tıbbi personel tarafından basit şekilde zımbız ve benzeri aletlerle alınarak kolayca tedavi edilebilir.Ama kıl dönmesi operasyon sonrası gerçekten çok sorunlu bir durum.

Blackhoney
17 Mayıs 2017, 23:30
Kimisi öyle diyor. Kimi de saçtan, sırttan dökülen kılların gözeneklerden içeri girmesi sonucu oluyor diyor. İşin garip yanı elle çok az hissedilmesine rağmen,baklava dilimi gibi parça alınması. Ben muayene gittiğimde kendimin kini çok küçük olarak görüyordum. İlaç falan yazarlar herhalde dedim. Doktor ameliyat deyince şok olmuştum.