PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : WD-40 Oringli zinciri bozar mı?



siyahus
13 Mayıs 2017, 00:17
Hep tartışıldı ama net bir sonuca varılamadı. Aşağıdaki videoda o-ringleri 3 ay wd-40 içinde bekletiyor eleman. O da ne hiçbir bozulma yok. Ancak şunu da belirtiyor; wd-40 temizlemek için kullanılabilir ama uzun süreli yağlayıcı değildir. Zinciri temizleyebilirsiniz ancak yağlamak için zircir yağı kullanın.

https://youtu.be/Fzyk4nq3ug0
https://youtu.be/Fzyk4nq3ug0

Metilen
13 Mayıs 2017, 00:38
Bu iş için yapılmış tonla sprey varken 3 kuruş fiyat farkı için neden asli görevi zincir yağlamak olmayan bir spreyi kullanayım ki?

ogzcngdk
13 Mayıs 2017, 00:43
wd-40 la temizleyebilirsiniz problem olmaz, ama öncelikli olarak gazyağı ve mazotla temizlemek lazım.

benim gazyağım kalmadığında ben wd-40 ile temizliyorum

gogozh
13 Mayıs 2017, 00:56
cunku o wd-40'ı beklettıgı zımbırtı ıcınde herhangı bır surtunme yok . zıncır oylece duruyor ıcınde . benım gorusum wd-40 solvent bazlı bır madde oldugu ıcın zıncır temızlıgın de yaglama da kullanılmaz . orıng kecelerıne kısa sure de olmasa da uzun vadede mutlaka zarar verecektır . temızlemek ıcın uretılmıs maddeler yada gazyagı ıle temızleyıp , yaglama ıcın uretılmıs maddeler ıle yaglamak en ıyısı .

wd-40 kapı gıcırdamasına , mekanık doner aksamlara ( rulman harıc ) , mafsallı demır mekanık parcalara , elektrık butonlarına ( sınyal , korna vb. ) yerlere sıkın ama zıncıre sıkmayın benım gorusum bu . ( meslegım ıcabı bu meretı ıyı bılıyorum )

arda4
13 Mayıs 2017, 19:23
Hep tartışıldı ama net bir sonuca varılamadı. Aşağıdaki videoda o-ringleri 3 ay wd-40 içinde bekletiyor eleman. O da ne hiçbir bozulma yok. Ancak şunu da belirtiyor; wd-40 temizlemek için kullanılabilir ama uzun süreli yağlayıcı değildir. Zinciri temizleyebilirsiniz ancak yağlamak için zircir yağı kullanın.
[video]https://youtu.be/Fzyk4nq3ug0[/url]
https://youtu.be/Fzyk4nq3ug0

Net sonuç: BOZAR :cherry:

Hee amma WD40 marka diğerürünler var, bisiklet temizleyici zincir yağı vs. Onlar olur bak

http://www.wd40bike.com/products/#all-conditions-chain-lube

bassturbin
16 Mayıs 2017, 00:50
Wd40 la temizlenir fakat sonradan iyi temizlenmezse bezle veya balata spreyi ile sıkacağınız zincir yağı tutunmadan fırlar zincirden.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:49 ----------

Wd40 silikon turuncu oringleri genişletiyor siyah zincirdekiler gibi olanları değil.

motorcu48
16 Mayıs 2017, 00:58
ne temizliği nede yağlama işini görür çünkü zincire zararlı ,yağsıda yuzeye tutunamaz ancak dünya turuna çıktığınızı varsaydınız ıssız yerlerdesiniz belki burada pratik zeka ile işinizi bunla gördürürsünüz ama uzun vadede hep zararlı çıkarsınız

bassturbin
16 Mayıs 2017, 23:54
Zincire zaralı değil, o zincirler bazılarının sandığı gibi şeyler değiller, alıp taş motorunu sürtersen uzun süre zarar görür.

Green Arrow
17 Mayıs 2017, 03:47
WD-40 ile zincir temizlenemez ve yağlanamaz diyemem ancak WD-40'ın zincir temizlemek ve yağlamak için alternatifli ürünleri var. Dolayısıyla önerilen daha iyi alternatifler varken bence denemek gereksiz.

shruikan
17 Mayıs 2017, 04:10
geçen wd40'la zinciri temizledim, üstüne de motul ile cila çektim

kurubuz
17 Mayıs 2017, 09:44
Eğer yağlamak için Würth DryLube (http://www.hepsiburada.com/wurth-dry-lube-kuru-zincir-yagi-pm-sporspttd2316) kullanırsanız zinciriniz hiç kirlenmez ve temizlemek zorunda kalmazsınız. 20 bin km dir kullanıyorum bir kere bile zincir temizlemedim. Jantıma da bir damla yağ sıçramadı.

Metehan07-70
17 Mayıs 2017, 10:34
Bundan önceki zincirim o-ringli bir DID idi. 40 bin km ye yakın kullandım, çoğu zaman wd-40 ile temizledim. Fakat temizleme işleminden sonra kuru bir bezle iyice zinciri kurulamaya çalıştım, gazyağı veya mazot kullansam da aynı işlemi yaparım, hiç bir sıkıntısını görmedim, motordan çıkardığımda, orada başka bir iş için bulunan eleman -abi zinciri bana ver ben kullanırım dedi, o derece yani.
Fakat bazı arkadaşların, yağlamak için wd-40 kullandığına şahit oldum ki, çok yanlış bir durum.

HAZZILHAR
17 Mayıs 2017, 14:18
Bu konu hakkında binlerce kez konuşuldu. Uygun olmadığını kendileri de söylüyor.

Bakınız şu sitesi ve sıkça sorulan sorular köşesi: https://wd40.com/faqs

Buradan öncelikle "What does WD40 Multi-Use Product Do ?" yani "WD-40 Çok amaçlı ürün ne yapar ?" başlığını okuyup sonrasında; "What surfaces or materials are OK to use WD40 Multi-Use Product on ?" yani "WD40 çok amaçlı ürünü hangi yüzeyler ve malzemelerde kullanmak uygundur ?" başlığını okumak gerek.

O başlıktaki son satırda der ki; "Polycarbonate and clear polystyrene plastic are among the few surfaces on which to avoid using a petroleum-based product like WD-40® Multi-Use Product." yani "Polikarbonat ve şeffaf polistiren plastik, WD40 çok amaçlı ürünü gibi petrol bazlı ürünlerin kullanılmasından kaçınılması gereken yüzeylerdendir." Zincirdeki O-Ring ve X-Ring esneklik için kauçuk ve yüksek mukavemet için termoplastik karışımıyla imal edilmektedir. Polikarbonatlar, termoplastiklerin işlenmesi, kalıplanması, ısıl olarak şekillendirilmesi kolay olan bir alt grubudur. Kısaca WD-40'ın kullanmaktan kaçınılması gerektiğini belirttiği malzemedir.

WD-40'ın zincir için önerdiği ayrı bir ürünü vardır, o da şu: http://www.wd40.co.uk/wd-40-specialist-motorbike/chain-lube/

Herhalde artık bu konuda kimsenin sorusu kalmamıştır. Gazyağı (kerosen) veya mazot ile temizleyip, uygun bir yağ ile zincir yağlanmalıdır. WD-40 ile temizleyip sonra yağlamaya kalkarsanız yüksek ihtimalle o zincir yağ tutmayacaktır.

Bu arada bu demek olmuyor ki gazyağı ya da mazot o-ring'e zarar vermiyor. Hepsi bir miktar zarar veriyor. Ama kısa vadede ciddi sorunlar teşkil edecek bir durum ortaya çıkmıyor.

fatih.met
17 Mayıs 2017, 16:42
zinciri temizlemek için gaz yağı yada mazot kullanılabilir ama ben selülozik ve sentetik tiner kullanıyorum :) o ring yok benim zincirde. yağlamak için ise zinciri kuruladıktan sonra biraz çalıştırıyorum ki arada tiner kırıntıları biraz daha uçsun ve zincir yağına vereceği zararı minimuma indirelim.

wd-40. ben motosikletimi yıkadıktan sonra iyicene kuruluyorum ve bir kaç dakika yol yapıyorum sular iyicene süzülüyor ve tekrardan iyicene bez ile siliyorum motoru.

sonra artık bez ile rütuş yapacak yer kalmayınca "wd-40"ı alıyorum ve motorun metal olan her yerine uzaktan sıkıyorum ve sonra skoçbırayt yada herhangi bir sünger yardımıyla "wd-40"ı iyice yediriyorum motorun metal ve plastik aksağamlarına.

sonuç olarak;

http://i.hizliresim.com/br6lZ0.jpg

http://i.hizliresim.com/ZZ3LPZ.jpg

http://i.hizliresim.com/aLYoad.jpg

yani wd-40 benim için bir pas engelleyici ve parlatıcı :) sıkıldığı metal ve plastik yüzeyde yağ tabakası bırakıyor ve ne kadar toz yapışır diyenler olsa bile haftalarca yıkamasanız bile temizliği ve parlaklığı belli oluyor.