PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehir dışından sıfır kilometre motor satın almak



mrdota
06 Mayıs 2017, 19:57
Merhaba değerli arkadaşlarım,

motorsiklet heveslisi diğer arkadaşlarımın şu an ve gelecekte cevabını arayacağı bir konu olduğunu düşünüyorum.

Şehir dışından güvenli ve yasal şartlarda sıfır kilometre motor satın almak için hangi adımlar izlenmeli?
nacizane tecrübelerinizi yazıya dökmeniz ümidiyle.

Sevgiler..

korkmazunal
06 Mayıs 2017, 22:42
Motoru satın alıyosun aldığın bayiden faturayı uygunluk belgesini ve ötv ödendi çıktısını sana kargolamasını istiyosun. Faturayla sigorta yaptırıyosun. Kimlik fotokopisiyle beraber emniyete gidiyosun tüm evraklarla birlikte. Evrakları verip şoförler odasından kağıt doldurtuyosun. Bütün evraklarla birlikte bankoya gidip işlemleri hallettiriyosun ruhsatın çıkmasını bekliyosun. Ruhsat çıkınca plakanı bastırıyosun. Plakanda çıktığı zaman ruhsatın sigortan ve plakanla beraber motoru satın aldığın yere gidiyosun. Acemiysen eğer nakliyecilerle getiriyosun. Değilsen binip geliyosun. Ama rodaj muhabbetini unutmuyosun.

karadag.05
06 Mayıs 2017, 23:03
Ben Tokatta yaşıyorum Çorumdan aldım motoru. Arkadaşımın H100 aracı var onunla gittim. Tüm evrakları bayii verdi bana. Parasını ödedim. Motoru H100 e attım getirdim. Bineceksen geçici plaka alman gerekir. İkametgah neredeyse ordan yapacaksın tecil işlemlerini. Geçici plakayı 1-6 günlük alırsın biner gelirsin nerede oturuyosan. Bayii yol gösterecektir geçici plaka ile ilgili. 200 küsür lira harcayacaksın ama bu işlem için. Ben bu masrafı yapmamak için arabaya attım getirdim.

kefkes
07 Ağustos 2017, 19:46
Merhaba şehir dışindan sıfır motosiklet almayı düşünüyorum.

Bildiğim kadarıyla 1-6 günlük geçici plaka 235tl güncel ücreti.
200 kmlik yoldan plakasiz getirsem motosikleti sıkıntı olur mu, yeni aldım falan diyerek atlatabilir miyim olayı. , şehirdışından motosiklet alıp plaka sebebiyle bağlanan birini duydunuz mu hiç..

Aklima faturayı alip plaka çıkarıp motoru getirmek geliyor fakat görmediğim motora da para ödemek istemiyorum çizik olur, sıkıntısı olur diyerek, satıcıya bir kez gidip motorla dönüp aynı zamanda ufak ufak rodajini yapma niyetindeyim.Ne önerirsiniz..

ibo8316
07 Ağustos 2017, 20:47
Polise ve Şans bağlı..
Ehliyetin varsa kask al yanına git şehirdışına BaK beğen al...adam aküyü biraz doldursun sor zincir yağ durumu gerginlik nasıl son kontrol yapıp sana teslim ederler..

Ben 150km yerden aldım taksitle veriyor diyw