PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ-tercih-uzun boy-yine yağ



Sercan_07
05 Mayıs 2017, 13:33
Merhabalar.Başlik biraz saçma oldu ama bulamadım biseyler.Birkac sorum var yardımcı olursanız çok teşekkürler şimdiden.
Son 1 haftadır motorun ayaklık kısmının altında motoru akşamları koyduğum yerde yağ damlaları buluyorum.Biraz eğildim baktım o tahliye hortumlarının çıktığı yerler falan gress yağı gibi kaplanmış.Zıncir yağından mi kaynaklindir bu ?
Diğer taraftan yağ seviyesine baktım.Yan ayakta 2 çizginin arası duruyor.Dik konumda ise tamamen dolu oluyor gösterge.Bi terslik varmıdır ? Cbr 250 bu arada motor.
Ayrıca 2. Motor icin cruiser bakmaya başladım.cycle ergo sanirim site.Ordan oturuş pozisyonlarına bakınca 1 90 boyda ellerim ve dizlerim yapışık duruyor.Mesela shadow 750 de öyle.Uzun boylulara haram mıdır cruiser yoksa büyük gidonlarla halledilir mi görüntü?

Tundzhay
05 Mayıs 2017, 13:41
Foto çekip koysan daha iyi yardımcı oluruz.

diablof
05 Mayıs 2017, 13:45
dostum yağ seviyesi normal sürüş pozisyonunda bakacaksın. sağlıklı olanı o yan ayaklıkta az göstermesi normal kartesin diğer tarafına akıyor yağ.

boy kilo ile alakalı cbr dan sonra cruser/chopper tarzı bir makina daha rahat ettirecektir seni. oturuş pozisyonunun haricinde direksiyonun bulunduğu yer dizlerin ile temasını engelleyecektir.

zinciri yeni yağladıysan olabilir. eğer yeni yağlamadıysan debriyaj kolunun keçelerinden kaçırma yapabilir bir yere vurduysan debriyaj pedalını yada eskiyince de kaçırma yapabiliyor. temizle bir kaç gün tekrar takip et. eğer sürekli ise keçedendir.

kolay gelsin.

Sercan_07
05 Mayıs 2017, 14:05
Fotoyu akşam atabilirim artık.Ofisteyim.Gösterge dik konumda iken üst çizgininde üstünde.
Ayrıca yağ olayida kullandıktan sonra oluyor.4 gündür falan binmiyorum yeni damlama yok.Birde nasil temizleyeyim orayı wd40 ile dalayım mi direk?
Uzun boyluyum ama cbr 250 de rahatım hiç sıkıntı yok.Bu cruiserlarin alçak selesi uzun boylulara eksi bi durum yaratırmı sıkıntım o.

efemontana
05 Mayıs 2017, 17:33
Vites pedalını gaz yağıyla temizleyin, muhtemelen ön dişlinin oralardan zincir yağı akmıştır bende de aynı durum var devamlı. Uzun vade de 2den 1e düşürünce pedalda tutukluluk yapabiliyor temizlemekte fayda var. Kazasız belasız

Bthndmrl
05 Mayıs 2017, 17:36
Uzun boyda cruiser güzel olur.
Üst çizginin üstünde yağ varsa eğer çok fazla yağ demektir. Motor bloğunuz hasar görür.