PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lütfen EKİPMAN KULLANIN!



efemontana
10 Nisan 2017, 01:31
Bu gece yoğun bakımda hemşire olan bir arkadaşıma ziyarete gittim. Mutlu bir şekilde otururken hemşirelere telefon geldi ve yatış var hazırlanın denildi. 15 dk sonra 18 yaşında bir erkek bilinçsiz bir şekilde ağlayarak ve bağırarak içeriye alındı. Yanına gittiğimde omuriliğinin ve bacağının kırıldığını öğrendim. Tahmin edersiniz ki motor kazası... Sağ bacağını demirlerle ve dikişlerle tutturmuşlar bir şekilde ( parçalı kırık) ama paramparça vaziyetteydi. Bilinci biraz yerine geldiğinde ekipman kullanıp kullanamadığını sordum ve sadece KASKI olduğunu söyledi. Gözlerini açamasa da sesindeki pişmanlığı gördüm. Ben de çoğu zaman kask, mont ve eldiven alıp çıkıyorum. Dizlik takmaya üşeniyordum doğrusu ama bugünden sonra parmak ucumu bile açıkta bırakacağımı sanmıyorum. Konuyu açmamdaki tek amacım belki bir kişiyi bile olsa bilinçlendirmek. LÜTFEN HAVA SICAK, MESAFE YAKIN GİBİ SEBEPLERLE EKİPMANSIZ ÇIKMAYIN. Yaralı arkadaşa acil şifa diliyorum, herkese kazasız sürüşler.

ccc67
10 Nisan 2017, 02:49
Allah acil şifalar versin.Allah bütün motorcu kardeşlerimizi böyle durumlardan korusun

redlion999
10 Nisan 2017, 04:32
Euro NCAP testleri 64 km hızla yapılıyor. Dummyler içeride iki büklüm direksiyon bir taraflarına girmiş oluyor o kadar korumaya. Hani hızın insan vücuduna etkilerini az buçuk tahmin edebilmek lazım. İnsanların nedense kendi türlerini yüceltme eğilimi var. 'bana birşey olmaz' , 'benim başıma gelmez' diye kendilerini yoldaki köpekten ayırıyorlar. Oysa hepimiz yolda araba çarpıp parçalanmış köpek görmüşüzdür. Ama hiç bizim o duruma düşeceğimiz aklımıza gelmez.

Diyeceğim o ki. Koca koca arabalar seni koruyamıyor iken giydiğin 1 kask 2 deri parçası da öyle korumaz. Sadece sürüklenmede ve hafif darbelerde seni korur.Kapıya yandan girdikten sonra o korumalar sadece bedeninin dağılmasını önler. Bundan 'o zaman ekipmansız binsek de birşey değişmez' diye düşünen arkadaşların aklından öpüyorum. Olay kıyafeti giydi giymedi muhabbetini çoktan aşmış olmalıydı zaten. Konu motosiklete ne kadar hakimsin, bu durumlar için ne kadar eğitim aldın olmalıydı.

Kendi kendinize gaz vermeyi bırakın ki gerçeklere karşı önlem alabilesiniz. Kaza yapan arkadaşta umarım kalıcı birşey kalmaz. Dediğim gerçekleri birinci elden öğrenmiş ne yazık ki..

Salurbey
10 Nisan 2017, 08:50
Ilk söylenmesi gereken tabi ki geçmiş olsun,kaza hepimiz için masanın üzerinde olan bir gerçek.Her zaman eğitim ve ekipmanın önemi soyledim,en az onun kadar önemli olanda bilinç.

Dün motorla gezerken,bir paket servis yapan kişi, honda activa ile benim yanımdan silme geçti, diğer tarafında araba vardı. Yanlışlıkla dirseğimi çıkarsam carpacak. Takip ettim çalıştığı yere kadar, döner satan bir büfe. Çok sinirli olduğum için içeri girmedim 5 dkk bekledim ama sinirim geçmeyince tamamen iptal ettim,ayrıldım. Şimdi bu motora binen kişide zaten ekipman olarak hicbirsey yok. Kösele ayakkabi,kot ve uzun kollu penye. Daha kötüsü "beyin" de yok yani gerizekalı. Beklentimde yok o kişiden ama bana ve cevresine zarar verebilirdi,kendine olmuyor sadece zararı. Selam sabah motorcu selamı vermem,ekipmanı olmayan ve üstüne üstlük motoru cambaz gibi çok tehlikeli kullanan kişiye saygı duymam. Onlar başlarına gelecek şeyleri hakediyor. Dua edelim çevresine zarar vermesin bu tarz kişiler. Ayrıca aşırı riskli hareketlerde bulunan, full ekipmanı neyi olursa olsun, o kişileride aynı kefeye koyuyorum. SS motorlarla yüksek hızlarda arabalara teyet gecen,180-200 km süratle trafigi akıl almaz tehlikelere sokanlar için de aynı şekilde düşünüyorum.