PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İkinci El Motor Satışında Kredi Kartına Taksit Nasıl Oluyor?



acemi60
12 Şubat 2017, 20:10
Motorum satışta değil. Bir arkadaş sana şu motoru alalım diye teklifte bulunuca "Abi sen asıl benim motora müşteri bul. Satın alacak motor bulurum ben" dedim. Hemen bir müşteri buldu benim motora. Fakat alıcı "Bir mağaza bul. Oradan kredi kartına taksit yapalım" diyor. Ben bu işleri bilmediğim için kabul etmedim.
Bu şekilde satış yapan var mı? Sonuçta mağaza bulunsa da adam para almadan bu işlemi yapmaz. Çünkü bu işin ona da bir maliyeti vardır herhalde.
Bu şekilde motor satışı yapan varmı?

murat 60
12 Şubat 2017, 20:19
Ben yeni motosiklet için kapora verdim motosikleti satarken alan arkadaş taksit imkanı varmı k.kartı ile alabilirim ancak deyince kapora verdiğim bayii aradım durumu izah ettim sorun olmadığını bankanın komisyon aldığını söyledi 8 bin TL için 9 ay 350 tl fark ile satın aldı hem adam 2.el taksitli bir motor almış oldu benimde işim görülmüş oldu

Alonedark93
12 Şubat 2017, 20:25
Geçen sene yaptım bu tarz bişeyler kartı nakite cevirme. %2 %2.5 %3 kişeye göre değişir. Komisyon parası isterler, onuda alıcıya ödetirsin. Tek dikkat etmen gereken şey karşı tarafın kart sahibi olması lazım. Çünkü çalıntı kart, başkasının kartı filan olur başına ihale alırsın. Motorundan da olursun.

X bir tanıdık magaza aracılığıyla konuşuyorsun. Karttan çekim yapıp sana nakit veriyor. Komisyonuda kesiyor. Ama taksit için taksit seçeneği olan biri şart.