PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ''İlk defa motor alacağım'' ''Acemiyim'' diyenlere......



noz
05 Şubat 2017, 21:58
Merhaba motorseverler..Açtığım başlık motor sevdası olan vede ilk defa motor alıp kullanmak isteyenler içindir.Sizleri ve konular için yazdığınız yorumları okuyor ve bazen hayretlerimi gizleyemiyorum.Yaşım oldukça fazla ve halen motor sevdam var.Şu anda bile aktif motor kullanıcısıyım.Bu sevdaya tutulalı çok oldu ve ilk motorumu tam 45 yıl önce aldım.Herneyse şimdi gelelim ana konuya.
1.İlk defa motor alacaksanız vede genç /acemiyseniz ucuz ve düşük cc li fakat forumlardan inceleyerek en iyisine inandığınız ucuz bir alet(Çin malı) alın.Mutlaka sıfır olsunki size motor kullanmayı öğretene kadar canınızdan bezdirmesin.Unutmayın,yeni bir motor sadece bir kişiye motor kullanmayı öğretebilir.İkinci kişiyi canından bezdirir.
2.Motorunuza iyi bakın ve arızalarından yakınmayın.Her arıza sizin için bir tecrübedir,ders almayı öğrenin.
3.Kullandığınız motor kul yapısıdır,dolayısı ile sınırlarını aşırı zorlamayınız.Motor kullanımına alıştığınıza inanıyorsanız ve yeterli tecrübeyi kazandıysanız artık motor sürmeye adaysınızdır.
4.İlk motorunuzu satın,parası ile profesyonel bir kursa katılarak motor becerilerinizi geliştirin.
5.Hayırlı osun,artık yeni bir motora geçiş zamanı geldi.Sakın ikinci motorunuzun modeli R harfini barındırmasın.Bu motorların tümü kapasitelerini aşırı zorlayan tehlikeli,agresif vede dolayısıyla en fazla sorun çıkaran makinelerdir.
5.Motor ve sürücü bir uyuşma birlikteliğidir.Birliktelik olmazsa motor sorun çıkartır,sürücü ise kaza yapar.Ancak her ikisinin mantıklı birlikteliği ile keyifli sürüşler ortaya çıkar.
6.Kendinizi asla ispatlama çabasında olmayın,en iyi yarışçılar bile kazalarda hayatını kaybediyor,unutmayın.
7.Tecrübe kazandıkça vede ihtiyacınız varsa motor gücünüzü arttırın,ancak unutmayın.Güvenli bir sürüş için max. 120 km.idealdir.Bunun üstündeki süratler adrenalin bağımlılığına girer ve tehlikelidir.
Hayat sizin,can sizin.Ama unutmayın,sizi canı kadar sevenlerde var.Onlarıda hayat boyu ölümden beter edecek acılara terk etmeyin....

ENİGMA
05 Şubat 2017, 22:11
İlk defa motor alacaksanız almayın

Remzidemir41
05 Şubat 2017, 22:13
Az daha koyun YBR alın :queen:

Sercan_07
05 Şubat 2017, 23:25
1000 lik çok 600 lük alın.

GezeGeze
05 Şubat 2017, 23:28
Sadece ilk kez motosiklet alacak ve cc yükseltecek olanların değil,

genel olarak tüm motosiklet sürücülerinin dikkate almaları gereken noktaların (5. madde ve sonrası) güzel bir özeti olmuş.

Teşekkürler.

fstx
06 Şubat 2017, 00:52
"Çin malı alın"dan sonrasını okumadım

noz
06 Şubat 2017, 20:07
Çin malı motordan amaç yeni öğrenecekler için aşırı maliyetten tasarruf etmektir.Ayrıca motorun çıkaracağı problemlere hazır olmak ve tecrübe kazanmaktır.Öğrendikten sonra ister at,ister sat.....

whitedeamon
06 Şubat 2017, 20:18
Ama hocam ilk başta tasarruf edelim derken sanayisi osu busu derken elinden daha fazla para çıkacak üstüne birde elden çıkaramama çıkarsa bile zararına çıkarma gibi durumlar olacak.En iyisi 2. Eli hızlı satılan,az sorun çıkaran bir düşük cc ile başlaması olacaktır.