PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Süs havuzu ve fıskiye çevrelerindeki buzlanmalara dikkat!



gaz
01 Şubat 2017, 21:43
Merhaba arkadaşlar,

Bu platformun üyeleri olarak; sıcak-soğuk, yağmur-kar vs. demeden, dört mevsim boyunca motosikletlerimizi kullanıyoruz. Tabii ki özellikle soğuk havalar, motosiklet sürücüsünün yollardaki en büyük kabuslarından birisi olan buzlanmaları meydana getiriyor. Bu buzlanmaların şehir içlerinde en çok meydana geldiği bölgeler ise süs havuzlarının ve fıskiyelerin çevreleri... Bunlardan fışkıran sular, hemen yanlarındaki asfaltlara sıçradığı gibi, bir süre sonra ayazda donuyor ve yolu feci derecede buzluyor. Maalesef kazalar, kaymalar ve yan yatmalar kaçınılmaz hale geliyor. Buzlu bölgelerden 5-10 km hızla hatta gaz vermeden ayaklarınızı sürüyerek geçseniz bile, arka tekerleğin kaymasına engel olmak kolay değil.

Acı gerçek şu ki; Belediyelerin veya Karayollarının bu tarz bölgelerde tuzlama çalışması yapmasını beklersek yaşlanırız. :pale:


Mümkün olduğunca gözümüzü yoldan ayırmayalım.
Yoldaki parlamalara dikkat edelim. Parlama olan yerlerden geçmemeye özen gösterelim.
Sürekli olarak kullandığımız bir güzergah ise, buzlanmaların yoğun olduğu yerleri hafızamıza kazıyalım ve kendimize alternatif yollar oluşturalım.
Bu gibi yerlerde ola ki düşer isek, panik yapmayalım ve soğukkanlılığımızı koruyarak devrilmiş motosikletimizi yerden kaldıralım.


Hepinize güvenli ve keyifli sürüşler dilerim. :king:

crxforever
01 Şubat 2017, 21:49
çok önemli bir hususa değinmişsiniz. ben de benzinlik çıkışları ve tam güneş alamayan eklemek isterim.
bir çok benzinlikte yıkama olduğu için buzlanma oluyor hatta kendi kendine kar yapanı da gördüm.

whitedeamon
01 Şubat 2017, 22:24
O fıskiyelerin ucu zaten hep yola dönük olur.

mgora
01 Şubat 2017, 22:28
Fıskiye malesef bu ülkede insandan değerli gezi olaylarında bile kırılan "fışkiye"sine üzülen bir belediye başkanı vardı.