PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Tutanak Tutmalımıydım ?



peruwasa12
31 Ocak 2017, 19:05
Bugun işten eve dönerken dar sokak olan ama işlek olan bi yerde trafik birden durdu önümde servis aracı vardı ama yol hem dar yanlarda eğimli ve çukur olduğundan ortalayarak gidiyodum bende, trafik durdu ve birden önümdeki servis aracı geri gelmeye başladı hızlı şekilde ben kornaya basıp motoru geri kaçırmaya çalışırken ön teker altına girdi öyle sıkışıp kaldım en sonunda yolun kenarında bekleyen çocuğa şuna söyle arabayı alsın dedim geldi baktı adam sonra aldı arabayı, o an ne yapsam karar veremedim, ön çamurluk kırılmıştı arkadan korna basanlar edenler, adamda zaten gitmeye niyetliydi binmişti arabasına, bende bi an 30 - 40 liralık bişeydir en fazla diye düşünerek tam bişey demeyince adam bastı gitti, plakayıda almadım nedense, sonradan öğrendim ki ön çamurluk 100 liraymış, ilk defa başıma geldiği için soruyorum normalde tutanak tutmam işime yararmıydı kör noktaydı deyip kurtulabilirmiydi ?

karadag.05
31 Ocak 2017, 19:30
Tabi ki işe yarardı. 30-40 lira da olsa neden senin cebinden çıksın ki? Ben arabamda hep tutanak taşıyorum. Motorun ruhsatında da var. Kör nokta diyemez de takip mesafesini korumuyordu diye haklı çıkabilirdi. Takip mesafesi duran araç için ne kadar bilmiyorum ama 50 ile giderken 25 metre takip mesafesi olması lazım. Hızın yarısı mantığıyla düşünürsek sen sabit olduğun için yine haklı çıkıyorsun. Sigorta firmanı ara konuş bence. Geçmiş olsun dostum.

mustafa_325
31 Ocak 2017, 19:33
Evet tutmalıydın. Artık yapacak bir şey yok. Geçmiş olsun o çamurluğu kendin yaptıracaksın.

whitedeamon
31 Ocak 2017, 19:39
Hocam geçmiş artık ama tutmalıydınız.Genelde böyle şeyler hasar kaydı olarak geçmesin diye cebinden verirler yüksek meblaları sigortaya hallettirirler.

YERUÇAĞI
31 Ocak 2017, 20:27
iş işten geçmiş,kendin yaptırıcan artık,tutanak tutmanın haricinde adamdan üç aşağı beş yukarı parasını alsaydın daha iyiydi,çünkü hem onun sigortası zadelenmez hemde senin plakanda hasar gözükmezdi,,neyse geçmiş olsun ,sineye çekip yaptırcan artık ALLAHTAN 100 tl büyük bir hasar değil

levend84
31 Ocak 2017, 20:44
Geçmiş olsun kardeşim,sanırım başına ilk defa böyle bir olay gelmiş ondan dolayı ne yapacağına karar verememissin sağlık olsun cana gelmesin önemli olan bu,inş.ilk ve son kazan

olur bu tür dolmuş otobus vs.gibi araçların arkasına mesafeli yaklaşmak lazım,bu şekilde olaylar bizi tecrubeli yapıyor..bundan sonra aynı hataya düşmessin..

selametle..

Erhan Tosun
31 Ocak 2017, 21:07
Öncelikle geçmiş olsun.
Benzer bir kaza da benim başıma gelmişti tırın altına bırakıp kaçtım motoru, sen tam ortada durunca arkanda ki araç da senden mesafeli duruyor, öndeki araç aynadan bakınca seni değil senden sonraki aracı görüyor ve mesafe var diye düşünüp geri vites yapıyor, sen sen ol bir daha iç dikiz aynası olmayan (kamyon, kamyonet, minibüs)araçların arkasında duracak san dış dikiz aynalarını görecek şekilde dur, görünürde çok hasar yok gibi görünse de rapor tutun ve ısrar edin, bir çamurluk diye düşündün belki jantın yamulmuştur, ya da amortisör yamulmuştur, kara kara düşünmene gerek kalmaz karşı kişinin bütün bilgileri de elinde olmuş olur, baktın sorun yok yırtar atarsın tutanağı, 50,ve ya 100 tl lik masraf için de karşı kişi sizinle herzaman anlaşmaya yanaşır rapor bir nevi güvence olur sizin için.