PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şu yeni arkadaşınıza yardım ediverin :)



GençSürücü
04 Ocak 2017, 21:30
Merhaba arkadaşlar uzun süre asya motorla geçirdiğim vakitten sonra a1 ehliyet aldım 17 yaşındayım çok dediler 1 sene bekle diye dayanamadım (Asya kuzenimindi yazları baya kullandım.) ehliyetsiz motor kullanmak pekte istemiyodum (Arkadaşa güzel ceza kitlediler.) herkez gibi ss motorlar tav etti beni düşündüm taşındım klasik konu cbr mı yzf mi ben yzf seçtim sadece yakışıklılığına değil uzun süreli kullanmayı düşündüm ve bana yzf daha iyi gibi gözüktü. (Ehliyeti A yapana kadar kullanmayı düşünüyorum.) şimdi sizlerden istedim yardım bi 2 ay sonra gidip almayı düşnüyorum makineyi bazı sorularım var cevaplayan arkadaşlara çok minnettar olurum teşekküler.

1- Yzf r125 2017 modelin de süspasyonda iyileştirme olacakmış bu model türkiyeye ne zaman gelir (Tahmini) fiyat çok oynar mı ?
2- 2017 Modelini bekliyeyim mi ilerde satmaya kalktığımda yararı olur mu ?
3- 0 Motorsiklet alındığında temiz kaçamağı olmayan masraflar nelerdir plaka,vergi ?
4- Motorsiklet bakımları nasıl olur (Yzf için açık konu varsa yönlendirebilirseniz.)
5- Yamaha bayisinde makinayı alırken Akrapovic egzoz taktırılabiliniyormuş doğrumudur tahimini fiyatı nedir egzozun.
6- Fabrika çıkışı lastikler michelin pilot street sanırım iyimidir ?
7- Tecrübeli üstadlardan amatörlere öneriler.(Herkez gibi bende eğlenmek istesemde apaçilik ayarsız gazlama basılmayacak yerde basma gibi huylarım yoktur.)

Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler hayırlısıyla 1-2 aya aranıza katılacağım.

kuesier
04 Ocak 2017, 21:35
Selam kardeşim. Zaten aramizdasin motor almana gerek yok... bana bütçeni söyler misin. Sadece motor icin ekipman vs hariç

GençSürücü
04 Ocak 2017, 21:38
10-15 arası zaten cbr ve yzf modelleri gözüme çarptı ilk 1 sene kullanıp ehliyetle motoru yükseltiyim dedim ondan sonra A2 35kw kullanıyomuş (600cc kullanabildiğini sanıyordum) bende uzun süreli olsun dedim yzf düşnüyorum.

kuesier
04 Ocak 2017, 22:09
Keske 18 yasini bekleseydin a2 icin ama madem aldin a1 o zaman şimdi modeller rc 125 cbr 125 yzf r125 leri düşün. Ben cbr kullanıyorum sana sorun çıkartmaz kullanimi rahat yakiti az yakıyor fakat sekil olarak rc ve yzf daha iyi. Yzf oturus pozisyonu sakat ve kisa boyluysan zor alisirsin 82 cm selesi olmasi lazim. Cbr 79. Onun dışında ufak performans farklari var bu 3 motor arasinda ama atla deve değil yani. Simdi yzf aldığını varsayarsak lastikleri degisitrebilirsin. Irc kotu lastik. Diablo yada Michelin pilot alinabilir. Akrapovic taktirabilirsin fakat hiç onermiyorum. Fiyati 2bin lira civarı ama cok buyuk bi degisim bekleme. Tek silindir ve 125 cc bi motorun sesi en fazla ne kadar guzel olabilir? Yzf nin Performansini da fazla etkilemez egzoz.0 motor alırsan plaka vergi ruhsat icin sanirim 500 liraya yakın masraf edeceksin. Parcalari hondaya nazaran daha pahali. Bakımları daha pahali. Karsilanabilir ama. Her 500 400 km de zincir yaglayacaksin. Peryodik bakimlarini yaptiracaksin. Motor harici maaraflarini soyleyeyim. Şimdi motoru aldin vergi plaka hallettin. Kendi adina 17 yasindasin sigorta 1.500 lira civarı çıkar. Babanin adina yaptirabilirsin yari yariya oynar. Ekipman masrafin olacak. Unutma 125 cc icin pahali ekipman almissin diyenler olabilir ama motoru degistirebilirsin ama ekipmanin iyiyse uzzuuuuun yillar kullanırsın. Seni gerçekten koruyacak bi ekipman seti kask mont eldiven ve pantolon icin söylüyorum totalde 2500 lira civari cikacaktir. Baska sormak istedigin bir sey var mı

GençSürücü
04 Ocak 2017, 22:18
Söylenecek söz bırakmamaışsın zaten teşekkür ederim peki 2017 modeller genelde Türkiye`ye ne zaman geliyor.Ekipman olarak ucuza kaçmak gibi bi planım yok çünkü sonuç olarak 2 tekerlek pişman olmaktansa (Olunabilirse) varsın biraz cüzdanı açalım. Egzoz olarak 125cc Tek silindirden zaten müthiş şeyler beklemiyorum akrapovic biraz tuzluymuş benim istediğim sadece tatlı bi sesi olsun yeter :) Tekrardan teşekkür ederim yardımın için.Bu arada boyum 1.73 civarı pek boy sıkıntı olmaz sanırım.

MoRFy
04 Ocak 2017, 22:32
125 cc ''R teknolojisinin genlerini taşıyan'' (yamaha sitesinde öyle yazıyor) :queen: :queen: :queen: bir motora ve heleki parça ve bakımları masraflı bir motora 14.250 TL vermek akıl kar işi değil. Bence YZF R125 için düşüncelerini tekrar gözden geçir.
Evet Honda kullanıyorum ancak marka fanatiği değilim. CBR 125 içinde aynı şeyleri düşünüyorum 11.100 TL bir fiyatı var. Keşke A2 ehliyet için bekleseydiniz. 200 - 250 cc alıp uzun yıllar mutlu mesut kullanabilirdiniz...

GençSürücü
04 Ocak 2017, 22:43
Haksız değilsin ama kendin söyledin cbrda zamlanıyor parça fiyat farkı var ama yzf bir tık daha çok aklıma yattı yorumun için teşekkürler.

kuesier
04 Ocak 2017, 22:47
Söylenecek söz bırakmamaışsın zaten teşekkür ederim peki 2017 modeller genelde Türkiye`ye ne zaman geliyor.Ekipman olarak ucuza kaçmak gibi bi planım yok çünkü sonuç olarak 2 tekerlek pişman olmaktansa (Olunabilirse) varsın biraz cüzdanı açalım. Egzoz olarak 125cc Tek silindirden zaten müthiş şeyler beklemiyorum akrapovic biraz tuzluymuş benim istediğim sadece tatlı bi sesi olsun yeter :) Tekrardan teşekkür ederim yardımın için.Bu arada boyum 1.73 civarı pek boy sıkıntı olmaz sanırım.

Yaşın çok değil daha uzarsin 3 4 cm. Yzf 125 2017 si 2016 ile ayni. Degisiklik yapsalardaa fuarlardan duyardik. Beklersen pahali alırsın. Fakaat bende morfy e katılıyorum. 14 bin verilmez o motora. Yazik gunah. Bak sana bi tavsiyede bulunayim. Git temiz bi cbr al 2.el 7 8 bin arası. 1 veya 2 sene kullanirsin sana da yeter zaten. Geriye sana 7 bin lira kalir. Bi kenara koy . Yasin gelince a2 al. A2 alinca cbr ı satarsin. Muhtemelen ayni fiyaata satabilirsin km cok yukseltmezsen. Elinde 15 6 bin lira paran olunca git bi r25 al. Senelerce kullan. Bu durumda eline geçen ne olur. Cbr 125 ile motosiklete yzf den daha fazla hakim olursun. Daha rahat surersin parcasi bakimi her seyi daha ucuz. Yzf ye o kadar para vereceen sonra sıkıldım diyeceksin gitmiyor diyeceksin. Yapmam deme yaparsin. Biraz daha bekle iyice motosiklete hakim olduğun zaman cbr yi sat. A2 al r25 sür. Bu arada da paran birikir. Benden sana tavsiye. Arkadaşlar ne der bilemem

MoRFy
04 Ocak 2017, 22:54
yada para ve maliyetler sorun değil dersen suzuki gsx 125 gelecek 3 aya kadar Türkiyeye. ABS falan birsuru şey var ondan alablirsin. Fiyatı muallak hala site fiyat güncellemesinde. Bize fikrimizi sormuşsun biz düşüncelerimizi paylaştık sadece genç kardeşim. Aramıza hoşgeldin...

GençSürücü
04 Ocak 2017, 23:04
Söylediklerini aklımın bi kenarına yazdım haklısın bakalım hayırlısı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------

Alınmaca gücenmece yok zaten tam tersi yorumlarınız için çok mutlu oldum körü körüne gitmek varken bilgilendirdiniz ama marka olarak yzf`nin bi tık yattını söyledim sadece bakalım cbr`da başlangıç olarak çok iyi ucuz grenaj vb. bunlarıda hesaba katmak lazım.