PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : artık yurtdışından yabancı plaka araç getirilip tr de kullanılabilecek



fkambay
22 Aralık 2016, 10:42
Merhaba arkadaşlar dün akşam AEA canlı yayınında bu konudan bahsetti artık yurtdışı plakalı motosikletleri alıp tr de kullanmaya izin çıkmış yani uygun fiyata 2.el motosiklet alabilecekmişiz bende hastası oldugum yamaha mt 3 (660cc) ün son modelini tr ye getirebilme hayaline büründüm birden.. işlemler prosedürer basıl olur onu zamanla öğreniriz.

Sizce bu ne gibi sonuçlar doğurebilir yurtiçi motosiklet satışlarının düşmesi konusu dışında..

şimdiden arayışlara girmek istiyorum.
ve Lütfen bilen varsa bana yurtdışı 2.el motosiklet ilanlarının oldugu en yaygın site ismi soylebilir misiniz bizdeki malum site gibi..

MrMud
22 Aralık 2016, 10:49
Merhaba arkadaşlar dün akşam AEA canlı yayınında bu konudan bahsetti artık yurtdışı plakalı motosikletleri alıp tr de kullanmaya izin çıkmış yani uygun fiyata 2.el motosiklet alabilecekmişiz bende hastası oldugum yamaha mt 3 (660cc) ün son modelini tr ye getirebilme hayaline büründüm birden.. işlemler prosedürer basıl olur onu zamanla öğreniriz.

Sizce bu ne gibi sonuçlar doğurebilir yurtiçi motosiklet satışlarının düşmesi konusu dışında..

şimdiden arayışlara girmek istiyorum.
ve Lütfen bilen varsa bana yurtdışı 2.el motosiklet ilanlarının oldugu en yaygın site ismi soylebilir misiniz bizdeki malum site gibi..

Herşeyine bahse girerim yurtiçinden almaktan , en az 2 kat daha pahalı olacaktır.

Bence boşuna heveslenmeyin.

bikerboi
22 Aralık 2016, 10:58
Devletin paraya ihtiyacı var. Bireysel emeklilik fonu bile sıcak paraya ihtiyaçtan kaynaklanmakta. Böyle bir durumda yurtdışından araç getirmenin de vergisinin vergisini düşünmüşlerdir :)

fkambay
22 Aralık 2016, 11:05
önceden böyle birşey için %115 vergi ödemek gerektiğini okumuştum ancak sanırım plakayı tr yapmak geekiyordu artık yabancı plaka ile kullanabilecekmişiz.

ZaptNaMumkun
22 Aralık 2016, 11:05
Burada kullanabilmek için ötv isteyecek ötv'yi ödeyince de buradaki ile aynı fiyata gelecek zaten.

Romedon
22 Aralık 2016, 11:13
yurtdışından araç getirtirsin ama pahalıya gelir yurtdışından araç getirmek sadece eğer o araç türkiyede yoksa mantıklı

fkambay
22 Aralık 2016, 11:19
yurtdışından araç getirtirsin ama pahalıya gelir yurtdışından araç getirmek sadece eğer o araç türkiyede yoksa mantıklı

benimde isteğim o zaten yurtdışından en az 2013-2014 model bi mt 3 getirmek tr 2011 model var oda bi tane bende 2010 vardı kaza geçirdim sattım şimdi çok özledim

whitedeamon
22 Aralık 2016, 11:26
önceden böyle birşey için %115 vergi ödemek gerektiğini okumuştum ancak sanırım plakayı tr yapmak geekiyordu artık yabancı plaka ile kullanabilecekmişiz.

%115den fazlaydı hocam

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:21 ----------

Ayrıca arkadaşlar şunuda belirteyim dışarıdan getirip burada yabancı plakayla binerim diyorsunuz ama yurtdışında zaten türkiyeye yatırım dahi yapılamaz gözüyle bakılıyor.Yani hiçbir sigorta şirketi bunu kabul etmeyecektir.Türkiyedekilerde yabancı plaka olduğu için kabul etmeyecek, konsolosluk gümrük işiyle uğraşacak olanlarda çok fahiş fiyatlar çekecektir.Yani çoğu kişinin dediği doğru astarı yüzünden deniyor ya.

wing41
22 Aralık 2016, 11:27
Devlet her ikinci el alım satım işleminden 120 tl kazanıyor. Yeterli mi? Tabi ki hayır. Yurt dışından ikinci el araç al getir ki her aldığın araçtan bir kez daha sıfır araç alıyormuş gibi vergi öde :pl: Bayılıyorum bu devlet kafasına :queen:

Seko
22 Aralık 2016, 11:56
O kadar karamsar olmayın, bir düzenleme yapılacaktır ve eminim çok daha ucuza malolacaktır. Oralarda beş yıllık motor yarı fiyatına satılıyor bizde ise üretimi durmuş motor bile sıfır fiyatında oluyor. Dünyada üretimi durdurulan modelin bulunmaz Hint kumaşı muamelesi gördüğü tek ülkeyizdir (bkz. Honda Today). Olması gereken olacak, bizdeki fiyatlar da dibe vuracak. İnşallah olur. Ayrıca benim anladığım şey yabancı plaka ile motorun kullanılabilecek olması. Bir miktar vergi alınıp belki de üzerindeki plakaya ruhsat çıkarılacak. Bence detaylarını görmek lazım. Tabi bu durumda sahte plaka mevzuları da ortaya çıkabilir.

mrt20
22 Aralık 2016, 12:05
Bu döviz kuru böyle giderse pek bi cazibesi kalmayacak zaten.
Devlette koyacağı ekstra vergilerle buradaki rakamı yakalar.
Kısacası kullandırtmazlar.

MD.Murat
22 Aralık 2016, 12:05
Hala ucuza bişey alabileceğini zanneden var bu ülkede. Geçti o işler. Ayakkabı kutusu doldurmadan hiçbir şey alamazsınız artık.
Yurtdışından ucuz araba getirecekmiş. Ne kadar kar etmeyi planlıyorsun? 30.000 olsun mesela.
Çat diye alırlar elinden 29.000i, ne hakla olduğunu sormak aklına bile gelmez. Yurt dışından ülkeye giren aracın ülkedeki kaydını gönderme pulu vergisi olur belki mesela adı.
Sonuç olarak bir yerde sen kar edeceksen devlet ondan payını alır.

He ülkemizde olmayyan x model motor vardır, onu almak isteyen adam alır o ayrı.

yaşlıveacemi
22 Aralık 2016, 12:33
yurt dışından motorlu araç (turistik amaçlı motosiklet dahil) getirmek için bir fiil kesintisiz 185 gün yurt dışında kalmanız gerek araç başkasının veya şirket aracı ise vekalet gerekli şirket sizin olsa bile. 185 gün getireceğiniz günden önceki bir yıl içinde kesintisiz olmalı. sonra araç ile geliyoruz yeşil sigorta yaptırıyoruz geldiğiniz ülkede yaptırın senelik motosiklet için 200 euro 2016 yılı için( gümrükte de yaptırabilirsiniz ). size gümrükte 730 gün izin verirler veya vermezler o memurun insiyatifine kalmış ona çok dikkat edin bir ayda verebilir yandı gülüm keten helva. 730 gün kullandıktan sonra tekrar araç ile yurtdışına çıkıp bir fiil 185 gün kesintisiz kalırsanız tekrar aynı veya başka aracı getirebilirsiniz. araç ile verilen süreden önce yurtdışına çıkarsanız kalan günler yanar. getirdiğiniz aracı başkası kullanırsa başınız çok fena ağrır. aracı getirdikten sonra onu burda bırakıp yurtdışına çıkabilirsiniz o zaman aracı gelene kadar gümrüğü bırakacaksınız veya kimse kullanmayacak diye taahhüt vereceksiniz. kısacası 185 gün yurtdışında kalmış olmanız ve motosiklet için 200 euro yeşil sigorta yeterli birde memur illa 730 gün verecek diye bir kural yok ona çok dikkat edin. birde başkasına kesinlikle kullandırmıyoruz sağlık halleri hariç o zaman da araçta sizinde olmanız gerekli
NOT: Bu anlatıklarım sadece sizin kullanmanız için ticari amaçlı al sat ın prosedürü farklı
NOT: 730 günü memura söyleyin ve teyit alın emin olun 730 gün verdiğin den

Eagle7
22 Aralık 2016, 12:38
sanırım yurtdışından gelen araçları burada kullanmak için soruyorsun. & ay kullanabiliyorduk eskiden şimdi 2 seneye çıktı. Tam ayrıntıların ne olduğunu bilmiyorum ama 2 senede bir yurt dışına çıksa yeterli gibi bir algı yaratılmıştı. Açıkcası devletin böyle bir şeye izin vereceğini zannetmiyorum. Sonuçta ciddi bir vergi kaybına sebep olur.

ryangt
22 Aralık 2016, 13:55
şu an da 30 yaş üstü klasik otomobil ithal etmekte serbest. Ancak devlet diyorki araç bedelinin %145 ötvsini +%18 kdvsini alırım.
araç yurtdışında 1500$ mesela ancak devlet diyorki, 1500$ kabul etmem,bu araç benim gözümde en az 20,000$ ve sen 20,000$'ın ötv ve kdvsini öde sonra ne yaparsan yap.

dolayısıyla herhangi bir klasik araç ithal etmek isterseniz kafadan 34500$ vergi ödemeniz gerekecek.

aynı sistemi bunada uygularlar. Emsal bir fiyat belirlenip onun ötv kdvsini talep ederler tahminimce

Öz_Musti
22 Aralık 2016, 13:58
Türkiye' ye ikinci el motorlu taşıt ithalatı yasak. Nasıl bir düzenleme yapılacak bilmiyorum. Mesela trafik sigortası. 34 plaka ile 41 plaka farklı tutar çıkıyor. Eee Almanya nasıl olacak?

navarin11
22 Aralık 2016, 14:16
Dibi olmayan mevzularla kendinizi avutmayın nedenmi ? Yurt dışında motorlu taşıt alıp üzerinize kayıt ettirip trafiğe çıkabilmeniz için o ülkede ikamet etme müsadenize sahip olmanız gerekir,ikinci el motoru sahibinden satın aldınız, üzerinize plaka çıkartmak veya var olan plakayı kendi üzerinize tescil etmek için trafik müdürlüğüne gitmek gerekir, ve merci size o ülkede ikamet izniniz olmadan tescil yapmaz aynı durum bizim ülkemizdede geçerlidir Türkiyede yaşayan bir yabancı ya turisttir, veya ikamet müsadesi olan bir kişidir, eğer bu kişi Türkiyede yaşamak için elinde ikamet tezkeresi varsa plaka çıkartıp kullanabilirsiniz ve plaka da gene yabancılara mahsus olan ''Harf gurubundan '' verilir ve o aracı kendi soyadıyle aynı olan aile fertleri tarafından kullanılır başkası kullanamaz, eğer Yurt dışında ikamet iznine sahipsenizde belirli bir süre kullanıp verilen sürenin bitiminde yurtdışına çıkartp ancak belirli bir süre sonra tekrar Türkiyeye gelip kullanabilirsiniz. Avrupa birliğine tamamen girebilirsek ancak o zaman mümkün olabilir, (ölme eşeğim ölme yeşil çimen çıkacak)

Tİme_shİft42
22 Aralık 2016, 14:47
Nalet olsunda diyebilirsin verginizede 2 el aracınızada diyebilirsin

HAZZILHAR
22 Aralık 2016, 15:21
Avrupa fosil yakıtlı araç satışına son vermeye hazırlanıyor, elde kalacak olan araçları da tabii ki 3. dünya ülkelerine iteleyecekler. Müzakere konusunu gündeme yine AB getirmiş habere göre. Buradan da durum anlaşılabiliyor. Üstelik elindeki hurdaları çöpe gönderirken de döviz kazanacaklar. AB'nin uluslararası ticaret ilişkilerinde Türkiye 5. sırada. Üstüne para vererek bize mülteci iteleyen AB ülkeleri; bundan böyle üstüne para alarak çöp satacak. Bizim millet de topukları dötüne vura vura o 2. el araçların peşinde koşacak. Devlet de bu işten sağlam vergi geliri elde edecek. Win-Win.

Herkese afiyet olsun. Yerseniz...

tanertc
22 Aralık 2016, 15:44
Ne yani siz şimdi Türkiye'de misal her şeyi toplam 10 bine satın aldığınız aracı, devletin çıkaracağı sayesinde daha ucuza yurt dışından alıp kullanabileceğinizi düşünmüyorsunuzdur umarım.

Quad87
22 Aralık 2016, 15:53
Devlet öpmeden bırakmaz bence de :sunny:

gursus
22 Aralık 2016, 16:41
valla motoru ordan getirip burda çalındı ihbarı verilse ,yabancı plakalı motoru çaldırdın diye bir cezai yaptırımı var mı?

şu yüzden soruyorum eğer bir cezası yoksa yurtdışından getirsinler motoru burda parçalayıp satsınlar bir nebze de olsa motor çalınmaları azalabilir.

okanbagiscan
22 Aralık 2016, 17:04
Dışarıdan alış veriş sınırını 75€ 30€ düşürüyorlar.Dışardan motor gelirmi sizce.

whitedeamon
22 Aralık 2016, 22:52
Avrupa fosil yakıtlı araç satışına son vermeye hazırlanıyor, elde kalacak olan araçları da tabii ki 3. dünya ülkelerine iteleyecekler. Müzakere konusunu gündeme yine AB getirmiş habere göre. Buradan da durum anlaşılabiliyor. Üstelik elindeki hurdaları çöpe gönderirken de döviz kazanacaklar. AB'nin uluslararası ticaret ilişkilerinde Türkiye 5. sırada. Üstüne para vererek bize mülteci iteleyen AB ülkeleri; bundan böyle üstüne para alarak çöp satacak. Bizim millet de topukları dötüne vura vura o 2. el araçların peşinde koşacak. Devlet de bu işten sağlam vergi geliri elde edecek. Win-Win.

Herkese afiyet olsun. Yerseniz...

buyrun gören adam mevzuya uyanıyor işte

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:50 ----------


şu an da 30 yaş üstü klasik otomobil ithal etmekte serbest. Ancak devlet diyorki araç bedelinin %145 ötvsini +%18 kdvsini alırım.
araç yurtdışında 1500$ mesela ancak devlet diyorki, 1500$ kabul etmem,bu araç benim gözümde en az 20,000$ ve sen 20,000$'ın ötv ve kdvsini öde sonra ne yaparsan yap.

dolayısıyla herhangi bir klasik araç ithal etmek isterseniz kafadan 34500$ vergi ödemeniz gerekecek.

aynı sistemi bunada uygularlar. Emsal bir fiyat belirlenip onun ötv kdvsini talep ederler tahminimce

şimdi elinde böyle bir para kazanma fırsatı olan devlet size kıyak yapacak iyiymiş iyi

metinkilic
22 Aralık 2016, 22:54
Bu ülke de en ucuz şey insan hayatıdır. Başka ucuz bir şey arayana şaşarım.

ByYlmzZz
23 Aralık 2016, 18:07
kesinlikle ötv alacaktır devlet baba.üstüne bir de sadece araç alımına özel bir vergi türü de gelir(muhtemelen gümrük vergisi devşirmesi gibi bir şey olur.hatta direk gümrük vergisi oranı olur ama adı değişir.)ama kesinlikle bu durumun ne türk araçları fiyatlarına etkisi olacak ne de oradan araba almak mantıklı olacak..burada araç satarken ya da alırken bile bir a4 kağıdına 118 tl ödüyoruz biz.

МОТОRCU
23 Aralık 2016, 18:12
Çok heveslenmeyin; çünkü hemen değil seneler sonra uygulamaya alınacak.

qıp
26 Aralık 2016, 09:29
"Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) eski Genel Sekreteri Ercan Tezer hatırlattı. Tezel, Gümrük Birliği’nin modernize edilmesi kapsamında 1996’dan bu yana kısıtlı olan kullanılmış motorlu taşıt araçlarının serbest dolaşımının yeni düzenlemede yer aldığını aktardı. Diğer bir deyişle modernize çalışmaları kapsamında Avrupa Birliği’nin özellikle kurucu 7 üye pazarında yer alan kullanılmış motorlu taşıt araçlarının Türkiye’ye serbest olarak ithali söz konusu olabilecekmiş"

watercolours
26 Aralık 2016, 09:50
Yurtdışından vergisiz alışveriş sınırının 30 avroya düşürüldüğü şu dönemde, devletin kendi payını düşünmeden böyle bir şeye izin vereceğini düşünmek saflık olur bence.

bumbala
26 Aralık 2016, 10:06
Devlet araç satışından tonla vergi alıyor. Bu yüzden fazla hayale kapılmayın. Gürcistan'dan yabancı uyruklu araç alanlar var ama belli şartları da var.

qıp
29 Aralık 2016, 12:06
"EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi noktasında 2017 sonunda önemli bir noktaya gelmek niyetinde olduklarını belirterek, “2017’de maksimum 2018’de tamamlamamız gerekiyor çünkü dünyada Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) Anlaşması gibi bazı süreçler çok hızlı ilerliyor"

Sinan Er
29 Aralık 2016, 13:07
Yurtdışından vergisiz alışveriş sınırının 30 avroya düşürüldüğü şu dönemde, devletin kendi payını düşünmeden böyle bir şeye izin vereceğini düşünmek saflık olur bence.

Avrupada 30 Avroluk mal ne arar :) Bu meselenin dibinde uzak doğu var. Orda alma Ordan aldığın herşeyin zaten özel vergisi var. Gümrük kanunu vergi oaranlarına bakın bakalım. Avrupadan gelen ürünlerle diğer ülkelerden gelen ürünler arasında vergi oranları ne kadar farklı.

Kısacası avrupadan taş gelse vergisiz almaya satmaya çalışıyor devlet.