PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kışın motosiklet kullanılmaz



natila
19 Aralık 2016, 11:56
ben işte bunu anlamıyorum, forumlarda son zamanlarda sıkça motorumu garaja çektim, sezon bitti, aküyü bahara kadar şarja koydum, baharda tekrar motorumla buluşacağız vb. yazılar görmeye başladım ne demek sezon bitti? motosiklete binmenin sezonu olduğuna inanmıyorum, ben her kış olduğu gibi mesaiye de gezilerime de motosikletimle gitmeye devam ediyorum hatta bence asıl motosiklet mevsimi varsa o da kasım ve mart ayları arasıdır... iki tekere devam...

ZümeR
19 Aralık 2016, 12:00
Keyif için binenler onlar.
İhtiyacı olan için mevsim olmaz.

araltı
19 Aralık 2016, 12:05
tamam


...

MotoNoob
19 Aralık 2016, 12:06
Adam binmiş Broadway'ine, kalorifer ısınmasını eline üflüyerek bekliyor, ben yanından kıyafetle vız gelir diye geçerken yumruk yaptığı eli ağzının önünde kalıp şaşkına dönmesi, ayrı bir zevk.

IRau
19 Aralık 2016, 12:07
Usuyoruz...

Zippo's
19 Aralık 2016, 12:07
Bu ara herkes forumda ayni seyi soyluyor.Yanlis anlamayin ama isteyen sadece yazin sicagin altinda kullanir isteyen motorun tepesinden inmez.Herkes niye kışın motora binmeyenlere tu kaka yapiyor anlamadim.

Mesela ben istedigim kadar saglam giyiniyim sogukta kullaninca uzun sure hasta oluyorum,belimde zaten sikinti var hasta olunca soguk yiyince tetikliyor.

Takilmayin bunlara.

pea
19 Aralık 2016, 12:10
Kışın demeyelim de, yerde buz varken diyelim.

Kışın motosiklet sürmek hem ciddi anlamda risk içeriyor hem de iyi ekipman istiyor. Tercihen ABS ve çekiş kontrol de lazım.

Kışın sürmeyenleri anlamaya başladım bu aralar. Giyinmesi soyunması ayrı dert, çamuru ayrı dert, yoldaki buzu rüzgarı ayrı dert. Zinciri yağlıyorsun, ertesi gün yağmur yağıyor, hop bir de onunla uğraş. Akü soğuktan donuyor, "acaba bu sefer de çalışabilecek mi" endişesiyle marşa basıyorsun, o da ayrı dert.

fstx
19 Aralık 2016, 12:11
Yaşadığım şehir şu an (12:00 öğlen) -15 derece.

Motosikleti bu ay başında kaldırdım, şimdiden çok özledim ama geçtim motor üzerinde donmadan durmayı, dışarıda duramıyor insan.

wing41
19 Aralık 2016, 12:16
https://www.youtube.com/watch?v=HdQlv56DQsE

Bisnev99
19 Aralık 2016, 12:17
Izmirde ekipman tam ise sıkıntı yok. Ama karlı bölgelerde naparlar bilemem.

IRau
19 Aralık 2016, 12:19
Simdi 2.45 de gorusmeye gidicem,arabayi alsam trafik var park derdi var.
Motoru alsam usuyecez daha karar vermedim

quattromeb
19 Aralık 2016, 12:24
mecburiyet yoksa ben de binmem... bi motor parası da sadece kışlık ekipmana verilirse o ayrı... elf yeleği gibi hem hafif hem ince hem de mükemmel sıcak tutan rüzgarı kesen ekipmanlardan alıp binilebilir... soğuktan korunma ayrı dert, rüzgardan korunma ayrı dert, yağmurdan çamurdan korunma ayrı dert, zaten trafikte maganda dolu azcık yer ıslanınca herkes sapıtıyo birazcık dikkatli gideyim diyen yok bunlardan korunmak apayrı dert... dert yani... bunun dışında kuru hava ve 10 C derece üstünde kendi ekipmanlarım, boyunluk ve termal içlikle çok gezdim... ama keyfi...

Metehan07-70
19 Aralık 2016, 12:29
Hacı bi 10 sene öncesi falan ben de senin gibi düşünüyordum fakat her geçen yıl kışları artık daha az biner oldum. Yaşlanıyoruz herhalde. Sinüzit imi fena tetikliyor, bel ağrısı da cabası. Ama son zamanlarda az binmemin en büyük nedeni lastiklerim. Asfalt ve lastik soğuk olunca, lastiğin yaşı da 3 yaklaşınca kızakla gider gibi oluyor.

Levent
19 Aralık 2016, 12:31
Kışın motosiklet kullanan birisi olarak gerçekten eziyete dönüyor motosiklet kullanmak.
Daha doğrusu giyinip, soyunmak tam bir dert. (BENİM İÇİN)
Çok şükür ayağımı yerden kesen bir arabam var, ama evim ile işim arasında köprü var,
ve her gün köprüden geçen insanlardanım. Bostancı - Kağıthane arası %100 trafikteyim.
O yüzden motosiklet benim için keyifin yanında işe gidebilmek için de zaruri.
Ayrıca kışın şartlar da motosiklet kullanımı için uygunsuz hale geliyor.
Hava sıcaklığı düşük olduğu için lastikler yeteri kadar işlevini yerine getirmiyor.
Her model için kış lastiği bulmakta 4 tekerlekli araçlara nazaran oldukça zor.
Bunun dışında karda bile motosiklete binen insan bulmak mümkün, ama riskli.
Bir de İstanbul 'da yaşayan insanlar ciddi kar kış görmüyorlar ama
-15-20 derecelerde yaşayan insanlar var. Bu kişiler için işler imkansız hale geliyor.

Velhasıl kışın bu alet yerine göre zor. Antalya da çok rahat iken, Ankara da imkansız olabiliyor.
Çok yönlü bakmak gerek.

shruikan
19 Aralık 2016, 12:32
"gerçek motorcu, sağlığını, beden bütünlüğünü düşündüğünden kışın motora binmeyene b.k atabilendir."

BIYIKLI
19 Aralık 2016, 12:39
ben işte bunu anlamıyorum, forumlarda son zamanlarda sıkça motorumu garaja çektim, sezon bitti, aküyü bahara kadar şarja koydum, baharda tekrar motorumla buluşacağız vb. yazılar görmeye başladım ne demek sezon bitti? motosiklete binmenin sezonu olduğuna inanmıyorum, ben her kış olduğu gibi mesaiye de gezilerime de motosikletimle gitmeye devam ediyorum hatta bence asıl motosiklet mevsimi varsa o da kasım ve mart ayları arasıdır... iki tekere devam...

İşte bunlar hep tatlı su motorculuğu. :)

Yalnız şu saatleri geri almama durumu hepimizi buzlanma tehlikesiyle başbaşa bıraktı. Giyim, kuşam tamamda yolda kayar mıyım düşer miyim endişesiyle gitmek hiç hoş değil. Bu yüzden kendi kendime çalışma saatimi yarım saat ileri aldım. Yani yarım saat işe geç gidiyorum. :)

weirdo1
19 Aralık 2016, 12:39
Valla 2 haftadır öksürük var bir türlü geçmedi. Yoksa canım gidiyor binsemde gezsem diye.

TIGERSHARK
19 Aralık 2016, 12:48
Levent Gocmen abiniz gerekeni yazmış
Hayattan zevk almaya çalışın eziyet değil

bilirkişi
19 Aralık 2016, 13:05
Yağmurlu rüzgarlı gün sabahları babamla aramda şu muhabbet geçiyor.
Baba bugün de sağanak yağış varmış hava çok soğukmuş ben de akşama doğru dönücem okuldan diyorum. İyi o zaman alt üst yağmurluğunu kuşan altına içlik giy üşütme. Ee arabayı versen? Başlatma arabana 😄

gungenir
19 Aralık 2016, 13:11
çeşme Balıklıovada turluyoruz hava soğuk hafif yağmur var. Bir balık restoranına girdik.
Restoran sahibi isteklerimizi sordu. Sohbet olsun diye "Yahu bu soğukta motor üstünde nasıl yapıyorsunuz?" diye sordu.
"Kötü hava yoktur, kötü elbise vardır." cevabı geldi.
Yan tarafta oturan yaşı büyükçe amca kafayı kaldırıp tek gözle kapalı "Bizim memlekette bu mevsimde 3 metre kar yağar, hangi kıyafeti giyelim de edelim onu?" dedi
Sustuk.
Tatlı suda balıkçılık kolaydır.

G-Strider
19 Aralık 2016, 13:41
4 derecenin altında yollarda özellikle viyadük ve köprülerde gizli buzlanma olabileceği için bu sıcaklıklarda motosiklet kullanımı risklidir.
İş için motosiklet kullananların ne yazık ki çok seçim şansları yok ama diğer kullanım için 4 derece aşağısı risklidir.

Romedon
19 Aralık 2016, 13:56
işyerim ve evim arası 20 km otobandna servis yoK.Lastiğim naylon eldivenim yazlık. Geçen gün karda sürdüm ama lapa lapa karda. evime zor gittim. Otobanda 100 km ile seyrettim. Pkadar tipi vardı ki yol zar zor görünüyordu. her 10 saniede 1 vizörü elimle siliyordum.Aslında bakarsan hayatımda yaptığım en zevkli şeylerden biriydi. Ama lastiklerim aşırı kayıyordu. viraja gireceğimde bayağı korkarak giriyordum. 30 LA FİLAN EMNİYET ŞERİDİNDE GİRİYORDUM. Allahhtan evime düşmeden avrdom tam motou park edecekken 2-3 cm kar yığının üstünde ön fren sıkarak 10 km ile düştüm yana. Zevkli olacağı kadar tehlikeli de. Kendinize acımıyorsanız motorunuza acıyın. Ben çok severek zorunlu da binsem düştükten sonra araçla gitmeye karar verdim karda. Ha hava kuru olsun yağışsız olsun soğuk oslada sürerim

whitedeamon
19 Aralık 2016, 13:58
Ben hep 20 liralık alıyorum

Owl King
19 Aralık 2016, 13:59
G.tu donuyo milletin cunku. :)

hasangazili
19 Aralık 2016, 13:59
Ankaradan selamlar :-)

Not: -8 derece

Owl King
19 Aralık 2016, 14:02
Ankaradan selamlar :-)

Not: -8 derece
Hatay da yasiyorum, sabahlari burda bile -4. Yani dogdugumdan beri burdayim ama bu seneki kadar sabahlari ayaz hatirlamiyorum. Ogleye dogru bahar havasi oluyor klasik bi bicimde ama sabahlari motosiklete binen adama helal olsun yani...

nayken81
19 Aralık 2016, 14:06
illa kışın kullanmaya devam edicekseniz scooter kış için ideal diyebilirim.Ben yıllarca kullandım.Üşümüyorum dediğimde inanmıyorlardı ama gerçekten üşümüyordum.El koruma,siperlik,diz örtüsü,uzun kışlık botlarla çok uzun rotalar yaptım.yeter ki kar ve buz olmasın,onlara çare yok.

draggy
19 Aralık 2016, 14:16
Kışın kullandığınız motorda, yağmur, çamur kar ve en önemlisi yollara dökülen tuzlar ve kimyasallar yüzünden, Kromlarda pullanma, metal aksamda paslanma, çürüme gördüğünüzde şaşırmayın derim :) İmkanı olmayan tabi ki motor kullanmaya devam edecek ama başka imkanı olanlar vedalaşıyor maalesef..

Sam@
19 Aralık 2016, 14:48
Motosiklet aynı zamanda zevk işi değil mi ?
Kışın aldığım zevk eziyete dönüşüyorsa binmem aga.

Motosiklet kullananada neden demem, Allah kaza bela vermesin derim.

MrMud
19 Aralık 2016, 14:57
Valla kışın motor kullanmak Zor mu zor.
Ama kullanırım acımam (kendime).
Soğuk iklim çakma kutup ayısı Bershka eldiven, Cross kaskın vizörü su tutmaz, pantolon altına 2 adet termal içlik, üstte 2 adet termal içlik üstüne kazak üstüne deri mont üstüne jersey, kaskın içine kar maskesi, ayakta genel olarak termal pamuklu çorap yada normal kalın çift çorap, üstüne masfalli cross bot (işe giderken bile) sivil ayakkabım sırt çantamda.

Yazarken yorulacaginiz kadar ıvır zıvır tabi full body armor dizlik dirsekliksaymıyorum bunlar sadece soğuktan korunmak için olanlar :mrgreen:

Hani övünmek gibi olucak çok afedersiniz ama arkadaş çevrem bana " Naber çamur çorak efendisi" diye hitap ederken "Ulan bi kar yağdı iett'ci mi oldun" dedirtmem gardaş :queen:

Istesem arabada var iyi kötü ama sevmiyorum abi, ben rehin tutulmayı kafesle gezmeyi sevmiyorum, boğuluyorum o 4 tekerli zimbirtinin icinde.

Sezon kapatana lafım olmaz.
Ama ben sezon mezon bilmem, varsada motor yoksada motor. :thumleft:

Emre Fırat
19 Aralık 2016, 15:04
Hocam iş için binmiyoruz ki zevk için biniyoruz şimdi arabada var motorda bu hafta 2 kere bişey olmaz diye motora bindim bugun evde yatıyorum nezle olmuşum. Kask , buff , mont felan giy çıkart birsürü dert üstüne birde üşü titre üstünde hiç gerek yok arabaya binip kaloriferi müziği açıp paşa paşa gidiyorum . Motor trafikten tasarruf ettiriyor zaman kazandırıyor doğru. Ama gideceğim yere yarım saat erken mi gitmek önemli yoksa sağlığım mı dersem motorun önemi yok benim için. Extra bişey yapıp rafa kaldırmadım zaten iş yerindede evdede kapalı garajda duruyor hepsi . Eve gelince apartman önüne değil depoya sokuyorum zaten kapalı sıcak yer kışa hazırlama vs diye extra bir durum yok bendee :)

LynXMaSTeR
19 Aralık 2016, 15:06
motosikleti zevk için sürenler, sürerken zevk almak isteyenler için en iyi mevsim bahar mevsimidir.
kışın çok üşürler, yazın çok terlerler.
ancak motosikleti sürekli ulaşım amacıyla kullanıyorsanız sizin için mevsim farketmemesi normaldir.
saygı duyulur.

natila
19 Aralık 2016, 15:19
30-40 bin lira para veriyorsun sonra da '' ben sadece yazın keyif için biniyorum '' diyorsun... nasıl bi keyifmiş arkadaş... :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:15 ----------

küçükken babamızın aldığı esem sportu kirlenir diye çamurda giyemezdik

Lucas
19 Aralık 2016, 15:27
Ben de 12 ay kullanabiliyorum, mecburiyetten.
Madalya töreni ne zaman ?

mescaline
19 Aralık 2016, 15:49
kar ve buz olmadığı sürece binmeye devam edeceğim.Ev iş arası 30 km.

E-5 te TEM e nazaran yol biraz daha aktif olduğu için sabah saatlerinde E-5i tercih ediyorum buzlanma açısından

normal zaman da yağmur da TEM de takılıyorum

ogzcngdk
19 Aralık 2016, 22:18
ben daha az önce -3 derecede 25 km yol geldim, motoru çalıştırdığımda aynalar, göstergeler, deponun üzeri ve sele yağan çiğin ardından buz tutmuştu. alt üst ekipmanlarım tamdır, üşümek gibi bir problemim yok ancak kışlık eldivenim yok ellerim dondu gelene kadar. yolda durup su tutmak zorunda kaldım.

benim arabam olmadığı için bende 12 ay motora binenlerdenim ancak 10 derecenin altında arabam varsa motosikletle çıkmam, eziyete dönüştükten sonra bir anlamı yok.

crxforever
19 Aralık 2016, 22:52
yağmur, çamur, kar kış dinlemem de şu zincir temizliği yok mu :pr:
bunun yanında kışın yola dökülen tuz ve kimyasal maddeler aracı erken çürütüyor.
çok pahalı bir motorun olsaydı belki ben de sezonu kapatırdım.

webingo
19 Aralık 2016, 22:56
Adam binmiş Broadway'ine, kalorifer ısınmasını eline üflüyerek bekliyor, ben yanından kıyafetle vız gelir diye geçerken yumruk yaptığı eli ağzının önünde kalıp şaşkına dönmesi, ayrı bir zevk.

Broadway bile en iyi motosikletten kışın 1000 kat iyidir bence :)

YERUÇAĞI
19 Aralık 2016, 23:20
ben yaz kış devamlı biniyorum,arabamda var ama motor trafikte çok kolaylık olduğundan vazgeçmem,sadece yollarda kar ve buz varken mecburen kullanamıyorum ki zaten o zaman aracımıda çıkarmıyorum,,hele kışın scooter candır,,

gerçi ben istanbulda olduğum için böyle konuşuyom doğuda 6 ay yerden kar kalkmayan iller va orda durum çok farklı olur

haa orda yaşamış olsaydım kar motoru alırım diye düşünüyorum

acemi60
19 Aralık 2016, 23:24
4 mevsim motosiklet kullanırım. 6-8 derece havada gece İstanbul-izmir yolculuğu da yaptım. Geçen Cumartesi yarı donmuş karlı bir zemin bulunca (trafiğe kapalı alan) teker yakma(yada dondurma) denemesi yaptım. Çok hoşuma gitti. Arka tekeri 360 derece döndürmeye çalıştım. Yarım da olsa başardım. İstanbul'da kullandığım güzergahta buzlanma nedeniyle artık motosikleti çıkarmıyorum. O hep küçümsediğim 4 tekere kaldım.
Kışın motosiklet kullanmayı hava atma, küçümseme vesilesi yapmazsak daha doğru olur.

unoturbo
19 Aralık 2016, 23:29
Kar ve buz varsa sıkıntı onum harici sorunsuz şekilde herzaman binilir. Karda da kayma vb tehlikeler var. Lastikler kötü bide kaygan zemin gördü mü motor alttan uçaaar gideer

kahraman1
20 Aralık 2016, 00:26
Bacaktan soğuk alıp hayalarını sanki birinin avuçlayıp sıktığını söyleyen deli gibi kıvranan adamı hastaneye götürdüğümde kesinlikle kışın şakası olmadığını anladım. Sapasağlam ekipman lazım,10dk lık 15dk lık yol olsa bile,aksi takdirde en azından ilerleyen yaşlarda kendini belli edecek.

mandarake
20 Aralık 2016, 01:39
Bunun tartışmasını daha önce de yaptım...ben istanbulluyum normalde ama son senelerde eskişehirde yaşıyorum.bu gün sabah kalktım işe gidecem -12 arkadaş...hadi nasıl motorla çıkayım söylesin biri...tatlı su motorculuğu filan ahkam kesmeyin...bırak motoru arabanın her tarafı buz kaplıydı.hani yazın çok sıcaklarda bira bardağını buzluğa atarsınya aynı o hesap...akşam işden geldim motoru 1 haftadır çalıstırmıyorum dedim full giyindim alt üst çıktım çevre yoluna 15 dakka sonra eve geldiğimde parmaklarımı hissetmıyordum.istanbulda olsam muhtemelen kışın daha fazla binebilirrdim ama burda benim için pek mümkün değil.kısaca daha öncede dediğim gibi bırakalım bu ayakları...

cagiran
20 Aralık 2016, 01:48
Üşüyorsan binmezsin,
Ben Izmirdeyim soğuklarda da kullanıyım diye eldiveni montu botu kışlık aldım ama boyun üşümesi başka dertmiş, sağlam bir buff alırsam neden olmasın?
Neden olmasın, çünkü daha sıcak asfaltta kendine tam güvenmezken soğuk asfaltta risk almak istemediğin için binmezsin.
Yaz kış kullananların vardır bi bildikleri ama bu soğuklarda..
Ben almıyım, izbana devam

killingroad
20 Aralık 2016, 08:48
Kişinin keyfidir bu ya neden anlamaya anlam vermeye çalışıyoruz ki? =)

Ben belli bir miktardan fazla sağanak yağmurda veya -3 -4'ün altında bir sabah sıcalığı varsa çıkmayı düşünmüyorum, arabayla gidiyorum. Trafik çekiyor muyum evet, yani buzda gitmekten daha iyi geliyor benim tercihlerime göre.
Benim evim işim arası 10km, başka bir arkadaşım 25km köprü geçerek gidiyor işine, onun için durum daha farklı, en deli sağanaklarda bile motorla gidiyor o.

Kişilerin tercihleri yani, komple kapatanlara da ben bişey demiyorum. Demek ki yazın binmek istiyo. :)


Bir de ilk mesajda bir balıkçıda yenilen ayar var. :)
Ben kışın bütün haftasonlarımı 3m kar olan yerlerde, ortalama motosikletin sokak arasında gezeceği hızlarda board üzerinde geçiriyorum, onun da çözümü var. Kışın da söylenen bir laftır, kötü hava yoktur kötü kıyafet vardır. :)

screamaykut
20 Aralık 2016, 09:03
kışın bende kullanmam kaza riksi olayı daha fazla yagmuru camuru bıtmeyen bır sehırde yasıyoruz ben keyıf ıcın bınıyorum motora kısında bunlar yuzunden keyıf alamıyorum o yuzden kullanmam gerek yok gıdıcegım yerlere toplu tasımayla halledıyorum 3 ay sıkıcaz dısımızı sunun surasında martta ne kaldı =)

evural
20 Aralık 2016, 09:04
Bu havada arabada üşüyor insan, motoru düşünemiyorum, binenlere de çok şaşırıyorum. İlerleyen yaşlarda sağlık sorunları ortaya çıkarması çok olası bu nedenle ben pek binmeyi terih etmiyorum.

MotoNoob
20 Aralık 2016, 10:44
Broadway bile en iyi motosikletten kışın 1000 kat iyidir bence :)

En iyi Motosikletten iyidir belki, ama iyi ve sıkı Kıyafet içinde seyir eden Motorcudan daha iyi ve zevkli olamaz

k_ayhn
20 Aralık 2016, 11:01
istanbulda oturuyorum hergün köprüden geçiyorum trafıkde cılgına dönmektense biraz üşümeyi ve üstümü giyip çıkarmayı dert etmiyorum.ev iş arasında köprü olmasa heralde çok soğuklarda bende binmezdim.

hokahey
20 Aralık 2016, 11:44
20 gun once Sabah sekizde, 0 derece ısıda100 km gittim. Vardığımda soguktan titriyordum. Yarim saat titredim. Ama hic hasta falan da olmadım. Yine olsa yine giderim.
Bu bir tutku dostlarım.
Ek sık karşılaştığım soru: "üşümüyor musun" oluyor. Cevap: alışınca üşümüyorsun. Gerçekten alışınca hasta da olmuyorsun.