PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üsküdar Şoförler Odası Plaka Baskısı Hakkında (Fazladan plaka basımı)



Omer Ugur
09 Aralık 2016, 20:36
Merhaba değerli arkadaşlar,

Geçen hafta kardeşime sıfır bir motosiklet aldık. Fatura ödemesi, kesilmesi ve sigorta işlemlerinden sonra iş emniyetten ruhsat ve plaka çıkarma işine geldi. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz ise yarın teslim alacağız.

Dün Üsküdar Emniyeti’nden gerekli işlemleri hallettikten sonra iş plaka çıkarmaya geldi ancak plaka çıkarılacak yer farklı bir yerde olduğundan ve araba ile durulacak müsait yer olmamasından dolayı bu işi daha sonra yani bugün yapmak istedik. Sabah kardeşim erkenden Bağlarbaşı’nda bulunan Üsküdar Şoförler Odası’nın yerine gitmiş ve burada plakayı bastırmak istemiş. Ancak onlar plaka basım işinin karşıda yapıldığını söyleyerek akşam 5 gibi ancak alabileceğini söylemişler ve oda bunun üzerine ödeme yaparak akşama almak üzere oradan çıkmış.

Akşam olduğunda babam plakayı almak için buraya tekrar gitti. Babam orada iken bir başkası gelmiş ve plakasını teslim almak istemiş. Bu sırada oradakiler tezgahın altından adamın plakasını ararken babam şans eseri bizim plakanın aynısından bir tane daha olduğunu görüyor. Bunun üzerine onuda bize vermesi için onlardan istiyor. Ancak adam yanlış basıldığını söyleyerek onu imha edeceklerini söylüyor. Babamda bunun üzerine görevliden onu en azından yanında bükmesini istiyor. Ancak görevli bunuda yapmamış. Bunun üzerine babam oradan polisle plakayı almak için tekrar geleceğini söyleyerek ayrılmış.

Ayrıca orada sabah kardeşime plaka basılmadığını söylemelerine rağmen babam oradayken orada plaka basıldığını görmüş. Buna ek olarak; kardeşim, bu yerin çok pis ve devlet kurumu değilde kahvehaneden hallice bir yer olduğunu ve güven vermediğini söyledi.

Bu yaşadığımız olay bize şüpheli geldiği için polisi arayarak şikayette bulunduk. Malum son zamanlar sıkıntılı dönemler içindeyiz. Bu ikinci plakayı kaçak geçiş ve yasa dışı işler yapmak için kullanılabilme ihtimalleri var.

Bu durum hakkında sizleri bilgilendirmek, buradan plaka alacak arkadaşların daha dikkatli olmasını sağlamak ve belki aranızda başına buna benzer bir şey gelmiş olan tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak için bu konuyu açtım.

Okuduğunuz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Herkese güvenli sürüşler,
Ömer

EMRE_R19
09 Aralık 2016, 21:01
Bura türkiye herşey olur burada.keşke oradan ayrılmadan hemen polis çağırsaydınız.ya abi şu plaka ruhsat işini trafik şubeye gidip işimizi halledip güleryüzle çıksak ne olur.yok oraya git yok buraya gel yeter yahu

fazil
09 Aralık 2016, 21:36
Bilgilendirme icin tesekkurler. Plaka bastirmak falan bu tur isleri ruhsati hazirlayan kurum kimse onun yapmasi lazim bence. Soforler odasi nedir, bunlar ayni zamanda ek-1 kagidi denen tek sayfa seye de dunyanin parasini isteyen bir oda. Nasil bir oda bu, kime neye hizmet ediyor acaba?
Biz ruhsat, plaka cikarirken neden bunlara para vermek zorundayiz?

Fr.Sante
09 Aralık 2016, 22:05
1-2 defa gittim oraya. Pek tekin tipler değiller zaten , hakikaten tam kahvehane. Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğün'nde işiniz varsa bazı resmi dosyaları kantinden alıyorsunuz hem de parayla. Garip garip işler.

Omer Ugur
10 Aralık 2016, 11:25
Haklısınız, belki oradayken polis çağırmak en doğru olandı. Babam oradan çıktıktan hemen sonra sonra polisi aramış ancak ulaşamamış. Bunun üzerine daha sonra şikayette bulunduk. Maalesef ülkemizde neredeyse her işimiz için en az iki defa gitmemiz gerekiyor. En azından plaka basımıda emniyetin içinde kontrol dahilinde olmalı diye düşünüyorum. Bugün motoru teslim alırken bayideki arkadaşlara durumu anlattım. Onlar durumu normal karşıladı ve imha edeceklerini söyledi. Açıkçası bu kanıksamada garibime gitti ama elden bir şey gelmiyor.

something123
10 Aralık 2016, 11:31
bu tip durumlarda hemen olay çıkartırım, uzaktan genelde işte bir kadın gene sorun yasatıyor gibi gozuksede,
olayı çözümlemek ve kişileri korkutmak gereklidir,
oh ne güzel dünya sana bir sorumluluk verilmiş bas plakları ...

Omer Ugur
10 Aralık 2016, 11:35
bu tip durumlarda hemen olay çıkartırım, uzaktan genelde işte bir kadın gene sorun yasatıyor gibi gozuksede,
olayı çözümlemek ve kişileri korkutmak gereklidir,
oh ne güzel dünya sana bir sorumluluk verilmiş bas plakları ...

Haklısınız ancak ülkemizde özellikle bu gibi kahvehane gibi yerlerde kim kalabalıksa o haklı oluyor. Keşke işlerini düzgün yapsalarda mutlu mesut tamamlayabilsek bir işimizide.

Dublebas
10 Aralık 2016, 12:34
Ümraniyedeki yer daha iyi plaka basım konusunda Motor plakası basan tek yer orası Anadolu yakasında.

velizrsln
10 Aralık 2016, 14:38
Konuyu daha sonra okucamda ankarada bir yer varmis aynisini muhurlu falan basiyormus isterseniz arastirabilirim

Omer Ugur
10 Aralık 2016, 16:27
Ümraniyedeki yer daha iyi plaka basım konusunda Motor plakası basan tek yer orası Anadolu yakasında.

Orayıda duydum ancak Bağlarbaşı bize daha yakın olduğu için burada hallettik. Bir daha plaka çıkaracak olursam kesinlikle Ümraniye'deki yere giderim. Teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:25 ----------


Konuyu daha sonra okucamda ankarada bir yer varmis aynisini muhurlu falan basiyormus isterseniz arastirabilirim

Biz plakayı çıkarıp, motosikleti teslim alıp işlemi tamamladık. İlginiz için teşekkürler.