PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YARDIMM



Burak..
14 Kasım 2016, 18:22
Öncelikle Selamun Aleyküm abilerim motora bayadır çok hevesim var A1 ehliyetede 1 seneye yakın bi süre var ama bu dönemlerde motor almaya yeltendim motorumu alıp kaskımı montumu giyem çok caddeye çıkmıyacağım zaten plakam ruhsatımda olacak Allah korusun polis durdursa çok caz yaparmı direk cezayı kesermi yoksa az dil döktükten sonra (Abi zor aldım zaten ekipmanlarımda var plakam ruhsatımda var ehliyetimede az kaldı felan) Ha bide polise olduda çıkmaz yola girdim abi sınavlarına girdim belgelerim hazır tek ehliyeti emniyetten almadım veyatta abi herşeyi tamamladım şimdi sınavı bekliyom felan desem çıkış yolu bulurmuyum başımı belayamı sokarım :D Şimdiden soyliyim yaşın küçük-kumda oyna-motor alma dicekler hiç yorum yapmasın :)

nvrmnd
14 Kasım 2016, 18:32
sürekli başıma birsey gelecek mi? acaba polis suradan dönerken cevirme yapar mı diye dusunerek motosiklet sürecegine hiç sürme..
koy cebine ehliyetine giy ekipmanlarını sonra bak keyfine...

yeni başımdan gecen bir olayı anlatiyim bu da aklında olsun...

10 gün önce motosikletimi 18 yasında bir cocuga sattım aslında satmayacaktım ama dayısı annesi vs almaya geldiler ben de peki dedim hatta biraz da indirim yaptım... ehliyet yok tabii cocukta ama gidicem de alıcam da vs vs saydı bir sürü sey yanımızda ben de zaten herhalde kullandırmazsınız böyle oglunuza falan dedim neyse annesi de onayladı..

motosikleti annesinin üstüne yaptık el sıkıstık hayırlı olsun dedik motoru dayısına teslim ettim..

2 gün önce telefonum caldı baktım cocuk arıyor hayırdır dedim motorda bir sorun mu cıktıda beni arıyor acaba diye... ama cocugun sesi titriyor dedim hayırdır?

kaza yapmış motorla daha sigorta da yaptırmamıslar, anladıgım kadarıyla yaya bir kadına carpmış ve yaralanmıs... ben den eski police bilgilerimi vs istedi.. neyse verdim..

eger resmi prosedür işlettilerse motorun parası kadar ceza yemiştir suan o cocuk ve annesi...

uzun oldu ama aklında bulunsun bu yazdıklarım.. mış miş degil direk bire bire 2 gün yasadıgım olay...

Jeeztro
14 Kasım 2016, 18:33
Bence uyelik acarken ehliyet var mi sorusu sorulsun. Anlatamadik ehliyetsiz basina gelebilecekleri...

R3d
14 Kasım 2016, 18:46
Neye yorum yapıp neye yapmayacagımızı sana mı soracagız? Aslında sondakı cumleyı kurduguna gore, henuz motor alıp surmen ıcın erken oldugunu sende bılıyorsun. Pekı dogru olanı bıldıgın ıcın, nıcın yanlıs yapmak ıcın ben bu yanlısı nasıl yaparım dıye soruyorsun?

Sımdı baslıkta 15 yasında bır cocugu goruyorsunuz, yapması gereken dogruyu bılıyor ama yapmaması gereken yanlısı nasıl yapacagı hakkında fıkır ıstıyor. Sureklı soyluyorum, bu yastakı cocuklar henuz fızıkı ve zıhnen gereklı olgunluga sahıp degıl dıye. Bu arkadas zıhnen olgun olmayan grupta. Bırde daha once motorla vıraja gırdıgımde kaldıramıyorum yatırıcam gıbı oluyor dıyen arkadas vardı, o da fızıkı olgunluga erısmemıs gruptaydı.

Her neyse, sınırlendım kelımelerımı zorlukla secıyorum, gıdın kıtabınızı okuyun, dersınıze calısın, kendınızı gelıstırın. Her seyın bır vaktı var. Ha ılla ben bıseyler yapıcam, ıcım ıcıme sıgmıyor falan dıyorsan KUMDA falan oyna, ıyı gelır.

watercolours
14 Kasım 2016, 18:58
Burak.., Türkçe yazsaydınız iyi olurdu, anlardık.

fatih.met
14 Kasım 2016, 19:38
4 gün sonra 8 aydır sigortasız dolaşıyor olacağım. bir buçuk aydır muayenesiz dolaşıyorum. motorun tek eksiği trafik sigortası ve muayene, ehliyetim var.

yakalanmayı aklıma bile getirmiyorum. 1243 tl sigorta çıkıyor. 134 lira muayene tutuyor.1400 lira para lazım ama yok.

bankimuun
14 Kasım 2016, 21:04
Polis umarım CAZ yapar.

whitedeamon
14 Kasım 2016, 22:35
Burak hergün aynı konuyu açmaya devam edecek misin dostum.Yorum yapanların ve yapacakların dikkatine arkadaşın açtığı konulara bir bakın sonra yorum yapın lütfen.Konuları artık adminler tarafından kapatılıyor.Rica ediyorum kirlilik yaratma eski konunu up yapabilirsin.
Ve soruna cevaben polisin birşey dememesi kullanabileceğin anlamına gelmez.Birine çarparsan ve çarptığın kişi ölürse katil muamelesi görürsün.Sen istediğin kadar kazaydı de fark etmez.Yada biri sana çarparsa kesinlikle yargı gözünde o haklıdır.Çekeceğin vicdan azabı extra olur sana.Diğer yandan adama hem ehliyete az kaldı hemde belgeler hazır emniyetten almadım dersen iş sadece ehliyetsizlik değil başka noktalara gider.Direk belgeler hazır dersen yine kötü olur.