PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : otomobil ve motosiklette ötv düşebilirmi ?



biker34
01 Kasım 2016, 11:23
bakanın açıklamasına istinaden. yılbaşından hemen sonra galiba ötv ile ilgili bir çalışma sözkonusu gibi yeni motosiklet alacaklara duyuru olsun

Thracian
01 Kasım 2016, 11:31
Tam tersine ÖTV bir çok araçta artacak,çalışma bu yönde.Özellikle arabalarda ağırlığına ve ham fiyatına göre yeni ek ötvler geliyor.Bunun dışında elektrikli ve hibrit araçlarla ilgili bir vergi çalışması var.Motosikletlerle ilgili herhangi bir çalışma yok diye biliyorum.Bu ülkede hiç bir şeyin fiyatı düşmez hep artar.Bunlar daha iyi günlerimiz.

GP500-1st
01 Kasım 2016, 11:45
Milli gelirimiz avrupanın yarısından az ama bazı araçları 2-3 misli fiyata alınabiliyordu ÖTV sağ olsun. Şimdi ise 1.6 motorlu araçların lüx diye kabul edeceklerin daha yüksek vergi ile satmak için ÖTV sini şişirmek için arayışa gidiler.

1.6 araçlarda ÖTV bilindiği %45 ti ve araçlar avrupadaki fiyalarına yakın alınabiliyordu. Bakan demişki mercedesle düz araçla normal aracın vergisi bir olurmu:P Ulan zaten vergi 50 binlik araçla 150 binlik araca ikisinede 10 bin 15 bin şeklinde alımıyorku ÖTV bir çarpan. Dolayısıyla 30 bin vergisiz fiyatlı 1.6 cliodan Yüzde 45 çarpanla 15 bin vergi alınıyorsa vergisiz fiyatı 100 bin olan E200 mercedesten 55 bin vergi alınıyordu.

Amacı anladınız sanırım. Mercees bmw audi, passat, mondeo , insignia gibi araçlar 1.6 vergi diliminde kalıp çok satıyordu. şimdi bu grubu da sağlam sağmak var sırada. Bi yerlere para lazım.

Motora ise artış yok. Zaten 250cc üstü avrupanın birbuçuk katı fiyatlı

Jemand
01 Kasım 2016, 12:35
güneş batıdan doğar mı?

tozluklu
01 Kasım 2016, 12:39
Kaçamıyorsak zevk almaya bakıcaz..

aonal
01 Kasım 2016, 12:41
Düşer ama sana yansımaz nasılsa motosiklet firmaları arkadan zammı dayar

LynXMaSTeR
01 Kasım 2016, 14:06
bi kere olur o

hasmet
01 Kasım 2016, 14:16
Sabah sabah güldüm, iyi geldi.

DKN
01 Kasım 2016, 15:46
Sabah sabah güldüm, iyi geldi.

americano macchiato'sunu yudumlarken güldü haşmet ağabey :cherry:

shooter1
01 Kasım 2016, 16:08
o haberi ben dinledim lüks araçlar 1.6-1.3 motorlu araba üretiyormuş ve vergiden böylece kaçıyorlarmış şimdi o lüks araçların fiyatı daha da artacak
2016 model 1.6 motorlu bir araba 997 tl iken
3-3.5k motorlu bir arabanın vergisi 8828 tl
artık nasıl lüks araçlara vergi gelecek onu bilmiyorum ama ben 2 bin tl garanti bir vergi çıkacağını düşünüyorum

ZümeR
01 Kasım 2016, 16:33
Şehir efsanesi..

MrJ
01 Kasım 2016, 16:43
güneş batıdan doğar mı?

Tüm yandaş kanalları ver 6ay-1 senede ülkenin en az yarısına Batı'dan doğar dedirtirsin.

izmir3535
01 Kasım 2016, 18:26
Edip akbayramin bir şarkısı vardı.Güzel günler göreceğiz çocuklar diye Yaşım 40 oldu halen bekliyorum:) Bu ülkede vatandaş yararına ne yapılmış bi bakın geriye dönüp. Vergi verin yol olarak dönecek yalanı hayatın en büyük yalanı.kopru yapılıyor geciş dünyanın parası. İşlerine geldimi avrupada böyle diye ornek veren yetkili avrupadaki asgari ücrete ve yaşam şartlarına hiç bakmıyor.arkadaslar yeni zamlar yolda inanın. Nereden ne alabiliriz diye düşünüp düşünüp bisey buluyorlar.vatandaş halinden memnun😀 herşeyin en iyisine laiğiz

watercolours
01 Kasım 2016, 19:09
bakanın açıklamasına istinaden. yılbaşından hemen sonra galiba ötv ile ilgili bir çalışma sözkonusu gibi yeni motosiklet alacaklara duyuru olsun

Arkadaşım Türkiye'de yaşamıyorsunuz galiba? Bu ülkede vatandaş lehine ne yapıldı? %100 lüks olan değerli mücevheratın vergisi sıfır. ÖTV'yi biliyorsunuz zaten. Hala daha ÖTV düşer diye umut mu ediyorsunuz?

bektanist
01 Kasım 2016, 19:19
Motorlu araçların vergilemesinde yeni dönem başlıyor.
ÖTV belirlenirken araçların sınıfından, yolcu kapasitesine; sunroofundan kapı sayısına kadar herşey dikkate alınacak.
Buna ilaveten egzozundan çıkan karbondioksit oranı da yani emisyon miktarı da vergiyi artıracak. Bu da dizel araçlarda ilave vergi anlamına geliyor.

Maliye Bakanlığınca hazırlanan ve Bakanlar Kurulunda kabul edilerek Meclise gönderilen yasa tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerine başlandı.

Tasarının komisyona sunumunda konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, mevcut uygulamada motorlu taşıtlardan alınan Özel Tüketim Vergisinin (ÖTV) sadece motor silindir hacmine göre belirlendiğini yeni tasarıyla aracın fiyatının yeni bir vergileme unsuru olacağını söyledi.

Ağbal, "Aracın cinsi, sınıfı, üst yapı ve gövde tanımı,yolcu ve yük taşıma kapasitesi vergilemede sisteme dahil ediliyor.
Bir kısmı yük, bir kısmı insan, bir kısmı hem yük hem insan taşıyıp taşımaması, spor olup olmaması gibi unsurlar da dikkate alınacak.
Vergilemede adaleti sağlamak, özellikle teknolojide meydana gelen değişiklikleri dikkate alacak şekilde bir sistem değişikliğine gidiyoruz" dedi.

DİZEL ARAÇLARIN ÖTV'Sİ ARTACAK

Bakan Ağbal, tasarıya verecekleri bir önergeyle komisyon da kabul ederse, vergilemede çevreci yaklaşımları da dikkate almak istediklerini söyledi.
Ağbal; "Bunlara ilaveten yeni unsurlar eklemek istiyoruz.
Vergilemede çevreci yaklaşımlar uluslar arası alanda ilgi çekmektedir.
Uygun görürseniz özellikle emisyonun türü ve emisyonun değeri; emisyona dayalı vergileme sistemine geçmek üzere bir ölçüt de getirmek istiyoruz" dedi.
"FİYATLARIN ARTACAĞI KÜLLİYEN YANLIŞ"

Bakan Ağbal, yeni vergileme sistemi nedeniyle yeni araç fiyatlarında 50 bin liraya kadar artış olacağına ilişkin iddiaların külliyen yanlış olduğunu söyledi.
Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kamuoyunda gerçek olmayan birtakım değerlendirmeler yapıldı. Otomobil satış fiyatında 50 bin lira artış olacağı, külliyen yanlış değerlendirmelerdir. Piyasaya yansıyan şekilde bir artış söz konusu değil. Araçlar segment ve çeşit olarak çok farklılaştı. Sadece motor silindir hacmine dayalı bir vergileme sistemi sürdürülebilir değil.

Otomobil sektörü Türkiye için staretjik; istihdam, yatırım, ihracatımız için stratejik bir sektör. Bu sektörde birşey yaparken özenli ve dikkatli bir yaklaşım içinde oluruz. O nedenle araç fiyatlarında şu kadar artış olacak değerlendirmeleri boş, geçersiz değerlendirmelerdir. Hükümet olarak vergi adaletine uygun yapıyı nasıl kuracağımıza ilişkin ayrı bir çalışma yapar uygulamaya sokarız."

ötv düşmeyi bırakın yeni vergilendirme sistemiyle anakartı zorlayacak anlaşılan.

hasmet
01 Kasım 2016, 19:26
americano macchiato'sunu yudumlarken güldü haşmet ağabey :cherry:
Starbucks'a gitmeyeli bir sene olmustur belki :)
Turkiye'de hayat daha Amerikan :)

Gerci en son dovizli askerlik 1000 Euro olacak demislerdi, yine gulmustum. Sonra yaptilar! Ama OTV zor. Cunku gelir coooook fazla. Gelirden alinmasi gereken vergiyi, Turkiye'de araba ve benzin alirken oduyoruz gibi dusunmek lazim. Kotu tabi. Zengine yarayip orta ve dusuk halliyi zorlayan bir durum. Yok yere adamakilli bir araba ulasilmaz hale geliyor, hatta statu sembolu oluyor.

watercolours
01 Kasım 2016, 19:29
İşe bakın. Çevreci yaklaşımları da komisyon kabul ederse değerlendireceklermiş. Bu düzenlemeyi yaparken hiç çevreyi düüşünmemişler demek ki. Ben de öneri vereyim de araçların kabin içindeki sesi de kriter yapsınlar. Öyle ya, sessiz aracın içindeki adamın konforuyla gürültülü aracın içindeki adamın konforu bir olur mu? Hatta pencere elektrikli mi, kollu mu, ona da baksınlar.

cıbırlover1
01 Kasım 2016, 20:04
Polonya da yaşıyorum bazen ülkemi çom özlüyorum sonra iki haber okuyorum geçiyor :mrgreen: :mrgreen:

YERUÇAĞI
01 Kasım 2016, 20:14
haberde 50 binlira artış olacağı kesinlikle yanlış yazmış,,50000 değil 48 binlira sadece

GP500-1st
02 Kasım 2016, 07:27
adeletle kalkınıyormuyuz:P

Birde şimdi orta halli maaşlı falan olup 50 bin tl artacak ben bir daha hayatımda C180 mercedes e 316 BMW e binemem diye panikleyip bayilere koşup 160-170 bin baylılanlar olacak.

Bir soylentide otomobil satışlarını sektörü canlandırıp hem özel sektörü rahatlamak hem de sağlam vergi kazanmak. Geçen yıl döviz arttı diye kasım-aralık bayilerde ne varsa rengine donanımına bakmadan çekirge sürüsü gibi talan etmişleridi arabaları. 5-10 bin tl ucuz almak için. Temel ihtiyaç maddesi 0 km araba:cherry:

SerdaR_R
02 Kasım 2016, 08:32
o haberi ben dinledim lüks araçlar 1.6-1.3 motorlu araba üretiyormuş ve vergiden böylece kaçıyorlarmış şimdi o lüks araçların fiyatı daha da artacak
2016 model 1.6 motorlu bir araba 997 tl iken
3-3.5k motorlu bir arabanın vergisi 8828 tl
artık nasıl lüks araçlara vergi gelecek onu bilmiyorum ama ben 2 bin tl garanti bir vergi çıkacağını düşünüyorum

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle birşey sanırım.

burada bahsedilen şey ÖTV zammı MTV değil.

Seko
02 Kasım 2016, 09:12
Aksesuara bağlı vergi olayını tamamen destekliyorum. Böylece bizim görgüsüz insanlarımız biraz mütevazi olmaı da öğrenirler. Etrafımda ne kadar insan varsa "Olmuşken full'ün full'ü olsun abii" diyerek maddi durumları el vermese de gidip salak gibi kullanmayacakları ve gerçek işe yaramayan bir dolu aksesuara onbinlerce lira para veriyorlar. Biz 2010 yılında acil olarak araba almaya gittik, paramız da yoktu. Hyundai'ye gidip Getz'i sorduk ve kriter olarak da dizel olsun, klima olsun dedik. Uzaktan kumandalı kilidi bile olmayan aracı alıp geldik, beş sene de sorunsuz bindik. Ben de bununla övünürüm.

Ayrıca pahalı araçlarında vergileri kesinlikle daha yüksek olmalı, tam tersine onları yüklenen kadarı da ucuz araçlardan eksiltilmeli. Bugün Mercedes'e 300 bin TL veren Ali Ağaoğlu, İbrahim Tatlıses formatındaki godamanlar 400 bin TL olsa da o parayı verirler hatta daha çok verdikleri için daha da övünürler. Gider ABD'de 20 bin $'a satılan Mustang'i burada sorgusuz sualsiz 200 bin TL'ye gözlerini kırpmadan alırlar. Alan memnun satan memnun yani. Bu durumda devletin de yapması gereken zenginden alıp fakire vermek olmalı. Eşit olmak adil olmak değildir.

Cahil tayfası için motosikletler araç olmadığından bu konuda bir gelişme olacağına ben de inanmıyorum. Motosikletten ÖTV tamamen kaldırılmalı, KDV de güce bağlı olarak yeniden düzenlenmeli. Aslında bütün araçlardaki vergilendirme tamamen motor gücüne dayandırılmalı. Hacme göre vergi almak da nedir ?

karaca3
02 Kasım 2016, 10:12
güneş batıdan doğar mı?

Bir gün doğacak ama o günde kıyamet kopacak. :)

hasmet
02 Kasım 2016, 10:59
Aksesuara bağlı vergi olayını tamamen destekliyorum. Böylece bizim görgüsüz insanlarımız biraz mütevazi olmaı da öğrenirler. Etrafımda ne kadar insan varsa "Olmuşken full'ün full'ü olsun abii" diyerek maddi durumları el vermese de gidip salak gibi kullanmayacakları ve gerçek işe yaramayan bir dolu aksesuara onbinlerce lira para veriyorlar. Biz 2010 yılında acil olarak araba almaya gittik, paramız da yoktu. Hyundai'ye gidip Getz'i sorduk ve kriter olarak da dizel olsun, klima olsun dedik. Uzaktan kumandalı kilidi bile olmayan aracı alıp geldik, beş sene de sorunsuz bindik. Ben de bununla övünürüm.

Ben bu "5 sene" olayini anlamiyorum. Acaip cabuk araba degistiriyor insanlar Turkiyede. Burada hic oyle degil.

Esimin eski Honda'sini degistirdigimizde 10 yasindaydi, kazada pert oldu. Yoksa degistirmek hic aklimizda yoktu. Yine gittik bi Honda aldik. Simdiki arabamda on yasinda (o da Honda), ve degistirmeyi dusunmuyorum hic. Bakimini duzenli yapip bi 10 sene daha kullanmak var niyetimde Allah omur verirse.

Turkiyede acaip bi devir daim var. Nedendir acaba? 5 senede bir araba degistirmek buyuk masraf.

bumbala
02 Kasım 2016, 11:55
Hükümet daha fazla vergi toplamak için elinden geleni yaparken böyle hayallere kapılmayın. Aman onların lüks tasitlarina zeval gelmesin.

erreguay
02 Kasım 2016, 12:26
Motor hacmine göre ötv mi artıcak yoksa senelik ödediğimiz mtv mi.
Mtv artıcaksa zaten yaş+motor cc ye göre belirleniyo fiat ta bmw de aynı parayı ödüyo kullanan.
Ötv artıcaksa 0 alınan araç için belli bi yüzde ödeniyo pahalı arabanın yine fazla ödemesi oluyo.
Olan yine biza olucak 2000 cc motor orta halli bi araba yerine 1600 cc motor liks bi araba alınabiliyodu.
Piyasanın büyük bölümünü zaten bu 1600 cc altı araçlar oluşturuyo. Orta direk zaten 2000 cc araç alamıyo bide aldıkları 1600 cc ye göz diktiler gözlerini toprak doyursun inşallah.

hasmet
02 Kasım 2016, 13:12
Motor hacimleri tüm dünyada düşüyor. Ama ülkemizde vergiler hacme bağlı olduğu için düşmemeli. E o zaman kriterler değişmek zorunda. Gelecekte 1.2 litre lüks araç vergisi, turbo haracı, pil mührü ve hibrit pulu görüyorum.