PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk Başlangıç



Nefes
31 Ekim 2016, 22:18
Merhabalar ,

Geçmiş senelerde yine burada motosiklet almak için konu açmıştım fakat araba aldığım için o mevzu kapanmıştı taki arabayı satana kadar,
Öncelikle daha önce hiç motor tecrübem yok ne almam konusunda kararsızım RC ve Naked tarzı motosikletler çok hoşuma gidiyor fakat bu vites olayından çok korkuyorum karışık geliyor hani hayal ediyorum acaba yapabilirmiyim diye kararsız kalıyorum. Motordan ziyade ön bir bilgilenme almak istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir. Sizce önce otomatik bir scooterla başlayıp motosiklete hakim olmayımı öğrenmeliyim yoksa ucuzdan bir vitesli alıp malum özel kurslaramı katılmalıyım.

Uğur Gündüz
31 Ekim 2016, 22:25
sen git araba al boşver.

EmreKocyigit
31 Ekim 2016, 22:50
sen git araba al boşver.

Sende araba önereceksen motosiklet forumundan çık

D e m i r
31 Ekim 2016, 22:55
su durumda scooter en sağlıklısı

GkRR
31 Ekim 2016, 22:59
Al bi grom (msx125):)

Nefes
31 Ekim 2016, 23:10
evet baktım gayet hoş bir görüntüsü var ekipman dahil 10000 tl bir bütçem olduğunu düşünürsem olabilir gibi duruyor

umutss
31 Ekim 2016, 23:20
bundan 3 ay kadar önce seninle aynı durumdaydım. En az 80000-90000 km manuel araba tecrübem olmasına ve hem vites hem trafik tecrübemin bir vitesli motosiklet için yeterli olabilecek olmasına rağmen, vitesli bir motosiklete eğitimsiz başlamanın çok mantıklı olmayacağına kanaat getirdim ve scooter bakmaya başladım.

bu kararı vermemde kapalı alan dışında denediğim bir iki vitesli makinada, motosiklete yeterince hakim olamadığımı düşünmem etkili oldu. kısa bir eğitim alıp, bir kaç gün pratik yapsaydım hallederdim ama yine de motosiklet konusuna normalde çok yabancı olduğumdan (ailemde neredeyse hiç motosiklet kullanan yoktu) önce trafikte hakimiyeti ve motosikletin yerini öğrenmeyi tercih ettim. ayrıca motosiklet ve donanıma ayrıdığım bütçeye o dönem eğitimi ekleyemeyecektim !!!
İyiki de öyle yapmışım. Çünkü 2000 küsür KM'lik motosiklet tecrübemde trafikte karşılaştığım bazı olaylarda, vitesli makinayla verdiğim tepkilerde geç kalmış olabilirdim. Ayrıca trafikte otomobil tecrüben çok olsa ve defansif sürüş becerilerin gelişmiş olsa bile, motosiklet konum itibariyle otomobilden çok ayrı olduğu için onun defansif sürüşü biraz daha tetikte olmayı gerektiriyor.

Bu nedenle scooter ile başlamanı tavsiye ederim ve gerçekten yeni başlayanlar için iki tekerin scooter hali bile çok keyifli... İlk aylarda sana gayet yetecektir.

Gel gelelim nerde hata yaptığıma; Eğer motosiklete başlama hedefin şehir içi ile birlikte orta-uzunlukta turlar yapmak ise ve bu turları yapacağın arkadaşların vitesli motor kullanıyorsa, 150CC bir scooter sana çok kısa sürede yetmeyecektir. Bu nedenle böyle birşeyle başlasan bile, kesinlikle ikinci el ve en fazla bir yaz mevsimi sonuna kadar kullanacağın bir makina almalısın. Benim gibi sıfır scootera 10000, donanıma 2000 haracayıp 3 ay sonra "gelecek yaz bu bana yetmez, nisan mayısta bir duke 250 abs almalıyım" hedefi koyarsan çok zarar edersin. ayrıca her yeni başlayan motoru bir kez yan yatırır bence... ben iki kez yatırdım :) neyse fazla hasar yoksa da güzelim sıfır makinada çizik oluyor, ikinci el olsa bu işin doğası der geçersin !!! o yüzden ikinci el güzel bir scooter... tavsiyem bütçen yetiyorsa PCX veya NMAX.. ama bence pcx !!

whitedeamon
31 Ekim 2016, 23:20
sen git araba al boşver.

Gerçekten hocam zehir gibisiniz ya nasılda hemen çözdünüz meseleyi aferin size

Nefes
31 Ekim 2016, 23:47
görüşünüz için çok teşekkür ederim yakın arkadaşlarımda hiç motor kullanan vede benim kadar istekli olan yok trafikte sürekli motorları takip ediyorum ve bir çok motovlogcuyu izliyorum tabi bunlar yeterli değiller. Motosiklete başlama hedefim ise şuan için tamamen istanbul içi kullanmak işe gidip gelmek ve fırsat buldukça ormanlık sakin alanlarda turlamak evim kemerburgaza yakın olduğundan ormanın içlerine doğru sakin sürüşler yapmak pcx düşündüğüm bir model ama bir naked de olsa kötü olmazdı : )

qıp
31 Ekim 2016, 23:58
iki teker de: herşey dengeden sonra gelir. dengenin ardından frenaj. vitese odaklanmak (perde sahne) niye.

byrmcnrRR
01 Kasım 2016, 10:58
Kardesim anladigim kadariyla scootere yoneliyosun benim sana tavsiyem vitesli motorla başla Vitesden neden korkuyoruz anlamıyorum arkadaş gidip eğitimini al gelişim sürücü kursu veriyor özel ders max. İkinci derse kaparsin vites işini sonra bi mt-125 alırsın hayatını yaşarsın tabi önce iyice bi araştır yolu yordami öğren pat diye trafiğe çıkma sonra Allah korusun kötü şeyler gelebilir hem sana hemde trafikdeki diğer insanlara hakkında Hayırlisi

yaşlıveacemi
01 Kasım 2016, 12:07
size kendimden bahsetmek istiyorum nacizane bir fikir verirse sevinirim.hiç motor kullanmışlığım yok idi. kursa yazıldım basket sahası gibi bir yerde sadece 2 tur döndüm ders bitti dediler. baktım böyle ögrenemiyeçeğim gittim yarı otomatik vitesli cub aldım. gece saat ikide evimin yanında tenha sokakta kendi kendime antreman yaptım. ilk başlarda motosiklete biniyor sokağın sonuna geldiğimde inip öyle döndürüyordum. bir kaç gece birinci vites de bu şekilde çalıştım sonra ikinci vitese geçtim bir kaç gecede böyle çalıştım. bu şekilde devam ettim. hep düz gidip sokak sonunda inip çevirdiğim için bir müddet sonra bu da yetmedi. hafta sonu yanımızdaki okulun bahçesine motoru iterek götürdüm. bir kaç haftada burada kendi kendime çalıştım. ilk başlarda sadece sadece sola dönüp öyle daire çiziyordum. sağa dönerek çizemiyordum anla işte seviyemi. sonra yine sokaklar için gece ikide gene ıssız bildiğim yerlerde tur attım. sokakta nadirde olsa araba görsem kenara çekilip geçmesini bekliyordum. ben böyle yaptım bunu da size belki bir fikir verir diye yazıyorum. birde köpek gördüğünüzde yavaşlayın tepki verirse dahada yavaşlayın. ben motor kullanırken köpek havlayarak yanıma geldi. yanımda havlayarak gidiyordu bir kaç metre gittikten sonra ben gaza basıp kaçayım dedim gaza yüklenmemle çıkan motor sesinden hayvan ürktü olanca gücüyle baldırımdan ısırdı. kuduz aşısı oldum.size tavsiyem kesinlikle köpek gördüğünüzde yavaşlayın. birde kask ve dizliksiz ekipmansız kesinlikle sürmeyin mesafe ne olursa olsun. şimdiden ne alırsanız alın hayırlısı olsun dileğimle

artemis99
01 Kasım 2016, 12:15
Köpek havlaması konusu tam bir bilmece. Kimi diyor ki yavaşlayın kimi diyor gazlayın kimi diyor durun. Köpeğin ısıracağı varsa ısırıyormuş geçmiş olsun. Ben genelde görmezden gelip köpeğe bakmıyorum ve hızımı değiştirmiyorum. Şimdiye kadar arkamdan birkaç kez koşsalar da öyle saldırıya uğramadım. Bir de scooter olunca bacaklarınız nispeten içerde oluyor yani durmazsanız ısıramaz.