PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklette Çekme Belgesi Alma ve Satış



Vaynakh
30 Ekim 2016, 03:09
Selam arkadaşlar,

İlk motorum ve muhtemelen Türkiye de kullanacağım son motorum olan Keeway Supershadow 250 ile başım beladan kurtulmuyor.

Yanlış anlaşılmasın, motorsikletin kötü olmasından değil, İstanbul da bir türlü dürüst, kul hakkını gözeten, helal peşinde olan bir motor ustasına denk gelmediğimden, motorum yaklaşık 2 aydır, kontak açmadan yatıyor kapının önünde.

Allah korkusu olmayan bir ustadan aldığım motoru, yine muhtemelen Allah korkusu olmayan başka bir ustanın elinde düzeltilememiş elektrik problemi yüzünden son 1 yılda iki defa akü değiştirdim ama nafile motor 2 gün çalışmayınca hemen off moda giriyor.. Elektrik aksamında sorun var.

Bu halden dolayı açık söylemek istiyorum ki, büyük hayaller ile aldığım motorumdan soğudum. Bir de Türkiye de motosiklet kullanmanın tehlikesi vs var ona hiç girmiyorum. Seneye ABD ye taşınacağım Allahın izniyle. Artık orda biraz ilerledikçe ya Harley yada Virago vs bişey olur.. Ama Türkiye de Motor dükkanını kapattım artık (LANET OLSUN)

Bu hafta başka bir usta ile görüşüp bu elektrik problemini çözmeyi düşünüyorum. Velev ki çözemedim, motora çekme belgesi alıp öyle satmayı düşünüyorum. Motorun muayene süresinin üzerinden 10 ay geçti. (Neden 10 ay geçti? Çünkü 6 ayında sürekli arızalıydı da ondan) elektrik arızası haricinde hiç bir problemi de yok. Lakin artık sürme hevesi kalmadı. Bir insan motoruna binmeden önce ulan acaba çalışacak mı? diye stres yaşarmı? Ben yaşıyorum !

Sorum şu, çekme belgesini almak için ne yapmak gerekiyor?
Çekme belgesini aldıktan sonra sattığım da, motoru alan kişi motoru tekrar trafiğe çıkarmak için ne yapması gerekiyor ve bu iki sorumun da ek sorusu, masraf ne olacak? Belge almak ve trafiğe çıkarmak..

Motorum Custom Bobber. Selesi özel dikim, motoru satın aldıktan sonra tekrar boyattım vs.. Sizce çekme belgesiyle kaça gider makine? 22 bin kilometre de..

Birde Ümraniye civarında yukarda saydığım erdemlere sahip, güvenilebilir bir motor ustası tanıyorsanız lütfen refere edin. Şerifali de oturuyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Tekeriniz düz bassın

Osm@n
30 Ekim 2016, 03:35
Daha önce açıklamıştım.
http://www.motosiklet.net/forum/faydali-bilgiler/154983-trafik-tescil-islemleri.html#post3820802

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/169838-basbelasi-zorunlu-trafik-sigortasi-2.html#post4000706

whitedeamon
30 Ekim 2016, 04:48
Geçmiş olsun hocam gerçekten dürüst usta bulmak çok ama çok zor çekme belgesini almak için plakayı kayıttan düşürmeniz gerekiyor diye biliyorum ama yinede kesin bilgi için emniyete gitmeniz tavsiyemdir trafik şubede hem daha net bilgi almış olursunuz hemde işlemleri başlatmış olursunuz