PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BUGÜN MOTORSİKLETİ OLDUĞU YERDE CALISTIRDIM SES GELDİ ARIZA LAMBASI YANDI



anıil
29 Ekim 2016, 23:25
SELAMUN ALEYKÜM ABİLERİM VE ARKADAŞLAR BUGÜN MOTORU OLDUĞU YERDE ÇALIŞTIRDIM VE DEBRİYAJA BASMADAN BİRE TAKTIM SONRA DEBRİYAJA BASTIM 2 YE TAKTIM ( ÇİFT SEHPADA MOTOR HAREKET ETMİYORKEN) TAKIR TUKUR SES GELDİ MOTORUN ARIZA LAMBASI YANDI KONTAĞI KAPADIM HEMEN ARDIN DAN AÇTIM BOŞA ALDIM ÇALISTIRDIM SES KESİLDİ VE LAMBA SÖNMÜŞ DURUMDAYDI NEDEN BÖYLE OLDU BİLMİYORUM NEDEN BÖYLE OLMUŞ OLABİLİR YARDIM EDER MİSİNİZ (MOTORUM YAMAHA YBR ESD)YAPACAĞINIZ YORUMLAR İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

barismanco
29 Ekim 2016, 23:49
Niye duran motorda debriyaj basmadan vites değiştirdin ki ? Yani sorunun altında yatan amaç " bir şey deniyordum kendi çapımda hımmmmm bak böyle yaparsan böyle oldu acaba niye böyle oldu dur bir sorayım " mıdır ? Yoksa ben mi tamamen yanlış anladım ?

anıil
30 Ekim 2016, 00:03
debriyaja basmayı unuttum yyeni aldım motoru bide acemiyim debriyajlı motor pek sürmedim

barismanco
30 Ekim 2016, 00:22
debriyaja basmayı unuttum yyeni aldım motoru bide acemiyim debriyajlı motor pek sürmedim

Tamam kardeşim o zaman. Debriyajı çekmeden asla vitesle oynama hele hele boştan bire alma yada üçten ikiye alma gibi yani vites küçültme de aman ha sakın debriyajı çekmeden yapma. Şanzıman kol yatak dişli vs hepsinin arıza yapma ihtimali çok yükselir. Arıza yapmasa bile ömrü kısalır. O takır tukur ses işte debriyaja basmadığın için geldi birbirine geçmiş küçük ve büyük dişliler ver orada debriyaja basınca onlar birbirinden milimlik ayrılır ve sen vites değiştirirsin o küçük ve büyük dişliler kendilerine eşleşecek başka dişliler bulur. Sen debriyaj basmadan çatur çutur diye vitesle oynayınca bu birbirini tutan dişliler ayrılmadan direk başka dişlilerle birleşir bunun sonucunda takur tukur ses gelir ve o dişliler ya yamulur ya aşınır. O yüzden birdaha sakın debriyajı çekmeden vitese dokunma. Bu işte yeniysen debriyajdan da korkma baktın işler ters mi gidiyor yada kafana yatmayan birşey mi var ilk önce debriyajı çek sonra fren bas yada sonra vitesle oyna vs debriyajı çekmekten korkma hiçbir zaman. O ışık da bu yüzden yanmıştır çünkü yanlış birşeyler yaptın motorda ve kontağı kapatıp açıp debriyaja basıp bu işi yapınca da işler yolunda diye sondu ışık. Olay bu korkulacak birşey yok başlangıçta olur böyle şeyler sen dediğimi unutma baktın birşeyler yanlış mı yada sen mi öyle hissettin önce debriyajı çek sonra yap ne yapacaksan.

mertky
30 Ekim 2016, 00:22
Sorunun cevabını soruda vermişsin zaten. Debriyaja basmadığın için şanzıman dişlilerinden gelmiştir. Tek seferden birşey olacağını sanmıyorum ama bir kaç kez daha aynı durum olursa dişlilere zarar verir kendinize masraf açarsınız

anıil
30 Ekim 2016, 00:38
yardım ettiğiniz için teşekkür ederim bir daha daha dikkatli olurum