PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kırmızıda geçen araç sürücüsü ve kaza



Mamba09
27 Ekim 2016, 11:42
Atakum İlçesi Yeni Mahalle Atatürk Bulvarı'nda saat 13.00 sıralarında, Kenan Şenoğlu idaresindeki 55 APB 70 plakalı motosiklet ile Fatih Kaya idaresindeki 55 ASD 83 plakalı motosiklet, Atatürk Bulvarı üzerinde yan yana giderken yolun karşısına geçmek için yola çıkan Yusuf Kolsan’ın kullandığı 55 LY 001 plakalı otomobile yandan çarptı.

GÜVENLİK KAMERASI KAYITTAYDI

Kazada her iki motosikletin sürücüsü de ağır yaralandı. Ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Kenan Şenoğlu Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Fatih Kaya ise özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza anı ise güvelik kamerası tarafından anbean görüntülendi. Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Samsun Haber


https://www.youtube.com/watch?v=HzQCJPfF9nU

http://imageshack.com/a/img921/6787/BF6VS8.jpg

http://imageshack.com/a/img922/8045/rcG4qL.jpg

http://imageshack.com/a/img922/5411/dgw9UI.jpg

http://imageshack.com/a/img924/9851/ffJ2zD.jpg

http://imageshack.com/a/img924/6561/NDvvqA.jpg

http://imageshack.com/a/img924/7424/8qb1EG.jpg

http://imageshack.com/a/img922/4869/JyIBZX.jpg

selsa
27 Ekim 2016, 11:52
http://i.hizliresim.com/jBo9OG.png

katil şu sanırım..


Kaza geçirenlerin durumları ile alakalı bir bilgi var mıdır?

cluuberzone
27 Ekim 2016, 11:59
görüntü itibariyle otomobil sürücüsü yeşil yanmadan hareket ediyor, motorcu arkadaşlarda da hatrı sayılır bir hız var gibi.
geçmiş olsun, umarım tez zamanda sağlıklarına kavuşurlar

sey_47
27 Ekim 2016, 12:00
Sabah atv haber bu haberi, " aşırı hız yapan iki motosiklet sürücüsü " cümlesini kullanarak verdi. Sürücünün kırmızı da geçtiğinden falan bahsetmedi.
Umarım ağır yaralı Kenan kardeşimiz iyileşir.

TamGazDevam
27 Ekim 2016, 12:03
Öncelikle geçmiş olsun.
Tahminimce araba sürücüsü yeşilin yanmasına son 5 saniye kala falan atlıyor yola, bizim motorcularda yeşil fasılalı yanmaya başlayınca kırmızı ışıkta kalmayalım diye gazı açıyor ve patlıyorlar arabaya, suç net olarak araç sürücüsünün. Umarım ölüm kalım yoktur.

mkayan
27 Ekim 2016, 12:06
Bir soysuz sopsuzun yüzünden iki insanın düştüğü hale bak ya hu. Allah acil şifa versin. Bu adi katil köpek de hakettiği cezayı fazlasıyla hem burada hem de öbür dünyada çeker inşallah.

Siyahi
27 Ekim 2016, 12:24
Yalnız her iki motorcunun kaskları çarpmanın etkisiyle kafadan uçuyor. Polis ceza yazmasın veya sürekli tak-çıkar yapmayayım diye bağlamadıkları kasklar gün geliyor böyle kazalarda hayat kurtarıyor. Fotograflarda yerde yüzü kanlar içinde yatan motorcu arkadaş belki yüzünde çizik dahi olmayacaktı. Umarım sağlıklarına kısa sürede ulaşırlar.

Lucas
27 Ekim 2016, 13:02
Bu gibi durumlara maruz kalmamak için her kavşakta kırmızıya yakalanmamak için gaza basmak yerine, frene basıp yavaşlamak şart bu ülkede.
Kavşakta yavaşlamazsan ...şak'ın biri çıkar, hayatından olursun.

Geçmiş olsun kazazede arkadaşlara, umarım kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar.

efendy06
27 Ekim 2016, 13:12
3 5 kere izledim. Evet bmw sürücüsü yola erken çıkmış, muhtemelen kırmızının son saniyelerinde çıkmış, ve yine muhtemelen motosikletliler de sarıda ya da yeşilin son saliselernde geçmiş. Hani reklam vardı kontrolsüz güç güç değildir diye. Defalarca yazıldı, çizildi şu kavşaklarda, yol kesişmelerinde hızınızı düşürün, durabilecek şekilde ayarlayın diye. Bizim ülkemizde araçların çoğu takmıyor kırmızıyı falan, bakıyor araç gelmiyorsa geçiyor. Bizi de araçtan saymıyorlar. Hepsini sallayalım, yaya var yaya, siz hiç kırmızıda bekleyen yaya gördünüz mü? Yaya çıkar çocuk çıkar, yavaş kullanın şu zıkkımı böyle yerlerde. Kavşaklara kontrollü girin diye söylemekten dilimizde tüy bitti.

Haklı olduğunuz gerçeği maalesef sizi kazalarda yaralanmaktan/ölmekten kurtarmıyor. Haklı ama ölü olmanın faydası yok yani. O zaman haklı ama yol vermiş olup medeni sayılmak evladır.

sailor33
27 Ekim 2016, 13:33
Kırmızı ışığın yeşile dönmesine kaç saniye var bilemem ama, bmw yi kullanan şahsı muhterem en az 6 saniye sürüyor kırmızı ışıktan yola gelmesi. Kaza oluncaya kadar da en az 7-8 saniye geçiyor ve diğer kırmızı ışıkta bekleyen araçlarda hala kıpırdama yok.

Adam bariz şekilde yol boş beklemeyim x6 'ım da fazladan mazot yakmasın demiş. :jocolor:

osiosborn
27 Ekim 2016, 13:42
Kaza yapanlar umarım iyileşirler.

İyileşirler de o soysuz köpeği öldürürler. Nasılsa "içime cin kaçttı. istemeden yaptım. Hocadan yardım alıyorum." dendiğinde salıveriyorlar.

COQ
27 Ekim 2016, 14:00
Kavşaklara,trafik ışıklarına yaklaşırken hızınızı düşürmek zorundasınız.
Yoksa sonuç böyle oluyor.
Kazaya karışan aracın kırmızıda geçtiğine dair somut bir kanıt yok.
Diğer araçların hareket etmemiş olması bir şey ifade etmez.
Umarım arkadaşlar iyileşir.

Merdo
27 Ekim 2016, 14:30
motorcuların ışık geçme hızı çok fazla, ama bu bmwli pezevengin hapiste çürümesini engelleyecek bir şey değil. baba paralı, inşaatçı, dalkavuklara benziyor bir şey çıkmayacak bu olayın altından. en kötü herkese para yedirir paçayı yırtar, gerçi çoktan polislere yedirmiştir.

MrJ
27 Ekim 2016, 14:33
http://worldjusticeproject.org/sites/default/files/media/scores_and_rankings.jpg

ZümeR
27 Ekim 2016, 14:36
Bütün araçlar dururken bu onun bunun çocuğu pislik neden aheste aheste yolun ortasına giriyor ki...??

Sonrada forumda küfür yasak..
Böylelerinin yaşaması bitmeyen bir facia..


Motorcular da suç yok mu ?
Onlarda da var olan olmuş bir kere..

Cloumb
27 Ekim 2016, 16:14
Kırmızıda geçen suçludur. O geçmese o hızda giden vatandaş geçer giderdi yani burada ana unsur yapılan bir hata diğerlerine maal edilemez. Adam isterse 200 le gelir yazarsın trafik cezasını geçersin. Kimse o 200km ile geldi suç onda demez. Kırmızıda geçti bir hataya yol açtı. Olay budur

Dağcı
27 Ekim 2016, 16:58
Bu gibi durumlara maruz kalmamak için her kavşakta kırmızıya yakalanmamak için gaza basmak yerine, frene basıp yavaşlamak şart bu ülkede.
Kavşakta yavaşlamazsan ...şak'ın biri çıkar, hayatından olursun.

Geçmiş olsun kazazede arkadaşlara, umarım kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar.

çözüm o değil ki
bu seferde arkadan gaza basan arabanın altında kalırsın.
ilk öncelik eğitimsiz kafaların eğitilmesi...

TEKNECI
27 Ekim 2016, 18:32
yazili olmayan trafik kurali;
BMW, Mercedes vb. luks arac sahipleri yesil yanmadan 5-10sn once gecebilirler!!!

RedCBR125
27 Ekim 2016, 18:36
Konuyla alakasız ama ordaki motosikletlide ehliyet olmasaydı haklı olmasına rağmen haksız olacaktı. (Ehliyetsiz araç kullanılmaması adına yazdım.)

watercolours
27 Ekim 2016, 18:51
Kavşaklara,trafik ışıklarına yaklaşırken hızınızı düşürmek zorundasınız.
Yoksa sonuç böyle oluyor.
Kazaya karışan aracın kırmızıda geçtiğine dair somut bir kanıt yok.
Diğer araçların hareket etmemiş olması bir şey ifade etmez.
Umarım arkadaşlar iyileşir.

Bizim elimizde somut kanıt yok ancak emniyetin elinde dolaylı kanıt vardır. Zira, motosikletlerin çarptığı otomobil harekete geçtiğinde, kameraya göre soldan sağa trafik hareketi devam ediyor. Demek ki soldan sağa gidenlere yeşil yanıyor. Hal böyleyse, sağdan sola gidene de yeşil yanıyordur. Hatta soldan sağa akan trafik, çarpışma olduğu anda bile mevcut. Motosikletliler yeşil ışıkta geçmiştir yani. Mantıksal olarak bile bu sonuca ulaşabiliyoruz. Bu ışıkların hangi düzende çalıştığı emniyetin elinde de vardır mutlaka. Mantığa bile gerek kalmayacaktır.

Yalnız şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Motosiklet sürücüleri haklı ama bana biraz akılsızlarmış gibi geldi. Araç yola ani çıkmıyor ve çarpışma anına göre nereden baksanız 3-4 saniye zaman var. Motosiklet sürücülerinin de malum, önlerindeki 50-100 metreyi olası tehlikelere karşı tarayarak gitmelerleri esastır. Motosikletlilerin önü boş, aracın kuraldışı hareketini görüp en azından kendilerini kurtarmak için frene basmış olmaları gerekirdi ama onlar da hiç önlerinde araba var mı yok mu demeden basmışlar gaza.

Mengu16
27 Ekim 2016, 18:53
Kavşaklara girerken yavaşlarım, yoluma atlayabilecek araçları sesli ve ışıklı ikaz ederim. Hiçbir zaman yeşil ışığa güvenerek kontrolsüz geçiş yapmadım. Hızı az olan araç hızlı olana her zaman yol verir yeter ki yolun diğer tarafından gelen bir araç olduğunu fark etsin. Ayrıca Bmw aracın motorcuları fark etmediği gibi motorcuların da bmw'nin hareket ettiğini gördüğünü sanmıyorum. Yol benim diye basıp gitmezsek sorunsuz bir sürüş yapma ihtimalimiz artar.

viper08
27 Ekim 2016, 18:56
Böyle şerefsizlere haddini bildirmek için aramizda ekipler olustursak, plakaları sokup aracı ablukaya alsak da bi guzel hem aracı hem adı herifi benzetsek. ki güzel ulkemdeki muhteşem adalet sisteminin atladığı bir noktayı biz koysak. Ben bolgemdeki iller için gönüllü olurum seve seve. İnsanı çileden çıkarıyorlar. Adamlar ekmek derdinde. Rüzgar dizlerine islemesin diye diz ortusu var. İnanın içim yandı. Herifte para gani,adalet eksikvs ise iş başa düşüyor demek ki

Bilalancer
27 Ekim 2016, 20:17
Bu kazadan herkes ders almalıdır. Kendine göre çıkarım yapmalıdır. Görüldüğü gibi haklı olmak can kurtarmıyor. Biz motorcular yumurta gibiyizdir. Taşta yumurtaya çarpsa yumurtada taşa çarpsa olan yumurtaya olur.

Arkadaşlara acil şifalar dilerim. Geçmiş olsun.

fatih.met
27 Ekim 2016, 20:48
Konuyla alakasız ama ordaki motosikletlide ehliyet olmasaydı haklı olmasına rağmen haksız olacaktı. (Ehliyetsiz araç kullanılmaması adına yazdım.)

bu iyi bir ayrıntı, işte ülkemizde önce güvenlik ön planda ve adalet önemli olsaydı böyle bir yasa olmazdı. mantıken ehliyeti olmama durumunda ehliyetsizliğin cezasını alması kafi olmalı. bunun yanı sıra ehliyetsiz kaza yapınca suçlu duruma düşülmemeli çünkü karşıda adam kırmızı ışıkta geçiyormuş.

kırmızı ışık yanıpta geçen bir arabanın suçu sırf ehliyet yok diye motorcuya bindiren bir yasa sizce ne amaçla vardır? devletin daha iyi para hortumlama amacıyla vardır.

neyse artık memleket insanı değil parayı önemsiyor bu yüzden fazla düşünüp kafayı yemeyelim. gireyin "generals" oynayayım biraz, yorucu bir iş günü geçirdim mesaili hemde.

levent3410
27 Ekim 2016, 22:10
Öncelikle geçmiş olsun.Bu kazaları maalesef sık sık görüyoruz.İşin kötüsü bundan sonra da daha çok görürüz.Lakin bir araba markasının ehliyet gerektirmiyoooooor diye motorunu hoparlörlerle anons ettirdiği Güzel Ülkemde yaşanmaması içten içe muhtemel kazalara davetiyeyi ....Sayın devletimizinde katkılarıyla bastırmış bulunuyoruz.Yine söylüyorum araç ehliyeti ve en az 1 sene trafikte araç kullanmayanlara bu ehliyeti vermiyeceksin arkadaşVERMİYECEKSİN; EHLİYETSİZ motosiklet kullanana ve kullandırana 10 ar binlira ceza vericeksin kiiii caydırıcı olsun.Işıklara riayet etmeyen bu sürücü gibi davarları tespit edip ömür boyu trafikten men yasasını çıkardın mı olay biter.Keyfi hareketler ve kaçınılmaz son kader değildir.Motorlar sürü mantığıyla kullanılmaz Hele ki dönel adalarda motorcu....Gerçek sürücü;bana yeşil yandı yol benim demez ve unutmaz kaporta tamponun kendi gövdesi ve bacakları olduğunu.Ben buradan kimseye ahkam kesmiyorum.Ve de kesmem.Bu yazımı okuyanların ders alabilir mantığı içinde ne demek istediğimi anlamalarını bir parça olsun faydalı olurum diye buraya aktarıyorum.ARKADAŞLAR MOTOSİKLET DUYULARLA HAREKET ETTİRİLEBİLEN BİR ALETTİR.MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ İDARE EDEN..... EDİLEBİLEN OLMAMALIDIR Bu kazalar olmasın artık

velizrsln
27 Ekim 2016, 22:16
Bu arac surucusu hapse girmiyorsa kimse bana adaletten soz etmesin edenin kulagina egzoz sokarim

turkish39
27 Ekim 2016, 23:06
Araç %100 hatalı orası tamam.Ancak bir kavşağa da öyle fırtına gibi girilmez aga.Ne olursa olsun konrol et,freni tutmayan araç gelir,sarhoş gelir,ambulans gelir,kırmızı ışıkları hiç iplemeyen ekektri bisiklet gelir vs.Size bişey olduktan sonra yemişim haklılığı.Sadece kavşaklar değil,ara yollar,benziklik giriş çıkışları vs. herşeyi hesap etmek gerek.Siz kendi kendinizi koruyacaksınız.Tercih sizin.Motosiklet kullanmak ayrıcalıktır,onu keyif haline getirmekte,zehir etmekte elimizde.

F54
27 Ekim 2016, 23:09
ne kadar haklı olursa olsun şuan hastanede olan motosiklet kullanıcısı
yani haklı olmak yaşamak için yetmiyor
dikkat edin sağa sola iyi bakın

MYSTAN
28 Ekim 2016, 20:36
Dediğiniz üzere birgün kırmızı ışığa yakalanmamak için gaz yerine frenleyip yavaşlamıştım ve ardından tam zamanında durdum. Durdukdan 1 veya 2 saniye sonra aynadan arkamı kontrol edeyim dedim birde ne göreyim. Sellektörlerini yaka yaka gelen bir TIR..! Kırmızıya yakalanmamak için bayağı bi hızlanmış ve durması mümkün değil. Tır Son anda kendini diğer şeride attı ve kırmızı ışıkda geçti gitti. O gün şanslıydım ki üzürimden geçmemişti.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:32 ----------


Bu gibi durumlara maruz kalmamak için her kavşakta kırmızıya yakalanmamak için gaza basmak yerine, frene basıp yavaşlamak şart bu ülkede.
Kavşakta yavaşlamazsan ...şak'ın biri çıkar, hayatından olursun.

Geçmiş olsun kazazede arkadaşlara, umarım kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar.



Dediğiniz üzere birgün kırmızı ışığa yakalanmamak için gaz yerine frenleyip yavaşlamıştım ve ardından tam zamanında durdum. Durdukdan 1 veya 2 saniye sonra aynadan arkamı kontrol edeyim dedim birde ne göreyim. Sellektörlerini yaka yaka gelen bir TIR..! Kırmızıya yakalanmamak için bayağı bi hızlanmış ve durması mümkün değil. Tır Son anda kendini diğer şeride attı ve kırmızı ışıkda geçti gitti. O gün şanslıydım ki üzürimden geçmemişti.

Lucas
28 Ekim 2016, 22:35
Dediğiniz üzere birgün kırmızı ışığa yakalanmamak için gaz yerine frenleyip yavaşlamıştım ve ardından tam zamanında durdum. Durdukdan 1 veya 2 saniye sonra aynadan arkamı kontrol edeyim dedim birde ne göreyim. Sellektörlerini yaka yaka gelen bir TIR..! Kırmızıya yakalanmamak için bayağı bi hızlanmış ve durması mümkün değil. Tır Son anda kendini diğer şeride attı ve kırmızı ışıkda geçti gitti. O gün şanslıydım ki üzürimden geçmemişti.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:32 ----------





Dediğiniz üzere birgün kırmızı ışığa yakalanmamak için gaz yerine frenleyip yavaşlamıştım ve ardından tam zamanında durdum. Durdukdan 1 veya 2 saniye sonra aynadan arkamı kontrol edeyim dedim birde ne göreyim. Sellektörlerini yaka yaka gelen bir TIR..! Kırmızıya yakalanmamak için bayağı bi hızlanmış ve durması mümkün değil. Tır Son anda kendini diğer şeride attı ve kırmızı ışıkda geçti gitti. O gün şanslıydım ki üzürimden geçmemişti.
O zaman arkayi kontrol edip bos ise yavaslamak, sizin kaldiginiz bir durumda karsilasinca iyice saga yanasip yavaslamak yada gazi acmak gerek duruma gore.
Pamuk ipligine bagli yasiyoruz iste.

Uğur
28 Ekim 2016, 23:21
Allah acil şifalar versin,umarım tez zamanda iyileşir arkadaşlar.

1-2 saat direksiyon eğitimi ile sürücü yeterliliği (!) kazananlarla dolu olan bir ülkede, trafikte her hamlenizi satranç oynar gibi akıllıca yapmak zorundasınız ne yazık ki.

Dünya sağlık örgütünün raporundan bir kesitle olayın vehametini açıklayalım;


Dünyada her yıl trafik kazalarından 1 milyon 300 bin insan ölüyor.

Aynı kazalarda 50 milyona yakın insan, birçoğu kalıcı hasarlar alarak, yaralanıyor.

Trafikte ölümlerin sayısı 2020'de 1 milyon 900 bine çıkacak.

Tüm dünyadaki ölümlerin nedenleri sıralandığında trafik kazaları bugün 9'uncu sırada yer alıyor.

Rapordaki en çarpıcı bölüm Türkiye ile ilgili.

Dünyada meydana gelen trafik kazası kaynaklı ölümlerin yarısı, 10 ülkede meydana geliyor. Bu 10 ülkenin arasında Türkiye de var. Toplam ölümlerin yüzde 48'inden sorumlu diğer ülkeler ise Brezilya, Kamboçya, Çin, Mısır, Hindistan, Kenya, Meksika, Rusya ve Vietnam

Buna göre sürmek lazım...

COQ
28 Ekim 2016, 23:29
Allah acil şifalar versin,umarım tez zamanda iyileşir arkadaşlar.

1-2 saat direksiyon eğitimi ile sürücü yeterliliği (!) kazananlarla dolu olan bir ülkede, trafikte her hamlenizi satranç oynar gibi akıllıca yapmak zorundasınız ne yazık ki.

Dünya sağlık örgütünün raporundan bir kesitle olayın vehametini açıklayalım;



Buna göre sürmek lazım...

Şu an verdiğin istatistikleride içeren bir Türkiye profili çıkarmaya çalışıyorum.
Bitirdiğimde konu açarak paylaşacağım.
Çok ilginç veriler var.

weirdo1
30 Ekim 2016, 14:42
Bu gibi durumlara maruz kalmamak için her kavşakta kırmızıya yakalanmamak için gaza basmak yerine, frene basıp yavaşlamak şart bu ülkede.
Kavşakta yavaşlamazsan ...şak'ın biri çıkar, hayatından olursun.

Geçmiş olsun kazazede arkadaşlara, umarım kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar.

Arkadan gelenleride unutmayalım, beşiktaşın göbeğinde sarı ışıkta durdum, tam arkamdaki hayvanda gazı köklemiş kırmızı yanmadan geçeyim diye, tam durduğum sırada sağımdan silme geçti. İlerde trafik kilit olunca yanaştım sordum, sende sarıda durmasaydın dedi.

Bu memlekette üstünüze bile araba düşebilir.

mete_han
30 Ekim 2016, 16:08
Bu gibi durumlara maruz kalmamak için her kavşakta kırmızıya yakalanmamak için gaza basmak yerine, frene basıp yavaşlamak şart bu ülkede.
Kavşakta yavaşlamazsan ...şak'ın biri çıkar, hayatından olursun.

Geçmiş olsun kazazede arkadaşlara, umarım kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar.


kesinlikle katılıyorum...


ben karşıya bakmam..karçıdan her şerefsizliği kasti hareketi beklerim...ama kavşakta yavaşlamazsak .oka yan basarız...mesela araya dereye girincede eninde sonunda birinin kapı açacağını biliyorum hissediyorum..bi gün o aradan biri çıkacak biri diyorum kendi kendime olası tüm riskleri hesaplıyorum veya düşünüyorum...

muhtemelen yeşil ışığın son saniyeleriydi...eğer ışıkta saniye varsa ona yetişeyim diye bir telaş da olabilir...arac da ışığa bakmayıp arkadan gelen bir korna sesiyle ilerlemiş olabilir...o insan kılıklı .ezevengin 2 kişiyi hastanelik etmesini başka türlü izah edemiyorum...

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:07 ----------


Arkadan gelenleride unutmayalım, beşiktaşın göbeğinde sarı ışıkta durdum, tam arkamdaki hayvanda gazı köklemiş kırmızı yanmadan geçeyim diye, tam durduğum sırada sağımdan silme geçti. İlerde trafik kilit olunca yanaştım sordum, sende sarıda durmasaydın dedi.

Bu memlekette üstünüze bile araba düşebilir.


sabırlıymışsın valla ben direkt küfürler edip darpa doğu yelken açıyorum kapıyı açarsam tekmeliyorum açmazsa küfür ediyorum duyup da inmesi onun delikanlılığına bağlı...maksat beni asla unutmasın...algısınd abir iz bırakmak mevzubahis...:P

COQ
30 Ekim 2016, 16:55
Geçen yılın istatistiklerini hazırlıyorum.
Bitirmek üzereyim yakında konu açacağım.
Konuyla ilgili olduğu için bir istatistik paylaşayım.
Geçen yıl meydana gelen kazalarda kavşaklara kontrolsüz girme ve yol hakkına riayet etmeme oranı %40'a yakın.
Arkadan çarpma ise %10 civarı.
Tercih sizin.

mkoni
30 Ekim 2016, 17:42
arabanın şoförüne de atv ye de spikerinede eşşek sudan gelene kadar dayak atıcaksın guburun çocuklar

qezgin
30 Ekim 2016, 22:44
Geçen yılın istatistiklerini hazırlıyorum.
Bitirmek üzereyim yakında konu açacağım.
Konuyla ilgili olduğu için bir istatistik paylaşayım.
Geçen yıl meydana gelen kazalarda kavşaklara kontrolsüz girme ve yol hakkına riayet etmeme oranı %40'a yakın.
Arkadan çarpma ise %10 civarı.
Tercih sizin.

Buna benzer olay geçtiğimiz bayramda şehirler arası yolda kırmızı yandı lamba bende yavaşladım gerimde de polis ekibi var solda yanaşan arabanın yanına doğru usulca yaklaştım. Arkamdaki yanımdan öyle bir geçti ki polise baktım adamlar sadece bakınıyor. Gördüler hatta bir tanesi birşeyler söyledi. Olay ABD gibi bir ülkede olsa bilmem kaç tane polis ekibi peşine düşer. İnsana verilen değer bu kadar hele ki son zamanlarda iyice adalet kelimesinden sadece A harfi kaldı.
Aaa diye bakıyoruz sadece...

vsvr
31 Ekim 2016, 10:19
Öncelikle kazada yaralanan arkadaslara Allah şifa versin.
Dünyanın herhangi modern bir ülkesinde, motosikletliler hızlı bile olsalar, herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadan o kavşaktan dikkat etmelerine gerek olmadan geçer giderlerdi.
Ancak burası Türkiye. Haklı olmanın bir anlamı yok. Arkadaşın söylediği gibi satranç oynar gibi dikkatli adımlar atılmalı. Dolayısı ile Türkiye şartlarında motosikletli olan bizler, hakliyiz diyerek değil, önce can diyerek motosiklet kullanmalıyız.

06serkan06
13 Kasım 2016, 23:30
abi bende şunu anlamıyorum Tamam kırmızıda geçiyorsun da çıkarken sağa sola bakmıyormusun biri geliyormu diye sonuçta sana kırmızı yanıyor. Kuralları ihlal edeceksen yine et Ama yeşilde geçen bir geçsin sonra ne bok yiyiyorsan ye Allah Allah ya