PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tuzak radarlar EDS kalkmıyor, sadece daha az ceza yiyeceksiniz..



okoca
19 Eylül 2016, 11:25
Bilindiği gibi peşpeşe konulan eds lerden ötürü araç sahipleri, fark etmeden 10 larca cezalar yiyordu, hatta trabzondaki yolda dikili direklerdan ötürün bir çok vatandaş aracınin ederi kadar ceza yedi, tv lerde haberlere çıktılar, sorasında bakan süleyman soylu bu tarz tuzak uygulamaların kaldırılacağı açıklandı.

şimdi bu haber (http://www.haberler.com/tedes-teki-tuzak-uygulamasi-kalkiyor-8784479-haberi/), yukarıdaki trabzon kısmını kapsıyormu bu kısmını merak ettim doğrusu, hala orada varlarmı?

yeni düzenleme;

İçişleri Bakanlığı, "sabit radar" olarak bilinen Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ndeki "tuzak" uygulamasını kaldırarak yeni düzenlemeler yaptı.

benim anladığım, aynı yolda artık birden fazla yok (birden fazla olunca tuzak oluyormuş), ama sistemler çalışmaya devam ediyor..

İçişleri ile Maliye bakanlıklarınca yapılan değişiklikler şöyle:

"Yerleşim yerleri giriş ve çıkışında yol üstü levhalar ile sabit radar uygulaması olduğuna dair ışıklı uyarı levhaları konulacak.

SÜRÜCÜLER 500 METRE ÖNCESİNDE UYARILACAK

Sabit radar noktalarından 500 metre öncesi ve sonrasında farklı hız limiti uygulanmayacak, 500 metre öncesinde sürücüler hız limitlerini de gösterir şekilde trafik levhalarıyla uyarılacak.

BİRDEN FAZLA SABİT RADAR SİSTEMİYLE DENETİM YAPILMAYACAK

Denetim yapılan yolda uygulanan hız limitinin onda birine tekabül eden mesafelerde birden fazla sabit radar denetimi gerçekleştirilmeyecek. Örneğin hız limiti saate 100 kilometre olan yerde 10 kilometre, 70 kilometre olan yerde ise 7 kilometre mesafede aynı yön ve istikamette, birden fazla sabit radar sistemiyle denetim yapılmayacak."

Yetkililer, TEDES'te vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmeye gidildiğini, böylece kısa mesafe ve zaman aralığında birden fazla cezalı duruma düşülmesinin önüne geçildiğini kaydetti.

TEDES'lerin gelecek günlerde yeni düzenlemeye uygun hale getirileceği öğrenildi.

Öz_Musti
19 Eylül 2016, 11:32
Bence kalkmasın. Millet saçma sapan araba kullanıyor işine gelmeyince çığırıyor, sonra da devlet kaldırıyor uygulamayı. Ya radar varken yavaş gidecek olan birisi radar kaldırıldı diye gazlamışken, seni altına alıp sürüklese ve öldürse. İyi mi olur. Kaldırılmasın, sıklaştırılsın, ceza miktarı da artırılsın. Her yere de yaygınlaştırılsın. Kendinize gelin arkadaşlar. Hem trafikten şikayetçiyiz, hem de çözüm yonundan şikayetçiyiz. Ucu bize dokununca istemezüüük diyoruz. Olmaz.

Ben uymuyorsam bana da ceza kesilsin.

feti_can
19 Eylül 2016, 11:41
Ben radarların kaldırılması taraftarı değilim ama hız limitlerinin adam gibi belirlenmesi taraftarıyım.
Örnek şile yolunda hız limiti neden 80. Bölünmüş otoyol. 110 yada 120 olmalı.

Daha da önemlisi. Motosikletler için olan hız limiti otomobillerden daha düşük olmamalı.
Trafikten yavaş gitmek motorsiklet için tehlikeli durumlar yaratıyor.

Bunları düzeltsinler, radar da olsun, takibi de, cezası da.
Hatta şu takip mesafesi ve makaslara da ceza yazmaya başlasınlar.
Millet arabasını, motorunu oyuncak olarak kullanmasın. Milletin güvenliğine saygı duysun.

Gurnarsson
19 Eylül 2016, 11:41
Ben devletin trafik konusunda neden vatandaşa tuzak kurmayacağı kısmına takılıyım biraz.Önceden uyarı olması gerek deniyor ya bu şuna benzemiyormu.Mesela bir uyuşturcu operasyonu yapacaksınız önceden burda operasyon yapacağız ona göre hazırlıklı olun diye mesaj mı atılması lazım.Trafik uygulamaları,tedbirleri direkt insan hayatına etki eden konular ve haliyle en acımazısız en katı tedbir ve uygulamaların getirilmesi belkide bizim hayatta kalmamızı sağlayacak.

okoca
19 Eylül 2016, 11:46
bilinçli ve aklı başında sürücüler, ve o yolda çok hızlı gitmiyenler işikli tabelayi görüp hızını düşürecektir'ki istenen zaten o. çok hızlı araç kullanan zaten tabelayi bilmiyorsa gözden kaçıracaktır, cezayıda yiyecek orada yavaş gitmesi gerektiğini anlayacakdır.

istenen o yol boyunca araçların kazalara sebebiyet vermemesi için yavaş gitmesini sağlamak.

bildiğim kadarıyla trabzondaki direkler şehrin girişinde, yerleşim yerlerinin yoğun olmaya başladığı yerde başlıyor.

birde şöyle bir haber var; (http://www.gercektaraf.com/haber/55/kule-radarlar-kaldirildi.html) kesintisiz kabahatlerde fiil tek fiil sayılacak.

okanbagiscan
19 Eylül 2016, 12:02
Ben devletin trafik konusunda neden vatandaşa tuzak kurmayacağı kısmına takılıyım biraz.Önceden uyarı olması gerek deniyor ya bu şuna benzemiyormu.Mesela bir uyuşturcu operasyonu yapacaksınız önceden burda operasyon yapacağız ona göre hazırlıklı olun diye mesaj mı atılması lazım.Trafik uygulamaları,tedbirleri direkt insan hayatına etki eden konular ve haliyle en acımazısız en katı tedbir ve uygulamaların getirilmesi belkide bizim hayatta kalmamızı sağlayacak.
Hızlı gidenin ceza yemiş olması kaza yapmasına engel değilki.Amaç sürücülerin yavaş gitmesi ise,radar uyarı levhası koyulması kurallara uymayan sürücüleri belki ceza yeme korkusuyla yavaş gitmelerine sebep olur.Tabi bu bütçeye trafik cezalarını gelir kalemi olarak yazan trafik polisine ceza ile ilgili kota koyan bir düşünce yapısıyla olmaz.

The Dude
19 Eylül 2016, 16:34
"her yerde hız limitleri yazılıdır ve kanunen buna uyulması gerekir."
yukarıdaki önerme hukuk devleti ilkeleri içerisinde uygulanır.

burası hukuk devleti midir ?
trafik lambalarında yeşilden kırmızıya dönerken yanan sarı gaza bas demek midir ?
yaya yola adımını atınca gaza basılmalı mıdır ?
trafik lambası yaya için yeşil yanarken neden ısrarla gelen var mı diye bakarız ?

nustan anlamaz
tekdir yetmez
vurucan kırbacı

alıcan malını
keseceksin cezayı ödeyecek canı yanacak,
ancak bundan anlar.

tabi bunu bilen devlet durur mu ?
elektrik direği gibi radarı diker geleni geçeni öper.
en kısa olarak böyle başa böyle tarak.

18.09.2016 tarihli İstanbul asya yakasından 1. köprüden Avrupa yakasına geçişimin videosu olsaydı örnekle açıklayabilirdim.
sanırım bir kask kamerası almak şart oldu.

kesinlikle karşıyım uygulamanın değiştirilmesine ve hatta her yere ordu'daki gibi yapılmalı.

maktama
19 Eylül 2016, 17:51
Ordu'ya gittiğinizde ilk önce sövüyorsunuz, "Bu kadar yavaş gidilir mi, bu ne lan böyle"diye. Sonra birkaç ceza yiyince(mesela aynı yerde 79km/s ve 83 km/s ) alışıyorsunuz yavaş gitmeye 1 haftada. O kadar rahat oluyor ki alışınca. Hatta bırakın sarı ışıkta gaza basmayı, yeşil ışığın son demlerinde yeşilışık yanıp sönerken yavaşlıyor millet, sarı yandığında durmuş olunuyor(olması gerektiği gibi) Siz de karşıdan karşıya geçecek bir yaya olarak çok daha rahatça geçebiliyorsunuz. Avrupa kentlerindeki medeniyeti seve seve olmasa da el mecbur "seveseve" getirmeye çalışyorlar. Öyle de olmalı memlekeitmin bir çok yerinde, zira bizim millette öküzümüz çok bol ne yazık ki.

Radarları kaldırMAsınlar, ama sadece Ordu Samsun Trabzona değil de her şehre uygulasınlar. Tamam pilot bölge de yeter daaa, eğitilecekse herkes eşit eğitilsin.

okoca
19 Eylül 2016, 18:56
sen disipliğini okulda verme, öğretim sistemin başlı başına fiyasko olsun, düzeltmek gibide hesabın olmasın, sorada insanları nasıl yontarım, paralarını alırımın hesabını yapiosun, diyebilirler adama.. bu iş kulağı tersten tutmakdan başka bişi değil.. günü kurtarmak amaç..

kurallar, kurallar, kurallar, kural üstünde kural, bu en sonunda patlar, kurallar silsilesi saçma olmaya başlar, işte ozaman güler oynarsın, ama kuralsız olarak.. :))

bindiregandi
19 Eylül 2016, 21:55
hakkaten iyi olmuş. "ilerde radar var" yazısı olmalı. her an tetikte gitmek çok sıkıntılı.

whitedeamon
19 Eylül 2016, 23:29
Herşeyin aşırısı zarar