PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MONDİAL RXI3 EVO HAKKINDA YORUMLARINIZ



cgenc01
10 Eylül 2016, 02:46
Herkese merhabalar;

forumda yeniyim. öncelikle böyle bir ortam için hepinize teşekkür ederim.
henüz 1500 km de bir ybr125 im var. aslında ybr almak istemiyordum ama paraya ihtiyacı olan bir abim satınca ve fiyatıda piyasanın biraz altına kapattığım için almak cazip geldi. 1000 km oldu motoru kullanmaya başlayalı. şehir içi oldukça seri ve çok kıvrak. ama bir paketçi motorundan da ötesi değil. hava soğutmalı ve karbüratörlü olması dezavantaj. oldum olası bir enduro tutkunluğum var. bir gs alacak gücüm şimdilik yok ama piyasa araştırması yaparken evonun bana enduro için hem fiyat olarak makul hem de başlangıç olarak keyifli olduğunu düşündüm fakat motorun mondial olması ve düşük km de ilanların çok olması aklımı fena karıştırdı. motorsikleti büyüteceğimi bildiğim için yazlık kışlık tüm elbiselerimi ve techizatımı aldım. hatta aliexpresten sipariş verdiğim daha elime ulaşmayan bir o kadar da ürün var. demem o ki bu motoru eğer alırsam fabrikanın eksik bıraktığı veya kronik olan bir sorununu iç masraftan kaçınmadan yaptırabilirim. özellikle kullanıcısı olan abiler kardeşler benim soru işaretlerime bir nebze de olsa cevap verirse memnun olacam.

1: bu motor bu paraya değer mi

2: artçıyla birlikte ne kadar rahat uzun yol yapabilirim (100-120 km/s bandında)

3: servisin geri dönüşü ve hizmeti tatmin edici mi

4: yedek parça sıkıntısı var mı

5: neden bu motoru düşük km lerde satıyorlar. memnun kalmadıkları için mi motordan anlamadıkları için mi

6: 20000 km rahatlıkla kullanabilir miyim

ikinci el piyasası benm için önemli değil. sonuçta motora biniyoruz 3-4 bin tl değer kaybetse bile pek takmam

herkese şimdiden teşekkürler

:)

ermanay
10 Eylül 2016, 03:40
Önceliikle motosikleti çok uzun kullanmadığımı sadece test amaçlı kullandığımı belirterek yorumumu yapayım.Kullanıcı arkadaşlar daha güzel bilgiler verecektir.

Öncelikle bu motosikletin alternatifinin olmadığını belirtmemiz gerek.250 cc sınıfında size rx3'ün verdiklerini verebilecek bir motosiklet olduğunu düşünmüyorum.Konforunu oturuş pozisyonunu oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Artçı oldukça rahat edecektir.Servis bulunduğunuz şehirde ki servis ustasının bilgi ve beceresine bağlı. Benim denediğim 2.000 km'deydi ve aniden stop etme problemi oluyordu. 2 kere de akü değişimine şahit oldum. Genel hatlarıyla bir japon kalitesi beklememek gerek. Çantaları görünüğü kadar büyük değil.

Fiyat konusuna gelince 8500-9000 tl arası 5.000 kilometre altında sıfır gibi motosikletler mevcut.Eğer kesinlikle enduro olsun diyorsanız alınabilir. Ama 10-11.000 tl arası sorunsuzluğuyla ve konforuyla meşhur suzuki kalitesiyle inazuma mevcut. Onu da değerlendirmeye almanızı tavsiye ederim.Kolay gelsin :)

cgenc01
10 Eylül 2016, 03:57
öncelikle yorum için teşekkürler :)

inazumayı çok düşündüm ve fiyat olarakta beni zorlamaz. sonuçta japon ve kaliteli. fakat adana da suzuki olayı biraz sıkıntılı. çünkü 15-20 adet hayabusa dan başka suzuki yok. bu da servis olmaması anlamına geliyor. burda mondiali tamir edecek yüzlerce usta var. servisi de araştırmadım ama sanıyorum ki kaliteli ustalardan oluşuyor. kafamı kurcalayan uzun yolda bni yolda bırakıp rezil eder mi. sonuçta usta mükemmel de olsa bu aletin iyi olması lazım

MeNGuC
10 Eylül 2016, 06:32
Zahmet olucak arama bölümünden veya googleden yazaydın konusu çıkardı bi ton soru ve cavabı verilmiş

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/139208-mondial-rx3-enduro-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi.html

Coorai
10 Eylül 2016, 09:32
Merhaba,

Şöyle kısaca nazicane yorumlarımı yapayım.

Memnuniyetlerim :
- Yakıtı 3.7 litre ortalamasında bu motora göre gayet normal ve başarılı.
- Egzoz sesi tatmin edici ( uzun yolda pek tat verdiği söylenemez, kulaklık şart )
- Gidon turu geniş, kullanımı rahat
- Selesi ve artçı selesi gayet rahat
- UMA çok ilgili ve çözüm odaklı çalışıyor. Sattıkları malın arkasındalar

Şikayetlerim;
- Çok hoplayıp zıplamam buna rağmen amortisör keçesi patladı, problem çözülmeyecek bişey değil ama mide bulandıracak kadar uzadı. Servisler bilgisiz.
- Şanzumanı şimdiye kadar bindiğim bütün motorlar arasında en kötüsü. Vites geçişleri çok kötü ( Özellikle 1-N-2 )
- Motorun bloğundan gelen çalışma sesi sanki bir problem varmış gibi hissetiriyor. Ses takılırsanız canınız sıkılır motor güzel
- Yedek parça konusunda UMA ile 2 kere konuştum bir tanesini buldular fakat hala debriyaj balatası bekliyorum ( 1 ay oldu ) yine de ilgililer.
- Amortisörleri enduro tarzı bir motosiklete göre çok sert. Aslında bunu şikayet kısmına yazmak istemedim çünkü viraj gayet zevkli hale geliyor.

Peki bu motosiklet için bu para değer mi ? Eğer şanslıysan ve motosikletten anlıyorsan KLE500, BMW F650 GS, XT 660 R tercih etmeni öneririm.

Lucas
10 Eylül 2016, 11:15
Zahmet olucak arama bölümünden veya googleden yazaydın konusu çıkardı bi ton soru ve cavabı verilmiş

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/139208-mondial-rx3-enduro-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi.html

Aynen katılarak konuyu kilitliyorum.
İyi forumlar