PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Osmangazi Köprüsü Kaçak Geçiş Yapılabilir Mi?



Sayfa : [1] 2 3

mucoist
24 Ağustos 2016, 01:34
Merhaba.

Birkaç gün içinde İstanbul'dan İzmir'e gitme niyetindeyim. Geçenlerde izlediğim bir videoda, öndeki aracın arkasına yapışarak bariyer kalkar kalkmaz geçen bir motorcu vardı. Tekniğini çok beğenmiştim. Aynı yöntemle gişelerden geçmek istiyorum ama bariyer bir anda inip beni düşürebilir mi, görevli önümü kesebilir mi, çıkışta çevirme yaparlar mı gibi endişelerim var. Benzer şekilde köprüden kaçak geçenler varsa beni aydınlatabilir mi?

Önemli uyarı: Ben devlete, bana yol yapsınlar diye her ay binlerce TL vergi ödüyorum. Hem vergi ödeyip, hem de kullandığım yol için para ödeyecek değilim. Yaptığın kul hakkına girer bilmem ne gibi şeylerle gelmeyin rica ederim.

BalkanRider
24 Ağustos 2016, 01:37
eger yapacaksan bu ısı bı arabanın arkasına yapısıp yapabılırsın hayır kapanmaz barıyer uzun suruyor plaka kapalı olsun ılerlerde bı yerde radar vardı ve lımıt 90 dı galıba gazla gıtsın kacak gectıgını anlarlarsa zaten 15 gun ıcınde odersen normal gırıs fıyatını oduyorsun

pikatel34
24 Ağustos 2016, 03:24
o riski almaya degmez.feribot gidis donus 20 lira hem de mola vermiş oluyor insan

zekizeki
24 Ağustos 2016, 06:42
Vergi ödediğinizi sanmıyorum. Doğrudur heray binlerce tl vergi borcu yapabilirsiniz. Ayrıca o köprü yap işlet devret modeli ile yapıldı. Geçerken ücreti odeki ödediğin vergilerden oraya para gitmesin

mrt20
24 Ağustos 2016, 08:58
Plakayı kapat yardır geç.
Zaten heryerden acısını çıkartıyor devlet amca burdan da almasın bişi olmaz.

feti_can
24 Ağustos 2016, 09:23
Bence böyle şeyler forumda konuşularak teşvik edilmemeli
Neticede konu alenen usulsüzlük için yol gösterilmesi

ZümeR
24 Ağustos 2016, 09:29
Çakallar sofrası :)

agris
24 Ağustos 2016, 09:30
Yasadışı bir iş yapmak için forumdan fikir almak istemeniz ve size fikir verenler olması gerçekten rezalet bir durum. Birincisi Sn. Zekizeki'nin dediği gibi o köprü yap işlet devret modeliyle yapıldı. İkincisi ise Türkiye'de vergi veren tek insan değilsiniz. O köprüden geçen herkes, gelirinden, bindiği arabadan, aldığı yakıttan vergi veriyor. Herkes mi kaçak geçsin?
Yok böyle bir mantık. Çok yanlış... Çok...

kurubuz
24 Ağustos 2016, 09:39
2 eylülde yolculuk var. Yenikapı- Yalova biletini 36 liraya aldım. Ne işim olur osmangazi köprüsüyle ve istanbul trafiği ile. ? :cat: İki elim kanda olsa da O osmangazi köprüsüne bir kuruş geçiş parası vermem. Ödesin yandaşlar.

A.Volkan
24 Ağustos 2016, 09:39
Son zamanlarda çok enteresan konular açılıyor!

chopperrider
24 Ağustos 2016, 10:08
Avrupa'da otoyol fiyatları burdan daha yüksek. Onlar vergi vermiyor mu ?
Kaldı ki bu ülkede kimse kimseyi kandırmasın vergiyi sadece ücretli çalışanlar kaynakta kesinti yoluyla veriyor. Küçük esnafından, holding sahibine kadar beyan usulüyle doğru dürüst vergi veren yok. O yüzden bu kadar yüksek oranda dolaylı vergi ödüyoruz.
Prof.Dr. muayenesi şu an 450 TL civarında (özel muayenehanede) Bir tek Hocamız(!) serbest meslek gelir makbuzu düzenleyip vermez, sekreterine söyleseniz küfretmişsiniz gibi yüzünüse bakar, kesecek olursa da ek %18 KDV ister. Günde de onlarca hasta muayene eder ama bir öğretmen kadar yıllık vergi verir mi vermez mi şüpheliyim.

Darkcity2000
24 Ağustos 2016, 10:19
İki teker üzerinde olduğunu unutma ... herkes için geçerli olan kurallar herkes için geçerlidir. Forumda yasadışı öneri bekleme, her koyun kendi bacağından asılır, açtığın konulara baktığımda motorun çalınmış yada çalınmaya yeltenilmiş, nasıl hırsızlık sende infial yaratıyorsa bizdede vergi yada geçiş hırsızlığı aynı infiali yaşatır.. Suçun hırsızlığın büyüğü küçüğü azı fazlası olmaz.

EmreKocyigit
24 Ağustos 2016, 10:28
Geçişi savunmuyorum ama radar yememek için plaka kapatıp gazlayanlar burda adama laf atıyor gazoz olma efsane ol :D

rebirth
24 Ağustos 2016, 10:33
Ödediğimiz vergilerin karşılığında bize ücretsiz sunulması gereken hizmetlerden kaçak geçmenin yollarını arıyoruz. Ne kadar da ironik değil mi !
Bu hülooğculara, 'tabi paralı olması gerekir, az bile'cilere zerre acımıyorum beter olsunlar da...
Aman kardeş kaçak geçmeye çalışırken, otobüsün kamyonun dibine yapışıp geçmeye çalışırken başına bi iş gelmesin. Geçme boşver.
Zaten ödüyorsun geçiş ücretini ama geçme.

desender
24 Ağustos 2016, 10:34
Vergi veriyoruz diye bütün hizmetlerin bedava olması gerekmiyor. Kaçak geçiş yaparak protesto etmek doğru değil başka yöntemler denenmeli. Bence motosiklet geçiş ücretleri bu köprü için de çok pahalı.

Serk21
24 Ağustos 2016, 11:18
Sıfır KM dizel passat için SES veriyorum, KOOORKMAA;

Net fiyat = 95.220 tl
ÖTV = 85.698 tl
KDV = 32.565 tl
MTV = 1.386 tl
Tescil işlemleri = 530 tl
Zorunlu Trafik Sigortası (ortalama) = 1.500 tl


Yani araba 95.000 tl , Dövlete ödenen ekstra vergi vs = 121.679 tl.. oldu mu sana 217.000 TL.. (haşırtt)



Arabayı üretenler almanlar, Asıl parayı kazanan Türkler.. Yahu bide çemkiriyorsunuz! Türkler neden sanayide ilerlemedi? Neden kendi arabamızı yapamıyoruz diye! Yahu almanlar yapıyor da ne oluyor? Biz yapmadan daha fazla kazanıyoruz =) onların sanayisi varsa bizim sövüş sistemimiz var =)


Neyse, şimdi başlığı açan arkadaşa gelelim! Yahu sen bi araba alırken arabanın parasından fazla vergi ödüyorsun, yetmez gibi her benzin aldığında deliler gibi, çılgınlar gibi vergi ödüyorsun, silecek,yağ,filtre,balata,silecek vs vs hepsini alırken vergi ödüyorsun da, bi köprüye mi para ödemiyorsun? Gardaş sen hayırdır? =)) Öde de sende kurtul, bizde kurtulalım.. Ünlü bir düşünürün dediği gibi; ''Ver kurtul..''

navarin11
24 Ağustos 2016, 13:27
Kardeşim paran tatlıysa muhallebiciye git, suyuda çeşmeden iste!!!!!

mgora
24 Ağustos 2016, 13:37
Köprünün yapım sistemi ve ücretlendirmesini ciddi eleştirenlerden birisiyim , seni de suçlamıyorum gereksiz pahalı bir köprü ama suçlu konumuna düşüp geçmek gereksiz , alternatifsiz değil ve alternatifler gayet makul , feribotta sanırım ücretsiz tost ve içecek ikramı vardı keyifle gidersin veya motosiklette normal yoldan gitmek daha uygun abartı bir zamanda farketmez , erken alınırsa yenikapı çıkışıda gayet mantıklı.

nines
24 Ağustos 2016, 13:45
Dostum sana tavsiyem bin feribota geç karşıya. üst kata çıkar çayınıda yudumlarsın

LynXMaSTeR
24 Ağustos 2016, 14:59
ne işle meşgulsünüz hocam, ne için binlerce TL vergi ödüyorsunuz merak ettim?

kullandığınız "yol" için para ödemek istemiyorsanız "köprü"yü değil "yolu" kullanabilirsiniz.

enescanatar
24 Ağustos 2016, 16:04
::biggrinn

agris
24 Ağustos 2016, 16:23
Oldu olacak burada kaçak akaryakıt, km düşürme teknikleri, sahte plaka vs. değişik sahtekarlık yöntemlerini de tartışalım. Hey ya rabbim muhabbete bak !!

evural
24 Ağustos 2016, 16:32
Adam utanmadan nasıl suç işleyeceği ile ilgili fikir danışmış. Moderatörlerin müdahalesini rica ediyorum.

Tvs01
24 Ağustos 2016, 16:33
Merhaba.

Birkaç gün içinde İstanbul'dan İzmir'e gitme niyetindeyim. Geçenlerde izlediğim bir videoda, öndeki aracın arkasına yapışarak bariyer kalkar kalkmaz geçen bir motorcu vardı. Tekniğini çok beğenmiştim. Aynı yöntemle gişelerden geçmek istiyorum ama bariyer bir anda inip beni düşürebilir mi, görevli önümü kesebilir mi, çıkışta çevirme yaparlar mı gibi endişelerim var. Benzer şekilde köprüden kaçak geçenler varsa beni aydınlatabilir mi?

Önemli uyarı: Ben devlete, bana yol yapsınlar diye her ay binlerce TL vergi ödüyorum. Hem vergi ödeyip, hem de kullandığım yol için para ödeyecek değilim. Yaptığın kul hakkına girer bilmem ne gibi şeylerle gelmeyin rica ederim.

Devlet sana yol yapmış zaten bu özel ve paralı yol amaç zaten devletin para kazanması mezarcılığın alemi yok

MotorKafa
24 Ağustos 2016, 16:40
Vergi ödediğinizi sanmıyorum. Doğrudur heray binlerce tl vergi borcu yapabilirsiniz. Ayrıca o köprü yap işlet devret modeli ile yapıldı. Geçerken ücreti odeki ödediğin vergilerden oraya para gitmesin

Haahah bu nasıl yorum lan :cherry:
Adam resmen "para ver ki vergi verme" diyor. Yani ya para vercen ya para vercen. Bu ülkede hükumetin cebine para koymadan yaşayamazsın çünkü :)

Neyse konunun özüne dönecek olursak, biraz riskli bir durum.
Şöyle ki; arabanın dibine yapışsan dahi sistem bir şekilde ayırt ediyor ve laps diye indiriyor bariyeri.
Ancak bir şekilde, gişeye giren aracın yanına yanaşır ve onla beraber kalkar gidersen bariyerin inme şansı kalmıyor.

Bu konudaki acı bir tecrübemi de paylaşmak isterim :)
Zamanında köprülerde KGS sistemi vardı. Yani gişelerde bariyer vardı. Kartını okutunca bariyer kalkıyor ve geçip gidiyordun.
Tabi ben yukarıda yazdığım şekilde kullanıyordum bu KGS denen dalgayı. Bu sayede bu salak sisteme para ödemiyordum.
Fakat bu bende alışkanlık yapmış. Bir gün iş yerimin otoparkından çıkarken kartımı göstermeden öndeki araçla beraber geçeyim gideyim dedim.
Arabanın yanında yanaşacak alan olmadığı için arka tamponuna yapıştım.
Adam kartını okuttu ve bariyer kalktı.
Ben de öndeki arabayla beraber kalktım. Arabayla aramda en fazla 30cm bir mesafe vardı.
Araba bariyeri geçti. Ben de bariyerin hizasına geldim. Her şey çok güzel gidiyordu.
Derken bariyer hiç beklemediğim bir hızla çotank diye kafama indi.
Bütün şirkete rezil olmuştum. Güvenlik kahkahalar atarak yanıma gelmişti.
Nasıl bozulmuştum anlatamam :salut:

Not: Köprüyü sadece bayramda, yani ücretsiz olduğu gün kullandım. O nedenle gişe genişliklerini hatırlamıyorum. Dediğim şeyi uygulayacaksan gişe genişliklerini öğrenmende fayda var.

BalkanRider
24 Ağustos 2016, 16:52
Bir kacak gecis ornegi buyrun :queen:

https://www.youtube.com/watch?v=gcqPsxsl3OI

blacktulip
24 Ağustos 2016, 16:53
sen bi dene,bize deneyimlerini aktar. tabi bariyeri kafana yemezsen :queen:

something123
24 Ağustos 2016, 17:08
ünlü düşürün dediği gibi bu sevdalar bosuna ley bu sevdalar bosunaaaa :)

arbak
24 Ağustos 2016, 17:24
Protesto etmek istiyorsanız kullanmayın. Şahsen ben halkın böyle sömürülmesine kılım ve ileride kullanmayı düşünmüyorum.

Wrider
24 Ağustos 2016, 17:40
Avrupa'da otoyol fiyatları burdan daha yüksek. Onlar vergi vermiyor mu ?
Kaldı ki bu ülkede kimse kimseyi kandırmasın vergiyi sadece ücretli çalışanlar kaynakta kesinti yoluyla veriyor. Küçük esnafından, holding sahibine kadar beyan usulüyle doğru dürüst vergi veren yok. O yüzden bu kadar yüksek oranda dolaylı vergi ödüyoruz.
Prof.Dr. muayenesi şu an 450 TL civarında (özel muayenehanede) Bir tek Hocamız(!) serbest meslek gelir makbuzu düzenleyip vermez, sekreterine söyleseniz küfretmişsiniz gibi yüzünüse bakar, kesecek olursa da ek %18 KDV ister. Günde de onlarca hasta muayene eder ama bir öğretmen kadar yıllık vergi verir mi vermez mi şüpheliyim.
Almanyada otoyol ücreti yok. sadece kamyon-tır trafiğine karşı bazı yerlerde önlem amaçlı ücret var. Avrupa derken nereden bahsediyorsunuz? Bence, devletin yol için para alması saçmalığın daniskasıdır, hele ki bütün icraati 'YOL' olan bir hükümetse daha bir trajik.

edit: tabi türkiyede öyle başa böyle şapka durumu var. milletin vergiyi kaçırdığı devletin başka yerden acısını çıkardığı bir düzen:P

blacktulip
24 Ağustos 2016, 18:44
Bir kacak gecis ornegi buyrun :queen:
https://www.youtube.com/watch?v=gcqPsxsl3OI

insallah plaka tesbit edilir,saglam bir ceza girer bu elemana.

not: ucretin fazlalıgı konusunda hem fikirim,ama kullanım ücrete dayalı olarak az bir sayıda kalırsa devlet müdahalesi gelebilir.

chopperrider
24 Ağustos 2016, 20:15
Almanyada otoyol ücreti yok. sadece kamyon-tır trafiğine karşı bazı yerlerde önlem amaçlı ücret var. Avrupa derken nereden bahsediyorsunuz? Bence, devletin yol için para alması saçmalığın daniskasıdır, hele ki bütün icraati 'YOL' olan bir hükümetse daha bir trajik.

edit: tabi türkiyede öyle başa böyle şapka durumu var. milletin vergiyi kaçırdığı devletin başka yerden acısını çıkardığı bir düzen:P

Almanya'da otomobil kullanmadım ama Fransa İtalya Yunanistan gibi ülkelerin de Avrupa Kıtasında olduğunu düşünüyorum.

FB10ur
24 Ağustos 2016, 20:21
o riski almaya degmez.feribot gidis donus 20 lira hem de mola vermiş oluyor insan

En mantıklısı feribot bence'de hem riske girmeye değmez hemde dinlenmiş olursunuz..

Levent
24 Ağustos 2016, 20:23
Almanya'da otomobil kullanmadım ama Fransa İtalya Yunanistan gibi ülkelerin de Avrupa Kıtasında olduğunu düşünüyorum.

Evet bende bir çok Avrupa ülkesi ve Amerikanın muhtelif eyaletlerinde araç kullandım, para ödemediğim olmadı, ha bu bizim köprü ücretinin konik sivri olduğu gerçeğini değiştirmez..

ayna639
24 Ağustos 2016, 20:32
vay anasını 217 bin lira kazanıp passata binen zenginler var mı hacı bu ülkede? Ne bileyim benim en az 30 yıllık birikimim bile o kadar yapmaz da. Ekonomi büyük bir pasta gibidir. Ülkenin %70 ine % 20 lik gelir, %30 una %80 lik gelir. Ne tuhaftır ki asgari ücretli ağlamazken zenginlerimiz durmadan sızlar durur. Sanırım adam doğru söylemiş. Biz fakiri doyuramadığımız için değil, Zengini doyuramadığımız için dünya adaletsiz.

umutss
24 Ağustos 2016, 21:50
Osmangazi köprüsünü ben de protesto etmekte ve kullanmamaktayım. Ama bunu usulüne uygun olarak vapur kullanarak yapmayı tercih ediyorum.

Ama arkadaşa yapmak istediği şey için hak vermemekle birlikte tepkisinde haklı olduğunu düşünüyorum.

Kimse bu köprü yap işlet devret modeliyle yapıldı dememeli. Çünkü işin gerçeği öyle değildi. Yapım döneminde yapımcı firmaya kredi veren yabancı bankaların, firmayla ilgili sıkıntı yaşamaları üzerine kredilerini geri çektiklerini ve sırf "bitirilemeyen proje" durumu oluşmasın diye kredilerin kamu bankalarımızdan yani yine bizden karşılandığını okumuştum (ki bu 3. boğaz köprüsü için olan bir haber olabilir, karıştırmış olabilirim). Yani köprü sırf zamanında bitirilsin diye firmaya hediye edildiği gibi, anlaşma gereği köprü masrafı firmadan çıkmış göründüğünden bir de üstüne para kazanmakta ve kazanamıyorsa devlet garantisiyle yine alacağını almaktadır...

Bunları söylerken maaşının %45'ini vergi olarak veren biri olarak konuşuyorum. Buna ÖTV, KDV, Emlak, Çöp vs. vergileri de dahil değil. Doğal olarak böyle bir duruma tepki duyuyor ve köprünün bedava veya çok cüzzi bir ücreti olması gerektiğini düşünüyorum ve devletin vergilendirme sisteminden hiç memnun değilim. Her şey biz çalışanlara yüklenmiş durumda maalesef...

kurubuz
26 Ağustos 2016, 10:16
Bir kacak gecis ornegi buyrun :queen:
https://www.youtube.com/watch?v=gcqPsxsl3OI

Süper. Adam bir de tek teker yaparak geçişini kutluyor. :) Yapacak cesaretim olmadığı için aynısını yapamıyorum, yoksa işin ahlaki boyutunu çoktan geçtim.

antilop_skul
26 Ağustos 2016, 10:37
bende her ay binlerce TL vergi ödüyorum ( YAPIMALZEMELERİ SEKTÖRÜNDEYİM ) ve bende KAÇAK GEÇİYORUM. bu adam ekmek alsa vergi su alsa vergi ödüyor . kiimse cıkıpta ne iş yapıyorsun demez . zaten iş yapmayan vergi ödemez mantığıyla gittiğiniz için ülke bu halde.


sen yapış öndeki aracın kıcına devam et hacı dinleme kimseyi plakanı kapat gec. ben köprüden herzaman kacak geciyotum. ( ARABAYLADA KAÇAK GEÇİYORUM. ) nie bide yola para vereyim ? paramı sıcıyoruz ?

hgdr
26 Ağustos 2016, 12:06
Kul hakkı kul tüyü bitmedik yetimin hakkı var o köprüde

BalkanRider
26 Ağustos 2016, 12:10
Kul hakkı kul tüyü bitmedik yetimin hakkı var o köprüde

ne yetımın hakkımı devletın gecıs garantısı verdıgı sayılara yaklasmıyor bıle kopru gecmesek bıle gecmıs gıbı vergı verecegız yıne bıze yıne bıze kaçak geçişe karşı degilim nasıl olsa çıkıcak bizden o para hatta çıkıyor

mucoist
29 Ağustos 2016, 23:28
İlginiz için sağolun arkadaşlar. Ben geçtim, çok da güzel oldu. Allah yapanlardan razı olsun :cherry:

Plakayı kapatıp, yukarıdaki videodaki gibi bir kamyonun peşine takılıp geçtim. Çıkış gişelerinde görevliler bekliyor. Bana bir şeyler dediler ama anlamadım. Bariyer kalkar kalkmaz geçtim. Üşenmezsem videosunu da atarım bir ara.

urlalı
30 Ağustos 2016, 00:13
Şimdi konu külliyen illegal ve burada bunu tartışmak bile etik olmayan bir durum.

Ama şu da var, vergi vermiyorsundur diyenler olmuş da benim maaşımın brütü, elime geçenin neredeyse iki katı ise ve HGS bakiyemde 200-tl varken sırf o müthiş teknolojik cihaz(!) etiketi okuyamadı diye 90küsur lira nakit ödeme yapmak zorunda kalıyorsam bunlara her yol mübah.

Bu arada köprü giriş - çıkışlarında kenarda anlamsızca duran araçlardan biri ekip otosu olabilir, otoyoldan çıkıncaya kadar illa ki bir ekibe denk gelebilirsin ve 3kuruş için 5kuruştan da olabilirsin, seçim senin.

ero__
19 Kasım 2018, 00:40
Yasadışı bir iş yapmak için forumdan fikir almak istemeniz ve size fikir verenler olması gerçekten rezalet bir durum. Birincisi Sn. Zekizeki'nin dediği gibi o köprü yap işlet devret modeliyle yapıldı. İkincisi ise Türkiye'de vergi veren tek insan değilsiniz. O köprüden geçen herkes, gelirinden, bindiği arabadan, aldığı yakıttan vergi veriyor. Herkes mi kaçak geçsin?
Yok böyle bir mantık. Çok yanlış... Çok...

SAÇMA SAPAN FİYAT OLMASIN DESEK BU DA MI YANLIŞ?

Rion-Antirion köprüsü. Yer Yunanistan. Motosiklet geçiş bedeli? 1.90 Euro. Kesmedi mi?

Aktio - Preveza su altı geçiş tüneli. Motosiklet geçiş bedeli? 0.70 Euro.

Kaldı ki şöyle de bir mantığa şahit oldum. Paralı yolda yol bakım çalışması var ise o etaptan para almıyorlar. Yani sanırım biraz GAVUR oldukları için oradakiler veremedikleri hizmetin bedelini almak gibi bir derde düşmemişler...

SlimeDont
19 Kasım 2018, 01:30
Sorun çözülmeyince sorunu insanlar kendi çözer. İyi yapmışsın , güzel olmuş. Burda suçlu bu köprüden kaçak geçen insan değil , tepki göstermeyen sizin gibi insanlar.

yaşlıveacemi
19 Kasım 2018, 01:59
Yapılan köprüyü beğenmeye bilirsin ama bu kimseye kaçak geçiş hakkı vermez.

Sevmiyorum böyle abidik gubudik işleri.

gondors1990
19 Kasım 2018, 08:02
Hiç gerek yok öyle maceraya ben kullanmadım motosiklet ile o köprüyü saatim belliyse pendik yalova ya da yenikapı yalova yaparim saatin belli değil ise eskihisar topçulara devam.

Exectus
19 Kasım 2018, 08:44
Avrupa'da otoyol fiyatları burdan daha yüksek. Onlar vergi vermiyor mu ?
Kaldı ki bu ülkede kimse kimseyi kandırmasın vergiyi sadece ücretli çalışanlar kaynakta kesinti yoluyla veriyor. Küçük esnafından, holding sahibine kadar beyan usulüyle doğru dürüst vergi veren yok. O yüzden bu kadar yüksek oranda dolaylı vergi ödüyoruz.
Prof.Dr. muayenesi şu an 450 TL civarında (özel muayenehanede) Bir tek Hocamız(!) serbest meslek gelir makbuzu düzenleyip vermez, sekreterine söyleseniz küfretmişsiniz gibi yüzünüse bakar, kesecek olursa da ek %18 KDV ister. Günde de onlarca hasta muayene eder ama bir öğretmen kadar yıllık vergi verir mi vermez mi şüpheliyim.

Onların verdiği vergilerle bizimkileri bir mi tutuyosunuz ?%50 ler %100 ler %160 lar havalarda uçuşuyor. ÖTV nin KDV si alınıyor hangi ülkede yaşıyorsunuz ? Daha geçen gün 170₺ olan telefon harcı 500₺ oldu böyle mantıksız olaylar karşısında bu yorumları görmek çok komik ve gerçekten herkes hak ettiği gibi yönetiliyor. Bunun kanıtı gibisiniz.

The Dude
19 Kasım 2018, 10:22
ilgili köprüden kaçak geçmenin hukuki olarak yaptırımı olsa da ahlaki olarak bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum,
zira geçsen de geçmesen de geçiş ücreti ödüyorsunuz,
ayrıca sayıştay raporlarındaki yolsuzlukları, hırsızlıkları yapanlar, bunlara hukuki yaptırım uygulamayanlar ve bunları destekleyenler dururken sizin köprüden kaçak geçmenize ahlaksızlık demek vicdansızlık olur.

rahat olun,
ister normal geçin,
ister kaçak geçin,
isterseniz geçmeyin ve hatta ömrünüz boyunca görmeseniz dahi parasını ödüyorsunuz.
zamanında bu yapılar için " hazineden bir kuruş çıkmadı" diyenler halen hayatta.
geçenlerde bu firmalara ne kadar ödendiği gazetelerde yazdı, zira ulaştırma bakanlığı açıklamak zorunda kaldı.

"TBMM’deki bütçe görüşmelerinde 3. Köprü, Osman Gazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli’nde şirketlere gelir-geçiş garantisi için 2016, 2017 ve 2019’da 8 milyar 371 milyon TL bütçe ayrıldığı, bu giderin bütçede “hanehalkına yapılan transferler” kalemine iliştirildiği ortaya çıktı"

8.371.000.000 tl (dolar kurunu 5,50 alır isek 1.522.000.000 usd ),
yukarıdaki rakam içerisinde 2018 yılı bulunmamaktadır.

SlimeDont
19 Kasım 2018, 13:41
Şuan slovenyadayım. Prag ve viyanaya gittim. Totalde 2 ülkeden geçmek için toplamda 27 euro verdim. Koskoca 2 ülkeden geçiyorum ve 27 euro veriyorum. Burdaki adam muzun kilosunu 1 euroya alıyor. Sonra da diyorsunuz ki kimse vergi ödemiyor bu yüzden dolaylı vergi ödüyoruz. Kardeşim parasını devlet alamıyorsa benim suçum mu ? Milyon dolar kazanan adam benim durumumu nasıl anlayacak ?

wing41
19 Kasım 2018, 14:06
Sorun çözülmeyince sorunu insanlar kendi çözer. İyi yapmışsın , güzel olmuş. Burda suçlu bu köprüden kaçak geçen insan değil , tepki göstermeyen sizin gibi insanlar.

Tepki göstermeyerek suçun en büyüğünü biz işliyoruz haklısın ama kaçak geçiş mi tepki? Bu mudur çözüm?

Ben de benzine ve motosiklete alınan vergilerden şikayetçiyim. Napıyım gidip motosiklet çalıp pompacıyı mı gasp ediyim?