PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Servis Araçları Hk.



endoramax
23 Ağustos 2016, 10:16
Arkadaşlar Herkese Merhaba ,

Öncelikle yazıma başlamadan önce işini iyi ve hakkıyla yapan insanları ayrı tutuyorum. Ben kendimce genel gözlemlerimi yazmaya çalışacağım. Aşağıda yazdıklarım tabiki farklı sürücüler tarafından da yapılıyor ama servis şoförlerinde bu oran çok yüksek.

1-) EDS ve Emiyet şeridi; Servis'lere EDS filan işlemiyor anladığım kadarıyla. Yolda EDS işaretleri yanda kameralar var ama servis sürücüsünün umranda değil emniyet şerinde güzelce gidebiliyor. Acaba bu servislere ceza gelmiyormu yada geliyorda ödeyenmi yok. Belediye otobüsü girmiyor ama servis girebiliyor.

2-) Jant kapakları; Sanki gladyatörler. Bir jant kapağı koymuş adam yanlışlıkla ayağın sürtse paramparça olur. Sanki aslanlı arenaya çıkıyor. Bundan nasıl bir zevk alıyorlar gerçekten anlamak zor. Gerçekten çok büyük tehlike saçıyorlar bunların değiştirlmesi için bir şey yapılamazmı.

3-) Şerit ihlali ; hiç bir sinyal vermeden şerit değiştirmek, herhalde fabrika çıkışında bu araçların sinyal kolu yok opsiyonel ve çok pahalı bu yüzden servis sahipleri almıyor yoksa başka mantığı olamaz.

4-) Trafiği kilitleme; Örnek vererek anlatmaya çalışacağım Çamlıca girişinde trafik kilitleniyor 2. köprü yolu açık burdan geliyorlar daha sonra tam bariyerlerin başladığı yerden yeni şeritler oluşturarak yola girmeye çalışıyorlar bu şekilde 2. köprü yoluda kapanıyor. Burada hem orada trafikte bekleyen insanların hakkını yeniyor hemde 2. köprü yoluna gitmeye çalışan insanların ama hak yemek çok önemli bir konu değil.

5-) Sıkıştırma; Sağ şeritten gidiyorum dikiz aynasından bakıyorum adam yaklaşıyor bir kaç saniye sonra biraz daha yaklaşıyor bir saniye sonra bir daha bakıyorum ve sadece servis aracının motor ızgarasını görüyorum adam o kadar dibime girmişki altına alacak nerdeyse. Bundan daha ilginç olanı E-5 de yol boş sağ şeritten normal bir hızla gidiyorum 70 Km. filan adam arkama yanaşıyor bana korna çalıyor sağa geç diye normalde 1 saniyede 3 serit değiştirme becerisine sahip ama şimdi beni sollayıp orta şeritten veya en sol şerite geçip gidemiyor illah ben çekileceğim. Bazen korna çalıyorum elimle solu işaret ediyorum sonra bakıyorum adam bana el kol hareketi yaparak dahada sağa geçmemi söylüyor. Ben gerçekten bir mantık kuramıyorum.

Arada benimde kullanıdığım şirket servisine biniyorum bu adam nasıl kaza yapmıyoru diye şaşıp kalıyorum. Bindiğimde en az 5 acı fren en az 3 kavga öyle servisden inebiliyorsun. Bazen düşüyorum istanbul Gotham dan daha karmaşık herhalde en azından trafik yönünden.

Acilen Minibüs, Otobüs, Taksi ve Servis araçların denetlenmesi ve belli aralıklarda sınavlara sokulması gerekiyor. Bunlar düzene girsin inanıyorum İstanbul tarafiği %50 oranında azalır.

pikatel34
23 Ağustos 2016, 11:03
günde 12 saat trafikteyim.serviscilerin en çok yaptigi hareket bir yerde sira varsa direk kafadan dalmalari.en çok da nakkastepe kopru katılımında goruyorum bu hareketi

keremkrmn
23 Ağustos 2016, 11:10
Söylediklerinin maalesef hepsine katılıyorum özelikle 2. madde çok güzel :mrgreen: ama iş sadece servis şoförleriyle bitmiyo bence ülke olarak komple bir sınavdan geçmemiz lazım, her geçen gün trafikte psikopat sayısı hızla artıyo, insanların birbirlerine gram saygısı kalmamış bir şekilde, asalak gibi yaşıyoruz.