PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : klips olmayan zincileri sökme - takma



cios106
23 Ağustos 2016, 01:31
selamlar, motor crf 250. üzerinde did marka zincir var. ancak başlangıç baklası yok, hani şu karga burnu ile çekip alıyosun zincir çıkıveriyo vs, bende o yok. zincir sökme aparatı aldım ucu incecik arkadan vidasını çevirdikçe uzayıp kısalıyor. bu ince ucu çevirerek zincirdeki pimi arkadan attırdım diyelim, tekrar takmak için bir aparata ihtiyaç varmı? bu klipssiz zinciri söküp takma işini anlatan video bilen varsa o da iyi olur, youtube dakiler hep klipsli anlatım. teşekkürler.

bagriacik
23 Ağustos 2016, 02:00
Klips degil kilit. Birkere söktükten sonra ayni baklayi geri takamazsın. O ringli zincir kilidi temin edip söktüğün yere onu takabilirsin. Bahsettigin sistemin aynısi olacak bunu yaptıginda. Oradan daha sonra tekrar söküp takabilirsin.

mterayes26
23 Ağustos 2016, 02:11
Eski zinciri kesip yeni zinciri takacaksınız eğer yeni zincir birebir olmazsa biraz işçilik istiyor. Bunun için de mengene falan gerekiyor. En Son zincirin geçme kısmını arkadan takviyeleyip dövüyorsun oluyor

MD.Murat
23 Ağustos 2016, 10:13
Dediğini anladım. Bisiklet zinciri için, O pimi tam çıkmayacak ama zincir çıkacak kadar itip, sonra takarken de aletle ters taraftan girip ittirmek sureti ile takılıyor.
Pim bir kere tamamen çıktımı yerine takılmıyor. Türlü denemeler yaptım 5-6 sene önce 4 saat falan takmaya uğraştım olmadı =)

Serk21
23 Ağustos 2016, 14:43
Benim O ringli zinciri taş motoruyla kesip kısaltmıştı USTA nın biri.. Sonra hart hart diye ses geliyordu.. Bundan ses geliyo dediğimde ''yağlayınca geçer'' dedi.. Yağladım geçmedi =) Biraz gez zamanla açılır,baklalar sıkı dedi.. gezdim ama yine düzelmedi =) Dişlilerde bozuldu =) nihahaha işte böyle böyle uzman olduk =) Şimdi bana ''usta'' denince aklıma direk yamyam,çakal,sırtlan falan geliyor =)

sedat_57
23 Ağustos 2016, 16:14
Bağriacık gerekli cevabı vermiş aynen öyle