PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SOMPO JAPAN LANETİ



shelbycobrax
20 Ağustos 2016, 09:45
Merhaba abilerim, kardeşlerim,vatandaşlar,romalılar.

20 mayısta bir kaza geçirdim, sompo japan sigortalı araç bana çarptı, işlemler sonucunda araç sürücüsü %100 hatalı çıktı, her şey lehime gibi görünse de bugün ağustos 20 oldu ve hala motorum tamir bile edilmedi. sigortanın arkasında durduğu şey :"ekspertiz bize tamir fotolarını yollamadığı için biz parayı yatıramıyoruz" olur. 3 lira masraf var. ben bu parayı bulamıyorum, bunlar da yatırmıyor.

Bana çarpan onların aracı, bende eksik evrak (sigorta,vergi,muayene,ehliyet) yok, %100 de adam suçluyken ben 2 aydır motora binemiyorum.

Sorularım şunlar;

1-Bu tür işlerde dosyanın açılmasından sonra herhangi bir azami süre var mı ( mesela 45 gün veya 1 yıl gibi)

2-Ben bu sigortayı mahkemeye verebiliyor muyum ?

3-Bu mağduriyeti nasıl çözücez?

4-TaVSİYE ALINIR

Bu işten anlayanlar varsa yeşillendirebilirler mi?


Teşekkürler.

Ranay
20 Ağustos 2016, 09:53
sigorta şirketine önce çağrı merkezinden başvurunuzu yenileyin ve durumdan rahatsızlığınızı belirtin ( gorusmeler kayıt altında )
daha sonra yazılı bir evrak ile durumun uzamasından şikayetinizi anlatın ve postalayın.

Eğer çözüm yine çıkmamış olursa sigorta tahkim komisyonuna başvuruda bulunun.

Ayrıca yazılı evrak gönderimi sırasında ptt ye ödediğiniz 3-5 tl lik kargo ücretlerinin faturasını dahi saklayın , bu masrafın daha sonra tahsilini isteyip alma imkanınınz olacaktır.

Mamba09
20 Ağustos 2016, 09:55
Dostum moosikletine eksper geldi mi? Bu servisle alakalı bi durum. Servis arayacak eksper gelip dosyanı açıp inceleyecek. Sonra eksper sigorta sirketiyle iletişim kuracak. Şirket sonra gondercek parayi. Eksperle ilgili sikinti var heralde

RedCBR125
20 Ağustos 2016, 10:03
-Sorun fotoğraflar ise siz fotoğrafları ekspertize mail olarak yollayın.

-Bu arada geçmiş olsun. Siz sompo merkezi arayın. Aracınızın plakasını söyleyin ve durumun nerde tıkandığı ile ilgili bilgi isteyin. Muhtemelen size ekpretizin numarasını vereceklerdir.

-Ekspertize durumun nerede tıkandığını sorun. Tamirci ve ekspertiz ile iletişime geçerek sorunu çözün.

- Kaza ile ödemenin arasında 30-50 gün geçmesi normal sayılabilir.
Geçen zaman bunun üzeri ise bir sıkıntı var demektir.


(Masrafın tamamını en başta kendin ödemezsin, bildiğim kadarıyla ilk peşin olarak % 30 unu sen ödüyorsun ya da işçiliği sen ödüyorsun sonra paranın tamamını senin hesabına yatırıyorlar. Yani cebinden bi para çıkmamış oluyor.)

fkambay
20 Ağustos 2016, 10:03
sigorta şirketinin bir sorunu yok burda şöyle anlatayım kazayı yaptın dosyalar evraklar herşey hazır suclu sucsuzda belli oldu eğer motorunu bıraktgın servis anlaşmalı ise ki büyük ihtimalle değildir karşı taraf %100 suclu olsa dahi 3 bin tl lik masrafı sen cebinden ödersin motorun tamirine başlanır bittiği vakit tamir fotografları değiştirilen parçalar motorun yanına konularak resim çeker servis bunları eksper e yollar eksperde senin dosyana bunları ekleyip ve dosyanı kapatıp sigorta sirketine gönderir siforta şirketi de en geç bildiğim kadarı ile 8 iş gününde paranı senin verdgin iban no suna yatırmak zorundadır benim dosya kapandıktan 3 gün sonra yatırmışlardı. yani senin yapman gereken moorunu tamir ettirip sonra fotoalrı ekspere yollatıp sonra eksperi arayarak bi an önce dosyanı kapatıp sigorta şirketine yollaması konusunda hatırlatma yapmandır

istanbu_gezg
20 Ağustos 2016, 11:15
eğer mütabık kalamadı isen hemen sbm ye şikayet et

https://www.sbm.org.tr/

buyrun :D

shelbycobrax
20 Ağustos 2016, 18:51
Beyler öncelikle teşekkürler. Konuya gelecek olursak.

Ekspert geldi baktı, 28temmuzda dosyamı kapatmış, sonra sigorta "bunun tamir fotoları yok" diye 2 ağustosta tekrar geri dönmüş. Kaç kişi ile konuştuysam bu sigorta bunu yapmaması gerekiyor dedi.

Ben bunlara dilekçe yazayım en yiisi.

F54
20 Ağustos 2016, 22:03
eğer tamir edilip foto çekilip şirkete gönderilmesse şirket para yı yatırmaz
sigorta işinde çok 3 kağıt var şirket haklı
hasar tamir edilir foto çekilir şirkete yoollanır onlarda dosya yı kapatır sana 15 gün içinde parayı öder