PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorcu çete Kendimi terörist gibi hisettim



istanbu_gezg
18 Ağustos 2016, 19:19
http://i.hizliresim.com/aXjvEz.png

yorumları görseniz orda motorcu vurulsa helal olsun diyecek vatandaşlarda mevcut

RulingMoto
18 Ağustos 2016, 19:25
Yaptıkları ayıp kardeşim çocukları kenara çeker adam gibi söylersin eyvallah lafım yok uyarırsın silahsız hatta zarar verme şansı olmayan çocuklara belinde silahlarla inip bagajdan silah çıkarmak nedir yahu ayıp ayıp.

mgora
18 Ağustos 2016, 20:52
Biz bunu hakettik...

Dağcı
18 Ağustos 2016, 20:57
Grup adı "Biz Birlikte Türkiyeyiz" ama içine gir bak insanları kızıştırmaktan, ayrımcılık yapmaktan, kraldan çok kralcı olmaktan başka bir şey göremezsin.
Devrin insanı olmak kolay, önemli olan adam olabilmek....

BalkanRider
18 Ağustos 2016, 20:58
Madem boyle bir olay oldu ararsin ilgili ekibi gelir cezasini keser ama sen mafya gibi silah gosterip korkutuyor kufur ediyor bide yigiylerimiz yazilmis millete hakaret edip kufur eden ne zamandir yigit oldu

sey_47
18 Ağustos 2016, 21:05
Ah ulan ktm ci. Forumu da, facebookuda karistirdin :)
Facebook yorumlarina aldirmayin beyler. Her telden adam var. Takilmayin. :)
Bosverin be.

Tecimen
18 Ağustos 2016, 21:29
Az önce başka bir başlıkta da söyledim tekrarlıyorum ve sanırım bu gidişle bu forumda bunu çokça tekrarlayacağım. Vizyon çok önemli. Bunu çok duyacaksınız benden bu forumda. Vizyon şart. Vizyon güzel şey. Vizyon, vizyon ve de vizyon.

Serk21
18 Ağustos 2016, 21:39
Motorlu çete suçlu. Sen yolda usul usul giden gariban 2.000CC passatın önünü kesip keleşle tarayacaksın, üzerine yetmezmiş gibi birde roket atarla havaya uçuracaksın ama içinden CB12E çıkınca da geri vites yap bak bak bak.. Bikere ktm RC serisinde geri vites yok? Ayrıca bu CB ci abiler ne kadar kibar.. Ahlaklı, güngörmüş.. Başkası olsa küfreder valla. Takva önemli demişler..

actros1
18 Ağustos 2016, 22:10
köprüden geçti gelin kğprüden dum tıs ,saç bağını çözdü gelin güloyloyloy...

balamir01
18 Ağustos 2016, 22:17
Fikir neyse onu görürsün, bak şu delikanlıya allahına gurban, çal keke çaaaallll :)))))))) Memleket ne güzel yaa :P


https://www.youtube.com/watch?v=T98jzOOiJ6Y

nokiaxxx
18 Ağustos 2016, 23:23
bu hiç bir şey motorculara esas darbe genel afla geliyor azılı motor hırsızları erkenden çıkıyor bir kaç ay içinde sahibinden deki çıkma parça ilanları patlama geçircek malesef bu afla çıkan adamlar ayda 1300tl ye bir ay çalışırlarmı sanıyorsunuz .

beko12345
18 Ağustos 2016, 23:38
Şu insanlarla aynı havayı solumak.

Daha çok konuşup kendimi üzmek istemiyorum...

ayzek
18 Ağustos 2016, 23:48
Ya bu adamlar cb korumaları falan değil şuanda eskidendi bi tanesi erdoğanın yeğenıymış zorvalıkla mitinglerde felan karşıt görüşlüleri itip kakan döven kansızın teki o sonradan gelip pezo falan diyen kadın dövmüşlüğü bile var emine erdoğan çok göze batmasından dolayı sürgün vermiş devletin imkanları o kadar çokki o adamda polis koruması eşliğinde geziyor tabloya bakıldığında 1 maganda ve onun emrine itaat etmek zorunda olan 2 polis göreceksiniz

ayna639
19 Ağustos 2016, 01:34
Arkadaşlar önce adil olun. Bakın burada motosikletli grup olduğu gibi hatalı. Bazı şeyleri görmeniz gerek. Hatalı oldukları halde saldırgan bir tutum sergiliyorlar. Orada ailesi ile birlikte yolculuk eden bir vatandaş ta olabilirdi. Arabanın içindekiler neden adamın aynasını kırmaya kalkıyorsun. Neden adamın arabasının önüne geçip durdurmaya kalkıyorsun. Burada taraflı bir yayın var. Sonra eğer nerede olursanız olun araçla bir yere gitmişseniz, yapacağınız ilk şey araç koruma uzun namlulu silah alarak çevre emniyeti alır. bu çevik kuvvette de, resmi ekiplerde de, karakol ekibinde de böyledir. Adamlar da araç koruma görevi için bir tanesi silah alıyor. Kimseye doğrultmuyor. Fakat atarlı ergenimiz bu durumu gururuna yedirememiş videosunu gönderip ufo gören masum motorcuyu oynuyor. Bakın grup sürüşlerde yanyana iki motosiklet ile sürüş olmaz. Bu durum sadece kortejlerde ve geçit törenlerinde geçerlidir. Öte yandan 2 grup sürüşü vardır. 1. si hepimizin bildiği fermuar düzeni, 2. si sıralı düzen yani tek sıra sürüşdür. Buradaki motosiklet grubunun yaptığı ihlallere bakacak olursak önce tali yoldan geliyorlar. Ana yolda passat var. Kendileri için passat sürücüsüne yol ver levhası var. Fakat onlar emniyet şeridini de kullanarak yine sağa dönen bir yan yola giriyorlar. Burada tek sıra düzeni olmaları gerekirdi. Zaten sadece ktm. hariç çoğu bu kurala uyuyor. Araç sağ sinyalini verip tali yola giriş yapmak istediğinde ktm sürücüsü üzerime sürdü diyerek adamın aynasına saldırıyor ve sonra önüne geçiyor. Üstelik bunların hepsini plakasız bir motosiklet ile yapıyor. Plaka takmak zorunludur. Sonrasında koruma elemanı durduruyor, bağırıp çağırıp öfkesini kusuyor ve yola devam ediyor. Silah çeken gösteren falan yok. Bu iş böyle yapılır araçtan iniyorsan araç koruma silahını alır ve çevre emniyeti sağlar. Bu durumda tek abesle iştigal polislerin elemanı affetmeleri. Ben olsam o motoru bağlar ve o elemana bir daha motora binmeye tövbe ettirecek kadar bir para cezası yazar gönderirdim ben olsam o zaman işte sağol abi ellerine sağlık der öyle ayrılırlardı yanımdan. Küfre falan ne gerek var. Bakın kanun ne diyor.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208755929668133&set=p.10208755929668133&type=3

major24
19 Ağustos 2016, 07:39
Su korumalari savunanlara birşey demiyorum. Umarım trafikte aynı durumları yaşarsınız da aklınız başınıza gelir.

hattoi
19 Ağustos 2016, 08:19
taraf olacağım diye kendini yırttın. Tali yoldan anayola giren yok. Tali yol dediğin yoldan devam eden grup var, ana yoldan gelip tali yol dediğin yoldaki motosikletlileri sırf sinyal verdi diye sıkıştırma hakkını kendinde gören klasik bir tanımsız cisim var. Ondan sonra motosikletli inat yapmasa çok daha iyi olurdu. Adamlar kaç yıldır öğrenememiş, senin önünde durup geri git falan yapmanla mı adam olacak -ki senin zaten plakan yok be minik apaçi, senin neyine ona buna artistlik yapmak??? Birde plakasız grup sürüşüne çıkmışsın, amaç ne?

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:53 ----------

Bir de grup sürüşlerinde işin etiği var;
Belli bir hızın altında ya da özellikle şehir içinde grup sürüşü yapıyorsanız, diğer araçlara sizi geçmeleri için izin vermeniz nezakettendir, çünkü grup sürüşlerinde beraber kalmanız (belli bir sayı üstünde)uzun bir kuyruk demek, şehir içinde ışık var, tabela var vs. diğer araca izin verirsin, böylece durman gerektiğinde ya da gruba bir şey anlatmak istediğinde bir de aracı düşünmek zorunda kalma ve araçtaki de sizin keyfinizle uğraşmak zorunda kalmasın . Ama plakasız atarlı gençlerden nezaket beklemek mümkün değil tabi. Karşısına da zaten seviyesizliği, rezilliği belli tipler çıkınca da böyle bir olay yaşanması artık ülkemizde normal (ne yazık ki). Kat etmemiz gereken çok yol var. Özellikle motosikletlilerin bir an önce kat etmesi lazım, kötü örneklerle anılmamak için. Daha ben motosikletlilerle ilgili iyi bir şey söyleyen bir otomobil sürücüsü görmedim. Bu kadarı da normal değil.

fkambay
19 Ağustos 2016, 08:37
ne oldu daha bi kaç gün öncesine kadar demokrasi demokrasi diye bi taraflarımızı yırtıyorduk bu mu demokrasi ya da demokrasi sadece devlet adamları için mi geçerli milletle halk la bir ilgisi yok mu bu ayı yavrularının yaptıgı hangi demokrasi ? Motorcular sucsuz demiyorum neyse yaptıgının cezası ekip çağırırsın ehliyetini bildirirsin plakası yoksa ehliyetine cezayı kestirirsin oda yoksa motorunu bağlatırsın kural böyledir demokrasi bunu gerektirir ama hiç bir insana terörist muamelesi yapamazsın hele gerçek teröristler dışarda apo bayrağı ile gezip onlara tek bir kelime etmiyorken normal vatandaşa hiç yapamazsın.

Neyse konu gittikçe siyasete dönüyor ben kaçtım.

hasmet
19 Ağustos 2016, 09:28
İşine gelince demokrasi, demokrasi olmuyor malesef. Karşı düşüncendeki insanın hakkını teslim ettiğin, koruduğun zaman insan oluyorsun. Farklı düşünüyor diye küçümsemek, hakaret etmek, "aynı havayı soluma" muhabbeti yapmak kolay. Malesef çoğumuz sabıkalıyız bu konuda.

Kimse aptal değil. Her ne kadar bize ters gelse de biri bir şey düşünüyorsa bir sebebi vardır. Yanlış olabilir, haksız olabilir, ama bu her insan için geçerli. Herkes kötü biz iyi sakat bir bakış. Bi defa dünyadaki halimize, yerimize bakıp hizaya geçmemiz lazım.

S.A.M
19 Ağustos 2016, 09:52
Motorcu'nun tepkisi yanlış. bazılarına doğru gelse de ne olursa olsun başkasının malına dokunma veya zarar verme gibi bir hakkımız yok.
Ama kardeşim adamların verdiği tepki'de tepki değil ki hepsi 18-20 yaşında çocuk oradakilerin konuşmalarından, korkmalarından belli, çocukların ağzından laf çıkmıyor. Baktın korktular bas gaza git onlara ders olur oda. Karşılıklı bir tartışma olsa bişey diyemem. Ama bazen bizde de hata var motorcu haklıdır politikasının suyunu çıkarttık. adam gaza basar niye bastın, frene basar niye bastın vs vs. Ben bile psikolojik olarak araba kullanırken sinirlenmediğim olaya motosiklet üzerinde sinirleniyorum.

ZümeR
19 Ağustos 2016, 09:58
Ortalık zaten karışık
Sağ-sol parti siyasi görüş, din mezhep cemaat, aydın cahil, vs.. çatışmaları yetmemiş gibi birde şimdi
grupları fişekleyip galeyana getirme çalışmaları.

Biz motorcuları kullanmaya çalışıyorlar bu tip paylaşımlara izin verilmemeli kanısındayım forumda.

istanbu_gezg
19 Ağustos 2016, 10:24
Biz neymişiz arkadaşlar ? miletin üstüne sürüyormuşuz , millete dayak atıyormuşuz

http://i.hizliresim.com/nEkzgl.png

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:21 ----------

Gün yüzü görmemiş komple teorileri :D provakatörler :D aracı hedef alıyor öldürün tekrar yapmazlar Nasıl nasıl :D

http://i.hizliresim.com/3ANrjA.png

capozzz
19 Ağustos 2016, 11:37
Olayı ne siyasete çekin ne de facebook da yazanları ciddiye alıp burada birbirinize fişek atın. Hatta en güzeli objektif olun.Tam objektif olun ki facebook da yazanlardan farkınız olsun!

Motor grubu sağ şeridi olduğu gibi kapatmış. Sağa dönüşü de kapatmış, araba 100 metre sinyal verdi, yavaşladı ama grup bitmiyor ki sağa nasıl dönecek? O da şeridin en solunda banketin dibine kadar yanaşıp dönüşünü yapıyor, kimseyi sıkıştırmıyor. Gerizekalı motorcu aynaya hamle yapınca ortalık dellendi. Lan sen kimsin? Aynı pozisyonda sen-ben olsak bize de yapacak, becerebilse aynamızı kıracak! Orada sen-ben olsak eşimizin, çocuğumuzun yanında rezil ederler bizi. Kalkıp bu herifi aman motorcu diye savunmaya almayın.

Olayda en suçsuz olan arabanın şoförü, adam olabilecek en uygun şekilde dönüşü yaptı. Sonra gerzek motorcu arabanın önünü kesmeye kalktığında da uyardı sağa çekil devam et diye. Sonra plakası olmadığını görünce sağa çektirdi. Bagajdan mp5 i alan da o, ama kimseye doğrultmuyor, etraf güvenliği için alıyor. Olaydan uzak durup geniş açı önce etrafı kontrol ediyor silah sol elinde zaten.

Arabadan inen diğer ikisinin de belinde zaten silah var, kimse silah falan çekmiyor. Gerizekalı motorcuya yaptığı artistliği yedirip devam ediyorlar. Hatta kıyak bile yapıyorlar, normalde motoru bağlatıp, bu salağa da para cezasının kralını verdirmeleri lazım. Kavramlar çok çarpıtıldı, taraflardan biri zarar vermeye kalkınca "demokrasi" ama karşı taraf haddini bildirince mi dert oluyor? Haa eksik yapmışlar evet, keşke trafik ekiplerine haber verip motoru bağlatsalarmış.

Siz kimi savunuyorsunuz oğlum? Herifin plakası yok, motor çalıntı mı değil mi? Sen tıpış tıpış vergi-sigorta ödüyorsun, bu herif yollarda öyle geziyor. Allah göstermesin birinizin yakınına zarar verse plakası yok bulamazsın. Demokrasi böyle bir şey mi sizce?

something123
19 Ağustos 2016, 11:38
bilinçsizlik diz boyu........ motorcular grup şeklinde birbirilerini takip ederek suruyor, koruma musvettesi tali yoldan cıkıp, ara sokulcam diye kendini yırtıo, ulan azcık bekle pezevenk 4 5 motorcu var bitsin arkasından gir, ama girer mi, artist ya olay cıkartcak.. keske arabanın bi yerini kırıp kaçsalardı haketmişler, kırıp dursalardı demiorum, bu adamlarını arabasını çökertip kaçmak lazım, yigitlik falan deil cunku olay direk magandalık yuz goz olmaya degmez...

MotorKafa
19 Ağustos 2016, 11:42
Bakın bunları yapan canlılardan bahsediyorsunuz.

http://image.prntscr.com/image/b0816f0e2826454f8588d7b35396bd95.png

http://image.prntscr.com/image/65cacc67e6ad481ab2ecbf17cbca03b9.png

http://image.prntscr.com/image/373aa66ccf6b4d60a6d282013083d0bb.png

Bunlar en yakın tarihteki örnekler. Ve bunlar gibi yüzlerce binlerce örnek bulabilirsiniz.

Cahil, beyninde yaşayan hücre sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen ve bu nedenle düşünme özelliği olmayan canlılar bunlar.
Şu hayatta başarabildikleri tek şey oy verdikleri partinin iktidarda olması.
Daha neler neler de işte burada anca bunları yazabiliyoruz.

Mengu16
19 Ağustos 2016, 12:44
Bu konu forumdan yasaklanmıştı. AKP'li grup foruma da demokrasi getirdi :queen: AKP'li değilim ama son zamanlarda sıradışı şeyler yapıyolar.

istanbu_gezg
19 Ağustos 2016, 13:03
lütfen yanlış anlaşılma olmasın ben siyasi hiçbir kelime cümle yazmadım,

ramcixx
19 Ağustos 2016, 14:10
"... korumalarına saldıran plakasız motorcular". saldırmak ne demek. Bu nasıl paylaşım kardeşim. İzlemeden yaygaraya vermiş ortalığı...

hasmet
19 Ağustos 2016, 23:35
Nasil bu kadar nefret edebiliyoruz birbirimizden?

Diyelim ki baskasi AKP'yi destekliyor. Ille aptal ve beyinsiz mi olmak zorunda? Gecerli sebebi olamaz mi? Ulkenin yarisi mi aptal? Aralarinda doktora yapmis, yurt disi gormus insanlar var. Hepsi mi uc kagitci, hepsi mi faydaci? AKP'den once dolandiricilik, yolsuzluk, ayrimcilik yok muydu? Daha mi zengindi ulke? Samimi bir sekilde AKP'nin ulkenin gelecegi icin en dogru secim oldugunu dusunen iyi ve mantikli bir insan olamaz mi?

Diyelim ki baskasi AKP karsiti. Ille de vatan haini mi olmak zorunda? Devlet memuru, asker, polis, ogretim uyesi, belediye calisani olmamali mi? AKP bu ulkenin halkinin sahibi mi, yoksa halkina hizmet mi ediyor? AKP'ye oy vermeyen ille de ulusalci, solcu, paralel diye yaftalanmali mi? Samimi bir sekilde AKP'nin ulkenin gelecegi icin zararli oldugunu dusunen iyi ve mantikli bir insan olamaz mi?

Azicik insafli olun arkadaslar. Bu kavga ve bolunmusluk hepimizin zararina... Hangi dusuncede olursaniz olun, kotu bildiginizin ekmegine yag surmekten baska bir ise yaramiyor okudugum hakaretler ve nefret iceren ifadeler. Dusuncesinden, fikrinden dolayi bu kadar dislamayin insanlari. Ne olur.

ayna639
20 Ağustos 2016, 14:37
http://i.hizliresim.com/RQJ87o.jpg (http://hizliresim.com/RQJ87o)

Kendini yırttın diyen arkadaşım o söz bana ise eğer pek hoş olmamış. Ben sana etik olanı değil kanunda olanı söylüyorum. Seviyesiz tavırlar sergileyen sensin. Vatandaş olsa demek ki her haltı yiyecekler diyorum. Bilgisiz fikir cehalettir. Önce bilgi sahibi ol, sonra fikir sahibi ol. Tali yoldan ana yola çıkan motosikletliler için kocaman yol ver levhası var. Dikkat ile videoyu incele. Sonra dönüş kuralları motosikletler içinde geçerli. En sağdan en dar açı ile ve araya girmek isteyen araçlara yol verecek bir biçimde sürecek.

hattoi
20 Ağustos 2016, 16:08
Tali yoldan anayola çıkan yok, birleşen paralel yolda kendi şeridinde devam eden motosiklet grubu var. Toplam kapladiklari alan kurallara uyan iki araba kadar olduğundan düğün konvoyu muamelesi yapmakta komik zaten. Bilgisiz fikir cehalettir tamam ama bilgiyi kendi çıkarına göre çarpıtmak nedir acaba? (Biliyormuş gibi konuştuğun için bilginin sende mevcut olduğunu varsayiyorum)

Bizde okumasak kuralları, şunlardan hiç bahsetmeyeceksin;
http://i.hizliresim.com/gXkRJ3.png (http://hizliresim.com/gXkRJ3)

Eğer motosiklet grubu arabanın geldiği yola çıkacak olsaydı o zaman bahsettiğin tabela işlerdi. Arabanın geldiği yolda olmayan bir şerit peydah oluyor acaba o şerit hangi yolun şeriti?

Birde gene kimsenin bahsetmediği bir hatayı dile getirirsek; motosiklet hareket halindeyken tek veya iki elin gidondan kaldırılması yasaktır. İsteyen mevzuattan kontrol eder.

Bundan sonra da taraflı bakışlara cevap vermeyeceğimi de belirtiyim.

shooter1
20 Ağustos 2016, 16:16
Ben araba kullanırken niye bekliyorum eşek miyim
Eğer öncelik isterlerse sirenleri yakacak koruma arabasiysa sirende vardır
Ve son cümlem cumhurbaşkanı bunların kulaklarını çeker

Bune
20 Ağustos 2016, 16:22
Bu forumun adı 4teker olsaydı ya da araca dair başka bişey şu üyelerinde altında motor değil de araba olsaydı hepsi motorculara küfrederdi.net.

Benim arabam yok ama arabam olsa öyle bi lavuk gelip ben sinyalimi vermiş şeride girmeye çalışırken el kol hareketi yapıp arabama da vurmaya kalksa eliyle ve önüme geçip frene basıp beni durdurmaya çalışıp sol şeritte arkadaşlarının geçmesine izin verse bu artizliğini yanına bırakmazdım polisler az bile yapmış. Silah çekme olayı ise o adamların can güvenliğinden dolayı onları takip eden mimleyen 50 tane terör örgütü var bu ülke de hiç biri silahı alıp motorculara doğrultmuyor etraftan gelen bişey var mı diye bakıyorlar kaldı ki tam saldırı senaryosu gibi tali yoldan plakasız araç gelir koruma aracının önünü keser ve saldırıda bulunur.

Bre dingil ülke de ohal var neyin artizliğini yapıyorsun sen? Bi kaç kişi de aynısı başınıza gelsin de siz de görün demiş, aynısı gün boyu en az 5-10 kere başıma geliyor bi aracın camı siyah filmle kaplıysa ya da beyaz renk sedan ve bakımsızsa Allah' ın emri gibi %90 sivil çıkar o arabadan sen bunu bilmiyorsan yeterli trafik tecrübesine kavuşamamışsın zaten demektir.

Uzun lafın kısası plakan kapalıysa (benimki de katlanır kapalı) terörist gibi muamele görmeye alışmalısın bunu göz önüne almalısın. Empati yapacaksan da o arabada olanın polis değil de arka koltuğunda iki ufak çocuğuyla ve ön tarafta hamile karısıyla hastaneye giden bi aile babası olduğunu düşünmen yeterli.

hasmet
20 Ağustos 2016, 18:17
Bu forumun adı 4teker olsaydı ya da araca dair başka bişey şu üyelerinde altında motor değil de araba olsaydı hepsi motorculara küfrederdi.net.

Benim arabam yok ama arabam olsa öyle bi lavuk gelip ben sinyalimi vermiş şeride girmeye çalışırken el kol hareketi yapıp arabama da vurmaya kalksa eliyle ve önüme geçip frene basıp beni durdurmaya çalışıp sol şeritte arkadaşlarının geçmesine izin verse bu artizliğini yanına bırakmazdım polisler az bile yapmış. Silah çekme olayı ise o adamların can güvenliğinden dolayı onları takip eden mimleyen 50 tane terör örgütü var bu ülke de hiç biri silahı alıp motorculara doğrultmuyor etraftan gelen bişey var mı diye bakıyorlar kaldı ki tam saldırı senaryosu gibi tali yoldan plakasız araç gelir koruma aracının önünü keser ve saldırıda bulunur.

Bre dingil ülke de ohal var neyin artizliğini yapıyorsun sen? Bi kaç kişi de aynısı başınıza gelsin de siz de görün demiş, aynısı gün boyu en az 5-10 kere başıma geliyor bi aracın camı siyah filmle kaplıysa ya da beyaz renk sedan ve bakımsızsa Allah' ın emri gibi %90 sivil çıkar o arabadan sen bunu bilmiyorsan yeterli trafik tecrübesine kavuşamamışsın zaten demektir.

Uzun lafın kısası plakan kapalıysa (benimki de katlanır kapalı) terörist gibi muamele görmeye alışmalısın bunu göz önüne almalısın. Empati yapacaksan da o arabada olanın polis değil de arka koltuğunda iki ufak çocuğuyla ve ön tarafta hamile karısıyla hastaneye giden bi aile babası olduğunu düşünmen yeterli.
Peki adamın üzerine yürüyüp vizorüne vurması, "gebertirim seni" demesi doğru mu? Ceza kesmesi, veya ekip çağırması gerekmez miydi?

major24
20 Ağustos 2016, 21:30
Bu forumun adı 4teker olsaydı ya da araca dair başka bişey şu üyelerinde altında motor değil de araba olsaydı hepsi motorculara küfrederdi.net.

Benim arabam yok ama arabam olsa öyle bi lavuk gelip ben sinyalimi vermiş şeride girmeye çalışırken el kol hareketi yapıp arabama da vurmaya kalksa eliyle ve önüme geçip frene basıp beni durdurmaya çalışıp sol şeritte arkadaşlarının geçmesine izin verse bu artizliğini yanına bırakmazdım polisler az bile yapmış. Silah çekme olayı ise o adamların can güvenliğinden dolayı onları takip eden mimleyen 50 tane terör örgütü var bu ülke de hiç biri silahı alıp motorculara doğrultmuyor etraftan gelen bişey var mı diye bakıyorlar kaldı ki tam saldırı senaryosu gibi tali yoldan plakasız araç gelir koruma aracının önünü keser ve saldırıda bulunur.

Bre dingil ülke de ohal var neyin artizliğini yapıyorsun sen? Bi kaç kişi de aynısı başınıza gelsin de siz de görün demiş, aynısı gün boyu en az 5-10 kere başıma geliyor bi aracın camı siyah filmle kaplıysa ya da beyaz renk sedan ve bakımsızsa Allah' ın emri gibi %90 sivil çıkar o arabadan sen bunu bilmiyorsan yeterli trafik tecrübesine kavuşamamışsın zaten demektir.

Uzun lafın kısası plakan kapalıysa (benimki de katlanır kapalı) terörist gibi muamele görmeye alışmalısın bunu göz önüne almalısın. Empati yapacaksan da o arabada olanın polis değil de arka koltuğunda iki ufak çocuğuyla ve ön tarafta hamile karısıyla hastaneye giden bi aile babası olduğunu düşünmen yeterli.

Siz öncelikle güvenli surus kurallarını ogrenmelisiniz. Şunu birçok yerde duymuş olmalısınız "bakış nerede ise motor o yöne gider" o motorlu cocuk da yaptığı hata sonucu bakışını kaçırıp motorun aracın önüne doğru gitmesine sebep oldu. Hadi bunu normal insanların dusunememesini anlarım ama bir motorcu bunu nasıl bilmez ve beni takip edin diyebilir ?

Bu arada o kişiler polis değillerse o motorlulari durdurup hesap sorma yetkisi olmaz. Polis olsa bile yapamaz, görevli olması gerekir. Bu sebeple o korumalarin normal vatandaştan farkı yok orada. Trafiği arayıp motorlularin güzergahlarını bildirip , ihbar etmek yerine maganda gibi atar yapmışlar. . Kendi zihniyetinde olan kişiler de bunları haklı gosteriyor...

Bune
20 Ağustos 2016, 22:59
Siz öncelikle güvenli surus kurallarını ogrenmelisiniz. Şunu birçok yerde duymuş olmalısınız "bakış nerede ise motor o yöne gider" o motorlu cocuk da yaptığı hata sonucu bakışını kaçırıp motorun aracın önüne doğru gitmesine sebep oldu. Hadi bunu normal insanların dusunememesini anlarım ama bir motorcu bunu nasıl bilmez ve beni takip edin diyebilir ?

Bu arada o kişiler polis değillerse o motorlulari durdurup hesap sorma yetkisi olmaz. Polis olsa bile yapamaz, görevli olması gerekir. Bu sebeple o korumalarin normal vatandaştan farkı yok orada. Trafiği arayıp motorlularin güzergahlarını bildirip , ihbar etmek yerine maganda gibi atar yapmışlar. . Kendi zihniyetinde olan kişiler de bunları haklı gosteriyor...


Yani adamın motosiklet kullanmayı bilmemesi, artizlik yapıp milletin önüne kırıp fren yapması onun kabahati değil de araç sürücüsünün bunu bilmemesi kabahat öyle mi?

Bu mantık şu kapıyı açar, bundan sonra bize çarpan tüm araç sürücüleri kusura bakma göremedim dediğinde ortada suçlu kalmıyor çünkü o adam aynaya bakması gerektiğini bilmiyormuş bunu bilmemesi onun suçunu yok ediyor.

Şurada iki trafik magandası (motorcu) savunacağım diye şekilden şekile girmeyin bu da diğer sürücülere bi ders olsun her gördüğünüz araca kabarmayın horoz gibi dua etsin araçta polis varmış burası istanbul ne tipler çıkıyor arabalardan, kafayı çekmiş bi apaçi tayfası olsa o motorcuları durdurmazdı çiğner ezer geçerdi. Bizim halkımız bunu sık sık unutoyr arada bi haritayı açıp bakmaları lazım burası danimarka değil burası Türkiye youtube da yurtışında izledikleri vloggerları burada taklit etmeye çalışırlarsa ya patates olurlar ya da etekle dolaşırlar....