PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik Kazası



EmreKc
17 Ağustos 2016, 21:08
bana yeşil ışık yanarken sağdan çıkan şirket arabası kırmızı ışıktı geçip motoru devirmeme sebep oldu.aracı kullanan alkollüydü motorumda 2 grenajda çizik arka ve ön fren pedalı yamuldu egzoz çizildi.hasarı karşılayacağını ehliyeti gitmesin işinden olmasın diye polis çağırmadık.ertesi gün gelip halletcez dedi 2 gün geçti çocuk yok patronuyla konuştuk göndercem dedi ama yine gelmedi.kamera kaydını alıp savcılığa versem bir şey çıkar mı? bu iyi bir ders oldu benim yaptığım gibi acımayın belki beni ya da bir başkasını öldürebilirdi. :pr::pr:


başka tavsiyesi olan var mı?

sailor33
17 Ağustos 2016, 21:16
Bence polis çağırmanıza zaten gerek yoktu. Olay yeri krokisini çizip, kaza tutanağını dolduracak, ehliyet ve ruhsat fotokopilerini alıp , olay anı fotoğraflarını detaylı çektikten sonra iş sigorta şirketine kalacaktı. Arkadaş bayağı açık göz sanırım. :farao: Bu arada size birşey olmaması sevindirici. Çok büyük geçmiş olsun. Tekrarını yaşamamanız dileği ile.

BalkanRider
17 Ağustos 2016, 21:19
Bence polis çağırmanıza zaten gerek yoktu. Olay yeri krokisini çizip, kaza tutanağını dolduracak, ehliyet ve ruhsat fotokopilerini alıp , olay anı fotoğraflarını detaylı çektikten sonra iş sigorta şirketine kalacaktı. Arkadaş bayağı açık göz sanırım. :farao:

Ben boyle kazalarda arada anlasmaya daha sıcak bakıyorum cunku sıgortaya bıraksalar zaten bıdahakıne sıgorta yaptırırken bu arakdas da kazaya karıstı dıye sıgorta zaten yuksek daha yuksek fıyat cıkacak bana kalırsa elınde vıdyolar oldugunu soyle eger zararım karsılanmazsa savcılıga verecegını soyle patronuna

erhanmehmet
17 Ağustos 2016, 21:23
Adama söyle eğer zararımı karşılamazsanız kamera kayıtlarını polise veririm gibisinden konuş bakalım. Bu tarz şeylerde adam yakayı kurtardımı bir daha gelmeye biliyor.

sailor33
17 Ağustos 2016, 21:23
BalkanRider belki yanlışım vardır bilmiyorum ama. Arkadaşın anlattığına bakılırsa kusur %100 oranında karşı tarafta. O nedenle arkadaşın sigorta poliçesini etkilemiyor bu durum. Çünkü meblayı karşı tarafın sigortası karşılıyor. Kendisinde kusur olsa amennah onun poliçe fiyatını da etkileyecektir. Keşke herkes dürüst olsa da sigorta şirketlerini araya hiç sokmasalar böyle durumlar için tabi. Ama art niyet olunca...

Savcılığa gitme konusunda fikrine katılıyorum bu arada en güzeli son kez uyarmak:cat:

Serk21
17 Ağustos 2016, 21:39
Geçmiş tecrübelerden ötürü forumda defalarca yazdık çizdik, tekrar yazıyorum belli ki okumayanlar var;

Trafik kazalarında ne olursa olsun, babanızın oğlu dahi olsa lafa bakmayın ve tutanak tutturun. Yaralanmalı kazalarda ve taraflardan birinin alkollü olduğunu düşündüğünüz durumlarda trafik polisi çağırmanız gerekiyor. Bende daha önce çok kez kaza yaptım. hatta şerefsizlerden birinin taksi plakası vs vardı, baya zengindi.. Yalvardı yakardı, tutanak tutmayalım dedi.. Sonra da telefonlarımı açmadı. tehdit ederek zorla kenarda köşede sıkıştırarak tahsil ettik parayı.. Başka bir namussuz coğrafya hocası vardı, gölcükte bir lisede öğretmen.. O namussuzda yalvar yakar oldu sen yaptır ödeyeceğim dedi ama ödemedi.. okulu basmak zorunda kaldık.. Başka bir itin sanayide dükkanı vardı ve dükkanını bastırmak zorunda kaldık..

Yani anlayacağınız, sağlam abilerim olmasaydı, az buçukta gözüm kara olamasaydı 3 kazada da haklı olduğum halde havayı alcaktım.. Şu saatten sonra babamın oğlu olsa tutanak tutarım.. Şuan yaş oldu 30, 10 sene öncesi gibi action yaşayamam =)

metinkilic
17 Ağustos 2016, 23:02
Adamı ara; kaza oldu, tutanak tutmak için araçları kenara çekerken binip aracına kaçtı diye dilekçe yazıp kamera kayıtları ile savcılığa şikayette bulunacağım, bundan sonrasını sen düşün de. Bak nasıl kuzu kuzu gelip hasarını ödüyor. İyilikten maraz doğar. Bunu aklınızdan çıkarmayın.

Birde alkollü imiş, belki benim çocuğuma, eşime veya bana çarpacaktı. Hiç iyilik falan yapmamışsınız, kötülük yapmışsınız topluma. Alkol alıp araba veya motor kullanan bedelini ödemeli.

burak burk
18 Ağustos 2016, 00:17
acırsan acıncak hale düşersin.çok geçmiş olsun kayıtları versen bulsan bile olay oldukça uzar.alkol olayı saptansaydı daha çabuk sonuç alırdın.

EmreKc
18 Ağustos 2016, 00:59
Adamı ara; kaza oldu, tutanak tutmak için araçları kenara çekerken binip aracına kaçtı diye dilekçe yazıp kamera kayıtları ile savcılığa şikayette bulunacağım, bundan sonrasını sen düşün de. Bak nasıl kuzu kuzu gelip hasarını ödüyor. İyilikten maraz doğar. Bunu aklınızdan çıkarmayın.

Birde alkollü imiş, belki benim çocuğuma, eşime veya bana çarpacaktı. Hiç iyilik falan yapmamışsınız, kötülük yapmışsınız topluma. Alkol alıp araba veya motor kullanan bedelini ödemeli.

son kez uyarmaktan başka çare kalmadı.gereken parayı vermezse savcılığa gidip şikayetimi bildircem kırmızı ışıkta geçtiği belli zaten.benim tek hatam biraz hızlı olmam ama karşı tarafın 2 hatası var 1 alkol 2 kırmızı ışık ihlali.gerçekten çok büyük kötülük yaptım 2 gündür uyku uyamaz oldum sinirden.motor da daha 1 bile çizik yokken ah işte.

ve bundan sonra aynı şeyi babam yapsa şikayet ederim arkadaş! kim olursa olsun benim yaptığım hatayı yapmayın

freewill
18 Ağustos 2016, 01:07
senelerdir yazıldı çizildi forum da. İster 1. derece akrabanız olsun ister cumhurbaşkanı o tutanak tutulacak yoksa böyle konular açılmaya devam eder.