PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3. Şerit'in Yamaha Tracer 700 Testi



zaferce
17 Ağustos 2016, 12:55
https://youtu.be/Nv231AKyt5M

Yamaha Tracer 700'un Dolomitiler'deki Dünya lansmanına Türkiye'den 3. Şerit'i götürmüş. Videoyu izledikten sonra Saffet Amca'yı bile arayabileceğimi hiç tahmin etmezdim. AEA (cinsiyetçiliği, siyasal görüşleri, küfürbazlığı, Yol Sanatı-ileri/güvenli sürüş kafasından uzak oluşu bir kenara) motosiklet testi konusunda Türkçe yayınlar arasında kuşkusuz en önemli marka. Hatta ciddiye alınabilecek tek marka. Dünyada da bence sayılı yayınlar arasında. Hatta AEA yanında Saffet Amca bir uzunca bir reklam filminden öteye gitmiyordu. Fakat 3. Şerit'in videosunu izledikten sonra Saffet Amca'nın sunduğu ürünün de bir kalitesi olduğunu düşünmeye başlıyor insan. Yamaha'nın sonraki lansmanlarda daha doğru seçimler yapmasını dilerim.

Bir motosiklet incelemesi nasıl olsun istiyoruz? Şöyle maddeler halinde sıralayalım.

1. Motoru süren kişi senden benden iyi sürüyor olsun. Güvenli/ileri sürüş ekollerinden birinin eğitmeni gibi sürmesine ihtiyaç yok. Motorun üzerinde sırıtmayan bir oturuşu olsun. Saffet Amca ayaklarını ördek gibi yana açar mesela. Yani adamın bu motora hakim olduğunu, motora dün başlamamış bu işe hakim biri olduğunu sürüş videosunda görebileyim.

2. Süren ve anlatan kişi tam kuşam olsun. Günlük kot pantolonla spor ayakkabıyla motor süren adamı ciddiye almak gerçekten çok zor.

3. Motoru test eden kişi başka motorları da sürmüş ve diğer motorlarla test edilen motoru kıyaslayabiliyor olsun. Yani hayatında yalnızca iki tane 250 cc spor motosiklet sürmüş arkadaş gelip Tİger 800 incelemesi yapmasın. Hobi olarak yine yapsın yayınlasın tabii de profesyonel bir ürün olarak ciddiye alınmak için biraz daha fazlasına ihtiyaç var.

4. Motor hakkında Web sayfasında hali hazırda yayınlanmış bilgilerden fazla bir şeyler bulabilmeliyim. Yani yıl 2016. Hala Web sayfasındaki şeyleri bana tekrar edip motosiklet testi yaptığını iddia etmen çok üzücü. Beni aptal yerine koyduğunu düşünüyorum. Çok ayıp.

5. Kamera karşısında konuşan arkadaş düzgün bir diksiyon ve tonlamayla derdini anlatsın. Rahatsız edici acemilikleri, duraksamaları, takılmaları, tonlama hataları olmasın. Akıcı bir biçimde konuşsun. Mesela youtube'dan Leyla ile Mecnun dizisini açın bakın. Önemli rolleri oynayanların hepsi çok iyidir. Gayet akıcı, inandırıcı, doğru tonlamayla konuşur gider. Figüranlar ise tek bir cümle söyler o cümledeki tonlaması ise inanılmaz rahatsız edici olur. Arkadaş, parasını verin becerebilen birine söyletin şuncağızlık lafı. Motor testine de ya konuşabileni alın ya da test yapacak arkadaşa bunun derslerini aldırın.

3. Şerit'e, Yamaha'ya, AEA'a ve Saffet Amca'ya iş hayatlarında başarılar. ;)

Yasin D
17 Ağustos 2016, 13:09
Abi anlatan kişi çok duraklıyor ve sıkıcı anlatıyor, versinler şu motoru Barkın beye anlatsın, tamam biraz ağzı bozuk, egoist ama hakkını veriyor yani şimdi.

freewill
17 Ağustos 2016, 14:33
neden heceleye heceleye anlatıyor yahu sanki nefessiz kalmışım gibi hissettim :mrgreen:

keremkrmn
17 Ağustos 2016, 15:01
Emekleri için teşekkür ederiz ama evet anlatımı akıcı olmamış maalesef

S.A.M
17 Ağustos 2016, 15:52
Zamanın da bunu izleyip 2 dk zor dayanmıştım.

tinerci
17 Ağustos 2016, 17:51
neden heceleye heceleye anlatıyor yahu sanki nefessiz kalmışım gibi hissettim :mrgreen:

İzlerken sürekli derin nefes alma isteğim oluştu. Arkadaş konuşmayı bir hafta önce öğrenmiş sanki.

Obs
17 Ağustos 2016, 17:54
Ben acacaktim konuyu dostum ! Aea bu sektorde bir numara tek guvenilir kaynak. Kufretmesi sorun degil bence cok icten ve samimi... Ayrica aea ve saffet amcanin surusunu falan kiyaslamak kahkahalara neden olur. 😂 ama dedigim gibi en azindan saffet amca gelebilirdi yani bu adam haketmiyor bu isi.

freewill
18 Ağustos 2016, 00:59
yahu tamam arkadaşın sunumu iyi olmayabilir ama bu bence tamamen farklı bir şekilde kitlelere ulaşmaya çalışmasının verdiği heyecan :) açın bakın aea nın ilk videolarına ne demek istediğimi anlarsınız. Milletçe çok hızlı hüküm veriyoruz yahu. Aradan az zaman geçsin inanıyorum ki bu arkadaş gerçekten istekliyse yakın zaman da istenilen kıvama gelecektir.

zaferce
19 Eylül 2016, 14:07
yahu tamam arkadaşın sunumu iyi olmayabilir ama bu bence tamamen farklı bir şekilde kitlelere ulaşmaya çalışmasının verdiği heyecan :) açın bakın aea nın ilk videolarına ne demek istediğimi anlarsınız. Milletçe çok hızlı hüküm veriyoruz yahu. Aradan az zaman geçsin inanıyorum ki bu arkadaş gerçekten istekliyse yakın zaman da istenilen kıvama gelecektir.

Yapmasın demiyorum, kendi imkanlarıyla hobi olarak yine yapsın. Yamaha şirket olarak böyle bir seferlik bir imkanı, daha geniş kitlelere daha etkili bir biçimde mesaj ulaştıracağı kesin olan AEA'a yaptırmalıydı. Üzerinden kaç gün geçti hiç kimse hatırlamıyor, hiç ses getirmedi. Böyle bir imkan, paralar telef oldu. 3. şerit Yamaha parasıyla Avrupa'da motor sürmüş oldu.