PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Commuter lastiği balans konusu yardım lütfen



Bolu'lu Lynx
25 Temmuz 2016, 12:52
Arkadaşlar merhabalar bir sorum olacak motoruma michelin takım lastik siparişi vericem ancak öncelikle yardımınıza ihtiyacım olacak
Ebatları 2.75-18 ön 90/90-18 standart commuter lastiklerini kendimiz değiştirsek bir problem olur mu ? balans yaptırmak gerekir mi ? yada hangi durumlarda lastik balans ister ? bu konuda tecrübeli ve bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum :cat:

Mengu16
25 Temmuz 2016, 13:09
Lastikte üretim hatası yoksa commuter motorda lastik balansına pek gerek yok. Lastik janta her taraftan eşit, düzgün oturduğu müddetçe herhangi bir sallanma yapmıyor. Lastik değiştirirken çift levye kullanmayın tek levyenin gücü yetmiyosa lastiğin karşı yanağı jantın kenarına gelmiştir. Lastik yanağını jantın ortasındaki geniş kısma getirip gerginliği azaltmanız lazım. Gereğinden fazla güç uygularsanız jant eğilebilir.

linkinpark20
25 Temmuz 2016, 13:09
lastik takarken balans yaptırmak gereklidir, ancak motosiklet lastiğine balans yapan yaşadığım şehirde çok yer yok ve racing harici pek önemsemiyorlar. cbr 250'ye rosso 2'leri honda servisinde taktırdım değişim ve balans için 80 TL aldılar. bildiğim kadarıyla sadece bir yer daha var lastik takarken balans yapan Bursa'da. Bu arada orjinal ebatların dışına çıkmamanı tavsiye ederim.

Bolu'lu Lynx
25 Temmuz 2016, 13:39
Bildiğim kadarıyla küçük ebatlı lastiklere balans gerekmiyor tabi doğru takıldığı takdirde bu bilgiyi sizin bilgilerinizlede teyit etmek istedim boyutlar bir bisiklet lastiğine yakın olduğu için :queen: kendim değiştirmeye karar verdim yardımlarınız için teşekkürler bu arada linkinpark aynı dertten muzdaripim Boluda da maalesef lastik balansı yaptıracağım yer yok bu soruyu sormamdaki asıl mesele de oydu