PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : limitli güç versiyonu karmaşası ???



metin6gs
25 Temmuz 2016, 00:07
herkeze merhaba .

arkadaşlar yeni ehliyet yasasına göre motosikletler 35 kw olcakmışta mış mış mışta muş muş muş bi ton şey var ..

şimdi ben bu yıl sonuna doğru bi yamaha mt 07 almayı planlıyorum allahın izniyle ama aklıma takılan soru şu yamaha türkiyede motor maksimum güç 55 kw limitli güç versiyonu 35 kw yazıyor ..

geri dönelim ehliyet yasasına bildigim kadarıyla yeni ehliyet yasasına göre eskiden a2 ehliyeti olanlar yeni yasaya göre a ehliyetine sahip olacaklar yani bi kısıtlamaya magruz kalmayan a sınıf a1 a2 gibi kısıtlamaya maruz kalmayacaklar ...bu sevindirici haber ..
anlamadıgım noktaysa şu benim ehliyetim yeni yasaya göre a sınıfı olcak gidip s1000r da alsam sıkıntı yok ama öte yandan şimdi mt 07 alsam 55 kw yerine 35 kw alıyorum bu saçma degilmi yoksa bayiler ehliyete göre kısıtlamayı iptal edebiliyorlarmı hayır edilmiyorsa neden gidip millet 700 cc motor alsın 250 300 cc lerde 40 civarı beygir veriyor zaten bilmiorum tam anlatabildimmi ama

ben neden 75 beygirlik motora 40 küsür beygir olarak biniyorum yasa geregi ehliyetimde kurtarırken hemde bu konuda bilgisi olan bana akıl verebilcek biri varmı ?.
saygılar .

pea
25 Temmuz 2016, 00:31
A2'lilerin de kullanabilmesi için limitli güç versiyonları var. A'ya yükseltebilirsen servis, motor üzerindeki kısıtlamayı kaldırıyor ve tam güç olarak kullanabiliyorsun. Sanırım tamamen yazılımsal(enjeksiyon limitli yani)

Ama Türkiye'de bildiğim kadarıyla limitli güç işi yok. Hepsi tam güç diye biliyorum.
Adamlar da biliyor limitli güç versiyonunun 2 gün sonra sanayide tam güce çevrileceğini. Başlarına iş açmak ya da uğraşmak istemiyorlar.

metin6gs
25 Temmuz 2016, 00:42
bazı forumlarda ufak bi araştırma yaptım bazı arkadaşlar servisi aramışlar servis biz limiti kaldırmıyoruz flan demiş ..

öte yandan zaten a2 sahipleri yeni yasayla beraber a ehliyet sahibi oluyo zaten