PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'da trafik cezaları hk.



Nathan
24 Temmuz 2016, 18:03
Arkadaşlar merhaba,

Malum son yıllarda İstanbul'da birçok yolda sürücülerin yaptıkları ihlaller kameralarla tespit edilir hale geldi. Birçok yolda EDS var. Bazı yollarda hız limiti aşıldığı takdirde anında cezayı gönderiyorlar eve.

Arabalar için sistemin baya iyi çalıştığını biliyoruz. Ya motosikletler için? Bana o kadar emniyet şeridi kullanmama ve hız limitinin üzerinde gitmeme rağmen hiçbir ceza gelmedi. Fakat ürküyorum biraz açıkçası... Ceza gelen var mıdır?

Umarım trafik kurallarına uyulmalı tartışması alevlenmez. Peşinen söyleyeyim; hız limit aşımından kastım apaçilik değil, güvenlik için trafik akışından bir miktar daha hızlı gitmek. Ne var ki; bu şekilde de hız limitinin üzerine çıkmış oluyoruz.

Cevaplar için teşekkürler.

weirdo1
24 Temmuz 2016, 19:30
Zaman zaman geliyor ceza, birde semt göre değişiyor EDS olsa bile ceza gelmiyor. Bazı yerde de ummadığın yerden Polis çıkıp cezayı yapıştırıyor.

n4me
25 Temmuz 2016, 02:20
ben 2 tane yedim biri park cezası diğeri ise sağ şeritten orta şeride orta şeritten sol şeride geçmişim insanları tehlikeye düşürmüşüm memur beyde eve cezayı göndermiş

smiles
25 Temmuz 2016, 10:17
EDS konusunda İstanbul'a çok özeniyorum. EDS tabelasının olduğu yerlerde taksicisi, dolmuşçusu kuzu gibi.

Ankara Emniyeti sanırım trafikte serbestlikten yana. Hiç bir kırmızı ışıkta kamera yok. Trafik kurallarına uyup uymamak tamamen kişisel tercihe bırakılmış durumda. Kavşaklardaki kameralar trafik ihlallerini tespit için kullanılmıyorlar(Ostim göbekteki kameranın altında öyle ihlaller yapılıyor ki, bütçe açığı kapanır bir bakan olsa). Ortalıkta bir trafik polisi görmeyeli aylar oldu. Kim kime dum duma...

Darısı Ankara'nın başına...

saltuque
25 Temmuz 2016, 19:48
yollardaki hız kameraları daha çok ön plakayı görecek şekilde yerleştirilmiş. dolayısıyla hızlı da geçsen çoğu plakanı okuyamıyor :)

MimTolga
25 Temmuz 2016, 19:52
yollardaki hız kameraları daha çok ön plakayı görecek şekilde yerleştirilmiş. dolayısıyla hızlı da geçsen çoğu plakanı okuyamıyor :)

İşin kötüsü devlet bu işe uyanırsa Hindistan'daki gibi motorun önüne de plaka koydururlar.

essegesse
25 Temmuz 2016, 20:07
Çin, Hindistan ve benzer uzak doğu ülkelerinde ön tarafta da plaka var.

Ama bizde ve Avrupa ülkelerinde bu uygulama yok.Ancak bizde de bazı yerlerde önlü arkalı kameralar var.

Onun için trafik kurallarına uyarak kullanmalısınız.

Hatta bunu can güvenliğiniz için tercih etmelisiniz.