PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda CG 125 Komple Motor Yarma-Sökme (YARDIM)



yigitap
03 Haziran 2016, 14:18
Arkadaşlar hepinize merhaba, honda titan es 2005 model motorumuz var. Geçen arkadaş yolda giderken motor kitlemiş büyük ihtimalle sekman kırmış. Arka tekerleği döndürmeye çalışınca silindirden çizme sesi geliyor ve zor hareket ediyor. Ustaya sorduk motoru komple açarsak 300 tl işçilik alırım dedi, bizim de 300 lira ustaya verecek durumumuz yok bari kendimiz yapalım dedik. Şimdi arkadaşlar motorun silindiri komple değiştiricez ama hazır işe girmişken motoru indirip komple açıp krankı, keçeleri ve egzantiriği de değiştirelim diyoruz çünkü krankta da ses problemi var. Gerekli ekipmanlar çektirme aparatları vs. elimizde var. Benim yardım almak istediğim konu motoru komple açtığımızda nelere dikkat etmemiz gerekir? Motora herhangi bir zarar vermemek için ne yapmamız lazım? Komple dağıttığımız zaman geri toplamak çok zor olur mu? Elimde videolar var cg125 motoru sökme takmayla ilgili ama yine de biraz tırsıyorum. Bir de bu sente ayarını nasıl yapmalıyız? Piston üst ölü noktadayken volantın üzerindeki işaret yukarıya gelecek ama bunun dışında krankı söktükten sonra sente ayarıyla ilgili nelere dikkat etmeliyiz? Bu konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar. Hepinize teşekkürler.

Blindfire
04 Haziran 2016, 00:06
Hangi sehirdesin? Bizim burada cg motoru 70-80 tlye yarıyorlar.

yigitap
04 Haziran 2016, 10:11
Ankaradayim hocam yiba çarşısı tarafında ustam var ona goturuyorum. Burada genel olarak işçilik ucreti biraz fazla motor sökmeye 300 lira nedir arkadaş motorun kendisi 1500 tl zaten.

senolas
04 Haziran 2016, 12:21
valla bu tür işlere girişeceksen, birazda elin anahtar tutuyorsa gözün kapalı gireceksin. Fakat motoru sökerken ya videoya al, ya da söktüğün parçaları tek tek numaralandır ve resmini çek derim. Alet edevatın varsa hiç bir iş zor değil. Ben şimdiye kadar ön arka teker söktüm fren değiştirdim. Hidrolik yağ değiştirdim ön arka dişli zincir değişimi yaptım akü değiştim. Tüm bunları ustalara yaptıracak olsaydım çok pahalıya patlardı bana. Bir ip ucu vereyim. Bu civatalar, vidalar gibi şeyler iç pas yapar, ben bunu bilmediğim için bir çok defa yalama yaptım vidaları sonradan öğrendim iç pasın nasıl çözüleceğini. Öncelikle vidanın sağına soluna pas sökücü ya da WD40 sık ardından vidaya diklemesine orta şiddette vur.