PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 6000 Kilometre Sonunda ki Tecrübelerim



Erdost
02 Haziran 2016, 12:25
Evet arkadaşlar, 2007 yılında 10 bin 150 cc lik Scooter tecrübemden sonra, ara vermiş ve 2015 te 8 yıl sonra 650 cc motor ile, motosiklet hayatıma yeniden başladım.

İlk başlarda beni en çok zorlayan motorun ağırlığı oldu, cc ye nazaran.Adaptasyonumun çok hızlı olduğunu düşünüyorum.Bunda en büyük etken bu forum buradaki insanlar ve araştırmalarım oldu.Pratik yönünden çok teknik yönü de çok önemliydi ve bulabildiğim bütün kaynakları değerlendirmeye çalıştım.İlk zamanlara göre kendimi çok fazla geliştirdim, ancak hala hız anlamında kendimi bırakmadığım bırakmayacağım için şanslı buluyorum.En fazla yaptığım hız 110 oluyor şehir içi daha az.

Ancak ilk zamanlara göre motora ne kadar hakim olma durumum çok fazla gelişsede kaza yapma olasılığımın daha fazla olduğunu düşünüyorum.Kendine güven duymanla birlikte sürüşünde değişiyor.İlk zamanlarda ki ciddiyet kayboluyor, belki hareketler otomatiğe bağlanmaya başlandığı için olabilir.Kesinlikle daha iyi viraj alıp daha iyi frenleme yapıyorum, motorla daha iyi bütünleşip daha kıvrak hareket ediyorum ancak kaza durumu için bunlar görece olasılığı azaltsada, tedirgin olmak ve yavaş gitmek bence hepsinden önemli motosiklet kullanırken.

Yani işin özü tecrübemiz arttıkça aldığımız riskte ona bağlı artıyor, bu noktadan hareketle sürekli bunu düşünmeli ve kendimizi dizginlememiz gerektiğini hatırlamalıyız.

Kaza tüm olasılıkların bir araya gelmesiyle oluyor, hız en büyük faktör, hızımızı lütfen iyi ayarlayalım, tekeriniz düz bassın.

OğuzÖztürk
02 Haziran 2016, 12:38
Evet arkadaşlar, 2007 yılında 10 bin 150 cc lik Scooter tecrübemden sonra, ara vermiş ve 2015 te 8 yıl sonra 650 cc motor ile, motosiklet hayatıma yeniden başladım.

Yukarıda yazdığınız kısım açıkçası pek bir şey ifade etmiyor. Kendinizi doğrudan 650cc ile başlamış kabul edebilirsiniz. Bunun yolu eğitimden geçiyor. Eğitim almadığınız bazı farkında olmadığımız motosiklet gerçeklerini bilmediğiniz sürece 100 bin km de sürseniz hep ciddi bir boşluk olacaktır.

Kaldı ki eğitimde alsanız doğrudan 650cc başlangıç için hiç iyi bir seçenek değildir. Olmayacaktır da. Yanlış anlaşılan bir konu var aslında bugün ilk başlayan birisi 1000cc ile de başlayabilir. İyi bir çalışmayla sürmeyi öğrenebilir. Bu makineyle 10 bin km de gidebilir. Aldım bakın bi'şey olmadı da diyebilir. Ama bu doğrudur anlamı taşımıyor malesef.

Benim kişisel önerim sağlam ve sıkı bir eğitimle bu açığı kapatacağınız yönündedir. Hayırlı ve kazsız sürüşler dilerim.