PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kask'ın Önemi Hakkında



Alkan Ç.
01 Haziran 2016, 20:06
Selamlar,

Bugün dandik kaskıma elveda deyip Nolan'ın piyasaya yeni sürdüğü N87'ye merhaba dedim.

Amacım markacılık oynamak, en iyisi benim ki demek değil. Muhakkak kaskımın eksileri ve piyasaya sürülen daha iyi müadilleri vardır... Bunu baştan belirteyim.

Erbaa-Niksar-Erbaa olmak üzere (80 km) yol yaptım. Size şunu söyleyebilirim. İyi ve MUTLAKA KAPALI bir kask size resmen otomobil konforu sağlıyor. Önemli bir oranda yüze çarpan rüzgarı kesiyor. Bu çok önemli. Neden mi? Artık trafikte gözlerinizi kısa kısa gitmek zorunda kalmıyorsunuz. Araçların tekerlerinden fırlayan taş-kum suratınıza çarpmıyor. Sonra bunun sineği var, böceği var(yolculuk bitince kaskın camı sinek cesedi doluyor :D). Yine trafikteki rahatsız edici arabaların ve motosikletinizin sesini önemli ölçüde çekilebilir kılıyor. Mevsim yaz ise, güneş karşıdan vuruyorsa ve kaskınızda güneş vizörü varsa keyfinize diyecek yok. O yüzden güneş vizorü fonksiyonu önemli... Ama en önemlisi kaza anında sizi kalitesiz kasklara göre çok daha fazla koruyacak olması. Unutmayın kalitesiz ve kalitesi ne olursa olsun açık-nazi kasklar sizi sadece trafik polislerinin ceza yazmasından kurtarır.

Lütfen, yol güvenliğinize ve konforunuza önem verin. Canınıza değer verin. Markasını kendiniz belirleyeceğiniz bir adet kapalı ve kaliteli kask edinmeye özen gösterin. Özellikle motosiklete benim gibi yeni başlayacak olan kardeşlerime önemli bir şey söyleyeyim; motosikletten evvel ekipmanınızı tamamlayın. Arta kalan miktar ile motosikletinizi alın. Benim yaptığım hatayı yapmayın. Yoksa kredi kartları size nefes aldırmaz.

Sevgilerimle, saygılarımla...

Carbondioxid
01 Haziran 2016, 20:24
Güzel yazı , güneş vizörsüz kask'a kask dimem vesselam , hayırlı olsunlar.

shruikan
01 Haziran 2016, 20:29
güvenliği geçtim, kask hakkaten çok konforlu iş. millet nası kasksız geziyo anlamıyom, ki bunların ss'e binen tipleri var bi de.

arkadaş, 80'le giderken sinek, böcek çarpıyo dizime, kot pantolondan bile acıtıyo, gözüne çarpa kör eder adamı.

bilirkişi
01 Haziran 2016, 21:09
Eski kaskı naptın artçı kaskı lazım yav

Alkan Ç.
01 Haziran 2016, 23:29
Eski kaskı naptın artçı kaskı lazım yav

artçıma vereceğim ��