PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'da motora başlamak.



Yuzsuz
18 Mayıs 2016, 19:08
Selamlar, yaşım 17. Eylül 1'de 18'i dolduracağım ve A2+B ehliyete yazılacağım, nasip olursa 2017 Ocak ayında motor sahibi olacağım.
Ben şimdi kararsız kaldım araç ve vitesli motor tecrübem yok scooter tecrübemde yok ama başlangıç için ondan başka seçenek yok zaten (viteslileri saymazsak).
Şimdi ben ne yapsam CC arttırarak mı yoksa silindir arttırarak mı gitmeliyim? Mesela;
Tek silindir bir scooter, trafiği çözme amaçlı.
Bir R25
Bir 600RR şeklinde bir sıralama iyi midir?

Yoksa direk Honda güvenli sürüş 1 ve 2 eğitimleri alıp R25 ile yardırmak mı iyi olur yani hiç scooterla uğraşmadan vitesliyle çözsem her şeyi? Vitesli motoru nasıl yürüteceğimizi bilmek, bu trafikte bizi yine de scooter'a göre sıkıntıya sokmaz mı yeni başladığımızı göze alırsak?

Boy 1.80 kilo 75.

Düzenleme: Çok şükür bütçe sıkıntım pek yok, ekipmanları eksik etmeyeceğimi de göz önünde bulundurabilirsiniz. Ayakkabı, pantolon, ceket, eldiven, kask.

Çok direk dalmış olabilirim mevzuya, şimdiden yardımcı olacaklara teşekkürler ve herkese iyi forumlar/sürüşler.

yürekçe
18 Mayıs 2016, 19:17
doıstum, cc ile silindir bağlantısı yok denebilir...
tek silindir 650cc motosikletler de var, 4 silindir 600cc de var..

önemli olan
- tork gücü
- devir sayısı

yani bir supersport makina 250 cc olabilir ama 8-10 bin devirde doner ama 20 hp dir
bir cruiser ( chopper dedikleri ) 5-6bin devirde döner, hız yapmaz ama güçlüdür. katır gibi, düşük hızda dere tepe aşarsın..
ancak bu da tarz ile bağıntılıdır.
imkanın varsa, önce güvenli sürüş ve sonraki adımları tamamla.
adım attıkça tarz, güç ve sempati seçeneklerin belirecektir :)

korumalıklar vs için de bu süreçte oldukça tecrübelenmiş olacaksın ;)
,hakkında hayırlısı olsun, tekerin düz bassın...

Draconian
18 Mayıs 2016, 19:19
Hayret cbr 125 adı hiçbir yerde geçmemiş. Şaşırtıyorsunuz beni.

Yuzsuz
18 Mayıs 2016, 19:25
Düzenleme 2: Baya teorik bilgiye sahibim Altın Elbiseli Adam, diğer YouTube'ta yayın yapan motorcular ve motorların teknik özelliklerine bakıp bakıp iç çekmelerimi ve de forumlarda geçirdiğim zamanları dakikaya vursak yıllarımı harcamışımdır :) İçimdeki SS sevgisi beni R25'e itiyor ama ilk motorda ve şöyle 120 kmh gibi hızlarda, İstanbul trafiği beni korkutuyor... Ama bu günlerde geçer inşallah, kazasız belasız motorumu aldığımda bu süreçleri atlatmış bir şekilde bulurum kendimi. Yani öyle ya da böyle bu çocuk motorcu olacak !!!

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:20 ----------

Ben düzenleme 2 mesajımı ana konuya ekleyemedim, sonra yeni mesajlar gelmiş ben yazarken. CBR 125 ile ilgili çok şey okudum cidden yetersiz gelebiliyormuş. Bazen elinin altında hafif güç olması yararınaymış. Scooter'da güçsüz olacak ama en azından vites derdi yok, gaz fren olması cezbediyor başlangıçta. Yoksa öyle maxi scooter hayallerim hiç ama hiç yok. Birde R25'i gerçekte gördüm, elim ayağım titredi resmen ya kelimelere dökemiyorum. Acayip bir şey ya benim olsa neler hissederim şu an hiçbir fikrim yok :D Park halinde buldum bir AVM'de en az 3 dk inceledim ama üstüne binmedim herkesin malı kıymetli sonuçta. Yanında falan durdum şöyle sele boyuna falan bakmaya çalıştım :D

SAZMAN
18 Mayıs 2016, 19:29
YBR ciler yok bugün ellaaam.