PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2.ci el motor almak ile ilgili kafamdaki sorular.



6FitesMert
03 Nisan 2016, 01:57
Öncelikle herkeze merhaba.Gerek troller olsun gerek boş muhabbetler yüzünden son 6-7 aydır foruma girmiyordum.Üyelik sifremide unutmusum ve e-posta adresine uzun süredir girmedigim için bloke olmus ve eski telefonuma güvenlik kodu gitmesinden dolayı şifreme ulaşamadım.Neyse yeni nick yeni baslangıc dedik hakkımızda hayırlısı.Umarım forum düzelmiştir.Aynı boş sorulara her gün maruz kalmayız ve insanlar zevkine konu açmazlar.Bu konuda biraz fazla dolmuştum telafuzda hatamız olduysa hakkınızı helal edin.

Öncelikle durumumu biraz belirteyim.Şuan 2 adet motosikletim var.Ybr125 ve yamaha r25.Vergidir sigortadır artık maddi durumum elvermiyor.Durumu biraz toparlamak amacıyla motorlarımı satıp tek bir motorsiklet alma kararı aldım ve o sırada bagımlılıgımında etkisiyle 600 cc bir makina almaya karar verdim.Ve kafamda cevapsız sorular okadar dolduki foruma geri dönme kararı aldım.Umarım hala yardımcı olabilecek arkadaslar vardır.Şunuda belirteyim işte 2.ci el motorsiklet alırken nelere dikkat etmeliyim yok şukadar tecrübem var geçebilrmiyim ne bileyim saçma sapan 141293812904 kere açılmış konuları sizinle tekrar tekrar konu açıp bunaltmak istemem yapmıcagımada düşünüyorum.Neyse ben sorularıma geçeyim.

Motorlarımı sattıktan sonra elimde 20 bin tl civarı para olacak birazda ben ilave edicem.( zamanında az daha koyup ybr almıştım :) )sizce 20 bin tl civarı bütce ile sizce 600rr mi almalıyım. r6 mı ? parça fiyatları gibi konularda hangisi daha az üzer beni ? malum maddi durumum pek iyi degil.

Biraz araştırdım bu bütçe ile 2007-2008 600 rr ve r6 alabiliyorum galiba.Bu modeldeki motorlara sizce para vermelimiyim ? yani bunu sormamdaki amaç dedigim gibi maddi durumum pek iyi degil.Cart curt arıza cıkartıp yaptıracak maddi durumum yok.Elbet sıfır motor almıyoruz arızası cıkacaktır ama dedigim gibi tofaş misali ayda bir ustaya gitmek istemem.

Birde eşimle beraber ufak tefek gezilere cıktıgımızda 100-200 km kadar artcı olarak hangisinde daha rahat eder.Tabi SS motorda artcı nekadar rahat edebilr orası tartışılır.Artçı konforu olarak r6 mı 600 rr mi daha iyidir.2007 2008 model e göre cevap alırsam sevinirim.



Arkadaşlar kafamda okadar soru vardıki buraya gelirken.Yazarken aklıma hic biri gelmiyor.Şimdilik bukadar soru yeter galiba sizinde kafanızı hayretmek istemem.He bu arada yok sen trolsün. yok git araştır konu var yok 600 cc alma ölürsün gibi cevap verecek arkadaş varsa hic yazmassa sevinirim.Dedigim gibi epeydir foruma girmiyorum.Belki vardır dedigim soruların cevapları varsada kusura bakmayın.600cc konusundada alayımmı demiyorum Almak istiyorum diyorum.Ona göre cevap verirsek cidden memnun olurum.Şimdiden hepinize teşekkür ederim.Tekeriniz düz bassın.Allah hepinizi kazadan beladan önünüze atlıyan arabalardan korusun.

banro
03 Nisan 2016, 10:49
Boş muhabbete girmek istemiyorsun da, mesajda tutarsızlık var. Maddi durum iyi değil diyorsun elindeki motorları satıp üzerine para ekleyebiliyorsun. Sigorta, vergi problemi diyorsun, 600cc R6, RR düşünüyorsun. 600cc sport modellerde de sigorta daha mı az? Sport ile artçıyla 200km konforlu yoldan bahsediyorsun. Nerden baksan tutarsızlık.

shruikan
03 Nisan 2016, 13:40
iki tane küçük motorun bakım ve vergi masrafları koyuyor; ama sen bunları satıp r6 ya da 600rr almayı düşünüyon? Çok fazla sigorta ve/veya kaza gündemini takip etmeye gerek yok: bu iki motor herhalde Türkiye'de en fazla olaya karışan motorlar.

Geçen de bi konuda sahibi yazıyordu: 600rr yan grenajlar 6500TL!!! Daha bunların yakıtı var. Yaz geldi, sakin sakin gitmeyle soğumaz o motorlar, hız lazım. Hız demek benzin demek; ama para yok diyon?