PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aranıza yeni katıldım. Konu açmak istemedim fakat kafam allak bullak...



Mustaphalanx
14 Mart 2016, 23:19
Arkadaşlar merhaba. İstanbulda yaşıyorum. Daha önce Kocaelinde ikamet etmekteydim. Aracım vardı ve araba kullanmak benim için büyük bir zevk. İstanbula taşınınca trafiğin muazzamlığı karşısında şaşkınlığa uğradım. Bana tak ettiren şeyse 45 km yolu 5 saatte katetmemdi. Araba kullanmak bayaaaaaaaaaa bi işkenceye dönüştü ve alternatif yollar düşünmeye başladım. Toplu taşımayı denedim o daha da sıkıntı geldi bana. Ayakta saatlerce çile, ezilip büzülmece, fortlanma, pis kokan adamlar uzaylılar vs. bilimum dert de bana göre değil dedim. Sonra yine bir gün trafikteyim boğazı geçmeye çalışıyorum korkunç cuma akşamı trafiğinde yanımdan vız vız ha bire motorlar geçiyor. Eh baktım emniyet şeridi ya makam aracı ya da motosikletin ses çıkaran da yok. Ulen dedim bu adam eve varıyor çayını içiyor ben köprüyü geçemiyorum? Arabam Allah için çok yakmıyor çok yakıt derdinde değilim fakat o debriyaj fren gaz yok mu... Diz kapaklarımda sancılar, popoda uyuşmalar, sıkılmalar kavga edenleri seyretmeler falan neyse dayanamadım dedim olmucak. Ben de motosiklet alayım. Bu ilk motosikletim olacak. Daha önce teşebbüs etmiştim almaya fakat ailem klasik Türk ailesi. Hemen "o kadar tırın arasında sürülür mü ölürsün olum manyakmısın delimisin hayatta olmaz südümü helal etmem vs." gibi tehditlerle bi şekilde vaz geçirdiler. Şimdi onlar yok kuş gibiyim valla.. :D Sadede geleyim. Biraz sohbet havasında olsun diye bu kadar uzun yazdım. :)

Altın elbiseli adamı izliyorum yıllardır ve o adamın videoları benim motosikleti sevmemi sağladı. Teşekkürler Barkın BAYOĞLU... Kendisinin başlangıç motoru tavsiyesiyle bir scooter almayı düşünüyorum. Çünkü motorsiklet üzerinde trafik nedir bilmem. Arabayı ver fare gibi heryerden çıkarım sıkıntı yok ama motosiklet başka bir dünyaymış onu anlatıyorlar. Bakalım tecrübe edicez. Bu kararın üzerine günlerdir forum okudum. Her kafadan bir ses işin içinden çıkamadım dedim benim önceliklerim neler?

1. Ş.içi trafiği ve motosiklet sürmeyi öğrenmek,
2. Öğrendikten sonra bazen Kocaeli ve civar illere kaçamak yapmak,
3. Az yakması, (Benim aracım trafikte 20 kr yakıyor (tüpte) bir scooter bu kadar yakmamalı cazibesi zaten pratik ve ekonomik olması)
4. Konforlu ve güvenli olması,
5. Yedek parça ve Maliyet.

Bu önceliklere göre almam gereken modeller kafamda Yamaha NCİTY, Yamaha D'ELİGHT, Honda PCX ve son olarak da Honda Spacy Alpha. Bunları seçmemin sebebi yaygın servis ağı, sağlamlık kalite vs. Tabi önerdiğiniz tekliflere de açığım. Titreşimden pek haz almıyorum popom hassas:P:cherry: Bi de yükseltmek istersem reşat altını gibi olsun çabucak satılsın diye bu marka ve modelleri seçtim.

Biraz daha okudum yazmışlar demişler ki; (Genel olarak yazıyorum) "Malum İstanbul'un yolları bozuk küçük teker scooter adamı mahveder konforlu değildir, çok güvenli değildir mümkünse büyük tekerli scooter alın." Baktım birkaç modele Yahu scooter ama commuter gibi duruyor bunun nesi scooter. Tamam çukura girince sapıtmayacak ama genellikle tipleri 4 vites yarı otomatik commuter gibi yani bence hoş değil, estetik yok, şirinlik yok, karizması yaniiii benceeee yok. 25 yaşında adamım ben. Eh bekarım da... :) Gelsem bi Suzuki Address'le desem hatuna gel hadi artçım ol, hayaller paris gerçekler Address.. Düşününce pek hoş olmaz gibi?.. :cherry: Çok bütçe ayırmak istemiyorum motosiklete çünkü hiç ekipmanım yok, ekipmanım beni korusun istiyorum kaportam sağlam olsun yani. :)

Bir diğer problem de şu. Gittim 125 cc aldım birini güzel hoş. Kullandım bi 6-7 bin hafif bi palazlandım falan. hadi dedim bi Sapancaya kaçamak yapayım ya da Edirnede ciğer yiyeyim. Olmadı 18 Martta Çanakkalede olayım. 125 cc O ufak teker Scooter yolda beni neyler acep? Hız yapamaz da arada derede sıkışıp kalırsam kaçamazsam kurtulamazsam, otobanda da gidemezsem, karayolunda giderken o ufak tekerler amortisörler ve mıcırlar yüzündden titreşimden heryerim uyuşursa? 100 km hızla gideyim derken motor şişip kalırsa? Yani 6-7 bin sonra vitesli ve daha büyük bir motosiklete geçmeli miyim?

Yağmurlu havalarda sürmeye niyetli değilim ama ola ki yağan havada kullanmak zorunda kaldım. Yağmur ekipmanı aldım. Beni ne kadar korur? Sırılsıklam olur muyum? Çünkü bu benim ulaşım aracım olacak. Metrobüsten çıkış biletim diyebiliriz.. :cherry: Kışın çok soğukta ne yapıyorsunuz mesela? Tam tersi yazın çok sıcakta ne yapıyorsunuz? Yazın 41 derece sıcakta güneşin anlında kullanırken dizlik kolluk eldiven giymem gerekecektir illa ki. Bunun sıkıntıları neler? Şu an aklıma gelmeyen ekipmanla ilgili yaşayabileceğim ya da mevsim şartlarının yaşatacağı sorunlar nelerdir?

Son olarak temel problem halihazırda kaldığım yerde kapalı garaj yok, apartman girişi müsait değil. Haliyle Motosikletim yağmur kar kış soğuk demeden dışarıda bekleyecek. :salut: Nasıl olacak peki? Ne zararı olur?

Okuma zahmetinde bulunduğunuz için TEŞEKKÜR EDERİM. :) Saygılar, iyi günler... :)

mustafa42121
15 Mart 2016, 00:05
Yamaha nmax bence. Cunku hem sekil hemde su sogutmali sismez. Ama uzun yolda nasil tepki verir bilmem. Hem abs de standart var. Baya iyi. Barkin abi zaten son videoda dedi diyecegini :)

Mustaphalanx
15 Mart 2016, 00:15
NMAX iyi hoş fakat onu alırsam ekipmana para kalmayabilir. :) Barkın Abi aynı zamanda ekipmanın öneminden de bahsediyor sık sık. :) Ekipmanı taksit taksit tamamlamak da bence risk. Tamamlayasıya sıcak havalar biter seneye kalır bu iş. :santa: 125lik scooterla her halukarda ş.dışı yapamayacaksam 110 ccliklere yönelirim diye düşünmüştüm. :)

Macit250
15 Mart 2016, 00:19
Son konu açanların yüzde 90 ı mustafa nickleri var tesadüfdür kesin faddsfs

Mustaphalanx
15 Mart 2016, 00:27
Türkiyede en fazla verilen isimlerden birisi :) Keşke sorularıma da cevap alabilsem...

Darkcity2000
15 Mart 2016, 00:42
Doğru yoldasın, 125cc ile kısa gunluk geziler yapar yağmjrluk takım alırsan ıslanmazsın. Ancaak sakın tek başına öğrenmeye çalışma eğitim al. Sonra motoru xmax 250 yapar açarsın istediğin yere gazı..

YERUÇAĞI
15 Mart 2016, 00:59
senin ilacın ilk etepta 2 ci el temiz honda pcx,5-6 bin e temiz bulursun,yamaha nmax diycem ama yeni çıktığı için 2ci eli pek yok vede pahalı
o yüzden fazla para bağlamamak açısından pcx şimdilik en iyisi,,su soğutmalı start stop olan bir motor,şişmez görüntüsüde güzel 2 ci elide kuvvetli,2 kişi uzun yolda yapabilirsin ama sakin 70-90 arası giderek,ancak

biraz palazlanınca x max 250-400 geçiş yaparsın,zaten kullandıkça ve ustalaştıkça ister istemez motor yükseltme arayışların kendiliğinden başlayacak

Mustaphalanx
15 Mart 2016, 10:09
Çok teşekkür ederim. :) Ucuz olsun düşüncesiyle Çin kore vs girmeyi düşünmüyorum. Pcx sanırım benim için en doğru seçim olacak. :cat: Peki bu motoru brandayla dışarıda bıraksam sıkıntı olur mu?

YERUÇAĞI
15 Mart 2016, 15:15
bu motor için değil her motor için dışarda bırakmak iyi değil,her türlü risk var,hırsızlar birinci sorunu teşkil ediyor,kaliteli alarmlı disk kilidi ve kaliteli zincir kilit alıp,ayakaltı olmayan direk korkuluk kapı vs gibi bir yere bağlayıp alarmlı disk kilidinide takıp brandasınıda örtersen kafan rahat olur,bişey olmaz allahın izniyle,,ama kilitsiz kesinlikle bırakma,uçururlar motoru

TurboTastic
15 Mart 2016, 16:20
Merhaba,

Öncelikle evet Barkın'ında söylediği gibi araçlara benzemez motor.şakasıda ağırdır.maddiyat mutlaka önemli ama artık eskisi gibi ne yazıkki uygun değil motosikletler. üstelik ekipman fiyatları aldı başını gitti.kısacası istediğin şey aslında bir lüks!. bunları bir kenara koyarsak öncelikle senin honda eğitimlerini almanı tavsiye ederim. ehliyeti alıp pat diye trafiğe karışmak ve trafikte yoğrulmak oldukça risktir.sonra demedi deme..

Bende İzmitliyim, 2004'den bu yana İstanbulda yaşıyorum. Senin yaşadığın sıkıntıları yaşayarak aracımı sattım ve 2012'de pcx aldım.Şehir içi ve uzun yol olarak 1 sene kadar kullanıp sattım pcx'i. boyum 182. boy olarak zar zor oluyor ve bu boy için ideal bir scooter olduğunu söyleyemem. az yakıyor fakat uzun yolda uzun boyunda negatif etkisiyle saatte 100-105 hızlarda adamı bayıyor. ara hızlanma otoyolda araçlar içinde kaldığında yetersiz olduğunu anlıyorsun.sadede gelirsek eğer konfor-uzun seyehat-diyorsan pcx veya bu sınıfı unut diyorum.

Scooter olarak 2015 nisanda forza 300 aldım, izmit istanbul, şehir içi yada konfor yönünden çok memnunum. senin ilacın 250 cc olduğunu düşünüyorum.motora 2 kişi bineceksen zaten 125 cc boğulacaktır.birde uzun yol diyorsun. he yapan varmı var ekip olarak gidilebilir fakat yalnız olarak gitmek benim aklım almıyor maalesef bu fantaziyi. 250 cc'de Yamaha hızlı satılıyor, honda da 250 cc bulunmuyor 280cc ile forza 300 ler var fakat pahalılar. xcity modeline bir göz atmanı tavsiye ederim(2nci el temizlerine bakabilirsin). konfor istiyorsun. maliyette düşük marka iyi 2nci el de iyi.. yakıt konusu bildiğim kadarıyla 15 ile 17 kuruş yakıyor. motorda 110 üzerine çıktığınızda yakarsınız kısaca böyle.

yaz kış motor üzerindeyim. bardakdan boşalırcasına yağan yağmurdada uzun seyehatte yağmur fırtınadada sürdüm. tek rahatsız olduğum şey saçlar papaz oluyor kask içinde. şimdiye kadar hiç ıslanmadım ne üstten nede alttan. doğru ekipman almanız burada önemli olan gerisi hikaye.. bende ne var dersen termal bir boyunluk,kışlık bir eldiven(kappa hevik),termal içlikli rüzgar ve suya karşı sağlam bir mont(revit strada h20). Revit yağmurluk (pantolon). uzun yolda üst bölge için ayrı bir yağmurluk daha tutman gerekli onuda ben işmonttan aldım oldukça cüzi bir yamurluk ceket tipi ile..bu kış sadece elcik koruması taktıramadığım için ellerim rüzgar ve ıslaklıktan dolayı soğuk oluyordu. onun dışında hiçbir sorun yaşamadım..kask ve diğer detayları yazmadım fakat demek istediğim ekipmanını aldıysan kısaca su geçirmiyorsun.


Bendede garaj yok yaz kış su yiyor, şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım. manetlerin ve belirli bazı yerleri bakımını wd40 ile yaptığın sürece bir sorunda olmaz zaten. sonuç olarak istediğin şey aslında istanbulda en doğru olanı fakat gerçekten ucuz değil, seninde dediğin gibi ekipmanın koruması gerekiyor.ekipman için 2000 tl gibi bir rakam tutacaktır.yuh diyebilirsin belki fakat bir zincirin bile yok senin..sürekli zincirde taşımazsın sen şimdi.. e alalım o zaman sana bir disk kilidi.. gibi . fiyat yükseliyor. bunlar benim edindiğim tecrübemle oluşmuş şahsi fikirlerim.. mutlaka başkalarına ters olacaktır. scooter kullanan, uzun yol yapan,ve almayı düşündüğün modelleri kullanan insanlardan bilgi almanı tavsiye ederim.. saygılar..

eren3736
15 Mart 2016, 16:40
İlk paragraf kamu spotu gibi bikaç yerde yayınlansa ülkedeki motor kullanımı ciddi oranda artar :D