PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tulum hakkında bi bakarmısnz



ayarsız50
09 Mart 2016, 22:06
Arkadaşlar selamın aleyküm benim size sorum şu olacak ben şimdiki kullandıgım mont vs değiştereceğim tekstil monttan deri tuluma geçeceğim bu tutlum nedir ne değildir avantahlar dez avantaları nelerdir ve bunun ilgili bi kaç soru sormak istiyorum umarım cevap alırım

- Korumaları çıkarılabilinirmi
- deri oldugu için su geçirmez heralde demi
- İçinde astar vs varmı çıkarılabilir astra kış tak kullan yazın çıkar tarzı
- ve iki parça olunca ne değişiyo
- ve en önemlisi bu benim için çok önemli yani ben biraz böyle renk uyumuna çok ederim ve birazda simetrk olup olmaıdıgına tabi bu simetrik bununla alakalı değil sadece söyledim her neyse sorum şu düşündüğüm bi tulum var alpinestarsın siyah-beyaz renklerden oluşuyor ama beyaz renkler çok az sayıda ve biraz küçük ben bundan yararlanıp o beyaz yerleri altın rengi yapabilirmiyim herhangi bişeyle boya vs ne olursa önemli değil hazır gold renkleri içerenlerde baktım ama başka renklerde var benim istediğim renkler gold-siyah oldugu için böyle bi yöntem varmı onu öğrenmeye çalışıyorum (beyaz yerler derken : kollardaki alpinestars yazısı ödenki logo - arkadaki yazı ve logo ve korumalıklardaki logo )

berkcigdem
09 Mart 2016, 23:48
keşke aralara noktalama işaretleri koysaydınız , okurken bir ara nefesim yetmedi.

ayarsız50
10 Mart 2016, 08:50
Kusura bakmayın bidahaki sefere düzeltirim , bide sorumu cevaplasaydınız

Shamy
10 Mart 2016, 09:57
Sen daha yazım kurallarına bile uymayan birisin, trafik kurallarına ne yapıyorsun acaba? Motosikletim 600RR yetmiyor deyip, tulum hakkında basit sorular soruyorsun. Biz bıktık senin gibi apaçi heriflerden artık.

emc2
10 Mart 2016, 10:20
Açıkçası yazının başlarında koptum daha devam edemedim. belki konuya ilgisizliğimden belki nefesim yetmediğimden. ancak böyle kolay kestirip atmayın. arkadaş koruma ekipmanları ile ilgili bişey sormuş. sevgililer günün de kız arkadaşıma ne versem diye konu açanlardan çok daha mantıklı bir konu kanımca. benim bilgim olmadığı için cevap veremiyorum. ancak ayarsız arkadaşımıza faydalı bir cevap verecek vardır elbet.

Bugraaa
10 Mart 2016, 11:08
Dericide boyatabilirsiniz problem olmaz,yogun yagmurda su gecirir cunku havalandirmalari var, iki parca olmasinin avantaji sadece montu ya da pantolonu ayri ayri kombinasyonlarda kullanabilirsin, astar isi markaya modele gore degisir sormalisiniz

Darkcity2000
10 Mart 2016, 11:12
Deri tulum ağır olur...

Levent
10 Mart 2016, 11:24
Tulumu giymekde çıkartmakta zordur. Hareket kabiliyeti çok yüksek değildir. İçlerinde tekstil mont gibi içlik olmaz. Korumaları çıkmaz sabittir(Çıkan model olma olasılığı olabilir.) İki parça olanlara tulum denmez - Ceket - Pantolon kombin denir. Avantajı ise yazın durduğun noktada hemen üzerinden ceketi çıkarıp atabilir bi parçada olsa rahatlayabilirsin. Ama deri pantolon da kullansan tulumda kullansan toshacklar hep sikintida olacaktır. Bacaklarında kılların dökülebilir, çok terlersin şehir içinde sağdan sola giderken kullanamazsın. İki parça tercih etmek daha pratik olacaktır. En azından şehir içi deri olmayan bir pantolon ile kullanma şansınız olur.

braveguy
10 Mart 2016, 11:24
korumalar çıkarılabilir(neden çıkarasınız ki?)

deri suyu sünger gibi çeker, bu sebeple eğer titiz birisi iseniz genelde önce tozu pisi nemli bezle alıp sonra bakım kremi/balsamı ile bakımı yapılır. deriyi ne kadar beslerseniz suyu emmesi o kadar gecikir. bakımsız kullanırsanız deri göreceli olarak nem kaybeder ve ilk yağmurda tüm suyu sünger gibi emer, içine de geçirir. ilk aldığım eldivenimden bu konuda sıkıntı yaşadım. maalesef bakımsız kullandım, ilk yağmurda tüm suyu emdi hem ağırlaştı hem de sonrasında kuruyunca takoz gibi oldu. tecrübeyle sabittir.

marka/modele göre astar var ama sanırım siz termal içlikten bahsediyorsunuz. bildiğim kadarıyla tulumlarda termal içlik yok. wind stopper tarzı bir termal iç giyimle bu eksiği kapatabilirsiniz

iki parça olunca tek mont/tek pantolon olarak kullanabilirsiniz. eğer sadece pistte kullanmayacaksanız iki parça daha kullanışlıdır.

son sorunuzu okumaya mecalim yetmedi. noktalama kurallarına uyunuz. isterseniz olur çok zor değil.

berkcigdem
10 Mart 2016, 12:10
Kusura bakmayın bidahaki sefere düzeltirim , bide sorumu cevaplasaydınız

deri tulum hakkında bir bilgim olmadığı için cevaplamadım.

ayarsız50
10 Mart 2016, 19:38
herkes verdiği cevaplardan dolayı teşekkür ederim