PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava filtresi çıkarmak motosiklete ne kadar zarar verir ? Duman atma sorunu



omer2to
13 Şubat 2016, 01:30
Sorunum ilk çalıştırdığım da garaj da kaskin içinde nefes almayacak şekilde kötü kokulu duman atma.



Daha önce konu açmıştım yağ eksiltme ile ilgili çare bulamadim. Silindiri taktirdigim yere gittim cevap
Bence bu motorsikeleti sat dedi şaka gibi
Ben silindir + işçi emeği sana 700 tl para verdim diyecektim boşver dedim. Muhatap olamadim aç insan tartışır dedim. Şimdi 3 seçeneğim var :
Ve sorunum yağ eksiltme ve motoru ilk çalıştırdığım da sadece duman atma pis koku rengini sorarsanız hocam beyaz, mavi duman atıyor mu diye sorarsanız mavi duman nasıl birşey bilmiyorum.
1-Hava filtrem eski onu cikartayim diyorum motor hava alamazsa duman atar düz mantık. Birde hava filtresinin olduğu hazne hep yağ birikintisi var.
2-Motosikleti yağ yaktığını bildirerek satmak dürüstlük pahalı birşey sattığım kisiye yağ yakıyor uğraşmıyorum ben diyecegim üzerine para koyup 0 ybr alayım diyorum.
3-Motosikleti tut çöpe at iyi geceler hocalar cümleten motosikelet apache 2009 Tvs

Sti
13 Şubat 2016, 01:46
Motosikleti sat ve model yukselt. Filtreler belirli aralikta degismezse motor bolumunde soruna yol acacaktir. Hava almayan motor,bir cok sorunu beraberinde getirebilir. Yag seviyenizi bol bol kontrol edin,olasi yatak sarma durumunu absorve edin.

bassturbin
13 Şubat 2016, 12:32
Ustaya benzer kasaplara denk gelmişsiniz, sorumsuz dalga geçen pislik insanlar, madem yeni motor yapıldı neden hala sorun var?O zaman parça sök takçısı o adamlar.

Hava filitresini çıkartırsanız karbüratör veya enjeksiyon ayarları değişir motor çalışır görünür fakat uzun vadeli motor ömrüne etki eder zarar görebilir, çünkü yakıt hava karışımında yakıt az gider motora yanması için.

Yeni düzgün markalı bir motor yağı kullanın normalde pis koku olmaması lazım, dandik ne olduğu belirsiz yağ koku yapar diye tahmin ediyorum.

Madem yeni silindir piston takılmış sizi motorun ayar veya bir iki ufak yerinde hata var onuda düzgün usta bulursanız halleder bence satmayın motorunuzu tamir ettirin kullanın tabiki siz bilirsiniz hemen pes etmemek lazım bunlarda size tecrübe olur, çoğumuz böyle tamirci veya motorcu olmuşuzdur.

Cavalry
13 Şubat 2016, 13:43
Bence en sağlıklısı karbüratöre baktır, gerekirse değiştir zaten ucuz bi zımbırtı.. Bir de hava filtresini değiştirirsen iyi olur.. Komple çıkartmak oldukça zararlı.. Bir arkadaşımız da söylemiş zaten hava ayarı değişir diye, karbüratördeki hava ayarı hava filtresi takılıyken yapılmıştır, yani çıkaracak olursan bu sefer de fakir karışım olur, motor gereğinden fazla hava alır, karbüratörden hava ayarını da oynadın diyelim.. Bir de hava filtresi olmadığı için içeri en ufak birşey kaçsa motoru mahvedersin..