PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüksek cc motor ile baslansada kesin ölünecek diye bişey yok diyen Arkadaslar.



1335m3rt
10 Aralık 2015, 20:04
Selamin aleyküm arkadaslar bir kaç gün önce forumda konu açılmıştı " ilk motorum 600 rr " arkadasımız bize nasıl kullandıgını soruyordu video felan eklemis görenler hatirlar videonun altına başlıkta belirttigim yorumlar gelmeye basladı tabi konu sahibi " bilginozi " neyse anlatmak istedigim şurda tabi " yolda kafanıza taş degipde ölebilirsiniz " ama her şeyi kadere yorumlamamak gerekir sen motorsikletin ne oldugunu bilmiyorsun 600cc alıyorsun.Herkez binmek ister 1000 lige ama bu işler gerçekten zamanla.Yeni baslıcak arkadaslara önerim 250 cc bile degil alın bitane 125 cc paşa paşa ögrenin kaza yapın ( tepki görmiyim kaza olur olabilir yeni baslarken hele ) 125 cc bir motorun yapabilecegi hız 100 dür ortalama ha 100 km hızla kapak olupda ölebilirsin ama 600 cc bir motor ortalama 250 km hıza cıkıyor ben basmam ögrenene kadar yavas yavas demeyin insan basıyor motorsikletin öyle bir zehri var gaza getiriyor hemen.

Bu takım bir konu açmak benim haddim degil şuan ybr125 kullanıcısıyım 1 2 aydir 600 rr repsol almayı düsünüyorum ( alsam kullanımda zorluk cekermiyim diye konubile açtım ) paramda var ama suan o arkadası görünce almam için daha seviyemin yeterli olmadıgını farkettim.Burda uzun uzun yazıyorum ama attıgım linke bakınca sizde anlıyacaksınızdır.

İlk motorum 600rr diyen arkadas mekanın cennet olsun.Umarım ölümün insanlara ibret olur belki bir ders cıkarırlar.



<div id="player75098" style="position: relative; "><a style='position:absolute;' href='http://www.34volt.com/video/bariyerlere-carpan-motosiklet-surucusu-oldu-videosu-75098'>Bariyerlere Çarpan Motosiklet Sürücüsü Öldü</a><img style="display: block; width: 100%; height: auto; " src="http://34volt.com/d/i/16x9.gif" /><iframe style="position: absolute; top: 0px; left: 0px; width: 100%; height: 100%; " src="http://34volt.com/video/embed/75098" allowfullscreen="true" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" align="absmiddle" border="0" frameborder="0"></iframe></div>

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:59 ----------

[QUOTE=1335m3rt;3787122]Selamin aleyküm arkadaslar bir kaç gün önce forumda konu açılmıştı " ilk motorum 600 rr " arkadasımız bize nasıl kullandıgını soruyordu video felan eklemis görenler hatirlar videonun altına başlıkta belirttigim yorumlar gelmeye basladı tabi konu sahibi " bilginozi " neyse anlatmak istedigim şurda tabi " yolda kafanıza taş degipde ölebilirsiniz " ama her şeyi kadere yorumlamamak gerekir sen motorsikletin ne oldugunu bilmiyorsun 600cc alıyorsun.Herkez binmek ister 1000 lige ama bu işler gerçekten zamanla.Yeni baslıcak arkadaslara önerim 250 cc bile degil alın bitane 125 cc paşa paşa ögrenin kaza yapın ( tepki görmiyim kaza olur olabilir yeni baslarken hele ) 125 cc bir motorun yapabilecegi hız 100 dür ortalama ha 100 km hızla kapak olupda ölebilirsin ama 600 cc bir motor ortalama 250 km hıza cıkıyor ben basmam ögrenene kadar yavas yavas demeyin insan basıyor motorsikletin öyle bir zehri var gaza getiriyor hemen.

Bu takım bir konu açmak benim haddim degil şuan ybr125 kullanıcısıyım 1 2 aydir 600 rr repsol almayı düsünüyorum ( alsam kullanımda zorluk cekermiyim diye konubile açtım ) paramda var ama suan o arkadası görünce almam için daha seviyemin yeterli olmadıgını farkettim.Burda uzun uzun yazıyorum ama attıgım linke bakınca sizde anlıyacaksınızdır.

İlk motorum 600rr diyen arkadas mekanın cennet olsun.Umarım ölümün insanlara ibret olur belki bir ders cıkarırlar.


" http://www.34volt.com/gundem/kocaeli/darica/bariyerlere-carpan-motosiklet-surucusu-oldu-haberi-278601/ ":pr::pr:

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:02 ----------

Konuyu düzeltiyim derken bozdum ama söylemek istediklerim açık.

shooter1
10 Aralık 2015, 20:07
600 cc ve üzeri hiç motosiklet tecrübem olmadığı için ve nasıl hızlandığı konusunda uzaktan görmekten başka tecrübem yok bu yüzden konu hakkında yorum yapamayacağım vefat eden arkadaşa Allah rahmet eylesin geride kalanlara Allah sabır versin

ZümeR
10 Aralık 2015, 20:20
Süremezsin başlayamazsın kullanamazsın demiyor kimse.
Elbet sürersin. Öyle bir makina altındayken yavaş giderim ben diye kendini kandırma. 300cc nin tadına bi bak. Elin ayağın tepkilerine alışsın. Sağ ve sol elin biraz daha hassaslaşsın gücü kontrol etmeyi tecrübe et.

seta34
10 Aralık 2015, 20:22
Motor bu belli olmaz nolacagi. Arka teker cıkar takla atar ölürsün köpek cikar carpar takla atar sakat kalirsin.
Allah'ın yazdigi kaderden oteye gidemezsin
Hayabusaya biner sag salim inersin akü bisiklete binersin insaat molozu duser ustune.
Suç saticilarda,bayilerde yillaronce tanidigim hayabusa almak icin gitti satmadilar cunku adamin boyu kisa ve motor surmeyi bilmiyor. Ama honda'ya git bakalim yada simdi suzukiye git bakalim nasil veriyorlar yada motorunu satan arkadaslar. Ben nostaljiyide cbf250 yide ilk motorunu alan arkadaslara sattim. Satarken bile ivmelenmesini anlattim teknik ozelliklerini bilgilerini motorun huyunu anlattim. Cbr aldiktan 1 hafta sonra sattigim motorun sahibi beni arayip 'öbür yaza yeni aldigin motoru sat bana kardesim' dedi. Motoru alirken hondanin derslerine basladi ekipmanlarini da aldirdim.
Adami cbf'i birak 1000rr alacak parasida vardi
Ne gerek var guzel kardesim,guzel abicim zaten paran pulun var ayaklari yok ya o paranin al bitane scooter vur kir parcala acemiligini at ne gerek var yürüyemeden koşmaya ?

enxdesign
10 Aralık 2015, 20:30
Trafik tecrübesi edinmek başlı başına bir dert.

Yakın bir arkadaşım scooter kullanıyor. Bir seferinde 2 motor 40kmlik uzun yola çıktık. En az 4-5 sefer kaza tehlikesi atlattı. Işıklarda kırmızıda geçti, sarı ışık yanınca sağa sola bakmadan gazladı. Sürekli olarak araçların kör noktalarında durdu. Onunla yola çıktığıma pişman oldum ama neyseki başımıza dert açılmadı.

Bu arkadaşım Honda 1000RR'ı kolaylıkla kullanabiliyor. Tabi sadece boş ve hız yapılmayacak bir yolda kullanmasına izin verdim. Nasılsa kullanıyorum diye trafiğe çıksa, 3 gün geçmeden bir yerlere patlayacağına ve ara gaz çekeyim derken debriyajı hızlı bırakıp tepetaklak olacağına iddiaya girerim.

İnsanda önce trafik tecrübesinin ve motosiklet kültürünün oluşması gerekiyor. Ardından kendinin, motorun, trafiğin, lastiğinin, yolların limitlerini bilmesi gerekiyor. Eğer bu kültür oluşmuşsa, isterse 1300lük hayabusaya binsin, sorun yaşamaz kanaatindeyim.

Freye
10 Aralık 2015, 20:39
Aslında iyi bir büyük motorun varsa ufak motorlara göre çok iyi güven veriyor insana virajlarda hızlanmada v.b ama işte sorunda burada insanın canını alır hemen.Tamam büyük motorla başlarsın kabul paran varsa istediğinle başlarsın ama o aletin üstüne bindiğin zaman sen kendini mi kontrol edeceksin yoksa motosiklet mi seni kontrol edecek ?.Devir millete hava atma devri ya hani genellikle millet "Benim motorum daha hızlı,sesi bak nasıl çıkıyor şimdi" falan demek için hiç bir şey bilmeden sadece çevresindeki aynı kafada şuanda yaşamakta olan insanlardan aldığı yalan,yanlış bilgilerle güçlü motorlara onca para verirler ekipman onlar için sadece 100 liralık kasktan başka hiç bir şeydir işte bu kafada olan insanlar yüzünden Motosiklet tehlikeli oluyor.
Yada yukarıda yazdıklarımın tam tersine adam işin ciddiyetindedir yine güçlü bir motoru vardır ekipmanları falan iyidir ama bu seferde aramızda yaşayan sığırlar yüzünden kaza yaparlar işte yine motosiklet tehlikeli oldu.
demek istediğim çevremizdeki altında R1,1000RR olup çok bilmişleri bir adım kendimizden uzaklaştırıp düzgün bir yerden eğitim alıp,iyi ekipmanlar alıp kullanacağın alete göre Tecrübe edinip almak olacaktır.
Aslında bu konu baya uzar mesela tecrübe konusu atıyorum "Benim 25.000 km tecrübem var,ben artık piştim" tamam sen piş bir şey demiyorum ama o 25.000 km'yi nasıl yaptın gerçekten o sürede bir şeyler kattın mı kendine yoksa öğrendiklerin sadece aralardan geçmek mi ?
dediğim gibi bu konu baya uzar ama iyi bir eğitim,iyi ekipman ve gerçekten tecrübe edindikten sonra başlarsın.
Birde şunu söyleyeyim bitiricem, atıyorum adamın altında 40.000 liralık R6 var üzerinde 200 liralık eldiven 200 liralık kask soruyosun neden böyle ucuz ekipmanlar aldın adamın cevabı Motoru alınca sıkıştımda ekipman alamadım.:mrgreen: dikkat ette pamuğu sıkıştırmasınlar bir tarafına :P

Mr.Duke
10 Aralık 2015, 22:48
video ne kadar dogru bılmıyorum ama bloguntum vıdeolarını ızledım ılk motoru cıdden baya eglenıyolar ılk cezaını yedı tekerle kalkıyoyanlıkla ne dıyelım atım şuraya :)


https://www.youtube.com/watch?v=UWt3dLmne64

s103r
10 Aralık 2015, 22:53
video ne kadar dogru bılmıyorum ama bloguntum vıdeolarını ızledım ılk motoru cıdden baya eglenıyolar ılk cezaını yedı tekerle kalkıyoyanlıkla ne dıyelım atım şuraya :)

https://www.youtube.com/watch?v=UWt3dLmne64

Valla bunu sırf gülmek ıcın arada ızlıyorum Adamlar makara mt 09 kullanan arkadaşın Direksıyonu baya sağlam

DamienRice
10 Aralık 2015, 23:28
Herkez değil herkes

efendy06
10 Aralık 2015, 23:43
Yanlış anlaşılmak istemem. 8-10 bin km 150 cc ve türevleri ile yol yapmıştım. Bir arkadaşın 600lük racing makinasına binip kısa bir tur atmıştım. Öyle böyle değil. Alet yanlıyor, hemen tekere geliyor, acayip ivmeleniyor falan. O gün karar vermiştim buna binilmez diye. Siz birde bunlarla başlamaktan bahsediyorsanız sonuç iyi olmaz.

Sti
10 Aralık 2015, 23:57
video ne kadar dogru bılmıyorum ama bloguntum vıdeolarını ızledım ılk motoru cıdden baya eglenıyolar ılk cezaını yedı tekerle kalkıyoyanlıkla ne dıyelım atım şuraya :)

https://www.youtube.com/watch?v=UWt3dLmne64
Video dogru,adamin ilk motoru mt07 daha 3000km de falan galiba,akrapovic taktilar,takip ediyorum onlari

Valla bunu sırf gülmek ıcın arada ızlıyorum Adamlar makara mt 09 kullanan arkadaşın Direksıyonu baya sağlam

baskan bathu57 youtube daki ismi,bide yeni kasa R1 i var,ekipman falan onem veriyo,izlerken bazen 30 dakkalik videoda onun yerine 3 kere 299 yapip 5 kere virajda patliyorum :queen: bazen sirf motora hevesimi tazelemek icin izliyorum bu adamlari,muhabbetleride iyi :D

dundanbiri
11 Aralık 2015, 15:03
Freye

Aslında iyi bir büyük motorun varsa ufak motorlara göre çok iyi güven veriyor insana virajlarda hızlanmada v.b ama işte sorunda burada insanın canını alır hemen.Tamam büyük motorla başlarsın kabul paran varsa istediğinle başlarsın ama o aletin üstüne bindiğin zaman sen kendini mi kontrol edeceksin yoksa motosiklet mi seni kontrol edecek ?.Devir millete hava atma devri ya hani genellikle millet "Benim motorum daha hızlı,sesi bak nasıl çıkıyor şimdi" falan demek için hiç bir şey bilmeden sadece çevresindeki aynı kafada şuanda yaşamakta olan insanlardan aldığı yalan,yanlış bilgilerle güçlü motorlara onca para verirler ekipman onlar için sadece 100 liralık kasktan başka hiç bir şeydir işte bu kafada olan insanlar yüzünden Motosiklet tehlikeli oluyor.
Yada yukarıda yazdıklarımın tam tersine adam işin ciddiyetindedir yine güçlü bir motoru vardır ekipmanları falan iyidir ama bu seferde aramızda yaşayan sığırlar yüzünden kaza yaparlar işte yine motosiklet tehlikeli oldu.
demek istediğim çevremizdeki altında R1,1000RR olup çok bilmişleri bir adım kendimizden uzaklaştırıp düzgün bir yerden eğitim alıp,iyi ekipmanlar alıp kullanacağın alete göre Tecrübe edinip almak olacaktır.
Aslında bu konu baya uzar mesela tecrübe konusu atıyorum "Benim 25.000 km tecrübem var,ben artık piştim" tamam sen piş bir şey demiyorum ama o 25.000 km'yi nasıl yaptın gerçekten o sürede bir şeyler kattın mı kendine yoksa öğrendiklerin sadece aralardan geçmek mi ?
dediğim gibi bu konu baya uzar ama iyi bir eğitim,iyi ekipman ve gerçekten tecrübe edindikten sonra başlarsın.
Birde şunu söyleyeyim bitiricem, atıyorum adamın altında 40.000 liralık R6 var üzerinde 200 liralık eldiven 200 liralık kask soruyosun neden böyle ucuz ekipmanlar aldın adamın cevabı Motoru alınca sıkıştımda ekipman alamadım. dikkat ette pamuğu sıkıştırmasınlar bir tarafına

enxdesign

Trafik tecrübesi edinmek başlı başına bir dert.

Yakın bir arkadaşım scooter kullanıyor. Bir seferinde 2 motor 40kmlik uzun yola çıktık. En az 4-5 sefer kaza tehlikesi atlattı. Işıklarda kırmızıda geçti, sarı ışık yanınca sağa sola bakmadan gazladı. Sürekli olarak araçların kör noktalarında durdu. Onunla yola çıktığıma pişman oldum ama neyseki başımıza dert açılmadı.

Bu arkadaşım Honda 1000RR'ı kolaylıkla kullanabiliyor. Tabi sadece boş ve hız yapılmayacak bir yolda kullanmasına izin verdim. Nasılsa kullanıyorum diye trafiğe çıksa, 3 gün geçmeden bir yerlere patlayacağına ve ara gaz çekeyim derken debriyajı hızlı bırakıp tepetaklak olacağına iddiaya girerim.

İnsanda önce trafik tecrübesinin ve motosiklet kültürünün oluşması gerekiyor. Ardından kendinin, motorun, trafiğin, lastiğinin, yolların limitlerini bilmesi gerekiyor. Eğer bu kültür oluşmuşsa, isterse 1300lük hayabusaya binsin, sorun yaşamaz kanaatindeyim.


Önemli noktalardan bazıları, sırf bu konu için değil, genel olarak.

goreny
11 Aralık 2015, 18:39
Is arkadasi abi bundan 3 sene once bana "motosiklet alacagim sence alayim mi?" diye soru sormustu.Bende al tabiki trafikte falan sehir icinde rahat edersin demistim. "Daha once kullandin mi?" Dedim "yok" dedi " bisiklete bindin mi?" dedim "yok " dedi.1 hafta sonra kendimizi arabanin arkasinda cbf 150 yi is yerine dogru getirirken bulduk.

Isyerindeki sitenin icinde Sener Sen'in filmindeki gibi motosikletin arkasindan dusmesin diye ittiriyordum. Biraz kalipli sporcu bi arkadasti dengeyi bir gunde ogrendi. Yavas yavas alistirma yapa yapa baya bi ogrendi.ama bi kac defa site icindeki donemecleri donemeyerek saglam dustu ama baya alisti.

Simdi motora bakiyorum 30binkm yapmis bi kac defa da artcisi olarak bindim tabi evli barkli benden buyuk birisi ama kabiliyet denen sey cok farkli olgu ben bunu yapamazdim ama arkadas yapti..

Kabiliyet herkeste farkli miktarda var kimi dogustan yetenekli kimi sonradan ogrenerek..25 30 senelik ehliyeti olan abilerim var araba kullanirken bazilari hala acemi gibi kullaniyor. O yuzden motosiklet kullanmakta kabiliyet meselesi kiminde daha az kiminde daha fazla.az olan tecrubeye ve ogrenmeye muhtac.cok olaninda ego sunu dengelemesi ve ogrenmeye kapali olmamasi lazim. Burada yazan arkadaslarin cogu bilgili dusuk cc ile baslayin diyorlarsa vardir bir bildikleri.