PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dağ yolunda virajı alamayıp duvara çarptı



admin
10 Aralık 2015, 15:38
İtalya'da kuzey doğusunda dolamaçlı bir dağ yolunda, aşırı hızlı olduğu gözlenen motosiklet, önündeki otomobili geçerken kontrolden çıkıp yol kenarındaki istinatduvarına çarptı. Saniye saniye görüntülenen kazada, motosiklet sürücüsü yaralandı.

İtalya'nın kuzey doğusunda Funtanacia köyü yakınlarında dolamaçlı bir sağ yolunda ilerleyen motosiklet, önündeki otomobili geçerken kontrolden çıktı. Sürücüsünün hakimiyetini kaybettiği motosiklet, yol kenarındaki istinat duvarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü metrelerce savrulup yola düştü.

Sürücünün ağır yaralandığı belirtilen kaza anı, saniye saniye otomobilin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaynak: Medya365.com

İşte o anlar


https://www.youtube.com/watch?v=8GffA3__R-Q

dundanbiri
10 Aralık 2015, 16:00
İyi uçmuş orası net, elbette geçmiş olsun.

Orada aracı sollaması uygun olmamış.

Fakat yol ve manzara güzeldi :)

kurubuz
10 Aralık 2015, 16:23
Az daha yatırıp hafif arka frenle virajı alabilecekken motoru dik konuma getirip frenlemeye çalışmış.Sanıyorum panik yapmış.Betondan darbe almamış gibi gözüyor.Korumalıymış. Umarım sürücünün hayati tehlikesi yoktur.

Zuzuuw
10 Aralık 2015, 17:26
Adamların duvarı nasıl tasarladığına bakar mısınız? Türkiye'de olsa adam giyotinlerin altından parça pinçik çıkardı.

karşıyaka57
10 Aralık 2015, 17:34
Yatmaya devam etseydi kaza yapmadan gidebiledebilcekti gibime geldi.

Ayrıca o yolda o hız uygun değil galiba.Genelde hızdan patlıyo insanlar, gerçekten bulunduğumuz yola uygun hızda gitsek hatalar daha telafi edilebilir olur.Kaza olursada daha küçük çaplı olur.

Sti
10 Aralık 2015, 18:10
Bu yol rallycilerin bile kaza yaptigi yol degilmiydi yav,sanirim duvara kitlenmis,ve kendini cok saga atmis gibime geldi,zaten yola gore hizi iki kat fazla

anotherbrick
10 Aralık 2015, 18:33
Solladığı adam şeridini terk ediyor. Bu sebeple yatırdığı motoru viraj ortasında kaldırmış olabilir. Bu motoru virajın dışına atar.

bulut59
10 Aralık 2015, 20:44
duvara bakmış duvara girmiş bu kadar basit.

mesmeyut
10 Aralık 2015, 21:17
sağ kolu mu kırıldı onun??

mete_han
10 Aralık 2015, 21:51
birşey dikkatimi çekti..bu videoyu ikinci kez izliyorum...kamerası olan arac içerden virajı alıyor ve motorun viraj dinamiğini bozuyor...

anotherbrick nikli üye de aynı detaya dikkat çekmiş...ama yine motor hatalı bu süratle daha çok patlamaya devam eder...

Sepetçioğlu
10 Aralık 2015, 22:28
Adam motoru hiç yatırmamış direk duvara gitmiş :silent:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------


birşey dikkatimi çekti..bu videoyu ikinci kez izliyorum...kamerası olan arac içerden virajı alıyor ve motorun viraj dinamiğini bozuyor...

anotherbrick nikli üye de aynı detaya dikkat çekmiş...ama yine motor hatalı bu süratle daha çok patlamaya devam eder...

Arabanın olması bir şey değiştirmedi bence, araç olmasa da viraja içerden girip yine içeri yatırması gerekiyordu.

dejavoo
11 Aralık 2015, 01:50
Yolun yabancısı galiba ve araçtan yolu göremediği için eğimli duvar şaşırtmış gibi geldi bana.Sanki duvarın tümseğini bir an yol zannedip oraya gitmeye çalışıyor.

merr
11 Aralık 2015, 19:25
sağ kolu mu kırıldı onun??
Banada öyle geldi.Sağ kol dirsek üstünden kırıldı sanırım.Umarım tek kırığı odur...

AWESQME
12 Aralık 2015, 14:40
Tamamen %100 hatalı. Her ne kadar içim cız etsede üzüldüm diyemicem. Böyle insanlar yüzünden (araba, motor farketmez) trafik kazaları oluyor. Hiçe sayılan kurallar, hız limitleri yüzünden sadece kendi canlarını değil başkalarını da tehlikeye atıyorlar. Orada önünde filan başka motorcu olsa motoru ona çarpsa başkasının da canına kastetmiş olucak. Yol ne hız yapmaya müsait ne sollama yapmaya. Daracık dağ yolunda hızlı bir şekilde virajda makas atarak solluyor. Bence karşıdan o sırada araç gelmediği için şanslı saymalı kendini.

DKN
12 Aralık 2015, 15:30
motosikleti geç araba bisiklet hatta kaykay bile fazla bu tiplere.. taksi onlar için var :)

Lucas
12 Aralık 2015, 16:23
Biraz daha sağa gidebilseymiş, dağda cross tadında güzel bir manevra olabilirmiş belki.

GP500-1st
12 Aralık 2015, 16:39
Yolun yabancısı galiba ve araçtan yolu göremediği için eğimli duvar şaşırtmış gibi geldi bana.Sanki duvarın tümseğini bir an yol zannedip oraya gitmeye çalışıyor.

aynen arabanın perdelemesiyle yolun ne açıda devam ettiğini kaybetmiş ve ilk arkasından gaza asılırken arabanın yolu içten keserek geçmeyeceğini hesap ederek yatırdığı açıyı panikle bozmuş. Ama o ne biçim bir sürattir.

Ayrıca araba motorun kazasına davetiye çıkarmış gibi gözüksede hatası yok. önü açık ve yol boş içten kesmesinin kimseye zararı yok taa ki virajın ortasında onu bi aracın hatalı sollamasına kadar:)

Okan Sinan Ocan
12 Aralık 2015, 16:42
Bu forumda pek çok kez kazaya karışan motosiklet sürücüsü haklı veya haksız da olsa eleştirmiş birisi olarak ilk defa buradaki motosiklet sürücüsünün düştüğü zor durumu anlayabiliyorum.

Olayın olduğu yer bir yerleşim merkezinin çıkışı bu yüzden aracın hızı oldukça düşük muhtemelen 60 km altında bir hızda seyrediyor . Motosiklet sürücüsü hız sınırlamasının olduğu yerleşim bölgesinde aracın arkasında kalmış ve çıkışa gelir gelmez aracı geçmek için hamle yapmış. Maalesef 4 teker sürücüsü sola virajda ,virajı keserek motosikletin önüne geçmiş . Panikleyen motosiklet sürücüsü araçtan kurtulmaya odaklandığı için çizgisini tamamen bozmuş , muhtemelen altında bulunduğu stresli durum nedeni ile kolları taş kesilmiş şekilde motoru yatıramamış , yetersiz yönlendirme nedeni ile kaza gerçekleşmiş. Çok üzücü bir pozisyon ancak nadir görülen bir durum değil , video da da görüldüğü üzere sola virajlarda yapılan sollamalarda ya viraj başlamadan işi bitirmeli (viraja hızlı girme riski olabilir dikkat) veya virajın çıkışına kadar sollamayı ertelemeliyiz.

Sevgilerimle

alp_tunay
13 Aralık 2015, 01:21
Biraz daha sağa gidebilseymiş, dağda cross tadında güzel bir manevra olabilirmiş belki.
Battı balık hesabı deneyebilirdi...
Eminim hasar daha az olurdu..

Lucas
14 Aralık 2015, 10:44
Battı balık hesabı deneyebilirdi...
Eminim hasar daha az olurdu..

Yaşıyor musun abi sen?
En son kampana fren muhabbetinde kalmıştık :P

Levent
14 Aralık 2015, 10:56
Kesin MT-07 :)