PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hadi Motorlarımızı Bir Günlüğüne Değiştirelim !



Sayfa : [1] 2

rsinan
10 Aralık 2015, 03:40
Merhaba Arkadaşlar

Bir önerim var, muhtemelen çok ilgi çekmeyecektir ama belli de olmaz bu işler . Motor konusunda gerçekten ilgili ve meraklı insanlar bir arada olduğuna göre önerimi de farklı bir platformda bu kadar geniş bir kitleye sunamam, dolayısıyla ilgisini çekenlere de faydası olur umarım.

SS , Naked , Cross vb farklı tipte motor sahibi ve sürücüsüyüz, kimimiz eğitimli kimimiz çekirdekten, fanatizm düzeyinde markasına aşık olan ya da 3 kuruş az yakıyor diye hemen değiştirmeye razı olan da var. Herkesin fikrine saygım sonsuz.

Bazen aklımıza değişik işler takılıyor ve burada teorik olarak kurcalayıp duruyoruz , acaba ss ten naked a geçsem mi , vitesli mi scooter mı , uzun yola cross ile çıkılır mı falan diye , lakin herkesin deneyimi kendine , birisi savunur diğeri karşı çıkar ama aklımızdan çıkmaz bir türlü ...

Özetle fikir şu :

Bir sorumsuz gönüllü bankası olsa , ben şu cc de ve şu tarz motoru denemek istiyorum , kendi motorum bu tip tecrübem de bu kadar aynı şekilde benim motorumu da şu şu özelliklere haiz arkadaşlara denetmeye razıyım diye ...

Şahsen ben R25 kullanıcısı olarak , + 1000 km tecrübe , xyz eğitimlerini almış , biri olarak kaskolu motorumu benimle minimum aynı özelliklere sahip bir FORUMDAŞ arkadaşıma tecrübe edinmesi için verirdim, eğer onun markası modeli tipi vs bana uygunsa O nun şartlarına sadık kalarak o motoru da bir gün tecrübe etmeyi dilerdim.

Çok detaylı , uzun uzadıya ve teknik yazılabilir ama forum ruhuna uygun olarak burada konuyu tartışmaya açmak istiyorum . İlk gönüllü olarak da 250 cc Kawasaki ya da muadil güçte naked sahibi bir arkadaşıma , açık teklif , pistte trafikte veya farklı bir mecrada , yatılı kalmamak üzere :) motorları değişip test edelim derim.

Mal canın yongasıdır ama dünya malı da dünyada kalır :)

Böyle oku oku nereye kadar ...

Selamlar

s103r
10 Aralık 2015, 03:45
Benım motoru Kımse almaz kanka :D Bu arada başarılı girişim tebrıkler

karşıyaka57
10 Aralık 2015, 04:15
Faydalı başlık, umarım bu konu yürür ve kiminin işine yarar :)

beko12345
10 Aralık 2015, 04:17
Aslında çok güzel bir proje .

Fakat günümüz Türkiyesinde komşusuna bile güvenemiyor insan.

O yüzden ölü doğacağını düşünüyorum.

Fakat dediğim gibi keşke olsa. Çok güzel olurdu.

gokberk6426
10 Aralık 2015, 04:29
ben bisikletimi versem olurmu :) saka bi yana gayet mantikli bir proje guzel dusunce

rsinan
10 Aralık 2015, 04:33
Madem güzel ama ölü doğar diyorsan ölü doğmaması için neler olmalıya kafa yor hocam, :)

capozzz
10 Aralık 2015, 04:39
Motosikletin eşin gibidir kardeşim. Nasıl ki eşini kimseye vermeyeceksen motosikletini de kimseye vermeyeceksin. Araba gibi değil bu, basına gelebilecek milyon tane is var.

rsinan
10 Aralık 2015, 04:51
Bugün özelden cevap yazdığım bir arkadaş vardı , internet ya da yazılım konulu 6 aylık stratejik planlamada kim yardımcı olur diye ,

ben söz verdim , tanımam etmem aslında sadece forumdan baktım kime ne yazmış faydası dokunur bir yorumu olmuş mu ve üslup nasıl diye , sakınca görmedim ve mizacım gereği atladım yardımcı olurum diye :)İyi bir arkadaş gibi geldi

Bu yukarıda açtığım konu , stratejik planlama konusunda yardıma ihtiyaç duyan arkadaşların tez konusu olacak :) görürsünüz ...

İş hayatı ile ilgili ve meraklı arkadaşlar da takip etsinler bence, konu enteresan yerlere kayabilir.

Şaka bir yana çok iddialı söylemlerim oluyor arada bir :) Motorda tapagaz yapamasam da böyle çetrefilli işlerde gazlıyorum sanki :)

Değişik işler olabilir yakında :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:42 ----------


Motosikletin eşin gibidir kardeşim. Nasıl ki eşini kimseye vermeyeceksen motosikletini de kimseye vermeyeceksin. Araba gibi değil bu, basına gelebilecek milyon tane is var.

Merhaba ,

Ben 38 yaşındayım , evliyim çok şükür iki de kızım var.

eşin gibi ,annen baban gibi , çocuğun gibi betimlemeler bana nedense çok uzak . Bana emsalsiz gelen şeyler bu değerler , özür dileyerek belirteyim ki kafamda canlandıramıyorum.

Çocuk , ana , yar , bunlar hakkında atasözü , hadis , ayet , kanun , vb inandığın ve değer verdiğin ne varsa hükme tabi değerler .

Ama eşya bence bunlara çok uzak ...

Teşbihte hata olmaz seni anlıyorum , sadece muhalif olmak adına yazmadım bu cevabı lakin sana katılmıyorum. Kimseye verme konusunda değil eşin gibi olma konusu biraz sıkıntılı.

Bazı kavramların gibisi olmaz, O dur ya da değildir. Gayet net !

Selamlar ...

mhmtesk
10 Aralık 2015, 05:55
Yurt dışında bu tür organizasyonlar yapılıyor, belirli bir rota belirlenerek motorlar sahipleri değişerek deneniyor.

Burada tutarmı? Bence tutmaz;
Nedenmi?

1. Ehliyet sistemleri farklı, bizim aldığımız eğitimin kimbilir kaç katını alıyorlar ehliyet alırken.

2.Bizim insanımızda emanet mal anlayışı tersten işliyor. Kendi motorlarında denemediği her şeyi 'nasılsa benim değil' mantığıyla kullanıyor.

3. Bunu fırsata dönüştürecek çok insan var.Motor çalmak yada motordan ufak tefek parçaları araklamak isteyen olacaktır.

4. 125 cc motoksikletten daha yüksek bir motor kullanmamış biri 1000 lik motora binmiyor.

Zaten konuyu görünce Altın Elbiseli Adam'ın GİS Akademide düzenlediği parti ve o partide deneme olarak getirilen, DUCATİ Sclamber' ın pert edilişi aklıma geldi. :)

redlion999
10 Aralık 2015, 06:21
Bunu arkadaş çevremde çok yaptım ama 10 dk lık kısa turlardı.. Benim motorumu arkadaşım düşürdü de.. Canı sağolsun motor zaten düşer ona birşey olmadı ya..

Yeni biri için başka motosiklet zordur ama.. 2-3 kez arkadaşlarımın motosikletlerinin dengesini kaybettiğim oldu(düşürmedik ama ayağa yüklendik).. Alışmadık g.tte don durmaz misali.. Bunu yapacak isek önce bir buluşup beraber çay içilecek çürükler belli olacak.. Sonra istersen al götür benim motoru 10 gün kalsın.. Bu kafada rahat insanların olması lazım..

EldekiDebryj
10 Aralık 2015, 06:52
Motosiklet paylaşmak bana çok ters gelen birsey.tecrube konusu çok önemli değil yinede ben asla motosikletimi veremem herhalde.Birçok kişide böyle düşünür bence.

seta34
10 Aralık 2015, 08:38
Ben vermem. Teker yapar stoppie yapar lastik yakar. Bunu haber veren bi sistem olursa dusunulur. Kiralik arabalarda ani el freni cekince bilgi gider mesela

Spoken0166
10 Aralık 2015, 08:55
Benim çinli CG yi millet napsın :)
251 lik MZ im garajda yazi bekliyor :D
105 mobiletimde var çift silindir duyrulur :P

Şöyle rx olur sport jawa olur eski tip 2 zamanli motosikletlerle(cross tarzı) denemeye açığım :)

Mamba09
10 Aralık 2015, 09:13
Aga ben sevgilimi paylaşamam kusura bakmayın. Haa elektrikli scooterim var seve seve buyrun işinizi görün :D

UNdocab
10 Aralık 2015, 09:16
O kültüre ulaşabilmek için daha çok yolumuz var.

Bazı örnekler veren arkadaşlar için "teşbihte hata olmaz" sözünün anlamı "teşbih hata kabul etmez" dir. Hani ona göre doğru yerde kullanmak lazım bazı şeyleri.

Kimse 1 motosiklet sahibi olup ömür boyu binmiyor. Değiştirmek istediğinde para karşılığında satıyor. Hatta başka motorla takasa giriyor.

okican
10 Aralık 2015, 09:21
Motosikletim kaskolu.
Hasar vs sorun değil de,
Sürüş yapan arkadaşa birşey olursa bu durumun hukuki ve vicdani boyutunu ne yapacağız?

solmyr
10 Aralık 2015, 09:29
Motosikletin eşin gibidir kardeşim. Nasıl ki eşini kimseye vermeyeceksen motosikletini de kimseye vermeyeceksin. Araba gibi değil bu, basına gelebilecek milyon tane is var.

metal parçası. bu çok abartı olmuş. örnek çirkin. ama cruiser kullanıcıları biraz fazla bağlı oluyor motoruna. ben o kadar bağlı değilim. motorumu orgy yapması için bile tanıdığım birilerine emanet edebilirim :queen:

c4gin
10 Aralık 2015, 09:49
Bence güzel ve mantıklı, zaten yatılı kalmamak koşuluyla denilmiş, kişiler tanınıp ikna olunduktan sonra birlikte yapılan turlar da motorlar değiştirilebilinir diye düşünüyorum. Zaten o esnada da art niyeti olmayan kimse motora zarar vermez.

ZümeR
10 Aralık 2015, 10:01
Bende MT7 var ama kimsenin bana hayabusa sını vereceğini sanmıyorum :(

LynXMaSTeR
10 Aralık 2015, 10:18
Eskiden insanlar sevilir, eşyalar ise kullanılırdı, gün geldi eşyalar sevilir, insanlar kullanılır oldu...

_oXXo_
10 Aralık 2015, 10:18
peki motoru değiştiğimizz arkadaş bir yayaya çarptı kaçtı ! radara girdi kaçtı ! vb gibi bir dolu olumsuzluk sayarım. yada hız yaptı bu sırada bir arabaya arkadan sağlam sekilde girdi neler olabilir hiç düşündünmü ? motorum satılık almak isteyen arkadaş motorumu denemek isterse önce bedelini verir plakasını sökerim ruhsatsız bir şekilde 10 dakka müsade ederim . 10 dakkada gelmesse bidaha gelmesin . plakayı götürür emliyete teslim eder moturu trafikten cekerim gerisi hurda ne yaparsa yapsınlar

hakikiteker
10 Aralık 2015, 10:27
Ben motosikletine toz konsa sinir olan biriyim. Ha onu kimseye vermiyor muyum, veriyorum ama tanıdığım ve güvendiğim, sürüşünü bildiğim kişilere veriyorum. Bir de teslim alan adam deneyecek, apaçilik için alacaksa bir daha alamayacağını ve motosikletin düşürenin olduğunu bilecek. Bence bizde tutmaz, arkadaş arasında zaten yapıyoruz biz bunu yer yer.

ByR3D
10 Aralık 2015, 10:27
kardeşim ben 4 yıldır Jawa 250Classic kullanıyorum aktif olarak bu taraflardaysan Mz i denemek isterim :)

Sti
10 Aralık 2015, 10:32
Elektrikli motosiklet ile takas yapan varmi,cbr 125 fiddle pcx olur :queen:

Levent
10 Aralık 2015, 10:38
Bu iş tanıdık bildik arkadaş grubu içinde olur başkada olmaz. :)

Cavalry
10 Aralık 2015, 10:48
Doğru düşünce, yanlış ülke..

Sam@
10 Aralık 2015, 10:54
Bu iş tanıdık bildik arkadaş grubu içinde olur başkada olmaz. :)

Katılıyorum.

Veya 2 kişi anlaşır, bir gün buluşup rota belirlenir. Gezi boyunca motosikletler değişilir.
Baktın arkadaş tehlikeli kullanıyor, ben senin motosiklete alışamadım düşebilirim bahanesiyle kendi motorun altından alınır :)

HAZZILHAR
10 Aralık 2015, 11:46
Tanımadığım bilmediğim birine motorumu emanet etmem.

Motosikletini değiştirmek isteyip de benim kullandıklarımla da ilgilenen yakın arkadaşlarıma motosikletlerimi denettim. Ama bunlar bile 1-2 dakikalık belli bir alan içerisindeki kısa turlardı. Bundan ötesi fikir olarak çok ters. Arabam için de aynı şeyi yaparım, bisikletim için de. Ben hatta bilgisayarımı ve enstrümanımı da kolay kolay paylaşmam. Bazı şeyler kişiye özeldir. Alınana kadar bazı çileler çekilmiştir ve gözünden bile sakınırsın. İnsanların senin verdiğin kadar değer vermeme fikrine yanaşamazsın. Tutkuyla bağlandığın şeylerin sadece sana özel olmasını istersin. Motosiklet de böyle bir şeydir.

beko12345
10 Aralık 2015, 11:50
Madem güzel ama ölü doğar diyorsan ölü doğmaması için neler olmalıya kafa yor hocam, :)

Aslında zaten arkadaş çevresinde yapıyoruz bunu.

Çok kez motsikletimi verdim, arkadaşların motosikletlerini sürdüm.

Ama iş tanımadık birine gelince, oto kiralamacı gibi birsürü kağıt imzalatmadıktan sonra kimse kimseye güvenmez diye düşünüyorum.

Benim aklıma bir çözüm gelmiyor açıkçası. İnşallah siz bulursunuz.

rsinan
10 Aralık 2015, 12:42
Kendi aramızda bir pist etkinliği organize ederiz ,burada ya da trafiğe kapalı alanda ilk temas sağlanır. Karşılıklı test etmeye niyetli olanlar ile olmayanlar iki gruba ayrılırlar. Sonra da insanlar birbirine güven duyarsa kendi aralarında anlaşırlar pistte küçük turlar atarlar olmadı uzaktan gözleriyle severler en kötü çay kahve içmiş olunur beraber .

Herkesin hassas olduğu konular var , kimimiz dişinden tırnağından arttırıp almış gözü gibi bakar , üzerine kedi otursa dert eder. Kimimiz bunu çok kafaya takmaz dediğim gibi saygı duyarım .

Benimkisi bir fikir ve adı üstünde tartışma platformunda , tartışmaya açılmış bir konu . Farklı sesler ve görüşler duymak adına atılmış bir adım sadece ...

capozzz
10 Aralık 2015, 13:14
Dostum ben de 36 yaşındayım, nişanlıyım. "Eşin gibidir" deyimi eskiler tarafından kullanılır, bana da bundan 10 sene önce ilk başladığım zaman söylenmiş bir deyimdir. Burada kalkıp bir eşyayı hayat arkadaşınla kıyaslamak da değil bu deyimin anlamı. Hareketin tersliğini göstermektir. Böyle uç örnek verilir ki, bu işin ne derece risklere açık olduğu kafalara çarpsın. Burdan itibaren sana hitaben söylemiyorum, bir deyim üzerinden demogoji yapmanın, "insanlara şööyle değer veriyorum" culuk yapmanın anlamı yok. Tanıdığın bile olsa bir başkasına kendi üzerine kayıtlı motosikletini binmesi için vermek çok büyük risktir. Başına maddi manevi her türlü zarar gelebilir. Ne kadar iyi pilot olursa olsun, senin motoruna alışık değil. Fren, debriyaj, ağırlık, gaz tepkisi her şeyi farklı olan bir makineye binmiş olacak. Yolların, trafik durumunun, hatta pistlerin bile hali ortada. Yolda ceza yiyebilir, düşebilir. Pistte bile olsa düşüp kendisini ölümcül yaralayabilir. Zevk için, hobi için yaptığınız bu iş başınıza yıllar sürecek belalar açabilir. Herkesin ilah gözüyle baktığı, bunca yıl ve farklı motor tecrübeli AEA bile trafiğe kapalı alanda 2 defa düşmedi mi?

Şahsen asla böyle bir işe girişmem. Çok mecbur kalmadıkça kimseye motorumu vermem. Kimseye de böyle bir işe girmemesini tavsiye ederim. Ama memleket özgür isteyen istediğini yapar, istediğini düşünür. Fakat, "ben böyle işe yanaşmam" diyen insanlara da "eskiden insanlar önemliydi şimdi eşyalar" bıdı bıdı yapmanın manası yok.

actros1
10 Aralık 2015, 13:31
ybr ye binmek isteyen tenere ve crostourer sahipleri özelden mesaj atın lütfen

Ahmet Turan Peker
10 Aralık 2015, 14:13
bu geziler yada toplu sürüşlerde güzel olur bence

AWESQME
10 Aralık 2015, 14:44
Bir insanın motorunu tanımadığı birine vermesi için o motoru gözden çıkarmış olması lazım :)

chetaq
10 Aralık 2015, 14:48
Bazı örnekler veren arkadaşlar için "teşbihte hata olmaz" sözünün anlamı "teşbih hata kabul etmez" dir. Hani ona göre doğru yerde kullanmak lazım bazı şeyleri.



Daha önce çok duymuşuzdur "teşbihte hata olmaz" sözünü.

Üç aşağı beş yukarı anlamını da tahmin ederiz de, kendi adıma ben, bugüne kadar sözlüğü açıp da "ne demek acaba?" diye bakmamıştım.

Az önce baktım;

http://i1252.photobucket.com/albums/hh563/chetaq/Moto/_Tebih.jpg

bariscinar
10 Aralık 2015, 15:41
Ben fikri gayet başarılı buldum, uygulama esnasında motoru değişen arkadaşların aynı rotada beraber sürüş yapması bence en önemli şart,bu sürüş öncesinde de ortalama hız v.s kuralları grup sürüşlerinde olduğu gibi konuşulrsa gayet sorunsuz olabilir. Özellikle fiziksel zarar ile ilgili kısa bir değiş tokuşu özetleyen bir anlaşmaya imza atılırsa, kanuni yükümlülük için de önlem alınmış olur diye düşünüyorum.

gurkanerkan
10 Aralık 2015, 15:46
Ben şahsen tanımadığım birisinin ne motorunu alırım ne motorumu veririm. Fikir güzel ama ülkemiz şartlarında hayata geçirilmesi çok zor.

bilalefe
10 Aralık 2015, 15:54
benim mobiletiii kim surmek ister :mrgreen::thumleft:

celikat
10 Aralık 2015, 15:58
motor namustur. olaki yakın ve işi bilen bir arkadaşıma versem bile kurduğum ilk cümle "düşürürsen senindir". bunun türkçe meali ise bana sıfırını alır gelirsin oluyor.

telike
10 Aralık 2015, 16:00
vay be :D
sevgili arkadaşlar abilerim kardeşlerim;
benim motosikletim para karşılığında alınan bir MALdır. paraya ihtiyacım olursa satarım. çünkü karşılıklı birbirimizden etkilenmedik. ben etkilendim parasını bastım aldım. bi nevi my bike is my bitch :D
ama isteyen gelsin denesin olmaz iş.

birgün gezi sırasında mahyo nickli abimiz ile motorları değiştirdik o zaman bende freewind vardı freewind ondayken bi anda konjektörü yaktı ve ana sigorta attı.
ben de tepesine bindim bozdun motorumu banane bana yeni motor alcan diye.
ben yeni motor isterim sende bozuldu banane dedim.
o da bana dedi ki tam bozulacağı sıra bana verdin bende patladı bana iteliyon sen dedi.
sonra bi küfür kıyamet motoru tamir ettik :D eve döndük (tabi bu şaka kısmı ama motor hakkaten ondayken cortladı)
bende de olabilirdi bu problem ama onda oldu. hayati bir tehlikeye sokmadı mahyo abiyi. ama sokabilirdi de. ya da belki mahyo abinin bir hareketi benim motoruma zarar vermedi verebilirdi de..
bu da böyle bir anımdır.

şimdi şöyle düşünün uç noktalara gitmeye gerek yok. üç kullanıcı var ybr125, mt09, cbr1000rr
üç kullanıcı da aynı km tecrübesine sahip aynı zamanda motora başlamış ve aynı km tecrübelerini hep aynı motorlarda yapmışlar..
1000rr ve mt09 kullanıcıları aralarında rahat rahat dönebiliyorlar. fakat ybr ci ya versene bi deniyim dediği zaman ikisi de birbirlerine bakıyorlar. yahu neden acemiliğini benim motorumda denesin. 1 kendisine yazık 2 motora yazık. o kadar ön görüyü kazandı mı acaba? hatalarını tolere edemeyecek motorlar sürebilecek mi acaba? ben 250cc scooter kullanıcısıyım fakat vitesli motor kullanıcılarına motosikletimi vermeye çekinirim. çünkü debriyaj acemiliğini ben de yaşadım kısa bir süre. benim başıma bişey gelmemesi demek onların da gelmeyeceği anlamına gelmez.

yunusus
10 Aralık 2015, 16:22
Ben eski kafaliyim arkadaş

At Avrat Silah!

zapalka
10 Aralık 2015, 17:11
tamam olur, 250 cc ya da muadili demişsin ama eğer kimse çıkmazsa ortaya ben sıraya gireyim,en azından siftah yapmış oluruz.

yarım saat gezsek bana yeter.

pazar günleri müsaitim.

enxdesign
10 Aralık 2015, 18:06
Günlük değişme değil ama bir yerden bir yere giderken kısa süreli olarak değişimler müthiş yararlı oluyor. Tabi 125'lik süren adama 1000'lik motor teslim edilmez.

something123
10 Aralık 2015, 18:07
Bu iş tanıdık bildik arkadaş grubu içinde olur başkada olmaz. :)

Ben leventin r6 sini rahat kullanirimda o yatirir falan venim degerli rc mi ondan korkuyorum :p yoksa onunla belki ihtimal degisirdim

kurubuz
10 Aralık 2015, 18:10
50 cc honda today ile değiştirebilirim. Kimde var ? :P

crocodill
10 Aralık 2015, 18:17
H2 ile 1 saat değişebiliriz hatta direk anahtarı bırakabilirim:queen:

Erdost
10 Aralık 2015, 18:32
Babama bile vermem motorumu, ama onunkini kullanabilirim :) Yapim böyle Çin malı scooterim varken de kimseye vermezdim.Kimsenin motorunu yada birşeyini kullanma gibi bir isteğim de olmadı.Ama böyle düşünmeyen arkadaşlar için iyi birşey olabilir.

pompei
10 Aralık 2015, 20:54
Merhabalar biz İzmirden swinger çiftiz, ben ve eşim(motorum) temizliğine önem veren hijyenli ve gizlilik kuralları çerçevesinde bizim gibi elit çiftlerle görüşmek istiyoruz.

Eşim minyon tipli beyaz tenli bir Çinli(scooter)
Boy mm.1850x710x1100 kilo 95
2012 yılından beri evliyiz.
Tek sürücü ve kamyoncular kesinlikle aramasın sadece çiftler.
Sadece belli yerlerde görüşüyoruz evlere gitmiyoruz.

Saygılar

hakikiteker
10 Aralık 2015, 21:50
Merhabalar biz İzmirden swinger çiftiz, ben ve eşim(motorum) temizliğine önem veren hijyenli ve gizlilik kuralları çerçevesinde bizim gibi elit çiftlerle görüşmek istiyoruz.

Eşim minyon tipli beyaz tenli bir Çinli(scooter)
Boy mm.1850x710x1100 kilo 95
2012 yılından beri evliyiz.
Tek sürücü ve kamyoncular kesinlikle aramasın sadece çiftler.
Sadece belli yerlerde görüşüyoruz evlere gitmiyoruz.

Saygılar

Siz çok yanlış gelmişsiniz :flower:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:47 ----------


vay be :D
sevgili arkadaşlar abilerim kardeşlerim;
benim motosikletim para karşılığında alınan bir MALdır. paraya ihtiyacım olursa satarım. çünkü karşılıklı birbirimizden etkilenmedik. ben etkilendim parasını bastım aldım. bi nevi my bike is my bitch :D
ama isteyen gelsin denesin olmaz iş.

birgün gezi sırasında mahyo nickli abimiz ile motorları değiştirdik o zaman bende freewind vardı freewind ondayken bi anda konjektörü yaktı ve ana sigorta attı.
ben de tepesine bindim bozdun motorumu banane bana yeni motor alcan diye.
ben yeni motor isterim sende bozuldu banane dedim.
o da bana dedi ki tam bozulacağı sıra bana verdin bende patladı bana iteliyon sen dedi.
sonra bi küfür kıyamet motoru tamir ettik :D eve döndük (tabi bu şaka kısmı ama motor hakkaten ondayken cortladı)
bende de olabilirdi bu problem ama onda oldu. hayati bir tehlikeye sokmadı mahyo abiyi. ama sokabilirdi de. ya da belki mahyo abinin bir hareketi benim motoruma zarar vermedi verebilirdi de..
bu da böyle bir anımdır.

şimdi şöyle düşünün uç noktalara gitmeye gerek yok. üç kullanıcı var ybr125, mt09, cbr1000rr
üç kullanıcı da aynı km tecrübesine sahip aynı zamanda motora başlamış ve aynı km tecrübelerini hep aynı motorlarda yapmışlar..
1000rr ve mt09 kullanıcıları aralarında rahat rahat dönebiliyorlar. fakat ybr ci ya versene bi deniyim dediği zaman ikisi de birbirlerine bakıyorlar. yahu neden acemiliğini benim motorumda denesin. 1 kendisine yazık 2 motora yazık. o kadar ön görüyü kazandı mı acaba? hatalarını tolere edemeyecek motorlar sürebilecek mi acaba? ben 250cc scooter kullanıcısıyım fakat vitesli motor kullanıcılarına motosikletimi vermeye çekinirim. çünkü debriyaj acemiliğini ben de yaşadım kısa bir süre. benim başıma bişey gelmemesi demek onların da gelmeyeceği anlamına gelmez.

Adam haklı, ben nasıl kullanayım adamın cıbırını :mrgreen: Çocukları oturtuyorlar ya motosikletlerin üzerine, öyle bir tatmin sağlar anca :thumleft:

BlackGhost
10 Aralık 2015, 21:58
genel manada emanet olan hiçbir şeyi kullanmam,çok merak edersemde tedirgin kullanırım ama oda öyle 1 gün 2 gün olmaz.

Kişinin motoru onun özelidir aslında.Bu araba gibi cep telefonu gibi bir şey,ben şahsen acil bir durum söz konusu değilse motorumu paylaşmam kimseyle.Bu bencillik değil ama kişinin motoru ile arasındaki bağın vermiş oldu garip bir duygudur.