PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kask önerisi arıyorum ?



1335m3rt
06 Aralık 2015, 23:36
Arkadaslar başlıkta belirttigim gibi kask önerisi arıyorm.Maddi olarak 2000 tl bütçem var kask için ayırdıgım adama 3 aşşa 5 yurarı üstüne cıkabilirim.Aradıgım özellikler önce güvenlik az ses ve az rüzgar bide max 1700 gr olursa iyi olur şimdiden teşekkürler.

hasmet
06 Aralık 2015, 23:44
Butceniz yeterli. Kafa yapinizi bilmeden bosuna konusulmus olunur. Benim kafama olan sizin kafaniza olmaz, vs. Gidin bircok farkli model kask tasiyan bir magazaya, deneyin hepsini. Hangisi en guzel (dar ama rahat) oturursa kafaniza, alin. Kaliteli markalar fiyatiyla belli eder kendisini zaten. Ama onemli olan kafaniza uyumu.

Sti
07 Aralık 2015, 00:16
Konuya girmeden dedim,buda benim gibi fakirdir,aklimdaki kasklari onada yazarim,fakirlik iste naparsin,fakirik,yanliz iyi fakiriz hee,baya baya fakiriz yani.. :D
Dayi bi magazaya gir,bana en kral kaski getirin uleyynn de getirsinler :queen: arai den sasmamaniz taraftariyim,hayirli olsun simdiden

A.Türker
07 Aralık 2015, 00:21
Schubert veya shoei. Model önersek bile öyle her model bulunmuyor zaten.

vsvr
07 Aralık 2015, 00:26
O bütçeyle arai den başka birşey almayın. Ancak ben sızım yerinizde olsam indirim hala devam ederken, motomaxtan
700tl ye nexx xt1
http://www.motomaxonlineshop.com/nexx-xt1-grid-neon-amerello-pmu3269
yada
1000 TL gibi bir fiyata Nexx xr2 carbon
http://www.motomaxonlineshop.com/nexx-xr2-carbon-pure-neon-kask-pmu2754
Bakardım.

beko12345
07 Aralık 2015, 03:01
Herhalde o fiyata düşünmeden Arai Rx7 GP alırdım.

Sene başında mağazaya gidip anlaşmıştım düz beyazı 2.000 tl ye alacaktım. Fakat maddi olarak denkleştiremedim. Alamadım. ( Eurodan dolayı fiyatlar artmış olabilir son durumu bilmiyorum.Ama nakitte epey indirim yapıyorlar.)

Ha bu arada zaten sonrada SHOEİ yi deneyince aslında ARAİ nin kafa yapıma uymadığını fark ettim.

Demek istediğim kafa yapınız çok önemli.



http://i.hizliresim.com/r801NM.jpg (http://hizliresim.com/r801NM)

hasmet
07 Aralık 2015, 08:14
Arai'nin her modeli sessiz degil malesef. Schubert bayagi iyi diye duydum, ancak yuksek hizda denemedim.

Bir de Arai bircok markadan farkli olarak farkli kafa yapilarina uygun kask uretiyor. Bir Arai modeli rahat olup baska bir Arai modeli hic uymayabilir. Tum modelleri deneyin.

Ruzgar istemiyorum yazmissiniz, eger oyle olursa yazin pisersiniz. Mesela Arai direk vizorden aliyor havayi iceri. Bir kaskin iceri rahatsiz etmeden hava almasi onemli.

Portiwashere
07 Aralık 2015, 08:51
Shoei - GT Air ciddi anlamda buğu problemi var tavsiye etmiyorum. visorü bu soğukta bile 1 parmak açık gitmek durumunda kalıyorum. Polar vb. balaklava ile kullanmak mümkün değil visorü komple açmak durumunda kalıyorum.

seta34
07 Aralık 2015, 09:39
Arai rx7 gp
Icinde konustugunu sen bile zor duyuyosun dene gör :D

hasmet
07 Aralık 2015, 11:16
Shoei - GT Air ciddi anlamda buğu problemi var tavsiye etmiyorum. visorü bu soğukta bile 1 parmak açık gitmek durumunda kalıyorum. Polar vb. balaklava ile kullanmak mümkün değil visorü komple açmak durumunda kalıyorum.

Tabi bu butceye pinlock ozellikli bir kask almak lazim, ki bugu problemi olmasin.

HAZZILHAR
07 Aralık 2015, 11:19
Shoei - GT Air ciddi anlamda buğu problemi var tavsiye etmiyorum. visorü bu soğukta bile 1 parmak açık gitmek durumunda kalıyorum. Polar vb. balaklava ile kullanmak mümkün değil visorü komple açmak durumunda kalıyorum.

Emin misiniz ? Ben yaz kış balaklava ile kullanırım kaskı. Yazın teri emen ince, likralı kumaş balaklava; kışın da polar iç kısımlı balaklava tercih ediyorum. Shoei GT-Air Revive modeline sahibim. Pinlock'u taktığımdan beri pinlock dışında kalan yerler dışında görüşü engelleyen buhar oluşumu hiç olmadı.

Bizzat kullanıcısı olduğumdan bu kaskı veya daha üst modeli olan NXR'ı önerecektim. Ancak arkadaşın yazdığı üzere buhar problemi görülebiliyormuş. Ben yaşamadım hiç. Demek ki kullanıcıya göre de değişebiliyor. Bu arada ses yalıtımı çok başarılı + dahili güneş vizörü var. Hiç Arai kullanmadım ama herkesin de takdir ettiği üzere Arai, kask konusunda lider üretici. Zaten Shoei, Arai ve AGV gibi markaların cidden üst düzeyde olduğunu düşünüyorum. Bütçeniz dahilinde bu 3 marka ile ilgilenebilirsiniz.

atoprak
07 Aralık 2015, 17:09
Schuberth, Shoei veya Aria modellerine bakabilirsiniz...
Motorunuz dik sürülen bir motor olduğundan Arai Rx7, Schuberth SR1 ve Shoei X-Spirit modelleri dışındakilere bakın...
Yani Schuberth için S2, Shoei NXR veya GtAir, Arai için Vector veya Rebel (sanırım rebel daha oval yaplı kafalar için uygun)

Kafanıza takın, en rahat edeni alın... Ben NXR ı seçmiştim, çok memnunum ... GtAir alından vurmuştu biraz... S2 de gayet iyiydi.. ama iç güneş vizörlü kaskların bazı sertifikasyonlara girmemesi ve kaskın içinde köpük kırmının güneş vizörü kısmında inceliyor olması (sanırım shoie GT Air de bu sorun yok ) biraz aklımı karıştırmıştı..

Bu segmetteki kaskların hepsi olabilecek en sessiz modellerdir... (özellikle schuberth bu konuda ün yapmıştır)