PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce motosiklet almak için uygun bir zaman mı?



avici
06 Aralık 2015, 16:54
Arkadaşlar merhaba,

Motosiklet alma arifesindeyim uzun araştırmalar sonucu bi kaç model belirledim kendime ihtiyaçlarım doğrultusunda. Burada kriterlerimi yazmak istiyorum belki bana önerebileceğiniz başka motosiklet vardır.

-Abs olması öncelikli tercihim.
-Arçtı ve sürücü konforu önemli.
-150 km hızda zorlanmadan gidebilmeli
-Genel olarak sport touring tarzım.

3 ayda bir 800 km git 800 km gel olmak üzere uzun yol yapıyorum onun dışında işe git gel ve hafta sonu gezileri yapıyorum, kar olmadığı sürece kullanıyorum. Araştırmalarım sonucu bana uygun olan motosikletleri şu şekilde belirledim; xj6 diversion F(düşük bir ihtimal), cbr 650F, cbr 500 r.

Asıl meseleye gelecek olursak, ikinci el fiyatlar kışın düşer dediler diye yazın çinli bir motosiklet alıp kullanmaya başladım. Düşmeyi bırak aksine yükseldi, lanet edip alayım bari dedim şimdide fuar falan yeni modeller geldi. Belki bana uygun bir motosiklet modeli çıkar diye çok fena ikilemdeyim sonradan pişman olmak istemiyorum. Sizce şuan almak mantıklımı yoksa beklemelimi, bana uygun bişeyler gelir mi?

potasyum
06 Aralık 2015, 17:06
duruma ve koşullara bağlı biraz...
akrabamdan 8000 e cbr 250 r alacaktım 2014 yeni kasa, ehliyeti almayı bekliyordum...
geçen ilana çıkartmış 10.000 fiyat yazmış, 9000 e vermiş motoru ki motor çiçek gibiydi...
satacak adamın maddi durumu fiyatın düşmesine sebep oluyor biraz, kış geldi zaten motor kullanamıyorum diyen adamdan motor alman lazım ki burada da alacağın modeli netleştirip, sürekli ilanları takip etmen gerekmekte

yunusus
06 Aralık 2015, 17:15
Bu fiyatları etkileyen çok fazla parametre var. o yüzden şu dönemde alınır gibi bir zaman aralığı belirleyemiyorsun.
Ama genel olarak belirlediğin motorun üst modelinde muazzam değişiklikler yapılacaksa fuardan sonra 1 yaşındaki motorda ciddi fiyat kırımları oluyor. misalen 2014 versys650 ile 2015 modellerinde olduğu gibi.. Satıcı ikinci el yüksek fiyattan satmak, zarar etmemek istesede artık eski kasa olmuş motorunu satabilmek için epey düşük fiyata vermesi gerekiyor.
Döviz kuru başka bir önemli etken. Diyorsun ki haah tamam istediğim motor bu yeni kasası da çıkıyor hatta ama ülkede bi siyasi kriz oluyor döviz bi zıplıyor sıfır fiyatı tavan yapıyor. E sıfır fiyatı atıyorum 40 binden 48 bine çıkan motorun ikinci eli de doğal olarak yükseliyor. Sıfırı bu parayken ben niye bu fiyata satayım diyor satıcı...
gibi gibi gibii bazı parametreler mevcut. o sebeple kestiremiyorsun ama ekseriyetle fuardan yeni motor almak isteyenler motorlarını satlığa çıkardığı için fuardan hemen önceki zamanlarda sağlam pazarlıklar yapabilirsiniz.