PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön Fren Sorunu



sophora
09 Kasım 2015, 12:11
Merhaba.Bu sabah otobanda giderken bir tıkurtı geldi.Taştır dedim geçtim.Ancak baya da bir hızlıyken sıktığımda ön fren yoktu.Zor durdum.Arka frenim tutmuyormuş fazla.Baktığımda ön fren kısmının komple kırıldığını ve hortumun ucunda sallandığını görüyorum.Pratik bir yardımı olabilecek olan var mı? Zira tamirci için bu şekilde 28 km dönmem gerekiyor.Ayrıca dümdüz yolda bu neden olur?

toseabul
09 Kasım 2015, 12:17
kardeş ön fren disk frendir midir. eğer öyle ise kaliperleri söküp acman lazım. balata arasına taş maş sıkışabiliyor. sık rastlanan bir durumdur. hortum işi sakat. hidrolik kutusunu ac bak icinde hidrolik yağı varmı.. eğer kırılma dediginiz şey kaliperse işiniz zor fren iptal dikkatli bir sekilde sürmelisiniz.

sophora
09 Kasım 2015, 12:41
Evet, diskli frenlerden.Keeway supershadow motor.henüz hidrolik sızdırmamış ama bu şekilde hortum sallanarak gidersem yolda kopacaktır.Nette baktım da evet kalipermiş vida yerleri kırılmış.

ozgurfs
09 Kasım 2015, 20:32
geçmiş olsun benim motorum da aynı model çok severek kulanıyorum ama motorun frenlemesini beğenmiyorum. rka fren bu motorda şart gibi ne olur ne olmaz

sophora
11 Kasım 2015, 11:22
Bakımını daha yeni yaptırdığım halde sanırım mekaniğin hatası olmuş.Vidalar düşmüş sadece.İki vida ile geri monte ettirdim.Teşekkür ederim.