PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gişelerden kaçak geçiş cezası hk.



EthanHunt
30 Ekim 2015, 12:12
Merhaba,

Dün kartala e5 üzerinden gittim fakat dönüşte yolları karıştırıp yakacık üzerinden anadolu otoyoluna geçtim, tabi hala e5e doğru gidiyorum zannıyla gişeleri görünce anladım yanlış yolda olduğumu. Geri dönüşte yok.

Hgs kartım yoktu ve kaçak geçiş yapmak zorundaydım. Etrafta birşey soracak ne polis, ne görevli kimse yoktu. Samandıra gişelerinin en sağında geçişe kapalı bir yer vardı, oradan engeller arasından geçtim. Sonra çamlıca gişelerinin orada da aynı şekilde en sağda geçişe kapalı yerden geçtim ve gişeye 40-50mt uzaktaki polislerin polislerin yanına gittim. Ümraniyeye nasıl giderim diye yol sordum. E5e gideceğim yere yanlışlıkla bu yola geldiğimi söyledim, birşey demediler, tarif ettiler yolu.

Kaçak geçişle ilgili ne kadar ceza gelir ona bakarken, https://hgsmusteri.ptt.gov.tr sitesinde kaçak geçiş olsa bile 15 gün içinde hgs/ogs kartı alınca normal geçiş olarak kabul ediyorlarmış. Şu an sorgulamada plakada ceza görünmüyor, 3-5 güne çıkacaktır.

Velhasıl kelam, geçtiğim o geçişe kapalı kısım, hgs mi ogs mi, ben hangi kartı almalıyım? Farklı bi bilgisi olan varsa çok iyi olur.

Levent
30 Ekim 2015, 12:29
Gişeden geçmediyseniz, ve alarm ötmediyse, herhangi bir tutar gelmeyecektir.

EthanHunt
30 Ekim 2015, 13:40
Gişeden geçmediyseniz, ve alarm ötmediyse, herhangi bir tutar gelmeyecektir.

Samandırada ötmedi fakat camlıca gişelerde alarm öttü. Her ikisindede her tarafta kamera olduğu için kaydı vardır diye tahmin ediyorum.

Peki geçişten kaç gün sonra internete yansır bu ceza?

c4gin
30 Ekim 2015, 13:41
Bence yeni tip motosiklet HGS sini plakanıza çıkartın, hem sonraki geçişlerde sıkıntı olmaz hemde ceza riski ortadan kalkar

Levent
30 Ekim 2015, 13:42
15 Gün içerisinde plakanıza ait bir kgs çıkartmanız durumunda cezai işlem uygulanmayacaktır.