PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Filtresi nasıl temizlenir



serkany
25 Ekim 2015, 11:01
Bu konuda çok bilip bilmeden çok yazan oluyor ,bu kişiler çoğu zamanda tüm bildikleri gitikleri tamirciden duydukları kullakdan duyma bilgiler ile insaları yanlış yönlendiyor şimdi bir yere cevap verseniz polemik mevzusu olur , hemde karınca kararınca bir nebzede faydası olur diye konu açtım...

"""""otomotiv olsun motosiklet olsun bazı servislerde, tamircilerde görmüşsünüzdür filtreye hava tutarak temizlediklerini.
görünürde bir çok toz açığa çıkar ortalık toz duman olur. temizlendi sanılır oysa filtreye daha çok zarar verilmiştir. nedeni ise tutulan basınçlı hava bir miktar nemli veya ıslak gelir. bu nemli hava filtrenin gözeneklerini dıştan içe doğru daha çok tıkanmasına neden olur.. çünkü kağıdın yapısının yönü dıştan içe doğrudur.

eğer çok acil bir durumsa çok kirlilik sözkonusu ise; örneğin biçerdöverler in filtreleri saatlik kullanımlardır.ikaz lambası yandığı zaman motora zarar vermemek için hemen değişmesi lazımdır.
eğer buna benzer acil durum var ise hava tutulmasıda şart ise;
havayı içten dışa doğru tutmak gerekir. ki gözeneklere daha fazla zarar vermesin.
bu yöntem temizlik yapmaz geçici bir durumdur.

eğer otomotiv veya motosiklet filtresi ise kesinlikle bu şeklide hava tutulmaması gerekir.
yapılacak işin en doğrusu filtreyi hafifçe bir kaç kez yere vurmak olur.
bu şeklidede uzun süre kullanılmamalıdır.""" Bı kısım ben yazacaktım ama daha önce kaldera bey yazmış ondan alıntıdır , uzunca yazmaya üşendim..

Birde eski teknolji yağlı sünger filtreler var onlar ise benzin/tiner v.b maddeler ile iyice yıkanır, Sonra yağlanır sıkılır hafif kurutulup yerine takılır , veya benzin ile yıkadıkdan sonra kurutulur ,yağlanıp sıkılır yerine takılır(amaç benzinin uçması)

Birde yağ içinde çalışan hava filtreleri vardır paletli makinalarda veya ağır iş makinalarında o konuyu burda anlatmamım manası yoktur..

snappy x
25 Ekim 2015, 11:30
ben prilli su ile yıkadım mis gibi oldu

serkany
25 Ekim 2015, 13:50
oda olur :)