PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yine Yaşlı ve Yine Taksici



arslan0770
19 Ekim 2015, 09:14
acı fren yaparak durduruyor arkadaş motoru taksiciyide indirmek(burnunun yerini değiştirmek) için gidiyor yanına fakat yine bir ihtiyar ondan sonra geri adım atıyor öfkesine sahip oluyor...tekrar dejavu yaşadım ihtiyar konusunda

https://www.youtube.com/watch?v=RTgE6-Rvjo0

bummerangg
19 Ekim 2015, 09:40
sinyal veemiş!! Durduktan sonra. Geçmiş olmuş kardeş. tekrarı olmaz inş.

DKN
19 Ekim 2015, 10:19
sağdan araba sollanmaz. herşeyden önce motosiklet sürücüsü için esas konu trafiği okuyabilmektir

arslan0770
19 Ekim 2015, 10:32
araç soldan ağır ağır ilerliyor zaten boşluktan geçeyim demiş arkadaş,nerden bilsin mal gibi önüne kıracağını...çoğu zaman yapmıyor muyuz hepimiz adam solu babasının yolu gibi kullanırken aman be deyip sağından basıp gitmeyi?!!

biyeybaraküs
19 Ekim 2015, 10:35
haklısın demeyeceğim gecenin veya sabahın o saatinde taksiyi niye sağlamaya çalışıyorsun ne acelen var motor sürmeye alışın (bu tip video koyan arkadaşlar lafım geneledir )artık bu tip şeyler normal olmalı bizim için her an tetikte olmalıyız

ZümeR
19 Ekim 2015, 10:40
Meziyet olarak yazmıyorum ama araçtayken bunu bana yapan birini trafikte sıkıştırıp durdurmuş ve gözü dönmüş olarak adamı arabasının içinden bile çıkamadan iyice hırpalamıştım. Bu arada araya giren 2 kişide nasibini almıştı.
Ardından arabama binmiş oradan lastikleri yakarak uzaklaşmıştım. Fazla değil 2 dk. sonra yaptığımdan utanmış bir halde 2 gün canım sıkılmıştı.
Orada 10 sn. lik sabır gösterememiş ve imtihanı kaybetmiştim. ::facepalm::
Zavallı adama ne yaptığımı bile hatırlamıyorum.
2 gün sonra "konu neydi ne yaptın öyle sen, sen böyle biri değilsin" diye olaya şahit olan bir arkadaş bana o günü sorunca yerin dibine girdim.
Çok canım sıkıldı sonrasında. Öyle biri değildim ben.. ::facepalm::

O adamda istemez gelip bana vurmayı, kazaya sebebiyet vermeyi. Belki kafa dalgındı, belki hastası vardı kim bilir.

Vesselam sabırlı olmak gerek ki selamete erelim.

arslan0770
19 Ekim 2015, 10:56
ahaha :queen:
motorcu yine suçlu oldu vay arkadaş.....adam tetikte işte bekledi bekledi tam gazı açtı geçecek artık pat önüne kırdı ve fren yaparak durdu,neden sadece motorlu suçlu bu manzarada gerçekten pes :farao:

computeus
19 Ekim 2015, 11:10
ahaha :queen:
motorcu yine suçlu oldu vay arkadaş.....adam tetikte işte bekledi bekledi tam gazı açtı geçecek artık pat önüne kırdı ve fren yaparak durdu,neden sadece motorlu suçlu bu manzarada gerçekten pes :farao:
Kurallara göre konuşacak olursak, öndeki araç sağdan geçilmez.
Taksicinin fren yapıp sağa yanaşması ile, motorcunun gaz açması arasında yarım saniye falan fark var. Olağan trafik olayları bunlar. Araba sürmemiş motosiklet sürücüsünün boşa atarlanması gibi geliyor bana.

iguven
19 Ekim 2015, 11:15
Boş taksiyi önüne, dolu taksiyi arkana almayacaksın... :sunny:

ozrace
19 Ekim 2015, 11:30
her zamanki bildik senaryo...

muhahha306
19 Ekim 2015, 11:31
Hiç bir araç sağdan geçilmez. Sağdan geçip kendini haklı sananlar ölmeyi de kendilerinde hak olarak görsünler. Motorcu olarak zaten tehlikde içerisinde yaşıyoruz neden kendinizi daha riskli yollara atıyorsunuz ? Amacınız ölmek ise istediğiniz yerden geçiniz. Lütfen ama lütfen önümüzdeki araçları, trafiği, yayaları, vs vs vs ne varsa çok çok iyi okumalıyız. Fuat Domaniç abimizin bir sözü "kafana meteor düşmedikçe motorcu haksızdır" Lütfen daha dikkatli olalım. Önümüzdeki araç solu kapatmış mı ? Korna ve sellektör yap. Ne zaman sağa geçti sen de solla geç. Kimse üzülmesin.

MetinK.
19 Ekim 2015, 11:31
sağdan araba sollanmaz. herşeyden önce motosiklet sürücüsü için esas konu trafiği okuyabilmektir

Araç Sağdan Sollanmaz Eyvallah Ama Yol İki Şeritli:) Ayrıca Arkadaşım Fazla Tepki Vermişşin.Özür Dilemiş Bence Üstüne Gitmemeliydin.İnan Kar Kış Motosiklet Kullanmama Rağmen ,Arabama Geçince Duyarlı Olmama Rağmen Bazen Motosikletliler Farkedemiyorum.

arslan0770
19 Ekim 2015, 11:32
arabasıda var arkadaşın bizlerde de olduğu gibi......ne olursa olsun aynayı kullanacak araç sürücüsü sinyalini verecek....ben araçtayken gözüm çıkacak yerinden aynayı kullanmaktan aman birinin canını tehlikeye atmayayım diye....millet dayıyor göbeğini direksiyona gidiyor yoluna nasılsa rahat oturdugu yerde

Darkfriairs
19 Ekim 2015, 11:38
O kadar korna basmaya, bağırıp çağırmaya gerek yok. Sen sağdasın, adam sağa yanaşıyor. Ayrıca seni geçmiş, senin önünde, sinyali vermiş, gazı kes neden hızlanmaya çalışıyorsun.

emrezaim88
19 Ekim 2015, 11:39
Aracın kör noktasına yakın bir pozisyonda gidiyorsunuz ve sağından geçmeye çalışmışsınız.Elbette taksinin sinyalsiz sağa yanaşmasını haklı çıkarmaz ama böyle en ufak olayda hemen bir kavga çıkarma mantığını anlayabilmiş değilim.Arabayla 10 dakika bir yerden bir yere gittiğinizde de trafikte pek çok buna benzer ufak hatalarla karşılaşabiliyorsunuz.Benim düşüncem bu tarz olayların insanların motosikletlere farkındalığı artıracağı yerde tam tersi ön yargıyı ve halihazırda maruz kalınan antipatiyi artıracağı yönünde.

wehwetoz
19 Ekim 2015, 11:39
Ya şimdi ben hep araba hemde motosiklet kullanıyorum ve kendimi şimdi araba sürücüsü yerine koyuyorum. Evet trafikte sağımdan geçmek isteyen çok motosikletli oluyor hatta bazılarına baya kızıyorum çünkü görüş alanımda bile olmuyorlar yani uzun süre takip ediyorum ve dikkatli oluyorum. Hatta geöen gün normal tek şerit yolda rampa çıkarken birden arkamdan kayboldu ve dibimden vız diye sağdan geçti azcık sağ yapsam direk bana vururdu hemde o hızla yani. Şimdi motosiklet sürücüsü olarak hiçbir zaman bir aracın sağından geçmem eğer gececeksem sol şerite geçerim çakarım sinyali sonra geçer giderim . Bu videoda aslında motosikletli arkadaşım sağından geçme niyeti yok normal şeridinde seyiriyor aslında arabanın önceden sinyali verip sağa geçicem yada ulan be takcisi abicim madem döncen solda ne gidion sağdan git :)

hakikiteker
19 Ekim 2015, 11:45
Ya arkadaş, taksi suçlu bu durumda. Sen solu kapat, sağına bakmadan -ya da görmeden- sinyalsiz atla ve sert frenle dur. Oldu paşam başka arzun? Tamam araç sağlanmaz ama sanki İsviçre gibi bir ülkede yaşıyormuşuz gibi tepki vermeyin adamın konusuna. Bilmiyorsunuz sanki solu kapatan adama istediğin hareketi yapmanıza rağmen hiçbir tepki vermemesini. Tamam kaza olsa kanunen motosiklete de ceza bölünür ama yapmayın gözünüzü seveyim...:farao:

arslan0770
19 Ekim 2015, 11:45
birincisi taksici hiç sinyal vermedi..ikincisi takip etti etti hala solda geçmek için yüklendi..üçüncüsü gaz açtığı anda sağa girdi neyin hızlanmasından söz ediyorsun?

MotorKafa
19 Ekim 2015, 11:45
kendinden niye başkası gibi bahsediyorsun?

Bir de hatalarından ders çıkarmalısın. Yoksa bir gün birinden sağlam dayak yiyecek gibi duruyorsun

motoru kullanan galiba senin arkadaşın, ben yanlış anlamışım. fakat yine de yazılarından belli ki, ders çıkarmamışsın.

arslan0770
19 Ekim 2015, 11:51
ben değilimde ondan kardeş...motosiklet R25 iyi izle videoyu

gokberk6426
19 Ekim 2015, 11:53
bence fazla tepki vermissiniz gecmis olsun arabalarin sag tarafi cidden kor noktada kaliyor cok samimi olarak soyleyebilirim sol tarafta surucu tarafinsa oturdugumuz icin sol arkayi temiz bi sekilde gorurken sag arkada bi gorus kaybi oluyor gecmis olsun genede oyle kirmasi cok yanlisti taksicinin

arslan0770
19 Ekim 2015, 11:57
ders çıkarılacak bir durum gibi neden değerlendiriyor bu konu anlamış değilim....önce bu videodan bahsedelim adamı ne olursa olsun hayatını tehlikeye sokuyor..adam buna kızarak tepki veriyor yanına gelip bağırdığında yaşlı oldugunu fark edince susuyor ve sesini çıkarmıyor bu videoyu bu şekilde izleyin birde hemen başa trafik kuralcı kesiliyorsunuz tek bir açıdan değerlendiriyorsunuz sadece videolardan izleyen tanıyan birisiniz gerçek yaşamda görüyor musunuzda trafiklerde canlı şahit oluyormusunuzda hiç bu şekilde küçük geçmeleleri sağlamaları yapmyor gibi konuşuyor atarlanıyorsunuz burda...yapmayın arkadaşlar siz bari yapmayın artık.....!!!anlatabildim mi motorkafa biraz

acemi60
19 Ekim 2015, 12:04
Bana göre sol şeride geçip orada seyretmek daha doğru olurdu. Eğer taksi yavaş ise kornayla uyarıp yol isteyerek soldan devam ederdim. Burada iki tarafın da hatası var. Hiç sağdan gitmedim mi? Gittim. Bir keresinde sağa kıran arabaya vurmamak için motoru yatırmak zorunda kaldım. Elime motora biraz masraf etmekten başka bir şey geçmedi. Ayrıca mümkün mertebe diyalogdan kaçınmak gerekir diye düşünüyorum. Taksici çok alttan almış. Taksiye çıkan çok değişik tipler var. Onlardan birine de denk gelebilirdi. Bileğimin gücü ile anında adaleti sağlarım diyenler ise bir gün sürprizle karşılaşabilirler.

pikatel34
19 Ekim 2015, 12:05
simdi biraz empati yapalim.müşteri buyuk ihtimal "ay ay surda acik tekel varmis hemen bi sigara alalim demiştir" sofor de can havliyle kendini saga atmistir (her ne kadar yetersiz de olsa sinyalini vermis).motor kullanan bir taksici olarak lutfen taksilerin sag arka kosesinde durmayin ! trafikte elimden geldiğince motorcu arkadaslara yardimci olmaya calisiyorum ama gordugum kadariyla bu kamera tasiyan arkadaslar sirf olay ciksin diye sinirlari zorluyorlar,degmez trafikteki bir sey icin kavga etmeye ya da kor bi kursuna gitmeye

Mexico
19 Ekim 2015, 12:06
Arslan kardeşim ne zamandır niyetleniyordum ama yazmak bugüne kısmetmiş.
Seni severim. İyi niyetinden, yardımseverliğinden ve motorculuğundan hiç şüphe duymadım. Lakin bazen videolarını izlediğimde endişeleniyorum. Çoğunda haklı olduğunun bende farkındayım ama unutma ki 2 teker üzerindeyiz. Sen ne kadar haklı olursan ol, trafikte o kadar değişik insan var ki, karşına alıp derdini anlatamazsın. Çarpıp kaçmayı geçtim, inip silahla vurabilir bile. Maalesef böyle durumlarda cesaret ve haklılık bir işe yaramıyor. En iyisi, trafikte yapılan hayvanlıkları (çok hayati olmadıkça) görmezden gelmek ve motosikletin tadına vararak gazlamak.
Böyle videolarını gördükçe, bu çocuk motorda ölmese bile, trafikte ölecek diyorum. Hiçbir olay, hiçbir çomar senin keyfini bozmamalı. Kendine dikkat et, selametle.
Not: Bu video için değil, genel olarak konuşuyorum.

arslan0770
19 Ekim 2015, 12:13
sağol kardeşim eksik olma...tabiiki motosiklet üzerinde sadece bu tarz şeylerle ilgilenmiyoruz tamam arada patlak veriyor sorunlu kişiler o yüzden sadece bunları sizlere gösteriyorum burda yoksa kanalımda bende renkli zevkli şeylerle uğrasıyoruz...herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum

MotorKafa
19 Ekim 2015, 13:20
ders çıkarılacak bir durum gibi neden değerlendiriyor bu konu anlamış değilim....önce bu videodan bahsedelim adamı ne olursa olsun hayatını tehlikeye sokuyor..adam buna kızarak tepki veriyor yanına gelip bağırdığında yaşlı oldugunu fark edince susuyor ve sesini çıkarmıyor bu videoyu bu şekilde izleyin birde hemen başa trafik kuralcı kesiliyorsunuz tek bir açıdan değerlendiriyorsunuz sadece videolardan izleyen tanıyan birisiniz gerçek yaşamda görüyor musunuzda trafiklerde canlı şahit oluyormusunuzda hiç bu şekilde küçük geçmeleleri sağlamaları yapmyor gibi konuşuyor atarlanıyorsunuz burda...yapmayın arkadaşlar siz bari yapmayın artık.....!!!anlatabildim mi motorkafa biraz

Ders çıkarmaktan kastım sağından geçmemek değil. Ben de geçiyorum araçların sağından.
Taksinin, otobüsün, dolmuşun, hepsinin sağından geçiyorum.
Fakat paylaştığın görüntüde taksicinin kararsız olduğu çok belli.
Önce sağdan gidiyor gibi, sonra iki şeridi ortalıyor, sola geçecekmiş gibi duruyor, tekrar sağa yöneliyor. En sonunda da sağa kırıyor.
Ortada böyle bir durum varsa; korna çalarak, selektör yaparak uyarırsşın adamı. Baktın hala senin farkında değil, o zaman uzaktan temkinli takip etmeye devam edersin. ta ki ne yapacağı netleşinceye veya seni fark edinceye kadar.
Taksicinin yaptığı bir şey yok, adam suçsuz demiyorum.
Ancak trafikte ilk hatayı her zaman kendinde aramalı, kendini sorgulamalısın. Özellikle de motosiklet sürüyorken.
Bunu yapmayı başarabilirsen hem daha güvenli sürersin, hem daha sakin olursun. Sakin olman da sana ekstra bir güvenlik sağlar.

Özetle, ders çıkarmıyorsun derken anlatmak istediğim buydu. Yani senin önceki videolarında da benzer durumlar var. Ama hala aynı sorunu yaşıyorsun. Belli ki trafiği okumakta zorluk yaşıyorsun.

Daha çok sürmelisin, eğitim videoları izlemelisin, bütçen uygunsa eğitime gitmelisin. Ve kesinlikle sakin olmalısın.

Bol şans.

Ahmetcan45
19 Ekim 2015, 13:39
Her zamanki gibi Çok bilmişler gelmiş yorum yapmış yine :) onlar varken bize yorum yapmak düşmez ama mazallah çıkılmıyo işin içinden. arslan senin yaptıgın bi yanlış yok burada sağ şerittesin adam soldan yavaş bi şekilde ilerliyor, sen hızlanma felan yapmıyorsunda adam bi anda kendini sağa atıp durmaya calısıyor o arada sen hızlanmışsın gibi gözüküyor ve sinyal konusundada adam sağ şerite yanaştıktan sonra yakıyor sinyali :)

kivancern
19 Ekim 2015, 16:28
Sag seritten gecilmez diye bi kanun yokdur arkadaslar. Bahsettiginiz cevreyollarinda.. sehir icinde coklu seritli yollarda diledigin seridi kullanabilirsin gecebilirsin..

burda sorun kanun deil aslinda.. ulkemizde trafik kanunlari gostermelik var. Hicbirzaman denetlenmior Ve bu yuzden insanlari kanunsuzlukla suclamak sacma oluyor biraz.. bunun artik farkina varalim trafik kutallari yok olmasini da beklrmiyelim

yeknet
19 Ekim 2015, 16:47
yine motosikletlinin teoride haklı iken, pratikte haksız konuma düştüğü sıradan videolardan biri. Video başlar başlamaz ben taksinin sağa yanaşacağını anladım. Sen orda onu 50m den görmüş olman lazımdı. Ayrıca öyle korna çalıp bağırırsan biri de çıkar sen niye bağırıyosun kardeş der ifadeni alır bir gün. Biraz sabırlı ve centilmen olun böyle korna çalıp bağırarak motosikletleri iyice antipatik yapıyorsunuz. Kurunun yanında yaş da yanıyor. Özetle tehlikeyi yaratan ve kuralları çiğneyen önündeki aracı sağından geçmek isteyen motorcu maalesef, fanatiklik yapmayalım hiç.

Seko
19 Ekim 2015, 17:04
Taksi yolun en solundan gidiyor olsa tamam da adam ortadan bir yerlerden ne yapacağını bilemeden gezerken sağından geçilirse böyle bir hareket yapacağını da tahmin edebilmek gerekir. Zaten adam taksici olduğundan kafadan sabıkalı, her şeyi beklemek lazım. Sağda bulduğunuz boşluklara dalma refleksini bırakırsanız bu tür olaylara karışmazsınız.

sey_47
19 Ekim 2015, 17:21
Yine bir kamera vakası,
video kimin bilmiyorum. hızlar yavaş zaten. Abartılacak birşey yok. videoyu buraya koymaya tartışmaya hiç gerek yok.
Yavaş giden adamdan korkacaksın, her an böyle şeyler yapabilir.

Sj's
20 Ekim 2015, 01:02
Gene bir kamerali kahraman.

1- Sag serit yavas serittir, indirme bindirme serididir.
2- Motosiklet ustundeysen sag seridin en sagini kullanamazsin, kullanip kaza yaparsan emin ol %90 seni suclu bulur kanun. Kullanmak zorundaysan sag seridin trafik hizindan da yavas gitmek zorundasin boyle olasi durumlar icin.
3- Onunde taksi/minibus/otobus vs varsa, o cani isterse mutlaka acayip bir seyler yapar. Kanunen hatali ya da dogru olmasi bir seyi degistirmez, bunu bilmesi gerek herkesin.
4- Motorcularin cok onemli bir kismi hayatlarinda hic otomobil surmemis, bu yuzden otomobil direksiyonundayken motorlarin nasil farkedilmediginden bir haber. Otomobil surucusu icin ozellikle sag aynadan motosiklet farketmek super zor bir olay. Anlayin artik bunu yeter.
5- Bi bitmediniz, once motosiklet surmeyi ogrenin.

Agresif yorumum icin ozur diliyorum.

Sokollu
20 Ekim 2015, 01:12
Sineği inek yapmaya alışmıssınız, gerçekten önünüze inek çıksa ne yapacaksınız merak ediyorum.

Allah'tan bir kaç adam meseleyi benim gözümden yazmış zaten izah edecek modda değildim.


Ders çıkarmaktan kastım sağından geçmemek değil. Ben de geçiyorum araçların sağından.
Taksinin, otobüsün, dolmuşun, hepsinin sağından geçiyorum.
Fakat paylaştığın görüntüde taksicinin kararsız olduğu çok belli.
Önce sağdan gidiyor gibi, sonra iki şeridi ortalıyor, sola geçecekmiş gibi duruyor, tekrar sağa yöneliyor. En sonunda da sağa kırıyor.
Ortada böyle bir durum varsa; korna çalarak, selektör yaparak uyarırsşın adamı. Baktın hala senin farkında değil, o zaman uzaktan temkinli takip etmeye devam edersin.



Gene bir kamerali kahraman.

1- Sag serit yavas serittir, indirme bindirme serididir.
2- Motosiklet ustundeysen sag seridin en sagini kullanamazsin, kullanip kaza yaparsan emin ol %90 seni suclu bulur kanun. Kullanmak zorundaysan sag seridin trafik hizindan da yavas gitmek zorundasin boyle olasi durumlar icin.
3- Onunde taksi/minibus/otobus vs varsa, o cani isterse mutlaka acayip bir seyler yapar. Kanunen hatali ya da dogru olmasi bir seyi degistirmez, bunu bilmesi gerek herkesin.
4- Motorcularin cok onemli bir kismi hayatlarinda hic otomobil surmemis, bu yuzden otomobil direksiyonundayken motorlarin nasil farkedilmediginden bir haber. Otomobil surucusu icin ozellikle sag aynadan motosiklet farketmek super zor bir olay. Anlayin artik bunu yeter.
5- Bi bitmediniz, once motosiklet surmeyi ogrenin.

Agresif yorumum icin ozur diliyorum.




yine motosikletlinin teoride haklı iken, pratikte haksız konuma düştüğü sıradan videolardan biri. Video başlar başlamaz ben taksinin sağa yanaşacağını anladım. Sen orda onu 50m den görmüş olman lazımdı. Ayrıca öyle korna çalıp bağırırsan biri de çıkar sen niye bağırıyosun kardeş der ifadeni alır bir gün. Biraz sabırlı ve centilmen olun böyle korna çalıp bağırarak motosikletleri iyice antipatik yapıyorsunuz. Kurunun yanında yaş da yanıyor. Özetle tehlikeyi yaratan ve kuralları çiğneyen önündeki aracı sağından geçmek isteyen motorcu maalesef, fanatiklik yapmayalım hiç.

Sevdiğin bir arkadaşın ise bu yorumları okut, gerçekten öyle ciddi bir korna çalıp mesele çıkarmaya yanaşmasın her hata yapan adama, bir gün haşamat olur boş yere.

zapalka
20 Ekim 2015, 01:17
motosiklet sürücüsü dayak yemediği için dua etmeli.

Darkcity2000
20 Ekim 2015, 10:29
Insan hayati 5 para olmus hocam, ortadogu ulkesi olmusuz artik, agiz dalasina girme ceker vurur, anama kufretti der öldüğünle kalirsin..