PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorsiklet ters yon cezasi :S



IRau
07 Eylül 2015, 02:48
Merhaba arkadaslar.

Bugun istanbul kartal a gitmem gerekiyordu o taraflarda hic isim olmadigi icin pek ugramam motorumla kartal koprusune cikmak isterken yanlislikla ters seride girmisim karsidan hic arabada gelmiyodu ve yol genisti.

Sonra polis cevirmesi oldu ben rutin kontrol sanirken evraklari istedi polis ters seritte gidiyosun dedigimde olayi caktim.

88 tl ceza kesildi erken odemede 66 oluyomus.

Ilk kez motor icin ters serit cezasi duydum ve bu cezayi yedim.

Dikkatli olmanizi oneririm...

bozok_54
07 Eylül 2015, 02:59
Trafikte motosiklette bir taşıt olduğuna göre gayet normal ve doğal bir sonuç. Tedbiri elden bırakmamak gerek, hiç beklemediğin anda karşıdan araba gelebilirdi.

IRau
07 Eylül 2015, 03:04
Yol cok genis bi caddeydi 3 araba yan yana gecebilirdi..hatta cezayi yedikten sonra polisler dalga gecer gibi boyle devam edebilirsin dikkatli sekilde dediler..bence kota dolduruyolardi bana denk geldi kader,kismet...

Dusty
07 Eylül 2015, 07:29
Herkes kota dolduruyor zaten ceza yiyenin hiç suçu yok.

Cezanın mantıklı, işlevsel, pratik ya da amaca uygun olup olmaması önemli değil. Polis bir muhakeme mercii de değil ayrıca. Bizdeki bazı babacan polislerin (sizi kastetmiyorum ama böyle bir ülkede nasıl babacan kalabiliyorlar, çok şaşırıyorum) "hadi görmüyorum, git bu seferlik" demesi asıl abes olan.

Sen yanlış bir şey yapmışsın, polis de görevini yapmış. Durduk yere antin kuntin bişeyden ceza yazmamış, ya da "at bi yirmilik de görmezden geleyim" dememiş. İnisiyatif kullanmadığı için(ki kullanMAMAsı lazım kuralsızlığın bu kadar yaygın olduğu bir ülkede bence) adama iftira atıyorsun.

Kurallara uymak niye zor geliyor bize, çok merak ediyorum. Ben de yedim ters yönden bikaç kere. Kimse yokken geç saatlerde kırmızıda da geçtim, ceza yedim. Ama kimseyi suçlamadım, benim hatamdı.

Kendim için de söylüyorum bunları. Kurallara uymamız şart. Başkalarını suçlamayı sonra düşünelim.

Murat.K.
07 Eylül 2015, 07:34
Ters yöne girmek sanki normal bir şeyde ceza yazmaları anormalmiş gibi konu açmakta Şahane imiş...

natila
07 Eylül 2015, 07:43
Bu bişey değil bi de ehliyetsiz kullanırken ceza yedim deyip kendini savunan yaratıklar var sitede

actros1
07 Eylül 2015, 08:41
polis yüzdeyüz suçlu.bırak adam geçsin...

keremkrmn
07 Eylül 2015, 08:52
İlkler güzeldir kolay kolay unutulmaz. Bundan sonra Muş'a bile gitseniz gittiğiniz yolun girilmez yada ters yön olduğuna dikkat edersiniz.