PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : acil bilgi .....kaza



kane
05 Eylül 2015, 23:37
bugün motoru kayınım verdim..oda 2 arkadaşına vermiş. şehiriçi halk otobusune çarpmışlar. ikisinin durumuda maalesef kritik .İnşallah iyi olurlar.Ben motorun derdinde değilim. Motor trafik sigortası var ..motoru trafiğin garajına çekmişler..motorun durumunu görmedim ..olabilecek sürec hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yazın..SAYGILAR.

Levent
06 Eylül 2015, 00:07
Sürücünün ehliyeti var ise problem olmaz, ama ehliyeti yok ise, direk motosikletim çalındı, tanımıyorum desen yeridir. Heriflere bişi olursa başın ağrır diye düşünüyorum ama tamamen fikir.

Mamba09
06 Eylül 2015, 00:10
abicim, eğer ehliyetleri yoksa ve motoru kendim ellerimle verdim dersen başına bela alırsın. onlar kaynıma verdim o aldı verdi falan filan dinlemez. bence vakit kaybetmeden, motorum çalındı falan filan diye git.

hamzasimsek
06 Eylül 2015, 00:10
trafik polis tutanagi varsa kamu malina zarardan dava acilir mali olarak verdiginiz zarar sizden rica edilir. Kullanan arkadaşta ehliyet yoksa kullandirmaktan da bi ceza. Motoru o otoparktan cikarmak ıcin cekici parasi ve günlük otopark parasi ödersiniz. Trafik sigortasi pek işe yaramaz kamu malina zarar falan filan kapsaminda tutanak tutulduysa. belediye plakali olabiliyor.

kane
06 Eylül 2015, 00:22
arkadaşlar sağolun yorumlarınız için .... ne yapacağım bende bilmiyorum gerçekten...bela..işte

astrofizik
06 Eylül 2015, 00:24
Ayrıca taksi,kiralık araç belediye otobüsü gibi araçlara zarar verdiğinizde trafik sigortanız zararı karşılasada aracın serviste yattığı günlerde kazanamadıgı para sizden talep ediliyor, sigorta karşılamıyor,
İki sene önce kiralık bir araca çarpımştım, iki hafta önce bir hukuk danışmanlık bürosundan arayıp, aracın serviste geçirdiği iki gün için 200 tl para istediler, ödedim ,ödemez iseniz dava açlıyor ve cebinizden mahkeme masrafı ile 40 kat masraf çıkıyor,
Belediye otobüsü günde ne kadar para kazanır? Hattına göre değişir ama bence baya kazanıyordur,
Kaza yapan kişiler ayrıca uyandıklarında hırsız olmadıklarını kaynınızdan aldıklarını söyleyeceklerdir ve yalan ifade vermekten bir suçunuz daha dosyanıza eklenecek,
Bir avukat ile konuşmalısınız
Yanlış bir adım atmayın

demirkask
06 Eylül 2015, 00:29
İşte bu yüzden arkadaşa,akrabaya motoru verirken 5 kez düşünün.

Liposcus
06 Eylül 2015, 16:08
İnşallah kullanan arkadaşlarının ehliyeti vardır. Eğer ehliyeti yok ise ciddi başa bela.
Ayrıca bu kaza ehliyetsiz olduysa, karşı taraf suçluda olsa sigorta karşılamıyor. Bu durumda tek yapman gereken motorum çalındı diye bilgi vermen ilgili kuruma
tabiki ordakilerin insaniyetine kalmış açıkcası. Kazadan sonra bunu demen pek inandırıcı gelmeyebilir. Malesef herkese inanıp motoru vermemek gerek. Çünkü herkes sizin gibi iyi niyetli olmaya bilir..

Genkei
06 Eylül 2015, 16:16
sıkıntı iş sonuçta ehliyet yoksa daha da büyük sıkıntı halledersin inşallah

okan4037
06 Eylül 2015, 16:30
Ayrıca bu kaza ehliyetsiz olduysa, karşı taraf suçluda olsa sigorta karşılamıyor. Bu durumda tek yapman gereken motorum çalındı diye bilgi vermen

konu ile ilgili pek bilgim yok ancak herkes kafasına göre birşey yazmış örnek verecek olursam yukarıdaki bilgi tamamen yanlıştır. ehliyetsizde olsa karşı taraf suçluysa sigortası karşılar lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim

A.Türker
06 Eylül 2015, 16:33
motorum çalındı diye bilgi verirse kazayı yapan kişinin sabıkasına hırsızlık işlenecek ve o adam ömür boyu ceremesini çekecek. bilip bilmeden yanlış yönlendirip kimsenin günahına girmeyin. belki maddi hasarlar zor da olsa düzelir ama sebepsiz sabıka düzelmez.

freewill
06 Eylül 2015, 16:39
yahu her şeye tamamda emanet malı başkalarına vermek nedir yahu ?!!

Ertugyigit
06 Eylül 2015, 16:46
İşte bu yüzden hiçkimseye vermiyorum motoru,arabayı.

zileliorhan
06 Eylül 2015, 17:12
Maalesef her kafadan bir ses çıkıyor.
Kardeşim, hemen bir avukata git, avukat ne diyorsa onu yap.

atoprak
06 Eylül 2015, 17:30
Maalesef her kafadan bir ses çıkıyor.
Kardeşim, hemen bir avukata git, avukat ne diyorsa onu yap.

Bencede direk bir avukat bul ve danışmanlık al ...
Oldukça ciddi sorunlar açabilecek bir durum ...

Umarım kaza geçirenlerin durumları iyidir.

oguzhan6161
06 Eylül 2015, 17:46
Kardeş geçmiş olsun kusura bakma ama bütün suç "kaynım" dediğin şahısta. Emanete ihanet etmiş :pr:

plectrum
06 Eylül 2015, 23:38
Motorum çalındı de. Olay kaynına kalacak. Adamlar yaralı kurtulurlarsa yoldan geçen biri alın bi tur binin diye bize verdi desinler. Başka yolu yok sende kaynında hayatınız kayar yoksa

Acil112
06 Eylül 2015, 23:53
Motosikletteki artçı (yada artçının bakmakla yükümlü olduğu kişi) işi biliyorsa iş gücü kaybı, sakatlık, yada vefat durumunda tazminat talep edebilir. sigorta öder, sonra sizden alır(Max. 200bin TL civarı)
Umarım bu kadar kafası çalışmıyordur.

Levent
07 Eylül 2015, 01:08
motorum çalındı diye bilgi verirse kazayı yapan kişinin sabıkasına hırsızlık işlenecek ve o adam ömür boyu ceremesini çekecek. bilip bilmeden yanlış yönlendirip kimsenin günahına girmeyin. belki maddi hasarlar zor da olsa düzelir ama sebepsiz sabıka düzelmez.

Şuan karar verdim ve sineklerin bile algısı senden daha yüksek, bak bu sözümü sakın unutma.

astrofizik
08 Eylül 2015, 11:34
Acımasız bir yorum olucak ama hırsızlık ifadesi anca kaza yapan kişiler vefat ederse bir işe yarayabilir,
Anahtarı üzerinde bıraktım,geldiğimde motor yoktu dersiniz.
Kimsede itiraz edemez.

kane
08 Eylül 2015, 11:58
dün sigortayı yaptığım yere gittim .sigorta eleamanın dedikleri: abi sen kendi isteğinlemi verdin. yok dedim o zaman bir şey yapamazlar .sadece suç tam olarak kimde öğren otobustemi yoksa motoru kullanan iki kişidemi ... sigortacıdan sonra trafiğe gittim memur polis ruhsat isstedi .motorun bagajındaydı dedim. al getir dedi kaza kayıtlara geçmiş ...kimm suçlu diye sordum...ruhsatı getir sonra dedi ..hemen şehir dışındaki hasarlı araç garajına gittim ...motorun halini anlatayım... sol tarafta tek çizik bile yok sağ taraf yağ karteri paramparça sağ ayaklık ikiye bökülmüş frende sağ amortisör paramparça ..ön fren kopmuş ayna çubuğu kırılmış ön far yerinden fırlamış...dün stresten iki defa kustum inanırmısınız..o motorun üstünde olmak istemezsiniz o anda inanın ..teşekkür desteğiniz ve yorumlarınız için arkadaşlar...motorsuz kaldım ..ama önemli değil inşallah iki kazazede de kurtulur...

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:54 ----------

ne kadar başıboş olsalarda hırsızlık iftirası atmak çok doğru bir şey değil arkadaşlar...ahiret hesabıdavar bunun

keremkrmn
08 Eylül 2015, 13:48
Çok çok geçmiş olsun kötü bir durumda olsa, size güzel bi tecrübe oldu bu durum. Ben asla motorumu arkadaş, akraba, eş, dost kimseye vermem hele ki ehliyetsiz birine üstünde foto bile çektirtmem. Kimsenin 5dk'lık keyfi için kendi keyfimi kaçıramam, motorumu verip de kötü olacağıma vermeden kötü olurum daha iyi.

Olcay Avşar
08 Eylül 2015, 14:00
Bilgim ve isteğim dışında kullanılmış motorum dersin.

Alisilin
08 Eylül 2015, 14:35
İnşallah kazazedeler ölmez ve kalıcı hasar oluşmaz. Prosedür nasıl işliyor bilmiyorum. Bazı arkadaşlar motorum çalındı de demiş. Kimse motoru çalmamış ki. Kendini kurtaracam diye ölüm döşeğinde bi adama hırsızlık iftirası atmak da nasıl bi insanlıktır. 2 teker üzerindeyiz arkadaşlar Allah adama 8 takla attırır mazallah.

kurubuz
08 Eylül 2015, 14:43
Yaralılara acil şifa diliyorum. Sakın bazılarının dediği gibi çalıntı ihbarı filan verme. Olay çok daha karışır, kazazedeler ve kayınçon hırsızlıkla itham edilir ve sen yalan ihbarda bulunmaktan suçlu olursun. Ehliyetleri yoksa sana kesilecek ceza 700 tl civarında. Bunu kabullen ve başka birşey de yapma.

AkıllıSürücü
08 Eylül 2015, 14:46
ARKADAŞLAR BU ARKADAŞIMINIZIN SORUNU ÇOĞUMUZUN BAŞINA GELEN ŞEYLER , MOTOSİKLETİ, ARABAYI,TELEFON VB. ARAÇ GEREÇLERİMİZİ EMANET ETTİĞİMİZ KİŞİYE GERÇEKTEN ACİL BİR DURUM VARSA VERİN.
ARKADAŞIM VAKİT KAYBETMEDEN ÇALINDI MOTOSİKLETİM DE BAŞINI FENA AĞRITIRLAR.

erdem999
08 Eylül 2015, 16:29
[QUOTE=Acil112;3719066]Motosikletteki artçı (yada artçının bakmakla yükümlü olduğu kişi) işi biliyorsa iş gücü kaybı, sakatlık, yada vefat durumunda tazminat talep edebilir. sigorta öder, sonra sizden alır(Max. 200bin TL civarı)
Umarım bu kadar kafası çalışmıyordur.[/QUOTE
Bunu biraz açabilirmisiniz, Trafik sigortası 3. kişilere verilen zararı karşılar, araç sahibi dışındaki olan artçı yada sürücüye bir şey olursa sigorta bunu öder diye biliyorum.

Ben sigortaya para veriyorum amacıda böyle bir zarar verirsem olacakarı karşılaşın diye. Bu olayda sigorta nasıl oluyorda ödediği tazminatı sigortalı araç sahibinden isteyebiliyor?

iptaluyelik01
08 Eylül 2015, 16:46
Geçmiş olsun